Най-популярните видове луни

Днес ние не се интересуваме от теорията, а от практиката на процеса - без съмнение, всеки от нас, в даден момент, се е сблъсквал със самоубийство при различни обстоятелства. Но познаването на видовете и видовете луненцарски машини в средния човек - минимум. Пред очите ми е дядото кипящ куб, чието устройство е просто за примитив, или трудната инсталация, която е трудна за разбиране дори на специалистите от комедията на Гайдай "Самоконтролерите".

Moonshine, това е процес на самостоятелно производство на алкохол или алкохолни напитки чрез дестилация - наистина гореща тема не само славяни, но и за много други народи по света. Обявяването на всички напитки, считани за национални, ще извършим обиколка по цял свят в реално време и с потапяне в историята - няколко движения във времето.

В същото време, производството на висококачествен алкохол, с цялата си съмнителен полезност, изисква познания не само на физически процес на преобразуване химия maloappetitnogo жълт в алкохол, но също така и някои познания по инженерство. Модерните типове лунишши машини могат да карат в ступор не само обичайното блудство, но и опитен професионалист.

Нека се опитаме да разберем разновидностите на лунните машини и как те се различават един от друг. В този случай ще анализираме както разликите в технологичния процес, така и лекотата на работа при различни условия.

Видове лунна светлина

Основните типове лунен екип

За да се разделят домашните дестилатори, но те са от интерес за нас, възможно е за няколко основни типа, устройството на които не е твърде различно:

  • Основен дестилатор;
  • Апаратура със суха клетка;
  • застой;
  • Електрически - с ТЕМ;
  • Мини устройства;
  • Професионален, с царя и дестилационна колона;
  • За уиски и други напитки от гъста мъст.

Нека разгледаме, какви са проектите, в по-подробна информация. Но първо трябва да запомните основните процеси, които се появяват при варенето. Процесът на получаване на алкохол се основава на факта, че различни течности се изпаряват при различни температури. Алкохолът започва да произвежда пари при температура над 70 градуса по Целзий, свързани с вредни вещества - от 60 ° С (леки) до над 83 ° С (тежки).

Ролята на различните устройства на домашно приготвеното устройство е максимално да изолира вредните примеси от алкохол (етил), подходящ за храна. Този фрагмент се дава на читателя да разбере какви лунна светлина, създадена не само за това дали да се спестят разходите за материали, или да се адаптира в съответствие с кухненски функции и повече, за да се подобри качеството на продукта и увеличаване нейния резултат.

Основен дестилатор

Устройството е изпарител (дестилационен куб), тръба за пара, хладилник. Това е достатъчно, за да се получи мярка за качествен алкохол от всякаква течна сладка (braga) при първата дестилация, и доста високо качество - с повтарящи се. Вторичната дестилация леко намалява добива на лунен лук (до 20), но неизмеримо подобрява вкуса си и изравнява много негативни влияния.

Кубът е изработен от всякакви подходящи прибори - мляко, тенджера, готварска печка, специално заварени контейнери от неръждаема стомана. Важно тук - присъствието на запечатан капака, обемът на не по-малко от 12 литра, липсата на химически взаимодействия с алкохол на куб материал, или други компоненти на каша, както при ниско и при високо (до 100 ° С) температура.

Дестилер Юпитер

Основна машина за луни

Ако финансовите възможности позволяват, най-добре е да закупите апаратура за пивоварна в завода или поне резервоар от неръждаема стомана. Дебелината на дъното не трябва да бъде по-малка от 3 мм, стените - 2 мм. Като правило, те са изработени от неръждаема стомана марка AISI 304L, AISI316, AISI 316L, AISI 316Ti, AISI 321. Въпреки това, тези стомани са предназначени за професионална употреба, така ястия (особено Stills) са доста скъпи.

За домашна употреба са подходящи контейнери от стомана AISI 304, AISI 430, AISI 316. В повечето случаи от такива материали се произвеждат китайски и руски устройства.

На снимките спряхме толкова дълго, защото те са основата за почти всички устройства за аматьори и професионалисти. Съгласно рейтинга на материалите за изпарителя, неръждаемата стомана е на първо място, след това емайлирана алуминиева, а в самата край - поцинковане. Последните два материала, ако е възможно, трябва да бъдат изключени от работа поради съображения за безопасност за здравето.

Вторият важен елемент на апарата е тръбата за пара, през която парите, съдържащи алкохол, се преместват в хладилника. В основния апарат - тръба с диаметър повече от 10 мм, направена от неръждаема стомана, мед, мед или стъкло. Не трябва да се използват други материали. Тръбата е огъната по всякакъв начин удобна за потребителя. Трябва да има възможност за здрава и здрава връзка с куба от едната страна и хладилник от другата страна.

