Изливане, тинктури, алкохол на орехи

Орехът е комбинация от уникални свойства и полезни макронутриенти, наречени царски. Тя отдавна се използва от всички производни на едно дърво - листа zaparivat за лечение на рани и екземи, от зелени орехи сладко, зрял просто яде и прегради настоява за алкохол, за да се получи лекарството.
Тинктура на орехови прегради

Тинктура на орехови прегради

Тинктура на септумите орех на лунна светлина или алкохол перфектно се справя с заболявания на храносмилателния тракт, екзема, разширени вени, радикулит се третират външно. И днес това е достоен конкурс за аптеки. И тук е как правилно да се подготвят и какво друго има рецепти за хранене орех, да прочетете в нашата статия.

Ползи и противопоказания

Преградите са разположени в корпуса и фиксират сърцевината на гайката. Тъй като те са част от растението, по време на периода на растеж те натрупват полезни вещества почти повече от самия ядро. Той е тук в голяма концентрация съдържа:

  • йод;
  • витамини от група В, С и А;
  • органични киселини;
  • цинк;
  • желязо;
  • калций и калий;
  • магнезий и други.

Йодът не е случайно показан на първо място, тъй като количеството на 100 грама надвишава в септумите дори повече, отколкото в морския кале и е известно, че е лидер в йодния състав.

Преградите са изключително полезни - в тях йод, калий и магнезий повече, отколкото в морски кален

Преградите са изключително полезни - в тях йод, калий и магнезий повече, отколкото в морски кален

Полезно е не само да се настоява за лунна светлина върху гръцките дялове, но и да се правят бульони. В този случай ще дадем рецепти за алкохолни тинктури.

Противопоказания

Тази точка се отнася основно до зелените плодове, за които е забранено използването под каквато и да е форма:

  • пациенти с стомашно-чревни проблеми, псориазис, екзема на различни етапи;
  • бременни и кърмещи;
  • склонни към алергии;
  • деца и юноши.

Ако злоупотребявате с алкохолна тинктура, може да започнете диария, разстройство на изпражненията, повръщане, зачервяване и сърбеж на кожата и т.н.

Пикантна тинктура на мембраните

Тази рецепта за популярност заема първо място поради простотата на готвене и минималните съставки.

За тинктурата се използва чист двойно дестилиран дестилат с якост 42-45 ° С. Уверете се, че сте ги филтрирали след дестилация и ги почистете с мляко, сода, калиев перманганат или друг удобен метод.

С тази статия прочетете: Как да почистваме правилно луната с мляко

Във всяка рецепта дестилатът може да бъде заменен с добра водка или с алкохол, разреден с 40-42 ° С с вода.

съставки:

  • дестилат от вторична дестилация 45 ° - 2 l;
  • преграден орех - 100 грама;
  • карамфил - 2 чадъри;
  • канела - 1 супена лъжица с пързалка или 4 пръчки;
  • мед - 4 бр. (можете да замените 4 супени лъжици черешово сладко).

Получаване:

  1. В контейнера налейте сухи съставки, добавете мед или конфитюр, изсипете лунен лук.
  2. Разклатете силно в продължение на 2-5 минути, за да разтворите меда, затворете плътно капака и го изпратете на тъмно място в продължение на 2 седмици. Разклаща се всеки ден, в последния ден преди филтриране не докосвайте, за да не нарушавате утайката.
  3. След 14 дни, внимателно отстранете от утайката и преминете през 2 филтъра - отделно от въглен и отделно марля.
  4. Изсипа се в бутилки.

Въпреки тъмния цвят, да не вкусват, нито по принцип органолептичните лунна светлина върху ореховите мембрани няма да имитират коняк. Това е напълно различно питие, но също така е приятно и полезно.

ВИДЕО: Тинктура на зелено с водка и без

Хранене на ядрото

Както в други случаи, основата може да бъде лунна зима 42-45 °, качествена водка или разреден етилов алкохол. Срокът на годност на тинктурата е 5 години, ако се съхранява на тъмно хладно място.



Използвайте само чисти ядки без следи от плесени или наличие на насекоми.

съставки:

  • дестилат 42-45 ° - 1 литър;
  • орехови ядки - 600 г;
  • захар - 100 g;
  • ароматизиран грах - 3 - 4 бр.

Метод за приготвяне

  1. Нож за нарязване на ядките на ядки на малки части (не се препоръчва да се смила в месомелачка, вкусът и сладостта на готовата напитка се губят).
  2. Смесете с пипер, налейте водката, разклатете няколко пъти, запушете и изпратете, за да настоявате на тъмно топло място за 2 седмици. Разклатете го за един ден, но в последния ден преди филтрирането не докосвайте, така че утайката да се кондензира.
  3. Натискайте течността през няколко слоя марля, оставяйте слой памук с въглен.
  4. Кюспета с ядки се покрива със захар и се оставя да се влива в продължение на 4-5 дни. Докато напълно захарта няма да се разтвори.
  5. Сложете тортата в марля и сипете добре сиропа.
  6. Комбинирайте тинктурата и сиропа, добавете няколко супени лъжици мед, разклатете и налейте в бутилки. Съхранявайте в затворени шкафове.

