Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол

Опитни луненчарки уверяват, че най-добрата обогатена напитка е лукавият пшеничен боб. В резултат алкохолът с мек аромат излиза с деликатен аромат на зърно и вкус на послевкус. За да гарантирате качеството на продукта, е необходимо поне веднъж да опитате да го приготвите сами. Процесът е доста отнемащ време, особено ако рецептата за berg е избрана за зелен малц, но си заслужава.

Луна от пшеница

Основни етапи

Изработването на домашна чаша от пшеница у дома не се ограничава до една рецепта. Питието може да бъде направено от обикновени зърна или покълнали култури, с мая, захар или без тях. Всичко зависи от предпочитанията на дегустатора. Основната разлика в този продукт е неговата естественост и необичайни вкусови качества.

Основните етапи от подготовката на приготвянето на пшеница за лунен лук са следните:

  • подбор и предварителна подготовка на зърно;
  • Производство на чифтосване;
  • принуждаване на варя;
  • филтриране на продукти.

Предварителната подготовка пред лунната машина е важна задача, трябва да определите типа на основната съставка и да я изберете правилно. В зърнената смес не трябва да има мухъл, в противен случай крайният продукт не само ще получи неприятна миризма, но също така може да увреди здравето на човек. Ето защо изборът на суровини следва да се поема отговорно.

ВИДЕО: Moonshine от пшеница - стъпка по стъпка рецепта от хващане към дегустация

Жълт кантарион

И така, какви са характеристиките на алкохолната напитка в изхода? Ако имате нужда от мек вкус, тогава най-добрият вариант за основата ще служи на пшеница, за да получите по-силен и груб алкохол, който трябва да използвате ръж, а от ечемик можете да получите напитка, напомняща на уиски.

Рецепта за мая

Рецепта за мая

Рецептата за домашно приготвена варена доматена пшеница включва следните съставки:

  • питейна вода - 25 литра;
  • гранулирана захар - 6.5 кг;
  • пшенично зърно - 2,7 кг;
  • дрожди гранулирани сухи - 100 гр. или на живо - 500 g;
  • кефир, кисело мляко или ферментирало мляко - 500 мл.

Преди всичко е необходимо да потапяте семената във вода и да ги оставя да се варят за 30-45 дни. В края на това време, изсипете зърнената култура във ферментационния резервоар.

В отделен резервоар разтваряйте захарта във вода и сипете сипете върху зърното. Активирайте алкохолната мая, добавете ги заедно с кефира към основния състав. Всички се разбърквайте добре, поставете на топло място.

Препоръчва се ферментационният съд да бъде покрит с одеяло или топлоизолационен материал, което ще съкрати времето за ферментация.

След като мъстта престане да отделя въглероден диоксид, пяна, вкусът на кашата ще стане горчив, а ароматът на алкохола - продуктът е готов за дестилация.

Когато правите домашна луна от пшеница, не забравяйте да отделите "опашките" и "главите". Тази част от алкохола не е подходяща за употреба, но може да бъде оставена за вторична дестилация на варя.

VIDEO: Процесът на избор на опашки и глави

Хомогенно цвекло от печен малц

Moonshine от пшеница без мая у дома е по-качествен от алкохол, приготвен по предходната рецепта. В ролята на традиционния дрожден продукт в този случай ще бъде зърното в покълнато състояние, т.е. дива мая. Отличителна черта на такъв продукт е липсата на изразена миризма на фюзелови масла.

Задачата на дрожди в тези рецепти се извършва от зърнен малц - в резултат на това можете да получите чист пшеничен алкохол

Задачата на дрожди в тези рецепти се извършва от зърнен малц - в резултат на това можете да получите чист пшеничен алкохол

Сравнително проста рецепта за лунен лук върху пшеница включва използването на следните компоненти:

  • зърно - 4,5 кг;
  • захар - 4,5 кг;
  • пречистена вода - 31 литра.

Основните етапи на това как да се направи луна от пшеница:

  1. Изплакнете добре зърното, отстранете го от чужди примеси. При пълненето на контейнер от зърно с вода, всички боклуци ще се издигнат на повърхността, така че няма да бъде трудно да се отдели. За луна от пшеница това е много важен етап, тъй като примесите могат да доведат до продукта ароматни или вкусови качества, което в този случай е неприемливо.
  2. В пластмасов резервоар поставете 1 кг житни растения, равномерно разпределени на дъното и напълнете с вода, така че нивото му да е по-високо с 2 см от повърхността на зърното. Покрийте и отпуснете за 1 ден, за да се надуете.
  3. В края на този период, изсипете 500 грама в бъчви зърно. захар, разбъркайте съставките. Затворете резервоара от марля и поставете на топло място в продължение на 8-10 дни. На всеки 2 дни разклащайте компонентите, за да изключите възможността за зацапване.
Брага от зърно

Брага от зърно

  1. Добавете останалите съставки и вода с температура 25 ° C към квас на зърното. Затворете ферментационния резервоар с хидравлично уплътнение и го поставете на топло място за още 7-9 дни.
  2. Когато процесът на ферментация завърши, изцедете чашата за лунен лук върху пшеницата с утайка и утайка. Млаца е готова за дестилация.

Останалите дрожди могат да се използват за получаване на каша 3-4 пъти повече. Същевременно качеството на крайния продукт не се влошава. Достатъчно е да добавите 4,5 кг гранулирана захар, вода и да поставите втора ферментация.

За да вземете луната от домашната пшеница, изсипете я в куба на Добровари или друга модерна домашно приготвена машина и дестилирайте продукта в алкохол. Препоръчва се да се почисти въгленът с въглен.

