Класически и интересни рецепти на Берг

Когато се стартира самостоятелно приготвянето, рецептите на berg вече трябва да бъдат избрани, тествани в идеалния случай, всички съставки на склад и в достатъчно количество. Това ще гарантира бързо и правилно готвене. Значително отклонение от технологията може да разваля целия резултат, дори ако в този процес се използва най-модерният лунен лук.

Захар, дрожди и вода - класическата пивоварна

Изчисляване на пропорциите на компонентите

Традиционно, приготвянето на захар от захар се приготвя с добавяне на малко количество дрожди в сладководни разтвори. За да се направи правилно изчисление на съставните компоненти, е необходимо да се определи необходимото количество на крайния продукт.

От практиката се разбира, че устройство варя използване захар Braga, получен в дома на това изчисление: 1 кг сладък добив на крайния продукт ще бъде в обхвата от 1100-1200 мл със съдържание на около 40 °. За да бъде бракът добре спечелен, килограм сладки кристали отнемат вода в количество от 5 литра. Също така е необходимо да се добави класическа рецепта за мая: за пресована вид такса 100 грама, ако е сух, той ще бъде достатъчно в `10

Официално, в такава рецепта за варене на захар за лунен луд, можете да направите някои корекции след получаване на определен опит, тъй като процесът може да бъде повлиян от различни външни фактори. Това обикновено са:

  • свежестта на дрождите и качеството на захарта;
  • стабилност на температурата на околната среда, при която всички ще бъдат вливани;
  • хомогенност на фермента по време на производството.

Тъй като приготвянето на домашно приготвена захар от дома е цяло изкуство, е позволено да се промени рецептата на препарата, като се увеличи броят на някои компоненти с 10-15.

Промяна на процеса

Най-спорният момент сред опитни монаси. Може би само пара-купол може да доведе до същата гореща дебат.

Инвертиран сироп

Инвертиран сироп

Обръщането е процес на приготвяне на сладък сироп за ферментация на варя. В процеса на разтваряне, една молекула захароза се разделя на прости съставки, фруктоза и глюкоза. Това позволява на гъбичките да се активират по-бързо, защото захарта в чист вид не може да бъде обработена. Оказва се, че оригиналът е разделяне и вече след преработката в въглероден диоксид и алкохол. В допълнение към факта, че разделянето отнема много по-дълго време, отколкото при инвертирания сироп, щамовете освобождават голям обем странични продукти. Впоследствие това влияе на вкуса и вкуса на готовата напитка.

Етапи на подготовка

Етапи на подготовка

Когато се използва инвертиран сироп за маслени масла, се образуват алдехиди, мравчена киселина и оцетна киселина, но те са няколко пъти по-малко.

Ако всичко е толкова красиво, защо защо луничките продължават да спорят? Тъй като се казва, че инвертираният сироп е откраднал една степен. Но тук е необходимо да се разбере, че в броя на загубите току-що навлиза в бурната, която по-късно в дестилацията ще трябва да бъде премахната. Други са объркани от наличието на фурфурал (алдехид), което не е случаят с конвенционалната захар. Това е наистина отрова, но нейната концентрация е толкова малка, че е по-истинска отровна от обичайното сладко от малина, където фурфуралът е много повече.

Захарната напитка за лунен лук изисква специални грижи и последователност на всички етапи. По този начин технологичният процес ще се доближи до референтния и ще накара напитката да е по-вкусна.

Подготовката на варенето на този етап се извършва с нагряване на водата до 70-80 ° С. Привеждане на кипене не трябва да бъде. Захарта се излива в течността със скорост 1 литър течност - 2 кг пясък. След това, рецептата за приготвяне на лунна захар от захар изисква разтворът да се нагрява до кипене. На този етап добавете малко лимонена киселина. Неговият дял трябва да бъде, както съветва Alkofan, в размер на 5 gr. за всеки килограм добавен сладък пясък. При малък огън цялата смес продължава 10-20 минути. След това премахваме всичко от табелата.

