Методи за определяне готовността на варена за дестилация и как да се ускори ферментацията

Начинаещите често се интересуват от колко ферментирала храна на захар и мая. Този индикатор оказва влияние на много нюанси, вариращи от температурния режим, при който младежът стои и завършва с пропорциите на съставките. Но за да разберем дали ферментацията е приключила или не, достатъчно е да се сравнят няколко фактора.
Колко бульони се разхождат на захар и мая

Колко бульони се разхождат на захар и мая

Методи за определяне

Като правило, в повечето рецепти се посочва колко се хранят ферментирали захар и мая. Но ако тази информация не е налице, трябва сами да определите готовността. Ако пивната мъст е преекспонирана, то ще започне процеса на заливане и недостатъчната експозиция ще се отрази на качеството на крайния продукт. Такова смесване не се препоръчва за принуждаване.

Основното изкуство в бирата - не пропускайте момента, в който бобът вече е успял да ферментира, но все още не е ферментирал, в противен случай вкусът на готовата напитка ще бъде ужасен

Основното изкуство в бирата - не пропускайте момента, в който бобът вече е успял да ферментира, но все още не е ферментирал, в противен случай вкусът на готовата напитка ще бъде ужасен

Но какво да правим, когато рецептата не показва колко дни брагът се скита наоколо? Има решение. Необходимо е да се сравни наличието на няколко аспекта по сложен начин. Нека разгледаме по-подробно всеки от тях.

Вкусови качества

Когато яйцето е изиграло, има остър горчив вкус. Ако сладостта се усеща по време на дегустация, тогава съставът на маята все още не е превърнал захарозата в алкохол и отнема малко повече време да изчакате.

Методът дава възможност да се проследи не само колко струва, но и качеството му, а ако е необходимо, той позволява да се коригира ситуацията, ако този фактор не ви харесва.

Ако не спазвате температурния режим, който трябва да бъде постоянен и има индикатори от 20-28 ° C, тогава има вероятност за преждевременна смърт на дрожди. В резултат на това кашата спира да ходи преди времето на пълна обработка на захарозата. Тук ще се изисква "допълнително хранене" с допълнителна част от дрожди, последвано от запазване на място, съответстващо на температурните стандарти.

С течение на времето

За да определите колко време трябва да застанете, трябва да имате предвид следните фактори:

  • качество на продуктите - захар, вода и мая;
  • условия на околната среда - нива на влажност и температура.

Като правило, средно, приготвянето на лунен лук трябва да бъде най-малко 5 дни и не повече от 2 седмици. Но това се предвижда, че пивната мъст е разредена в захар и не са добавени допълнителни компоненти под формата на плодове, плодове и други примеси. Ако зърното съдържа зърно, тогава периодът на стареене се намалява до 3-7 дни.

Гроздовата мъст, в която няма компоненти от дрожди, отнема 25-60 дни, за да узрее напълно. Тези показатели са прекалено показателни, за да се разчита изцяло на тях, но те могат да бъдат взети предвид допълнително.

Сигналът до края ще бъде изясняването на течността, липсата на съскане, горчивия вкус

Сигналът до края ще бъде изясняването на течността, липсата на съскане, горчивия вкус

Външни настройки

Това е друг метод за изчисляване на количеството захар, нарязано на захар с мая. В този случай е необходимо да се обърне внимание на капачката за пяна, която, когато продуктът е готов, престава да расте.

Фактът, че маята с пълна обработка на захарта спира да отделя въглероден диоксид, поради което не се образуват мехурчета. Също така съскащият звук изчезва и горната част на захарта става по-лека. Всички твърди съставки и примеси се спускат на дъното с дебела утайка.

Тестване на пожар

С активната ферментация на захарни бъги, въглеродният диоксид твърди, че изтласква кислорода от ферментационния резервоар. За да разберете степента на готовност на пивната мъст, трябва да запалите мач и да я задържите върху повърхността на консистенцията.

Ако се изгаси, е необходимо да се изчака допълнително време, маята все още напредва. Но ако пламъкът остане - е време да се постави дестилацията.

Препоръчително: Най-добрите рецепти от бренди от домашно приготвени вкъщи

VIDEO: Какво да направите, ако ферментацията не започне

Измервателни инструменти

Професионалният начин е в състояние да определи параметрите, чрез които можете да изчислите точното време, колко да настоявате за хвалене. Нуантът се крие в едно нещо - в този случай е необходимо да се използва специално устройство, хидрометър. Тази адаптация се придобива само от опитни дестилатори, където хобито на самооборота вече е преминало на етапа на промишленото производство.