Периодично на дъното ще се появи облачна утайка. Това е абсолютно безвредно, но можете да филтрирате през марля, за да се отървете от него.

Тинктура на зелено

Заготовките се събират в началото на лятото, когато ядрата и черупката са все още млечни и много меки. По време на периода на зрялост те са особено богати на йод, цинк и калий, така че употребата на тази тинктура се увеличава многократно.

Препоръчваме: Как да приготвим истинска череша водка на водка

съставки:

  • лунна светлина 45 ° - 1 l;
  • захар - 200 грама;
  • зелени орехи - 4-5 парчета средно големи.

Метод за приготвяне

  1. С остър нож срязайте гайките заедно с черупката и зелената кора.
  2. Изсипете дестилат, разклатете добре, запушете и махнете за 20-25 дни на тъмно място. Разклатете в продължение на 2-3 дни, така че дъното да се покачи нарязано.
  3. След 3 седмици течността се филтрира през тензух и отново се затваря в контейнер.
  4. Тортата се покрива със захар и се оставя за няколко дни, докато напълно се разтвори. След това филтрирайте през марля сироп и тортата е силно натиснат, така че той даде целия сок.
  5. Комбинирайте тинктурата и сиропа, подсладете, ако е необходимо, с мед или захарен сироп, изсипете в бутилки и ги изпратете на тъмно място.

Съхранявани до 5 години, но редовно на дъното на бутилката ще се появи облачна утайка. Достатъчно е да се стремим да се отървем от него. Вкусът и ароматът на утайката не се влияят.

Inshell Хранене с прегради

Комбинацията от черупката и йодираните прегради по отношение на количеството танини е малко по-малка от дъб, което влияе на вкуса на готовата напитка. Той ще бъде умерено проклетен и горчив, но хората му харесват много.

рецепта:

  • черупки и прегради 30 ядки;
  • лунна зима 42-45 ° - 1 л;
  • захар - 200 г.

Метод за приготвяне

  1. Изсипете черупката и преградата в бутилката, изсипете вермилион, затворете и махнете поне 2 месеца, докато всички компоненти напълно изчезнат.

Течността трябва да покрива твърда маса максимум 3 см.

  1. След няколко месеца течността се филтрира, захарта се разтваря в топла вода (може да бъде заменена с мед), смесена, докато кристалите се разтвори напълно и бутилират.
  2. Те изпращат една седмица, за да настояват, че вкусът е изравнен. След като не филтрирате, можете веднага да продължите към дегустацията.

Неутрална течност

В тази рецепта, орехите могат да бъдат заменени с лешници, кашу, фъстъци, бадеми, кедър или шам-фъстъци. За по-ярък вкус, можете да смесвате няколко вида, особено след като те са полезни. Вкусът на алкохола ще бъде просто божествен. И въпреки че се нарича женска напитка, един рядък мъж ще отхвърли удоволствието от опитването на пикантна тартанова инфузия.

съставки:

  • орехи - 70-75 броя;
  • лунна зима 42-45 ° - 2 литра;
  • захар - 1 кг;
  • питейна вода - 1 л;
  • карамфил - 8-10 чадъри;
  • канела - 2 ч.л. или една пръчка прясна подправка.

Метод за приготвяне:

  1. Нарежете ядките фино с нож, изсипете в стъклен съд и добавете карамфил и канела. Изсипете лунна светлина, разклащайте се добре, след като къркате и изпращате, настоявайте за топлина и тъмнина за един месец. Всеки ден бутилката се разклаща леко, като се уверите, че утайката е напълно повдигната.
  2. Прекарайте течността през марлевия филтър, стиснете силно тортата, за да дадете целия сок.
  3. Направете захарен сироп от вода и захар, заври, поставете на малък огън за 5-7 минути. Отстранете пяната, изключете и премахнете охлаждането.
  4. Комбинирайте основата и сиропа, изсипете в бутилки и отстранете още няколко седмици, за да стабилизирате вкуса след подслаждането.

Вкусът на алкохола отново е невероятно. Крепост като вино 14 °. Срок на годност - 3 години, но е малко вероятно да оцелее толкова много.

ВИДЕО: как да направите гайка ликьор

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактораПопулярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?
Методи за почистване на лунната светлина с активиран въгленМетоди за почистване на лунната светлина с активиран въглен
Как да подготвим истинска череша водка на водкаКак да подготвим истинска череша водка на водка
Домашно приготвяне от бреза сокДомашно приготвяне от бреза сок
Как правилно да почиствате лунната костенурка с активен въгленКак правилно да почиствате лунната костенурка с активен въглен
» » Изливане, тинктури, алкохол на орехи
© 2021 BggeHat.com