Инвертиране на захар за braga, плюсове, минуси и правила за готвене

Самооплождането не е само един от начините да се получи алкохол, а истинското изкуство да се направи напитка с уникални ароматни и вкусови качества. Опитните луксозници за тяхното развитие в дестилерията са натрупали много полезни трикове, сега техните препоръки, благодарение на наличността, могат да бъдат използвани от всеки новодошъл. Към дългия списък на живи хакове може да се припише обръщането на захар за брага. Това е незадължителен процес, но поне веднъж заслужава да бъде използван. Нека помислим по-подробно защо използвайте обратната гранулирана захар, за какво се разрежда и как тя се отразява върху крайния продукт.
Инвертиране на захар за брага

Инвертиране на захар за брага

Необходимо ли е или не?

Обръщащата захар е отделянето на захарозна молекула в тръстика или захар от захарно цвекло на два компонента - глюкоза и захароза. Това се извършва чрез загряване до 80 ° C и по-високо с добавяне на лимонена киселина. Този компонент действа като реакционен катализатор. Този сироп в структурата и външния вид е много подобен на естествения мед, който се използва от безскрупулни продавачи.

Различият инвертиран сироп от мед на непознат човек е почти невъзможен

Различият инвертиран сироп от мед на непознат човек е почти невъзможен

На тематичните форуми използването на инвертна захар за варене е една от най-дискутираните теми. Някои домашни пивоварни предпочитат да използват захарен сироп във всички рецепти, докато други правят без "танци с тамбури", тъй като уверяват, че това няма полза. За да разберете истината, достатъчно е да подготвите себе си за два вида дестилати и да ги сравните. Можете също така да проучите предимствата и недостатъците на захарта обръщане на брага.

плюсове:

  1. Няма неприятна миризма. По време на ферментацията на варя, в която се добавя обикновена захар, се появява неприятна характерна миризма. Но в случая на сироп за мъст този нюанс липсва.
  2. Бърза реакция. Благодарение на монозахаридите дрождите значително по-бързо превръщат въглехидратите в алкохол, тъй като в този случай не се изисква допълнително време за тяхната хидролиза. Трудно е точно да се определи времевата разлика, тъй като ферментацията зависи предимно от състава на кашата, но средно е 2-4 дни.
Процесът на ферментация е по-бърз поради обработката на дрождите на по-проста монозахаридна молекула

Процесът на ферментация е по-бърз поради обработката на дрождите на по-проста монозахаридна молекула

  1. Органолептичната пивна мъст се запазва. Ако сте използвали дома варя рецепта инвертна захар с плодове, зърно или плодове, вкус и аромат компоненти, като е възможно, ще бъдат прехвърлени към крайния продукт, но малките добавяте бележки на мед.
  2. Дератизация. Поради факта, че захарта се обработва чрез висящи температури, вредните микроорганизми се елиминират.
  3. Увеличете обема на крайния продукт. Тъй като инвертираният сироп подпомага ускорената ферментация, количеството фюзелово масло и отпадъци се намалява в пивната мъст.

Независимо от очевидните предимства използването на инвертиран захарен сироп за брагавици не е без недостатъци.

минуси:

  1. Цената на времето и усилието. За да разберете как да обърнете захарта за хляба и за самия процес на готвене, това отнема много време. Рецептата няма особени затруднения, но може да отнеме повече от 1 час свободно време.
  2. Образуване на фурфурал. Тази съставка има уникален аромат на бадеми, но се отнася до токсични вещества. Ако в лунната зима има висока концентрация на поддръжката, при употребата на лигавицата и епидермиса ще започне да се дразни.
фурфурол

фурфурол

За справка! По време на варенето на сиропа, фурфурал - алдехидът се образува с миризмата на пресен ръжен хляб или бадеми. При висока концентрация това е изключително токсично производно, но се получава твърде малко чрез обръщане. За сравнение, при обичайното конфитюр е още 10

Но тук е достатъчно да си припомним всяко домашно конфитюрче, в което нивото на насищане с токсин е много по-голямо, отколкото в произвеждания алкохол.

С тази статия прочетете: Брага от сладко - разкриват се тайни на вкусна лунна светлина

ВИДЕО: Каква е разликата между подложката на приготвения сироп и обикновената захар?

Метод за приготвяне

Преди да направите обърнат сироп за лунен лук, трябва правилно да изчислите пропорциите. В противен случай, сместа ще се окаже прекалено течна или кристализира и такъв продукт вече не е подходящ за употреба.

Препоръчваме: Подготовка в домашни условия на лунна светлина от брезов сок

съставки:

  • питейна вода - 500 ml;
  • гранулирана захар - 1 кг;
  • лимонена киселина - 5 г.

