Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи

Домашното пивоварство днес изпитва още по-голям бум, отколкото през дните на сухия закон. Но ако по това време те се "похвалиха" с чист продукт, сега много хора експериментират с цвят, мирис и съответно с вкуса на напитката. Аромати за лунна светлина ви позволяват напълно да промените органолептичния, като по този начин обръщате обичайната лунна светлина в нещо по-благородно. Има естествени аромати за лунен лук (цитрусови плодове, дъбова кора, сладки пиперки, лавра, канела и др.) И се концентрират. Има определени правила за правилното използване на ароматизиращите добавки и ние ще говорим за това в нашата статия.

Аромати за лунна светлина

Как да приготвяме алкохола правилно

Опитните занаятчии имат свои собствени рецепти за подготовка на "зелена змия", като всеки от тях вече е проверил схемите за почистване и получаване на чист продукт. Начинаещите са по-трудни - трудности могат да възникнат дори на етапа на отрязване на опашки и глави, а някой просто пренебрегва втората дестилация. Факт е, че за нискокачествена напитка се характеризира с наличието на голяма част от фюзела масла и други вредни примеси. Като се има предвид фактът, че постоянният концентрат ще наруши миризмата на варене, не си заслужава, то ще се влоши.

За да може ароматът да се отвори напълно, алкохолът трябва да бъде максимално пречистен. Ние трябва да започнем с чиста още каша, след като еднакво и правилно отрязани глави и опашки, а след това за втори път да изпревари и ясен (мляко, въглища, сода - по ваш избор). Но само в този случай ще имаме качествени суровини, които ще създадат правилния състав с аромати.

Само чистият продукт може да бъде ароматизиран, без мазнини и примеси

Само чистият продукт може да бъде ароматизиран, без мазнини и примеси

Дори и най-скъпият и висококачествен концентриран аромат няма да отстрани примесите и гниенето. Неговата задача е да подобри вкуса на алкохола.

Концентрирани есенции

Получени са чрез вакуум извличане на натурални съставки от билки, плодове, плодове и други продукти. Разбъркайте в строго съответствие с инструкциите и купете в специализирани магазини. Доставяни под формата на прахове или течни есенции с различен обем, са безвредни за хората. Първо, можете да опитате в малка сума, за да разберете предпочитанията си, а след това вече да правите големи партиди.

Концентрирани аромати за лунна светлина

Концентрирани аромати за лунна светлина

Има класически вкусови миксове - коняк, ликьор, за уиски, вино, шоколад, карамел и екзотични плодове, пикантни и др. Такива концентрати са скъпи, но се консумират в малко количество.

ВИДЕО: Конкретните смеси са вредни?

Естествени добавки

Независимо от простотата и скоростта на използване на концентратите, по-голямата част от тях предпочитат естествените аромати за лунен лук. Те са лесни за готвене със собствените си ръце, те са потенциално безопасни, по-лесно се получават. Единственият нюанс - алкохолът продължава по-дълго. Ако концентратът е достатъчен за 24 часа, за да получите готовата напитка, тогава естествените добавки ще отнемат най-малко 4 седмици.

Естествените съставки имат по-голяма армия от фенове - те са по-лесни за работа, те са по-достъпни и не изискват безупречно изпълнение на инструкциите

Естествените съставки имат по-голяма армия от фенове - те са по-лесни за работа, те са по-достъпни и не изискват безупречно изпълнение на инструкциите

Сред основните компоненти са следните:

  • кори и цитрусови плодове - дават лека горчивина, характерен вкус и приятен аромат;
  • сладък пипер (за да не се бърка с черно) - в този случай напитката ще се окаже буквално гореща, пиперът дава леко усещане за парене;
  • шафран - дори и малко количество е достатъчно за букет от пикантен аромат;
  • розмарин също дава пикантен вкус, но в същото време има горчивина;
  • анасон, канела, ванилия, Lavrushka, кардамон и се индийско орехче неизразителен, особено в алкохол, но в тази комбинация се осигури светло ароматен букет;
  • лунен лук, напоен с пресен джинджифил, може да се счита за най-доброто лечение за сезонни настинки.
Подправки и подправки за ароматизиращи лунна светлина

Подправки и подправки за ароматизиране на лунен лук

Всеки от тези компоненти е в хармония един с друг. Подправките могат да бъдат комбинирани с всичко, с изключение на шафран - твърде специфичен за него, например, аматьор. Важно условие е, че времето за съхранение не трябва да е по-малко от месец, а е необходимо да разклащате контейнера ежедневно и да го съхранявате на тъмно хладно място.

Както ароматизанти могат да бъдат използвани, за да се запари прегради орехи, кафе на зърна, роза, сини сливи, череши, офика и Калина. С изключение на дяловете, всичко останало дори не може да бъде премахнато - в този случай тинктурата ще се окаже мека, но с много интензивен аромат.

С тази статия прочетете: 9 начини за ароматизиране чрез сушилня

Променете цвета на лунната светлина

Друга разлика между концентрата и естествените съставки е цвета на дестилата. В първия случай той остава непроменен, ако се използва аромата. Във втория, когато настояваш, всяка добавка дава своя цвят, независимо дали става дума за череша орех или кафе. В зависимост от желания цвят, можете да използвате един или друг компонент.

