Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?

След първото дестилиране дестилатът, независимо от състава на варя, се различава не много приятно аромат и послевкус. За подобряване на качеството е необходимо внимателно филтриране. В този случай, пречистването на лунния от манган отдавна е популярно. Но с оглед на последните събития, а по-скоро от експериментите и заключенията на учените, има някои съмнения относно ефективността на този метод - ние говорим за използването на калиева сол на пермангано киселина, която е априори няма полза за организма.
Почистване на лунната пеперуда от лунна светлина

Почистване на лунната пеперуда от лунна светлина

За да обосновем или потвърдим съмнения, нека разгледаме по-отблизо метода на филтруване на samuncle, дали може да бъде използван и какви могат да бъдат последствията.

Рецепта за почистване

Целта на тази статия не е просто да се анализира технологията, правилно да се почисти лунната светлина с помощта на калиев перманганат, но и да се изследват характеристиките на този метод и неговият приоритет пред останалите. Първо, отбелязваме, че е много важно да се спазват всички пропорции и да не се преекспонира сместа. За това трябва да се подготвите:

  • стъклен контейнер или резервоар с емайлово покритие;
  • манган - 2 g;
  • лунна светлина - 1 литър.

Ако се изисква повече лунна светлина, увеличете пропорциите въз основа на посочените данни.

След това изпълнете следните стъпки:

  1. Изсипете лунната козина в готов емайл или стъклен съд. Добавете калиев перманганат със скорост 2 грама. на литър дестилат. Разбъркайте добре, докато кристалите се разтвори.
  2. Поставете буркана на хладно място в продължение на половин час. През това време оксидантните молекули трябва да реагират с примесите на алкохола и да започнат да ги утаяват. В резултат структурата на сместа става прозрачна без розов оттенък.
  3. В момента на завършване на времето за почистване на лунната зидария от манган, на дъното на съда се образува малка утайка, която се отстранява чрез филтриране.
  4. В чист буркан поставете фунията с памучна вата, увита в многослойна марля. Изсипете алкохола, сменете памучния тампон и отново натискате напитката.

Също така, след като почистите лунната козина с калиев перманганат, може да се филтрира с помощта на воден филтър. Но тук, помислете, че след това за течността за пиене самият филтър вече няма да е подходящ.

За филтриране можете да използвате aquafilter, но след това не можете да използвате обикновена вода за почистване - трябва да го замените

За филтриране можете да използвате aquafilter, но след това не можете да използвате обикновена вода за почистване - трябва да го замените

В момента на завършване на почистването на нарязания калиев перманганат е необходимо отново да изгорите алкохолната напитка през лунната светлина. Фактът е, че филтрацията не може напълно да отстрани остатъците от компонента от течността и това е опасно за здравето на дегустаторите.

VIDEO: Практическо ръководство за почистване на дестилат от примеси

Комбиниран метод

За да се почисти лунната костенурка с калиев перманганат у дома, е по-ефективна и вредните компоненти се елиминират в дестилата, е необходимо да се използва методът на комбинирано филтриране. Преди това разредете алкохола с вода до сила от 35-40 °. В по-голяма степен мобилността на оксидантните молекули намалява и вече не е в състояние да реагира химически с киселини, алкохоли и масла.

Сода може да се използва заедно с калиев перманганат, за да се елиминират колкото е възможно повече патогенните елементи

Сода може да се използва заедно с калиев перманганат, за да се елиминират колкото е възможно повече патогенните елементи

Какво ще се изисква при почистване на лунната светлина:

  • сода за хляб - 100 гр.;
  • варене - 10 литра;
  • сода каустик - 20 g;
  • манган - 15 гр.

Пречистете лунната зима с калиев перманганат и сода у дома може да бъде, както следва:

  1. Разредете сода каустик в 100 ml вода. Разбъркайте добре, за да разтворите кристалите.
  2. Отделно се разбърква храната с калиев перманганат, добавете компоненти към първия разтвор на сода. Оставете сместа в продължение на половин час, след което разтърсете всичко и изсипете алкохол. Много е важно в резервоара да има най-малко свободно пространство.
  3. Запечатайте буркана плътно с капак, разбъркайте съдържанието и оставете на хладно място за 24 часа.

Освен това, консистенцията се филтрира 2-3 пъти през фуния с памучен марлинг запушалка и въглен.