Тези стойности могат да се използват като база за изчисление на всякакви обеми суровини. Не се препоръчва да се използват алуминиеви саксии при приготвянето на инвертирана захар, при което сместа ще придобие по-тъмен цвят, освен това в бъдеще тавата няма да се измие.

Най-добре е да се използват съдове от неръждаема стомана, алуминият не е подходящ категорично

Най-добре е да се използват съдове от неръждаема стомана, алуминият не е подходящ категорично



След смесването всички компоненти в резервоара трябва да останат поне 1/3 от свободното пространство.

Етапи на приготвяне на инвертирана захар:

  • загрейте водата, като не заври, смесете захарта;
  • Разбъркайте сместа, докато се получи еднаква консистенция и преминете пожара на междинно ниво;
  • Гответе съставките за 10 минути, докато гледате, че сиропът не се вари;
  • отстранете образуваната капачка от пяната;
  • постепенно, на малки порции, изсипете лимонена киселина;
  • покрийте и преминете готвенето на малък огън, така че течността да не се вари.
Когато пяната напълно се утаи и вече не се образува, карамелът е готов

Когато пяната напълно се утаи и вече не се образува, карамелът е готов

Процесът на по-нататъшно готвене трябва да продължи 1 час, но 20 минути преди края, се препоръчва периодично да проверявате сиропа за готовност. За да направите това, изсипете течността с лъжица и я вдигнете - конецът трябва да бъде сферичен и да не се разкъсва - ако се случи, е време да извадите контейнера от чинията.

Алгоритъм за неутрализиране на киселината

Има мнение, че лимонената киселина трябва да бъде угасена със сода. Може би този процес няма да бъде излишен. За нашата рецепта трябва да използвате за всеки грам лимон 1,25 гр. сода за хляб. Очевидно ще е 1 ч.л.

Съставките

Съставките

Ако дестилационният куб е направен от алуминий, содата ще трябва да бъде заменена с тебешир (2 ч.л.). Това се оправдава от повишената чувствителност на сплавта към натриев хидрогенкарбонат.

  • разрежда се сода в малко количество вода;
  • след разтваряне на кристалите, излейте течността в готовия обърнат сироп;
  • разбъркайте добре, докато образуването на пяна напълно престане.

Процесът на неутрализиране на лимонената киселина не се счита задължителен. В кораба трябва да има киселинност, която да не превишава определена стойност. Този индикатор може да бъде открит само с помощта на рН-метър. Не всички наблюдатели имат такъв инструмент за измерване и просто е невъзможно да се изчисли рН чрез външни параметри или вкусови качества. Ако не прилагате някой от методите с повишено ниво на киселинност, кашата ще се приготвя по-дълго.

След като лунната светлина от обърнатата захар е готова, монашърът ще почувства по време на вкуса колко по-мек вкус, по-малко изразен вкус и приятен послевкус.

Някаква химия

Съгласно химичния състав рафинираната захар от захарно цвекло се състои от 99 захароза (дизахарид).

Точно такава композиция има тръстика, така че твърденията за нейната по-голяма полезност и по-малко вредно въздействие върху тялото не са нищо повече от маркетинг.

Резултатът от разделянето на молекулите

Резултатът от разделянето на молекулите

За да активирате дрождите, имате нужда от по-проста форма на въглехидрати - монозахариди. Обръщането на нормалната захар се извършва за разделяне на захарозата на две основни молекули - фруктоза и глюкоза. Ролята на кристализаторите в този случай е висока температура и лимонена киселина.

Въз основа на предимствата и недостатъците става ясно, че тези фактори са по-забележими при ферментацията и дестилацията. Също така употребата на сиропа леко повлиява вкуса на продукта.

Приготвяне на суровини без фурфурал

Както вече е известно, токсичният компонент се образува чрез кипене, когато температурният режим достигне стойност над 80 ° С. За да намалите количеството му, трябва да приготвите сироп, който да не превишава 60-70 ° C.

Тъй като интензивността на отоплението е по-малка, времето за готвене се увеличава от час до два. 30 минути преди готвене, трябва да повишите температурата до 80 ° C. След готвене съдът се отстранява и се затваря в топло одеяло за 40 минути. Резултатът е обърната захар с малко количество токсини.

Трябва да се отбележи, че е възможно да се опрости процесът на готвене с помощта на мулти-маркер. Устройството ви позволява да зададете желаната температура и таймера за сън. Също така, съхраняването на сиропа в затворена мултитрака ще премахне необходимостта от опаковане на тиганите с одеало, той поддържа топлината добре.

VIDEO: Технология на подготовка без образуване на фурфурал

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Класически и интересни рецепти на БергКласически и интересни рецепти на Берг
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?
» » Инвертиране на захар за braga, плюсове, минуси и правила за готвене
© 2021 BggeHat.com