VIDEO: Подготовка на обърнат сироп

Как да сложите брага на лунната светлина с вода

Важен фактор в този случай е качеството на водата. Колкото по-добре е, лунен дом у дома ще бъде по-ефективен, а крайният продукт е по-приятно. Опитни специалисти никога не използват варена течност от кранчето за тази операция. В резултат на кипене, свързаният кислород се отстранява от него, така че става по-малко подходящ за варя.

Вода за хватки - кое е по-добре?

Вода за хватки - кое е по-добре?

Предпочита се пролетното огнище или течността от открити, чисти източници. В екстремни случаи, рецептата за брашно от захар позволява употребата на двойна дъждовна вода или бутилирана вода.

Не използвайте дестилирана течност - в нея умират щамове, дори нямате време да започнете да разцепвате сиропа. При дестилирането има не само соли, но и кислород, необходими за ферментация.

Рецепта за лунен лук от захар и мая

Използвайте горещи съставки в процеса не си заслужава. Тъй като от охладените компоненти е необходимо да приготвите лунен лук от захар и дрожди, оставяме сиропа да се утаи и след това да се изцеди и да се охлади водата в готовия контейнер.

Таблица на пропорциите за лунна светлина

Важно е да запълвате обема не повече от три четвърти. Това се дължи на факта, че съставът на варя за лунна светлина в началото ще играе активно, и това е придружено от бързо пенене. Ако запълнете цялото пространство близо до ръба, получавате трансфузия и изход от количеството на пода.

Приготвянето на захар за варене изисква добавянето на дрожди. Те извършват следните операции с тях:

  • ние замесваме пресованата маса;
  • поставете в литър буркан;
  • добавете чаша с подсладена вода вътре;
  • изчакайте 10-15 минути преди образуването на пенливи капачки;
  • изсипваме в основния контейнер.
Препоръчваме: Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?

Ако направите лунен лук на суха мая, а след това да ги възстановите, е необходимо повече време в отделен контейнер. В този случай процесът в тях ще се осъществи по-активно с разпенване, така че капацитетът за предварителния процес е избран двулитров.

Приготвянето на грижи от такива компоненти трябва да продължи допълнително при условия на аноксичност. В този случай захарната лунна зима се поставя под хидравличния затвор. По време на периода на ферментация трябва да се осигури стабилна температура от 25-30 ° C. Това ще позволи на бактериите да обработват в пълна степен цялата захар в състава.



Тайната на варенето е поддържането на постоянно температурно равновесие на резервоара с всички налични средства. Някои от тях обвиват всичко с одеяло, а други използват аквариум.

Braga за получаване на водка е възможно при тези условия в продължение на 7-10 дни, но не непременно два пъти дневно кръгови ротации необходими да се разбърква в състава за отстраняване на различни слоеве на образува въглероден двуокис, който предотвратява по-нататъшното действие на бактерии.

Можете да карате лунен луд от захар и дрожди класически, след като има признаци на готовност:

  • очевидни признаци на алкохолен аромат;
  • след като сладостта на бактериите ще се рециклира напълно, вкусът на течността ще бъде с малко горчивина;
  • в резервоара престава да се отделя въглероден диоксид;
  • когато изгарящият мач е представен на открито чифтосване от горе, пламъкът не излиза.

Ако има най-малко 3 точки, или по-добре, ако всички 4, то е полезно да се разбере, че приготвянето на захар и дрожди се подготвя за следващия етап.

ВИДЕО: Подготовка на класически лунен сън

Какви продукти могат да се използват за чифтосване?

Всеки опитен майстор ще ви каже, че можете да карате от всичко, което започва с плодове и завършва с хляб. Това е така, най-важното е, че реакцията на ферментация започва с освобождаването на продукти от жизненоважна дейност. Ние даваме най-популярните съставки, когато използвате това, което е просто невъзможно да се объркат.

конфитюр

Вместо захар, можете да поставите обичайното конфитюр, който е останал недокоснат от миналия сезон. Много ароматни напитки ще бъдат от френско грозде, малини, боровинки. Дори и тази, която вече е започнала да се скита, е подходяща.

За едно питие от старо сладко, почти всяка суровина

За едно питие от старо сладко, почти всяка суровина

Съставки:

  • конфитюр - 5-6 кг;
  • пресована мая - 200-300 g;
  • течност - 30 литра.