В края на реакцията дестилата трябва да се филтрира от утайката

В края на реакцията дестилата трябва да се филтрира от утайката

Повторна фракционна дестилация

След почистване на лунния прах с манган в дома, задължителният етап е втората дестилация на напитката. Но в този случай е също толкова важно правилното разделяне на общото количество суровина на фракции:

  • глава;
  • тялото;
  • опашки.
Препоръчваме: Подготовка в домашни условия на лунна светлина от брезов сок


Този метод може значително да подобри качеството на продукта, тъй като той ще бъде почистван на максимално ниво. Резултатът е дестилат с приятен аромат и послевкус.

Фракцията на главата е част от варя, която се отделя по време на вторичната дестилация след сухо почистване. Сместа се събира в отделен буркан. Тази част не се препоръчва стриктно за употреба като алкохол, може да се използва само за технически цели или за изпичане на камина, печки или други огнища.

Характеристики на събиране на различни фракции:

  1. Събирането на главите е 10-12 от общия брой водка, което зависи от количеството използвана захар. Средно за всеки килограм има общо 80-100 ml глави (40-50 ml за всяко теглене).

Главите са ясно видими, а на арома - алдехидните компоненти, метил и изоамилов алкохол, ацетон и мравчена киселина в комбинация дават остра химическа миризма. С една дума - отрова.

В ежедневието първата част се счита за най-доброто качество, произведено вкъщи, тъй като много бързо опиянява поради увеличената крепост. Но в действителност това е истинска отрова, която причинява токсично отравяне на тялото, всъщност, която се приема за интоксикация.

  1. Основната фаза е събирането на "тялото" на дестилата. Това е сърцето и душата на напитката, чийто основен компонент е етиловият алкохол. Обемът отнема до 80 и спира, когато крепостта падне под 40-42 °.

Тялото се събира до момента, в който крепостта се снижи до 40 °. Следователно, продукцията на пивоварната трябва да се следи и редовно да се измерва с алкохоломер.

  1. Частта от опашката е фракция, която се появява в края на целия процес на дестилация. Тя се отделя, когато концентрацията на алкохол в напитката спадне до 40 °. Течността се събира в отделен буркан и след това може да се използва за увеличаване на якостта на нова каша. Що се отнася до количеството, общото количество "опашки" е само 10.

Такова отделяне се определя от различните точки на кипене на съставните химически елементи (виж таблицата).

Увреждане или полза

Когато мангинът се прибавя към лунен лук за извършване на пречистването, кристалите взаимодействат с алкохолните компоненти и, окислявайки ги, ги утаяват на дъното на съда. При прилагането на този метод у дома трябва да се вземе предвид факта, че манганът реагира химически със стандарта, което води до вредни съединения за човешкото тяло.

Най-мощните елементи са:

  • калиев хидроксид - често използван в храните за нормализиране степента на киселинност, наричан E525;
  • алдехид - канцерогенно в минимални дози, налични в някои плодове, също се намира в състава на кафе, цигари, че допринася за развитието съгласно продукта и развитието на различни видове рак.

При употребата на алкохолна напитка черният дроб независимо превръща алкохола в оцетен алдехид, след това в киселина. Когато се използва манган за почистване на пивоварната, концентрацията на алкохол намалява, но съдържанието на оцетна киселина се увеличава. Това са тънкостите на окисляването, които не са познати на всички, но причиняват сериозен удар за здравето на дегустаторите.

От друга страна, в допълнение към готовата луна, манганът окислява и примесите, които са в неговия състав. Това е трудно да се сравни с размера на етанола, който трябва да бъде разделен.

Много домашни пивоварни не вярват, че употребата на калиев перманганат намалява концентрацията на алкохол в напитката, тъй като след процеса данните на алкохоломера остават непроменени. Въпросът е насищането на мангана, което не е достатъчно, за да се разруши напълно алкохола.

Очистването на млякото, последвано от дестилация, е най-хуманният и ефективен начин

Очистването на млякото, последвано от дестилация, е най-хуманният и ефективен начин

В заключение, трябва да се каже, че почистването на лунната зима с манган няма да доведе до желания резултат. Той по-неутрализира крепостта в алкохола, отколкото вредните компоненти. Много по-полезно е да се използва мляко, чийто протеин активно свързва всички "мърмори" и минава през въглищната колона. Опитните луненцари обикновено отказват химически методи за почистване, предвид. Да убиват "душата" на лунна светлина.

ВИДЕО: Почистването на дестилата с калиев перманганат е истина или фантастика?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?
Колко опасно е почистването с содаКолко опасно е почистването с сода
Методи за почистване на лунната светлина с активиран въгленМетоди за почистване на лунната светлина с активиран въглен
» » Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
© 2021 BggeHat.com