Методи за почистване на лунната светлина с активиран въглен

За да подобрите органолептичните параметри на домашно приготвените силни напитки, можете сами да използвате качествено почистване на лунната коса. В много случаи отнема много време, за да направите това, и в резултат ще получите смилаем продукт. Често опитни професионалисти прилагат собствен опит, който например е почистването на лунен лук от лунна светлина.
Методи за почистване на лунната светлина с активиран въглен

Методи за почистване на лунната светлина с активиран въглен

За да се проведе правилно uglevanie лунна светлина, трябва да се придържа стриктно към пропорциите на вещества, които влизат и се опитайте да не се скъсат режим задържа течности в комбинация с абсорбент. Тогава можете да постигнете желания резултат.

Ефективно почистване на луна в домашни условия

От корените компоненти и други примеси за почистване на лунната светлина в нашата страна отдавна са били. За филтриране бяха използвани най-често използваните видове абсорбент. Техните абсорбиращи способности са по-способни да се справят с проблема, отколкото други методи, тъй като събират в порите тежки ненаситени органични съединения.

Почистването на лунна козина от маслени бои се допуска от различни видове адсорбенти:

  • Изисква специални черни гранули за винопроизводителите;
  • почистване на луни с различни видове въглен;
  • почистване на лунна светлина с аптека с активен въглен;
  • Въглищата за почистване на лунна светлина често се извличат от газови филтри;
  • пречистване на лунната козина от кокосов адсорбент;
  • някои експерти препоръчват да се използва за пречистване на лунните вещества от водните филтри.
Като абсорбент може да се използва кокосова обвивка - те усвояват шампионите по скорост

Като абсорбент може да се използва кокосова обвивка - те усвояват шампионите по скорост

Филтруването на лунна зима с въглерод се състои в натрупването на чужди химически съединения в пространството между порите на основния абсорбент. За максимална ефективност размерите на порите трябва да бъдат по-големи от формата на молекулите, които трябва да се вземат, за да се запазят излишните масла и примеси.

В повечето случаи фармацевтичните черни таблетки се произвеждат по промишлен начин от различни видове материали, включително дърво, BAU, коксов абсорбент или от костно брашно от животни (най-разпространеният метод). Микропорьорите в такъв продукт са достатъчно малки, за да приемат големи молекули на примеси, така че е малко вероятно да успеете да почистите лунната козина с активиран абсорбент ефективно.

Ако искате да вземете вещества от газовата маска, трябва да знаете, че те са допълнително проектирани за дезактивиране с помощта на "химията". Той е в състояние да реагира химически с етанол, което не винаги повлиява положително крайния вкус.

По-опитни специалисти предлагат използването на естествени средства, например, брезови дървени въглища. Природният продукт, който е почти всеки въглен, ще се справи със задачата по най-конструктивен начин, като спазва технологията.

ВИДЕО: Бау въглища и начини за работа с него

Самоизработен материал

Пригответе самите въглища за почистване на лунната светлина - доста трудно и скъпо предприятие. За такъв процес е необходимо да се осигурят определени условия без кислород за изгаряне на някои видове дървесина - пиролиза.

Такъв филтър може да бъде направен от вас, най-важното е правилното му почистване

Такъв филтър може да бъде направен от вас, най-важното е правилното му почистване

Алгоритъм стъпка по стъпка включва такива действия:

  • подгответе дърва за бреза и ги оставяйте да изгорят в открит пламък;
  • когато се произвеждат тлеещи ръкавици в края, ги преместете в затворен метален затворен контейнер;
  • Изчакайте, докато процесът на тяхното изгаряне приключи и получената маса се охлади.

Мрежата има много видео готвене, което демонстрира този процес. Ако параметрите са изпълнени, крайният продукт ще съответства на продуктите на магазина.

Правилни норми

За да постигнете бързи резултати и с висока степен на ефективност, трябва да знаете колко въглища да почистите. В различни източници има метод за почистване по поток или насипно състояние. В първия случай суровият алкохол се излива бавно през абсорбиращите слоеве. Във второто - известно количество въглища се излива върху един литър течност.

Препоръчваме: Изливане, тинктури, алкохол на орехи

Пропорциите се избират емпирично. Това зависи от свежестта на филтрата и от неговото качество. Обикновено изчислението се основава на факта, че един литър лунна зима е донесъл около 50 гр. събран продукт. Намаляването на това ниво не си заслужава, но можеш да го вдигнеш, защото, колкото въглищата не добавят, не боли.

