Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?

В повечето случаи суровият алкохол, получен след първата дестилация, се нуждае от допълнителна обработка. Често младите дестилатори се опитват да разберат как да омекотят бонбоните у дома. Съществуват различни рецепти за такава операция, за да се сведат до минимум възможните негативни вкусови и ароматни недостатъци.
Как да омекне лунен дом у дома

Как да омекне лунен дом у дома

Древни тайни

Нивото на мекота зависи до голяма степен от използваните суровини. В царските времена качественият лунен зим от Русия дори бил изнасян в чужбина. Хубаво е да знаете, че по своите характеристики не е било по-ниско от елитните френски коняци или шотландското уиски. Това беше улеснено от познанието на предците за това как да се направи мечото меко.

За бергите се използват изключително замръзващи сортове ръж, чиста изворна вода и висококачествени дрожди. Смята се, че е необходимо да се почистват определени съставки:

  • сурово яйце бяло;
  • пълномаслено мляко;
  • Въглища от бреза, липа или бук.

Основната задача, която е омекотяване на продукта, е да се намали количеството на фюзеловото масло, проникнало в течността. Ако не можете да ги махнете напълно, за да получите чиста напитка, то поне да намалите тяхното въздействие.

Съвременна методология

За да се пие домашно приготвена алкохолна напитка с удоволствие, важно е да се използва като дестилационно оборудване дестилат със сух клетъчен или обратен хладник. Също така, не поставяйте техниките, в които се добавят "ароматни вещества" в състава.

Подобряване на вкуса на лунна светлина може да бъде с помощта на плодове, цитрусови плодове, билки и подправки - те се използват в суха клетка и / или настояват готовия дестилат

Подобряване на вкуса на лунна светлина може да бъде с помощта на плодове, цитрусови плодове, билки и подправки - те се използват в суха клетка и / или настояват готовия дестилат

Смекчаване на лунна светлина в дома трябва да се прави в съответствие с дозиране въведени вещества като захар в полу-продукт, като че ли, за да добавите повече и повече, не се смекчи, и за да се постигне обратен ефект.

Тъй като можете да направите лунен лук по-мек след почистване, първо трябва да се погрижите за тази операция. Крайните органолептични характеристики се определят на индивидуална основа. Можете да започнете да експериментирате с малки порции, като изберете лична рецепта.

Омекотяването на лунната захар с глюкоза или омекотяването на лунна захар от захар се извършва в съответствие с определени правила:

  • по време на омекотяване на практически завършената течност, се препоръчва да се прибави твърде силна напитка до 45-40 ° C;
  • ако се предполага повтаряща се дестилация, е възможно степента да се понижи до 25-35 ° C;
  • като добавки използват подсладители (добавяне на захар или аналози) или окислители (аскорбинова или лимонена киселина).

Всеки може да избере какво да подобри своя вкус.

VIDEO: Рецепти за "рафиниране" на вкус на дестилат

Приложение на подсладители

Има няколко опции за омекотяване на вкуса на лунна светлина чрез все още подслаждане.

захар

Най-популярният и прост метод е добавянето на захар. Незначителен недостатък е лекото замъгляване на готовата напитка и възможната поява на вторичен мирис. За да се отървете от минусите, е необходимо да добавите захар към луната под формата на прахообразна маса в кафемашина и да използвате за тази цел рафиньор.

Един прост и достъпен подобрител на вкуса е захар, но е препоръчително да се използва прах

Един прост и достъпен подобрител на вкуса е захар, но е препоръчително да се използва прах

Съотношението на дозата на захарта е както следва: за 1 литър от 40 градуса лунна зима вземете 1 супена лъжица. лъжица кристали на подсладителя.

гликоза

На второто най-популярно място - способността да се омекотява пожарната течност с глюкоза. Този метод е по-коректен по технически параметри и резултати. Веществото се закупува в аптеките.

Омекотяване на вкуса с глюкоза се осигурява от технологията - това се прави при производството на водка и тинктури

Омекотяване на вкуса с глюкоза се осигурява от технологията - това се прави при производството на водка и тинктури

Част от глюкозата в лунен лук се добавя във всякаква форма:

  • прах (декстроза);
  • таблетна форма;
  • воден разтвор в ампули.
Препоръчително: Да се ​​научиш да караш лунна костенурка правилно: как, колко пъти, до каква степен

Таблетки предварително, rastolchhem на прах. Важно е да знаете колко трябва да добавите всяка от формите. В ампулите водният разтвор изисква 20 ml на 1 литър напитка със сила 40 градуса. Превишаването на нормата не трябва да бъде. Ако силата е по-малка, количеството на добавката е пропорционално намалено.

За подобен обем в бирата изсипете 5 гр. декстрозен прах. Същото количество под формата на прах се добавя към смачканите таблетки. В скъпата водка, подобна на магазина, за подобряване на вкуса е декстрозата.

