Видове аламбични и техните разлики от лунна светлина

Истинският мед алембич прилича на подпори от източната приказка. Изглежда, че е достатъчно да се търкаля лъскава заоблена страна и всемогъщият джин ще се освободи от свободата да изпълни всяко желание на собственика на лампата, т.е. алемб. На този фон руската луничка изглежда напълно непредставена. Междувременно тези две устройства изпълняват същите функции. Коя от тях е по-добра, алемска или лунна машина на практика, може да покаже само самата практика. Заключенията ще зависят не само от техническите характеристики и фирмата на производителя, но и от качеството на изпълняваните задачи.
Алуминиева или лунна светлина

Алуминиева или лунна светлина

Какво е алуминиево

Преведено от арабски, неговото толкова красиво, интригуващо име al-ambik означава само кипящ куб и напълно определя неговата цел. Има още една версия: това е древногръцка дефиниция на ваза, която много прилича на ауламбик - "ambix".

Историята на външния му вид се връща в продължение на векове. Дори гръцкият философ Зосима в III в. Имаше късмет да открие рисунките на алемблите на древните стени на египетските храмове. Но тъй като древните гърци от духовете предпочитат главно нискоалкохолна амброзия, чудото се използва изключително за дестилация на катран, производството на етерични масла, есенции.

Създаден първоначално за производството на лекарства, амбумик, който се е придвижил в Европа, се е превърнал в основен апарат за производство на парфюмерия. И само през XV век хората изобретил, дестилирайки киселото вино, основната употреба днес - дестилация на алкохол. Приблизително в същото време дотогава, неподправена от силния алкохол, Рус научава от западните съседи за водката и, разбира се, измисля своя алембски лунен лук.

През 1831 г. Енеас Кофи е изобретил алуминиева константна дестилация, върху която все още произвеждат водка, джин, уиски и други силни напитки с добро качество.

Традиционна алемба

Традиционна алемба

Възползвайки се от арсенала от хилядолетен опит на предците, съвременните майстори днес също произвеждат устройства за дестилация според доказани технологии. Основната им суровина е медта. Само някои части, които не влизат в контакт с дестилирана храна, могат да бъдат раздробени от неръждаема хранителна стомана. Всички елементи са свързани чрез високотемпературно запояване, което гарантира дълъг експлоатационен живот.

Устройството се състои от:

  • каска - "крушки";
  • дестилационен куб;
  • кондензатор;
  • тръба за пара.

Днес основните производители на медни домашно приготвени машини са Португалия и Испания.

Видове аламбични

Аламбийски португалски - това е една от най-древните изобретения на човечеството за дестилация на течност. Като правило, той е направен от мед на ръка от коване. Всеки португалски майстор се опитва да направи работата си изключителна, като постави на стените на куба свои орнаменти, ориенталски модели, за които създателят на шедьовъра лесно се определя. Като цяло, португалският алембик се нарича така, защото е направен в Португалия. В този случай тя може да бъде от различни типове и различни дизайнерски характеристики.

Португалски Аламбич

Португалски Аламбич

Аламбик на Шаренте Е лунен син от Франция, провинция Шарант. С негова помощ да направи основната дестилация на виното в продукта със сила от 30 °, а след това вторична в коняк дух-суров 70 ° от крепостта. Запушена е в дъбови бъчви за период от 3 до 200 години, за да се насладите на чудесния коняк Hennessy, познат по целия свят. Дизайн функции, които отличават устройството.

  1. Енергоспестяващата. Състои се от контейнер с вино, през който преминава намотката. От долната му част в купата за дестилация се подава тръба от горещо вино.
  2. Микровълновата фурна. Първоначално тя се загряваше с дърва за огрев, сега се използва газ.
  3. Капачката и "лебедното гърло". В действителност и принципа на действие, те са въздушен обратен хладник, който изгаря пяната и повишава концентрацията на пара.


Интересно е, че в Русия в XVII век, е взето лунна светлина все още, че като две капки вода, подобни на стара alabamik само извита тръба "лебедова шия" го нарече "гъска".

Аламбик на Шаренте

Аламбик на Шаренте

Аламбичен вискозен - професионален апарат от висок клас за дестилация и производство на уиски, както и други висококачествени благородни напитки с якост до 70 градуса. Подобно на всички описани по-горе алимбики, вискозният материал е направен от ковани абсорбиращи вредни вещества от мед и има висока топлопроводимост, е оборудван с термометър и предпазен клапан. Друга разлика от другите модели - формата на капачката (каска) под формата на крушка, която се издига високо вертикално.