Промяна на цвета на лунната светлина трябва да бъде след ароматизиране е направено. В този случай цветът ще бъде наситено и предвидимо.

Цветът на кехлибара дава тинктура на шафран и прегради на млад орех. Можете да опитате да добавите лимонов балсам, хрян и / или магданоз, за ​​да направите сянката по-интензивна.

шафран

шафран

Дълбокочервен цвят се получава при използване на сушени или сушени боровинки. Възможно е плодовете да се сменят с една част от зъбния камък и шест части от карминната боя. Съгласно инструкциите си те се разтварят във вода над + 45 ° С, преминават през сито и се прибавят към приготвения дестилат.

Плодовете от боровинки, достатъчно странно, дават дестилат богат червен цвят, почти рубинено

Плодовете от боровинки, достатъчно странно, дават дестилат богат червен цвят, почти рубинено

Ще се появи необикновен лилав цвят, ако за първи път оцветявате с кармин, а след това настоявате за речен и сух цвят на бедрото. Опитните луксозници се съветват да добавят към всеки литър 5-10 капки силен боровинков аромат.

С помощта на листата на детелината можете да постигнете зелена сянка, която е типична за абсента

С помощта на листата на детелината можете да постигнете зелена сянка, която е типична за абсента

Емералд цвят ще даде детелина, и дори не трябва да настояват. Достатъчно е да се повиши чаша билки в хаванче и лира, увити в марля и да премине през филтъра сходство варя една. За същата цел някои използват пера див лук, но е необходимо да се подготвят - изплакнете разцепва на малки пера, пуснати в гореща вода, оставете да заври, заделени за 5 минути, след което да доведе до възпаление. След охлаждането ги разтривайте и само след като ги сгънете в тензух и подстригване. Дълго, напразно, ефектът е същият като при детелината.

Препоръчваме: Методи за почистване на лунната костенурка с активиран въглен

Плътният цвят на шоколада се получава, ако към дестилата се добави карамелов сироп. За тази цел захарта се разтваря в гореща вода в съотношение 1: 1 и се вари, докато захарта стане тъмна и нишката ще се влачи непрекъснато. По-нататък се отглеждат в малко количество гореща вода и се инжектират в пречистена лунна светлина.

Захарен сироп

Захарен сироп

Какви напитки могат да бъдат произведени от дестилат

С помощта на готови фабрични смеси е възможно да се приготвят дори комплексни напитки със специфични органолептични свойства. Сред тях коняк, текила, ром, абсент и др. Удобно е, че някои производители произвеждат няколко вида в един пакет наведнъж.

Преди ароматизирана дестилат, се препоръчва да се използва bonifikatory (от френски bonificateur - подобрител) - хранителна добавка, която премахва неприятната вкус и аромат на приставката. Едновременно с това, омекотете синдрома на махмурлука след консумация на алкохол.

  1. коняк
Концентрат на коняк

Концентрат на коняк

Истинско бренди без дъбови бъчви и определено стареене не могат да бъдат получени. В този случай, ние по-скоро имаме предвид ракия, да опитате леко неразличими от коняк. За тези цели концентратът се използва за коняк, разтваря се според инструкциите и се настоява за 24 часа. Можете да постигнете същия ефект, ако в рамките на един месец, за да настояват за дестилат череша, сушени сини сливи, орехи (ядра себе си не са прегради), бадеми и печено кафе на зърна.

На пазара можете да намерите концентрирани аромати на череши, сушени сини сливи, орехи, бадеми, кафе и др.

  1. течност
Хранителен ароматизатор

Хранителен ароматизатор "Baileys"

Изглежда, че само женска напитка се приготвя от чисто мъжко. Голям асортимент от концентрати от ликьор ви дава възможност да направите къщи на някоя от тях, до известните Beilis, Amaretto или Blue Karasu. Също така страхотен вкус ще получите напитка, ако използвате концентрати от плодове и плодове.

  1. водка

За тези, които се съмняват, водката и лунната светлина се различават по вкус и забележимо. В този случай говорим за вкусова смес от пшеница (пшеница водка), кедрови ядки (кедър), френско грозде, боровинки и дори пелин. Последният вариант може да се използва за подготовката на абсент.

Концентрати за водка с различни вкусове

Концентрати за водка с различни вкусове

Голямо разнообразие от концентрирани и естествени добавки дава възможност за създаване на нови оригинални вкусови състави на базата на прости лунна светлина. Тя може да бъде класическа тинктура на боровинки или планинска пепел, или скъп оранжев ликьор. Най-важното е да следвате инструкциите, за да не прекъсвате времето за съхранение и да изчислявате правилно обема (налице са 1, 10, 50 и 100 литрови бутилки).

ВИДЕО: Захар и ароматизиран коняк

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти от домашно приготвени на лунна светлинаРецепти от домашно приготвени на лунна светлина
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактораПопулярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Дъбови чипове и рецептата на този френски конякДъбови чипове и рецептата на този френски коняк
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
» » Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
© 2021 BggeHat.com