Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен

Занаятчийското производство на силен алкохол се развива в много страни, поради което всеки регион има свои собствени традиции как да управлява правилно у дома лунната костенурка. По-голямата част от тайните, свързани с въпроса, как да се получи на дестилата от кашата, се проверява на опита на хиляди потребители, което помага да се отървете от начинаещите грешки в бъдеще.
Как да управлявате лунната котка правилно вкъщи

Как да управлявате лунната котка правилно вкъщи

Опитните учители винаги споделят тайни за това как правилно да карат луна дар у дома. Струва си да слушате опитни дестилатори, за да избегнете често срещаните грешки и да получите оптимална сила с най-високо качество на продукта.

Същността на популярната напитка за възрастни

Наскоро, като у дома си за шофиране лунна светлина стават не само бедните слоеве от населението в името на икономиката, но и на средната класа, нетърпеливи да се присъединят към производството на благородни напитки, домашно приготвени ликьори, ободрителни напитки и ликьори. В същото време културата на дестилация се увеличава, качеството на крайния продукт и вкусът на първо място, а не изключително производството на високи степени.

Днешното самоусъвършенстване е основното. Привлича всичко - стилни машини, богата рецепта, разнообразие от напитки на базата на дестилат

Днешното самоусъвършенстване е основното. Привлича всичко - стилни машини, богата рецепта, разнообразие от напитки на базата на дестилат

Samogonku се нарича алкохолно занаятчийство, в което масата на етиловия алкохол е повече от 30.

Принципът на такова местно производство е дестилацията на суровини, съдържащи алкохол. Първичният състав се получава по време на ферментация на съдържащи захар или съдържащи захар вещества. Правилната рецепта и придържането към технологията водят до желания резултат.

Как да управлявате лунната котка правилно вкъщи

Традиционното въоръжаване се състои от няколко основни етапа:

  • производство на брага (отнема няколко дни);
  • процес на дестилация (концентрация на суров етилов алкохол);
  • прилагане на един от методите за почистване (отстраняване на чужди миризми);
  • ароматизиране (в границите).

Един от най-важните етапи от получаването на домашно приготвена луна е производството на пивна мъст. В неговия състав за няколко дни се образуват химически вещества, единият от които е алкохол 10-17 от общия обем. За тази цел се събира воден захарен разтвор с дрожди. Когато последният взаимодейства със захар, възниква химическа реакция, за да се разградят разтворените бели кристали в прости съставни части:

  • въглероден диоксид (освобождава се постепенно по време на вливането на пивната мъст и излиза през хидравличното уплътнение);
  • етилов алкохол (необходимо е да се изолира под формата на кондензат с помощта на апарата);
  • странични продукти (остават в разтвор и частично могат да влязат в крайния продукт).

След като се основават на всички реакции след няколко седмици, можете да управлявате дестилата от тази суровина. За да направите това, имате нужда от подходящо оборудване - дестилатор. Съставът бавно се нагрява до изпаряване и след това се кондензират парите. Значителна част от водата остава в основния резервоар и кондензирани и охладени пари се вливат в приготвения контейнер.

Braze могат да бъдат пуснати на захар и мая, плодове, плодове, конфитюр и зърнени храни. Всеки продукт дава своя вкус и изисква определени условия

Braze могат да бъдат пуснати на захар и мая, плодове, плодове, конфитюр и зърнени храни. Всеки продукт дава своя вкус и изисква определени условия

Тъй като не можете да се отървете от лудостта от хватките с устройството бързо, трябва да сте търпеливи за няколко часа. Качественият апарат е оборудван с термометър и манометър за регулиране на отоплението и наблюдение на текущото състояние. В края на процеса почти никакъв алкохол не остава в първоначалната смес. Такъв остатък се нарича бард.

Изцяло да се отървете от предварителните етапи от външни примеси невинаги е възможно. Следователно, вредните компоненти се отстраняват чрез допълнителни операции по почистване.

VIDEO: Как да готвя ябълковата мъст за калдадос

Подготовка на Брага

Тъй като карането на лунен дом у дома е необходимо от шлеп, тогава го подготвяме по най-прости и популярни начини. Обикновено започвайте с малки порции, например изчислението се извършва за 5 литра завършен висококачествен продукт. Ще ви е необходим следният набор:

  • суха мая - 120 g, те могат да бъдат заменени със сгъстен аналог в количество 0,6 kg;
  • обикновена захар - 6 кг;
  • пие чиста вода - 18 литра;
  • лимонена киселина на прах - 25 гр.

Този състав е предназначен да получава напитка от 40 градуса. Преследван започвайки от пропорциите, при която се вземат 1 кг захар в 1.2 L на суров алкохол и 3 литра вода и 20 г суха мая или 0,1 кг натиснат.

Ускоряваме ферментацията, разтваряйки сладостта в частта на избраната вода. Препоръчително е да се направи това чрез производството на гъст сироп. Приготвя се на 75-80 ° C с топла вода (3 литра течност за 6 кг сладки). Пригответе го за разтваряне и удебеляване за 10-12 минути. Разбърква се с останалите съставки след охлаждане до 27-30 ° С.

Захар Бург се счита за класика на пивоварната

Захар Бург се счита за класика на пивоварната

Преди да се образува малка фракция, дрождите се сушат. След това изпразваме овесената каша в подсладената вода в подготвения контейнер, който се избира за пълнене с 3/4.

Препоръчително: Избор на бързи и прости рецепти от тинктура от касис

Можете да използвате дрожди от различни видове:

  • див;
  • алкохол;
  • сладкарски изделия и др.

