Характеристики на устройството със суха клетка и мехурче

Подобряване на лунната светлина - идеята за фиксиране на почти всички любители на домашно приготвени алкохолни напитки. За тази цел, луксозните хора, в добрия смисъл на думата, отиват към различни трикове и експерименти, понякога доста странни в очите на инженер или химик. Но защо да измислите нещо ново, ако има домашно устройство със суха клетка и барботир - дизайнът е доказан, работещ и в способни ръце, способен да се конкурира с коригиращата колона. На национално ниво, разбира се.
Апарат със суха клетка и мехурче

Апарат със суха клетка и мехурче

Устройство на суха клетка

Сухата клетка (дефлегматорът) е просто и много ефективно устройство, което ви позволява да се отървете от 80-90 тежки примеси (напитки) в лунна светлина. Принципът на нейното действие се основава на разликата в температурата на изпаряване на алкохола и тежките маслени фракции. Алкохолът активно се отделя от варенето при температури 78-83 ° С, а маслото - при температура 85-90 ° С. При същите температури започва да се кондензира парите.

Сухият буркан е малък контейнер от стъкло или метал, в чийто капак са поставени две дюзи, дълги и къси. Те не са свързани помежду си и изглеждат като две вертикални парчета от тръба със същия диаметър като основната тръба за пара. Дългата тръба от 2 до 4 см не стига до дъното на съда, а късата - само 2-3 см под равнината на капака. Капакът е непропусклив.

Дългият тръбопровод е свързан към тръбата за пара от изпарителя (резервоара) и кратък - към частта от тръбата за пара, водеща към хладилника.

Обратно, тя не може да бъде свързана - не е безопасна в случай на запушване на тръбопровода и заплашва да разруши резервоар или суха клетка.

Как действа сухата клетка

Гореща пара идва от резервоара в суха клетка и се охлажда там няколко градуса. Това е достатъчно, за да се превърнат примесите с висока температура на кипене в течност и да се утаят на дъното, а алкохолните пари, нагрявани с нови газове от изпарителя, продължават пътя към хладилника. За да може сухият изба да работи правилно, е необходимо да се извърши дестилацията по такъв начин, че температурата в сухото помещение да се поддържа на температура не по-висока от 83 ° С.

Сушилня за лунната костенурка

Принцип на действие на суха клетка

Ако има техническа и финансова възможност, може да се инсталира термометър върху гипсокартона. Може да бъде термометър с бич, алкохол или биметал или вградена термодвойка, свързана с тестер. Има много опции. Ако няма лов с термометър или не е конструктивно проектиран (на закупени сухи клетки), тогава е необходимо да се ръководи от температурата в изпарителя. Ако достигне 85-87 С, тогава сухата клетка работи в желания режим. Загубата на топлина по пътя към нея и запълването на тези няколко градуса.



Moonshine барботиращи с пара барабана и се освобождава от тежки примеси, но нискокипящи етери, алдехиди, метанол и други вредни химикали, в комбинация с един термин "глава" е избран ръчно. Обикновено, след варя оросяване 7-10 достатъчно далеч от предназначени обем от течност и може да се счита варя пречиства от най-вредните примеси леките фракции (700 мл на 10 литра напитка).

Препоръчително: Кой термометър е подходящ за домашно приготвена машина

Тази течност е неподходяща за по-нататъшна употреба. Тя просто трябва да се излее в канализацията. Ако фюзелът е подходящ за повторна дестилация - съдържа достатъчно количество разтворен алкохол, леките краища (глави) са подходящи само за разреждане на боята или за отстраняване на маслени петна. И дори тогава миризмата на тази течност бързо обезсърчава използването й.

Балонното устройство

Сухият флот

Просто мехурче от кутията

Структурно тя прилича на суха клетка, с изключение на това, че дългият клон на тръбата почти достига до дъното (1 см). Когато парата идва от сухата клетка, кондензира и постепенно дюзата се потапя в течността. Парите, излизащи от него, водят до образуване на мехурчета в обема на кондензата и нейното барботиране. Контактната област на гореща пара и течност се умножава многократно, поради вътрешния обем на мехурчетата. Алкохолът, който е в кондензата, се изпарява отново и влиза в хладилника заедно с частите, идващи от изпарителя.

Този процес напомня това, което се случва в дестилационната колона на арматурата, когато максималното количество алкохол се извлича от изпаренията със съответното отделяне на тежки фракции от кондензата. Самостоятелният апарат със суха клетка и барболдер дава възможност да се получи чиста лунен лук със сила 50-60 без характерна миризма и вкус. Ако, разбира се, се придържат към температурния режим на дестилация и не бързат.

Наличието на суха барел и барботьор малко забавя процеса на дестилация, но във всеки случай повтарящата се дестилация на апарата без суха клетка и барботьор отнема много повече. Ако задачата е да не се луншън, а алкохол, то е възможно и за пивоварната машина със суха клетка и барбелон. За тази цел лунната лъжица, получена при първата дестилация, се разрежда с дестилирана вода до сила от 30 ° С и процесът се дублира, също със сух барел и мехурче.

Дестилатор може да се използва само с барабана за пара или само с бълбукаща, но качеството на пивото в същото време ще бъде малко по-лошо от лунна светлина осигурява парния котел и Барботьорът работещи едновременно.

Ако сте купили устройството без тези устройства, няма да е трудно да ги коригирате. Купете суха клетъчна или балонна фабрика, направена в интернет. Те не са скъпи. С някои от уменията да работите с инструмент за металообработка, изграждането и на себе си също е лесно от импровизирани материали. Това изисква само няколко парчета медна или неръждаема тръба и две кутии със запечатани капаци.

Практиката показва, че сварено апарат с пара барабана и барботьор осигурява 60-80 пречистване от примеси и увеличаване варя добив от приблизително 20 (поради барботиране). Работата на такова устройство не е по-сложна от конвенционалния дестилатор. Но това е много по-просто, отколкото работа с дестилационна колона, с почти идентичен краен резултат. Както барабана за пара и Барботьорът може да се използва като подправка, като ги поставите в оранжево или лимонова кора, дъбова кора или билки. Насищане на лунна светлина с приятна миризма е много ефективно, много по-добре, отколкото когато се поставят в шлеп.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Приятна топлина на лунната машина за всеки вкусПриятна топлина на лунната машина за всеки вкус
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Най-популярните модели луненцарски машини във ФинландияНай-популярните модели луненцарски машини във Финландия
От а до з на сухото помещениеОт а до з на сухото помещение
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
» » Характеристики на устройството със суха клетка и мехурче
© 2021 BggeHat.com