Аламбичен вискозен

Аламбичен вискозен

Alambic с колона е предназначен за принуждаване на ароматен алкохол. Колоната съдържа различни органични вещества, които дават естери на дестилирания продукт. В допълнение, същото устройство може да се използва за производството на козметичен хидролит или етерично масло.

Препоръчваме: Устройството и принципа на работа на дестилационната колона

Alkitara - апарат за дестилация, тип алуминиева, предназначен за дестилация на благородни алкохоли, ароматизиран и подобрен, както и ароматни съставки от различни козметични продукти. Изглежда, че всичко е същото, но има съществена разлика - алкхитарът има вертикално подреждане на възли, които на свой ред са свързани със сребърно базирано спойка с малко съдържание на олово (0,05). С помощта на алкаритарния апарат е възможно да се получи продукт много по-силно (до 60 °) от една дестилация, отколкото на обикновен аламбик. Alquitar работи с капацитет от около 3 литра на час

Alkitara

Alkitara

Различията на аламбика от лунната светлина

Дизайнът на тези две устройства е основно същият. Има разлика само в подробностите, които по някакъв начин влияят върху процеса.

Възел NameDrive MachineAlbum
Дестилационен кубФормата може да бъде или цилиндрична или правоъгълна. Понякога е снабден с алуминиеви кутии, стъклени бутилки. Материалът се използва и по различни начини: стъкло, алуминий, хранителна неръждаема стомана. Дъното на куба е прикрепено към изпускателния клапан.Изработена е от чиста мед по метода на ръчното коване. Тя има формата на закръглена декантьорка, ваза или топка с врат. По принцип няма други подробности освен двата дръжки.
капакВажна част от устройството, в която е изграден термометър за проследяване степента на нагряване на шлеп, е предпазен клапан, който облекчава свръхналягането в куба. Капакът е запечатан чрез заключващ механизъм на куба.Ключалката или капачката е плътно поставена в гнездото на куба. Няма твърдо закрепване, така че при прилагане на прекомерно налягане, капакът просто се издига и понижава налягането на уреда. Никакви допълнителни устройства обикновено не се използват.
Парна тръбаПлътно закрепена в капака. Могат да бъдат изработени от различни материали."Гъска", "врат на лебеда" или просто тръба - това са характеристиките на алабама от различни видове. В апарата на алкхитара изобщо няма.
бобинаСпирална тръба, преминаваща през "хладилника", в която се извършва кондензация.

Има проекти, в които охлаждащата тръба, напротив, преминава през нагрята пара.
по същия начин
хладилникТова е контейнер със студена вода.по същия начин
Капацитет за събиране на продуктаНе са включени, всеки кораб.Не са включени, всеки кораб.

Най-голямата разлика е използваният материал. Тъй като сложните химични реакции се случват вътре в съда, материалът, от който е направен самият контейнер, е от голямо значение в процеса на течна дестилация. Ако конвенционален производител сварено апарат се използва стъкло, алуминий или неръждаема стомана, постига неутрални куб контейнер стени и позиционира като безвредни за хората, историята на изток "Аладин лампа" е обратното. Тук медта, от която е направена, реагира със съдържанието на съдовете, което е много приветливо и утаява серния оксид. Течността се абсорбира, реагира с метала, а вкусът на продукта става многократно по-добър, по-приятен.

Друга голяма разлика между устройствата е тяхната цена. Лесно е да се предположи, че изключителните медни алемики, направени на ръка, се оценяват с порядък по-висок от конвенционалните домашно приготвени устройства, използвани от руснаците.

Но магическата "лампа Аладин" има допълнителен бонус. Ако едно обикновено домашно устройство се изважда от килера само за времетраенето на работата и останалото време е скрито от любопитни очи, тогава алембичът напротив се показва като хубаво произведение на изкуството. Неговите елегантни форми, завои, гравьорни орнаменти, медни нюанси придават ориенталски вкус на всеки интериор.

Кое е по-добре?

Излагайки всички основни характеристики, можем да заключим, че е по-добре за успешното производство на домашен алкохол, алуминий или лунен лук. Всеки от тях е добър по свой собствен начин, и всеки един от производителите на алкохол идентифицира плюсовете и минусите, въз основа на факта, че той иска да стигнем до изхода, етерично масло, калвадос, бренди, коняк или силна руска водка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Какво е серпентина и как да го направите сами?Какво е серпентина и как да го направите сами?
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня
Безпристрастен преглед на лунната термосфераБезпристрастен преглед на лунната термосфера
Царят, суперавтомобилът и мехурчето какво е това?Царят, суперавтомобилът и мехурчето какво е това?
» » Видове аламбични и техните разлики от лунна светлина
© 2021 BggeHat.com