Препоръчително: Кой термометър е подходящ за домашно приготвена машина

Следващият елемент е хладилник. По принцип охладителите тип поток от неръждаема стомана се използват като най-удобен материал. В аматьорските апарати има стъклени, медни и дори PVC тръби с голям диаметър. Същността на работата на хладилника е, че няколко алкохола, преминавайки през тръба, измита със студена вода, се кондензира и се отцежда в контейнер.

Проточен хладилник

Проточен хладилник

В повечето случаи на тръбата е огънат във формата на спирала, но често се използват няколко успоредни тръби, тръби с регулируема диаметър (Allyn) извити странен метод (Graham, Fridkrihsa). Но най-изпитаният и ефективен е намотката, запечатана в запечатан обем с два изхода - за входа и изхода на водата. Водата се подава противно - отдолу нагоре, срещу посоката на движение на алкохолните пари.

Разположението на хладилника може да бъде различно - вертикално, хоризонтално, наклонено. Най-вече - вертикално и след това - наклонена (ъгъл на повече от 45, а след това - на първо две хоризонтални осигури безпрепятствен поток от кондензат, като последният -. Причинява застой на течност в долната част на намотката, който увеличава налягането в тръбопровода и изисква голямо внимание на запечатване.

Долната линия е, че основният апарат се състои от изпарител, тръбопровод и охладител тип поток. По-рядко се използва не-течащи хладилници, състояща се от голям контейнер (2 пъти по-голям от обема на изпарителя) и диаметър намотка на 10 - 15 cm дълги от 1.5 m.

Апарат със суха клетка

Устройството му се различава от основното чрез наличието на допълнителен елемент - суха клетка. Можете да го направите сами, но можете да си купите готов апарат от неръждаема стомана със суха клетка. На практика всички производители имат такива модели.

Самоизработено устройство

Самостоятелен апарат със суха клетка

Предимствата на сухата клетка - тя позволява да се получи лунна светлина със същото качество като в база за двама. Същността на работата му е, че той отделя алкохолните пари от висококипящи примеси (силициева киселина), дължащи се на междинна кондензация в допълнителен обем, включен в системата на паропроводните тръби.

Ако купувате готово устройство, е по-добре да изберете модел със суха клетка (една). Две или повече устройства, освен увеличаване на времето за дестилация, няма да донесат повече ползи.

Електрическо - с ТЕМ

Куб от млякото може

Самостоятелен апарат с ТЕМ

От основата или със суха клетка устройството се различава само в изпарителя - вградени са един или два електрически нагревателя. Отоплителните елементи са много надеждни и безопасни за работа. Но трябва да изберете устройството с два нагревателя и терморегулатора - по-лесно е да се контролира температурата на процеса на дестилация.

Професионален, с цар и изправителна колона

Трудни за работа и скъпи устройства, обикновено принадлежащи към елитния клас. Ако ви се предлага апарат с цар или дори камбанална колона на цена, малко по-скъпа от базовата, а след това не купувайте - може да има трудности с операцията.

Те имат една и съща функция - дефлегматор. Само в присъствието на наличието на флегмовите касети (sivuha) тече обратно в резервоара, а в сухото помещение се утаява до дъното. За да се увеличи ефективността на действията на царете, тя може да бъде запълнена с различни привързаности (Панченкова, Селиванченко и т.н.). В действителност - това са нарязани парчета спирално навити неръждаема или медна тел, предназначени да увеличат повърхността на кондензацията. Това са много ефективни устройства, но трябва да сте сигурни, че са направени от неръждаема стомана или мед. Нарязани на парчета от тел от кухненски кърпа за миене на съдове тук е неподходящо.

Колоната на Spirtmash

Апаратура с дестилационна колона

Колоните за коригиране са сложни устройства, които изискват солидни познания в областта на дестилацията и търпението в работата. Ако ви се предлага устройство с колона, имайте предвид, че ефективната му работа е теоретично възможна на височина повече от 1,5 м.

За уиски и други напитки от плътна мъст

Видовете устройства за тази цел се характеризират с наличието на парогенератор и куб с обем от най-малко 25 литра (оптимално - 30-40).

За всички видове апарати, необходимият атрибут е термометър, или дори два. Без температурен контрол, дори и при най-трудното устройство, е невъзможно да се получи алкохол с пълна грижа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове аламбични и техните разлики от лунна светлинаВидове аламбични и техните разлики от лунна светлина
Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?
Преглед на машините на лунен фонексПреглед на машините на лунен фонекс
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Най-популярните модели луненцарски машини във ФинландияНай-популярните модели луненцарски машини във Финландия
Заслужава ли си да купуваме katyusha?Заслужава ли си да купуваме katyusha?
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Модерният сатурно апарат на съвременната класикаМодерният сатурно апарат на съвременната класика
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
» » Най-популярните видове луни
© 2021 BggeHat.com