Стандартен дестилатор

Стандартен дестилатор

След това пивоварът се разрежда с чиста вода, докато крепостта от 20 ° се изгони отново, но вече се разделя на "глави", "тяло" и "опашки". Глави - първият слънчоглед в обем от 5-10% от общото количество, приблизително 30 ml на литър. Тогава идва "тялото" с сила от 40-50 °. Опашки - всички под 40 °, те са избрани и могат да се използват за външна употреба.

Препоръчваме: Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?

Ако е необходимо, полученият алкохол се разрежда с вода и след това се оставя в продължение на 2-3 дни за инфузия. Ако има желание, можете да направите зърно от лунна тинктура на дъбова брусока. Това ще бъде имитация на коняк.

С тази статия прочетете: Най-добрите рецепти от коняк от лунна светлина у дома

ВИДЕО: Как да готвя бгр върху диви дрожди от пшеница

Подготовка на бобовете без захар

Мая се използва в тази рецепта за варене, но не се използва захар. Последният е малцът, произведен на зелено.

съставки:

  • зърно - 6 кг;
  • питейна вода - 25 литра;
  • гранулирани дрожди - 25 гр.

Етапи на готвене брага:

  1. Осъществяване на зелен малц

За да получите зелен малц, трябва да измиете внимателно 1 кг зърно, отстранете остатъците от него, накиснете в продължение на 7 часа във вода. След това суровината се отмива многократно от слуз, излива се с разтвор на калиев перманганат в продължение на 20 минути, след което се разпределя равномерно върху палета и се оставя за 3-5 дни.

Зелен малц

Зелен малц

Зърното трябва да се измие обилно 2 пъти на ден. В момента на готовност се определя от пшеничния зародиш, зародишът трябва да бъде равен на размера на самата зърно.

  1. Подготовка на пивна мъст

След приготвянето на зелен малц трябва да се обработи отново с разтвор на калиев перманганат в пропорции от 0,2 g. на 1 литър. След 20 минути инфузия суровия материал се измива и смила.

Останалият зърнен продукт също се смила и се поставя в контейнер с каша, напълнен с вода, нагрят до 65 ° С. В този момент трябва да направите зелен малц и да разбъркате съставките.

Извадете резервоара от плочата, обвийте го в топъл килим и го оставете да седне в продължение на 3 часа. През това време мускулите получават сладък вкус. Охладете консистенцията до 25 °, преместете го в резервоара за ферментация, добавете предварително активираната мая. Затворете контейнера с хидравлично уплътнение и го поставете на място, където има постоянна температура от 26-29 °. Времето за отлежаване е 5 дни.

  1. Завършване на ферментацията

След като направеният брага се възстановява, той ще намери горчив вкус, по-светъл цвят и ще престане да отделя въглероден диоксид. Демонтирайте компонентите чрез многослойна марля.

Необходимо е да изгорите чашата от пшеница чрез парогенератор или резервоар за пара. При първичната дестилация фракциите не се разделят, а вторично е необходимо отделно да се подбират опашките и главите. След приготвянето на варя се препоръчва да се настоява 4-7 дни.

Класическа рецепта за мая

Не винаги е възможно фермата да се ферментира с помощта на диви дрожди, а след това да се стигне до алкохола. Благодарение на качеството на готовата напитка, за да бъдем честни, разликата между дрождите и бездрожжевия начин се усеща - последната е по-мека, по-лека с вкус на зърно. Но не можехме да говорим за такъв метод.

съставки:

  • пшеница 3,5 кг;
  • питейна вода - 2,5 литра;
  • захар - 6 кг;
  • кефир 3,5 масленост - 0,5 л;
  • пресована мая - 0,5 kg (моно заместена със сух гранулиран 100 g).

Получаване:

  1. Зърнените храни се поставят в купа с широко гърло, изсипват се с топла вода и се поставят на топло място, за да активират растежа.

Ако след това зърнените култури не покълнат, те трябва да бъдат променени - качеството на суровините е лошо. За да избегнете зацапване, всеки ден зърното се изсипва.

  1. След 3-4 дни се появяват първите отвори на издънките, те трябва да нарастват до 2-2,2 см и да изглеждат объркани.
  2. Можете да добавите към букета в тази форма, но е по-удобно да смилате изсушените покълнали зърна и да добавите към основната мъст.
В края на този период трябва да добавите още 15 литра. вода и добавете 5 кг захар. Последният етап от създаването на Брага отнема 4 дни

В края на този период трябва да добавите още 15 литра. вода и добавете 5 кг захар. Последният етап от създаването на Брага отнема 4 дни

  1. За да направите това, изсипете топла вода във ваната, залейте захарта и разбъркайте до пълно разтваряне, след това излейте малц, накиснати мая и разбъркайте отново. Затворете плътно с капак, поставете хидравличен затвор и го изпратете на топло, тъмно място за ферментация. Желателно е да увиете резервоара или да използвате аквариум.
  2. Когато процесът на ферментация е спрян, течността от утайката се отстранява чрез преминаване през марля или конвенционален шлайф (последният е по-малко предпочитан, тъй като тортата може да изгори с дестилация).
  3. Добавете кефир към варя, абсорбира някои от вредните примеси и започва фракционна дестилация.
  4. След втората дестилация продуктът се пречиства с помощта на въглеродна колона и се разрежда до необходимата якост.

ВИДЕО: Пшеница - второто пускане

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Класическата рецепта за уиски на ечемичен малцКласическата рецепта за уиски на ечемичен малц
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Инвертиране на захар за braga, плюсове, минуси и правила за готвенеИнвертиране на захар за braga, плюсове, минуси и правила за готвене
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?
» » Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
© 2021 BggeHat.com