Метод за приготвяне:

  1. Загрейте водата до 30 ° C, разбъркайте конфитюра в нея, докато всички големи фрагменти се разтворят.
  2. Започнете дрожди предварително - разбъркайте в малко количество топла вода, добавете лъжица захар, покрийте и оставете на топло място. Веднага щом се появи капачката на пяната, тя може да се излее в основния контейнер, да се смеси отново и да се увие.
  3. Цялата сцена отнема 12-14 дни, но е необходимо да се разбърква всеки ден, особено ако сте сладко от плодове или плодове.
  4. През цялото време температурата се поддържа 22-27 ° С.

картофи

Винаги сме имали много картофи, въпреки че не живеем в Беларус. Готовата напитка се получава с остър аромат и характерен послевкус. Софт във всеки случай няма да ви име, но има много фенове на такъв послевкус.

съставки:

  • картофи - 5 кг,
  • овес - 3 кг,
  • пресована мая - 0,75 кг,
  • вода - 17 литра.

Метод за приготвяне:

  1. Овесът се смила в месомелачка, картофите се търкат на голяма ренде.
  2. В цялата каша налейте 2-2,5 литра стръмна вряла вода. Оставете за 3-3.5 часа.
  3. Започнете дрожди - пюре, напълнена с топла вода, добавете няколко лъжици захар и топлина. Очакваме да се появи висока шапка за пяна.
  4. След 3 часа в зърнените култури изсипете останалата течност, активираните щамове, покрийте и обвийте.
  5. Задръжте 5-7 дни при температура 22-27 ° C, като всеки ден леко се разбърква.
  6. Изтича се от утайката, филтрира се и се дестилира.

Доматено пюре

Това са поздравления от 90-те, когато сухият закон принуди хората да търсят нови и много оригинални начини за производство на водка.

съставки:

  • доматена паста - 1 л;
  • пясък - 10 литра;
  • непастьоризирана бира - 0,5 л;
  • вода - 3 кофи с кладенец или пролет.

Метод за приготвяне:

  1. Загрейте течността до 28-30 ° C, добавете паста и пясък.
  2. Омесваме минути 5-10, за да дезинтегрираме напълно пастата, след което изсипем бирата.
  3. Ние го увиваме на топло място за 5-7 дни. Освен това всички по план - отстранени от утайката, филтрирани и в дестилационния куб.

Пъпеши - дини и пъпеши

През лятото на юг има изобилие от пъпеши. Тяхната плът се използва и за ферментация, особено след като концентрацията на фруктоза в нея е много висока.

съставки:

  • каша от диня или пъпеш - 6 кг (можете да вземете и двете, и другата, хорът ще се окаже ароматен);
  • пясък - 0,5 кг;
  • натиснат - 0,5 кг.

Не забравяйте да премахнете всички кости от целулоза, те ще дадат ненужна горчивина и ще развалят вкуса.

Метод за приготвяне:

  1. Разтрийте плътта чрез голямо сито, ренде или месомелачка, за да направите каша. Добавя се захар и се разбърква, докато се разтвори, може да бъде леко загрята.
  2. Изпълнете щамовете - разредете цялата маса с топла вода, добавете няколко супени лъжици пясък, разбъркайте, покрийте с кърпа и на топло място. Когато се появи капачката за пяна, изсипете в общ контейнер.
  3. Затворете контейнера с хидравлично уплътнение, обвийте го и го изпратете на топло място. Поддържайте по всяко време температурата на 22-28 ° C (удобно е да използвате аквариум, където е зададен необходимия интервал).
  4. След една седмица и половина, когато началната произведена бира ще бъде готов (виж по-горе признаци на готовност), той се отстранява от утайката чрез маркуч, филтрува се и се изпраща в дестилационна фракция на лунна светлина.
  5. Не забравяйте да направите фракционна дестилация с изключване на опашките и главите - при преработката на сладка каша и захар щамовете отделят голямо количество странични продукти.

VIDEO: Правилната подготовка на правилната каша

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Инвертиране на захар за braga, плюсове, минуси и правила за готвенеИнвертиране на захар за braga, плюсове, минуси и правила за готвене
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
» » Класически и интересни рецепти на Берг
© 2021 BggeHat.com