фруктоза

При добавяне на фруктоза е необходимо да се вземе предвид повишената му сладост. Според индексите той е почти два пъти по-ефективен от захарта.

Фруктозата има по-концентрирана сладост, така че се използва за работа с плодови дестилати

Фруктозата има по-концентрирана сладост, така че се използва за работа с плодови дестилати

Тя често се изсипва в плодови дестилати от ябълки, круши, праскови и др Съотношението на добавки за подобряване на качеството -. 1/3 или 1/2 супена лъжица без пързалки sorokagradusnuyu на литър напитка.

мед

За да направите меда в домашна напитка, решете сами, все пак си струва да вземете предвид някои характеристики на получения продукт и условията за предварителна подготовка. Препоръчително е да вземете пресен течен продукт, като го смесвате в еднаква степен с водата. Полученият сироп се вари при ниска температура и се приготвя за 2-3 минути, като се отстранява изпръскващата пяна.

Медът е желателно да се използва прясна течност и се разрежда 1: 1 с вода

Медът е желателно да се използва прясна течност и се разрежда 1: 1 с вода

Недостатъците на такъв подсладител включват:

  • може да има утайка;
  • леко промяна на цвета;
  • мед аромат и аромат ще бъдат чути.

Преди това сиропът трябва да бъде добре смесен до пълно разтваряне. Пропорция - бутилка напитка 40 е направена от половин супена лъжица мед.

Добавка E422 или хранителен глицерин

Стабилизатор E422, хранителен глицерин

Стабилизатор E422, хранителен глицерин

Това е прозрачен вискозен сироп. Основният му проблем за добавката е висока концентрация на сладост, която понякога е трудна за изчисляване при малки концентрации. Мекотата се появява след добавянето на 1-5 ml в 1 литър суров алкохол.

Добавки, окислители

Независимо добавяне на лунната светлина за подобряване на вкуса може да не само сладкиши, но и вещества с малка концентрация на киселини. Можете да направите това паралелно, за да получите положителен резултат.

Аскорбинова киселина

Органично съединение с формула С6Н8О6 е бял прах или малки кристали с кисел вкус. Той се разтваря перфектно както във вода, така и във вътрешния алкохол. Понякога в аптеките се среща под формата на драже. Може да се използва за различни видове дестилати.

Аскорбинова киселина

Аскорбинова киселина

Благодарение на неговите свойства, аскорбичното блокиране ефективно блокира възможните процеси на окисляване. За подобряване на вкуса е достатъчно 10-15 грама. прах върху бутилката с продукта.

Лимонена киселина

Това органично вещество с формула С6Н8О7 се справя с възложената задача не по-лоша от аскорбика в дома.

Лимонена киселина

Лимонена киселина

За операцията добавката може да се използва както в суха кристална форма, така и в прясно изцеден сок. Делът на първия вариант е ограничен до 6-18 гр. прах върху бутилката. За втория случай са необходими три сребърни лимона на три литров контейнер.

Когато използвате естествен сок, трябва да се има предвид, че той предизвиква мътност на дестилата.

Технологии за смекчаване

Процесът стъпка по стъпка отнема малко време. Предварително препоръчваме да намалите якостта с 1-2, като смесите алкохола с вода. За зърнени култури или за традиционни дрожди се извършва почистване с дървени въглища или кокосово дърво, което ще отнеме няколко дни.

След това абсорбентът се филтрува. Той натрупва вредни молекули на фюзеловото масло. Това помага за подобряване на вкуса. Тази позиция за плодови дестилати трябва да бъде пропусната, за да не се отстраняват характерните плодови нотки от напитката.

Изсипете в свободния капацитет от 100-150 мл суров алкохол и започнете пропорционално на този обем, за да добавите подсладители и окислители, като започнете с по-малки дози. Имайки приятен вкус, прехвърляме пропорцията за общата маса. В такава ситуация ще бъде възможно да се защити основната част от предозирането. Когато сместа е свръхдозирана, тя може да се дестилира многократно.

Омекотеният състав се затваря плътно и се изпразва на тъмно място в продължение на 3-4 дни, така че всички необходими химически вкусове да са преминали. Желателно е да изберете стая с температура по-близо до 0 ° C, оптимално + 2 ° C ... + 4 ° C.

Връзките с натуралните сокове могат да дадат лека мътност. Понякога има утайка. Течността трябва внимателно да се отцеди през памучен филтър, за да се отстранят примесите.

VIDEO: Как да направите лукавият мек и вкусен?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Класическата рецепта за уиски на ечемичен малцКласическата рецепта за уиски на ечемичен малц
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Видове аламбични и техните разлики от лунна светлинаВидове аламбични и техните разлики от лунна светлина
» » Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?
© 2021 BggeHat.com