Те се избират от опита. Сухото трябва да бъде предварително приготвено, като се настоява за около половин час в чаша преди да се образува пяна. Можете леко да ги храните със захар.

Алкохолните щамове, както подсказва името, са оптимални - те се развиват със смела сила над 15 °, капачката на пяната е минимална и готовата напитка е приятна органолептична.

Белоруски алкохолни дрожди 250 гр

Белоруски алкохолни дрожди 250 гр

Тиха или жестока ферментация

За да караме лунната песен в домашните стени, приготвяме варенето в контейнери с хидравлични брави. Такива устройства намаляват проникването на кислород в продукта и ще отстранят излишния въглероден диоксид - страничен продукт. Оптималната температура е в стаята 24-28 ° C. Запазването на температурния баланс ще помогне за преодоляване на капацитета на ферментация.

Най-лесният начин да се поддържа желаната температура с помощта на аквариум нагревател. Той е изложен на необходимия интервал и е потопен в мустата.

Трябва да се има предвид, че процесът трае 10-12 дни (понякога 7-8 дни). През този интервал се препоръчва да разклащате контейнера ежедневно за няколко минути, без да отстранявате болта.

За да разберете, че е време да дестилирате луна, можете да направите следните знаци:

  • под вкуса на бур, горчивината се усеща;
  • От затвора газът престана да тече;
  • по-голямата част от твърдите частици се утаяват;
  • липса на съскане.

Опитни специалисти също изпробват готовност за изгарящ мач. Когато се довежда до повърхността на разтвора, пламъкът не се гаси.

Ние отстраняваме крайния продукт от утайката. Предоставянето на лунна визия с по-добро качество се подпомага от избистрянето на заготовката и обезгазяването. Първата операция изисква бяла глина (бентонит). От него подгответе кашкавал и в количество от 3 супени лъжици на 20 литра смесете със състава. Изчакването трае 24 часа. За обезгазяване, леко за кратко време загрява до 40-45 ° С.

Процес на фракционна дестилация

На този етап е важно да не се прегрява набираните суровини, като се събира етилов алкохолен концентрат. Тъй като в състава си водата се отнася до по-тежка фракция с повишена температура на изпаряване, тогава на първо място се образува пара на етанол. Първите капки ще се появят от 66-68 ° C, а основният процес ще бъде в диапазона 78-80 ° C.

Дестилационен процес

Дестилационен процес

Превишаването на температурата над 80 ° C ще доведе до проникване на кондензирана водна пара в крайния продукт, което ще намали качеството на лунната светлина.

Цялата процедура се състои в разделянето на изходящата течност на три условни сорта:

  • глава;
  • тялото;
  • опашки.

Първичната течност се отделя в съотношение приблизително 50 ml на 1 kg захар. В него не е етанол и отровен метилов алкохол, който е строго не трябва да се използва един човек, тъй като това ще доведе не само до отравяне или слепота, но също така и смърт. Изборът се извършва в първата и втората фази.

Младият дестилатори се интересуват от това колко далеч да кара първи лунен луд, защото все още трябва да отделите "опашките". Крайната фракция се отделя, когато градусите паднат под 40. При такава маса вече ще има големи концентрации на фюзелови масла, които нарушават органолептичните характеристики. Избраните опашки могат да бъдат изпратени до дестилация с втора порция, за да се извлече максимално чист алкохол от тях.

Изходът от алкохол от каша от различни сортове

Изходът от алкохол от каша от различни сортове

Втора дестилация

Два въпроса предизвикват ожесточени спорове между луксозните хора - дали е необходима суха изба и дали е необходимо дестилатът да се дестилира за втори път. Ще отговорим на двата въпроса. И суха клетка е необходима, за да се победят допълнително фюзеловите масла и други примеси поради температурната разлика (разположена между куба и хладилника). И за втори път, за да го дестилира, е необходимо да получите най-пречистения продукт.

Необходимо ли е да се почисти дестилатът между дестилациите? Не го препоръчваме, защото няма практическа употреба и времето се губи. Суровият алкохол, получен след първото дестилиране, се разрежда до 20 ° и се подава към дестилационния куб. Разделете главата - 40 ml за всеки кг захар - и главата, когато якостта намалява под 40 °. На изхода получаваме дестилат, който трябва само да се почисти и след това да се използва или в чиста форма, или за готвене на тинктури.

С тази статия прочетете: Аромати за лунна светлина - вкусът и цветът не са еднакви

Етап на почистване

Често за почистване използвайте въглен. Той абсорбира (абсорбира) отрицателни фракции и вредни примеси. В дъното на фунията разстилайте 3-4 слоя марля и изсипете гъсти нарязани парчета въглища. Това е примитивна колона за въглища, чрез която дестилатът преминава два пъти. Можете да използвате пречистване на калиев перманганат. Няколко кристала се потопиха в бутилка и настояха за няколко дни. След това филтрирайте с памук.

Почистването с въглищна колона е задължително за качествен продукт

Почистването с въглищна колона е задължително за качествен продукт

Със същия успех, млякото се почиства - млечният протеин буквално привлича всички фракции, след което се утаява с големи люспи. След като утайката се кондензира, течността се отстранява внимателно от нея и преминава през колоната.

ВИДЕО: Домашен дестилат върху обърната захар

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Методи за почистване на лунната светлина с активиран въгленМетоди за почистване на лунната светлина с активиран въглен
Домашно приготвяне от бреза сокДомашно приготвяне от бреза сок
Как правилно да почиствате лунната костенурка с активен въгленКак правилно да почиствате лунната костенурка с активен въглен
» » Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
© 2021 BggeHat.com