Методи за определяне готовността на варена за дестилация

Методи за определяне готовността на варена за дестилация



Но дори и тук всичко не е толкова просто, за да използвате устройството, което ви е нужно, за да извършите редица действия:

  • от общия обем на кашата се отделят 200 ml;
  • тази част се филтрира няколко пъти през ламинирана марля;
  • мустата се изсипва в чаша и хидрометърът се поставя в него.

Устройството изчислява остатъка от захарта, т.е. не-обогатеното количество захароза. Ако устройството е показало стойност по-малка от 1.002, което се равнява на 1 захар, може да се спре инфузията на брега и да се извърши дестилация.

Как да ускорим ферментацията

Когато времето задвижва и захарта не дава признаци на готовност, опитните дестилатори прибягват до кардинални мерки - ускоряване на ферментационния процес. Има 4 основни метода, които ще помогнат в точното време.

Химически метод

Това е най-ефективният вариант, рядко не води до желания резултат. С помощта на няколко химически компонента, чифтосването е много по-бързо да се подготви за дестилация.

Амониевият сулфат увеличава активността на гъбичките

Амониевият сулфат увеличава активността на гъбичките

Изберете оптималния метод за себе си:

  • добавете амониев сулфат в пропорции от 2 грама. препарат за 1 кг захар в мъстта;
  • смесва суперфосфат с формула - за 1 кг захар 3 гр. компонент;
  • поставете във ферментатор 5 гр. пилешки изпражнения за всеки литър каша;
  • не по-малко ефективно ускоряване на процеса на 1 гр. амоняк на 1 литър пивна мъст.

Въпреки че тези методи са безвредни, те не са подходящи за всеки лунен монах.

Механичен метод

Това е най-лесният начин да се намали времето за ферментация на пивната мъст. Не се изисква използването на химикали или други компоненти. Механичният метод за ускоряване на обработката на захарта в алкохол е честито и редовно смесване на кашата. На езика на лунна буря този процес се нарича аерация, ако е по-точно - насищането на консистенцията с кислорода.

Редовното смесване на масата с дървена пръчка повишава достъпа на кислород и активира процесите

Редовното смесване на масата с дървена пръчка повишава достъпа на кислород и активира процесите

Тайната се крие в дрождените елементи, които за жизнената активност и образуването на въглероден диоксид изискват интензивно обогатяване с кислород. Оказва се, че колкото повече пивна мъст ще бъде надарен с кислород, толкова по-рано гъбите растат и се разцепват, в резултат на брега, то ще узрее няколко пъти по-бързо.

Когато се използва механичния метод, емисиите на алкохол се намаляват значително.

малц

За по-бърза обработка на гранулирана захар малц може да бъде добавен към течността, покълнато от зърно, последвано от изсушаване. Пшеница, ръж, ечемик и др. Са подходящи като суровини. Можете да си купите този компонент в магазин или да го направите сами.

За подобряване на вкуса и ускоряване на метаболитните процеси се препоръчва използването на зърнени култури, напоени с малц и смлени пшеница

За подобряване на вкуса и ускоряване на метаболитните процеси се препоръчва използването на зърнени култури, напоени с малц и смлени пшеница

Как да добавите малц:

  • приготвяне на продукта с изчисление - за 40 л захар 1 кг компонент;
  • затопли питейната вода до температура 60 ° C, изсипете малц и 0,5 супени лъжици. гранулирана захар;
  • гответе сместа за 3-5 минути. разбъркване редовно;
  • охладете консистенцията до температура от 30 ° C, напълнете я с 10 гр. суха мая;
  • изсипва се в ферментационен резервоар с издутина.

Въпреки трудния процес и финансовите разходи, този метод се счита за предпочитан от дестилаторите. Той е напълно екологичен и придава на крайния продукт приятен послевкус.

Народни методи на ускоряване

Рецепти от лунна светлина преминават от поколение на поколение, заедно с тях, досега се запазват начините на хората да ускоряват съзряването на чифтосване. Помислете за най-ефективните опции:

  • ръжен хляб - за 30 литра се нуждаете от 1 малък хляб;
  • гроздови плодове, малини, ягоди - за 10 литра ще ви трябва 20-30 смачкани плодове;
  • Плодов сок - използва се в пропорции от 100 мл на 10 л каша.

Избраният компонент се раздробява или смачква и се добавя директно към хватката.

ВИДЕО: Как ще бъде готовността на кашата да дестилира

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Класическата рецепта за уиски на ечемичен малцКласическата рецепта за уиски на ечемичен малц
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Дъбови чипове и рецептата на този френски конякДъбови чипове и рецептата на този френски коняк
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
» » Методи за определяне готовността на варена за дестилация и как да се ускори ферментацията
© 2021 BggeHat.com