Пропорциите на абсорбента се избират от окото - обикновено при скорост от 50 грама на литър дестилат

Пропорциите на абсорбента се избират от окото - обикновено при скорост от 50 грама на литър дестилат

Има ограничения за работата на абсорбиращата среда. За всеки тип абсорбент той е личен, така че определен обем е в състояние да съдържа ограничен брой молекули. Количеството на отстранените замърсители зависи от използваните въглища и в какви количества.

Консумацията на филтрат е повлияна от различни фактори. Първичното почистване ви принуждава да смените веществото с всяка нова част от течността.

За да не разваля лунната светлина, е необходимо да се опитаме да поддържаме условията на процеса. С минималното време за работа на абсорбиращи вещества, не всички молекули на петрола могат да влязат в порите. Когато държите пречиствателя в течността, то ще започне да се разпада и да се върне всичко обратно. Оптималният период за малки гранули е интервал от пет до седем дни.

Как да почистите лунната светлина

При прилагане на този алгоритъм на действия:

  • силата на преработената напитка трябва да бъде в рамките на 40-55 °;
  • в готов контейнер с широко гърло от химически неутрални материали, напълнете течността и покрийте гранулите със скорост 50-60 g на 1 литър;
  • внимателно смесете състава, затворете плътно и го поставете на тъмно място;
  • След 5-7 дни изваждаме контейнера и филтрираме суспендираните частици през памучна вата, процесът се повтаря, ако е необходимо.

Друго правилно почистване на лунен луд чрез метода на потока се извършва малко по-различно. За него се подготвя специален случай с филтър. Той се прави често от 2-литрова пластмасова бутилка с отрязано дъно.

Пример за производство на колона, дъното на която е покрита с марля

Пример за производство на колона, дъното на която е покрита с марля

Гърлото е затворено с памучна вата, обвита в тензух. Обем гранули се изсипва в тялото на пластмасовата обърната бутилка, която зависи от вида абсорбент. За обичайните 50 грама, а за специален материал като BAU-A препоръчваме да се поставят понижени порции на 12-15 г на базата на 1 dm3 пречистена течност.

За да се подобри качеството на крайния продукт, е възможно да се извърши редовна промяна на филтъра с всяка нова част.

Реанимация на черни гранули

Има опции за възстановяване на активиран или дървен филтър в мрежата. Тези опити обаче най-добре не се предприемат, тъй като това не е безопасно за здравето. Вътре в порите се натрупват вредни елементи, които са проблематични, за да се отстранят оттам. Правилното решение е просто да изхвърлите отпадъчния материал и да го замените с по-свеж.

Не е нужно да пестите здравословно, тъй като примесите от лунен лук, които остават в абсорбента, не се измиват с вода. При повторна употреба те могат да проникнат отново в течността.

Силно не слушайте съветите за обработка на черни гранули с агресивни киселини, последвани от висока температура на калциниране. Рискът от проникване на такива вещества в течността се увеличава.

Приложение на кокосови адсорбенти

Мислейки как правилно да отстранявате вредните масла от домашно приготвен алкохол, можете да се обърнете към порьозния абсорбент от кокосов орех. Той усвоява такива средства добре. За процедурата е подходяща само марката KAU-A. Не опитайте дестилерии, за да експериментирате с таблетки с кокосова наргилета. Те могат да развалят целия вкус на питието.

Кокосовият въглен се различава от дървото с голям брой пори и скорост на адсорбция

Кокосовият въглен се различава от дървото с голям брой пори и скорост на адсорбция

Фюзелните масла се отстраняват от въглищата в това съотношение: 1 литър течност се покрива с няколко лъжици черни гранули, което е приблизително 10 грама. Това е по-икономичен разход в сравнение с други средства.

След заспиване в бутилката, извадете контейнера в килера за 3-4 дни. Два до три пъти на ден разбъркайте разтворените вещества. В края на утаяването се филтрираме през марля и памучна вата.

VIDEO: Как да направите най-простата колона

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
Колко опасно е почистването с содаКолко опасно е почистването с сода
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Домашно приготвяне от бреза сокДомашно приготвяне от бреза сок
Как правилно да почиствате лунната костенурка с активен въгленКак правилно да почиствате лунната костенурка с активен въглен
» » Методи за почистване на лунната светлина с активиран въглен
© 2021 BggeHat.com