От а до з на сухото помещение

Производството на алкохолни напитки със собствено производство е доста обичайно. В същото време трябва да се има предвид качеството на продукта внимание, и затова, ако темата е интересна и близка, е да се знае, защо има барабан пара в лунна светлина, на стойност най-малко да се разшири хоризонтите. Тази проста адаптация позволява значително опростяване на производството на напитка, чието качество ще отговаря на всички строги изисквания. За какво е горепосоченото устройство и ще бъде обсъдено по-късно.

Какво представлява сухата клетка

Първо, трябва да решите предмета. Гипсокартонът е структурна част на лунната завеса, предназначена да предотврати навлизането на бургери в крайния продукт, както и да намали концентрацията на вредни вещества в напитката. Трябва да се отбележи, че сухата клетка е допълнителен елемент на лунната светлина и устройството може да функционира без него, но нейната достъпност значително подобрява качеството на продуктите и характеристиките на вкуса.

пара-купол

Купа за сушене от неръждаема стомана

Сред най-съществените предимства при използването на устройството са:

  • По време на функционирането на устройството продуктът се пречиства, възникващ на нивото на физическите реакции. Това значително увеличава ефективността на процеса в сравнение с използването на химически реагенти, като активен въглен, сода и други абсорбенти.
  • Монтирането на суха клетка позволява спестяване на необходимото време за почистване на продуктите. Факт е, че традиционно за подобряване на качеството на напитката се използва методът на двойна дестилация. Ако инсталирате суха клетка, процесът се извършва в един цикъл.
  • Елементът, който се разглежда, не усложнява малко дизайна, но има значителна ефективност на приложение.

Наред с други неща, наемодателят е скъп за закупуване и с определени знания и умения може да се произвежда самостоятелно.

Назначаване на суха клетка

Основната цел на сухата клетка на домашно приготвения апарат е пречистването на суровините по време на дестилацията. В допълнение, елементът действа като физическа бариера между резервоара и хватката и серпентината. С неговата помощ, напълно се изключва навлизането на крайния продукт.

Принцип на действие на суха клетка

Машината за химическо чистене е допълнителна система за почистване на лунната светлина

Благодарение на използването на суха клетка в пивоварната машина, крайното качество на продуктите се увеличава значително. Елементът позволява да се отделят повечето масла и други нежелани компоненти, които не само подобряват вкусовите качества на напитката, но и намаляват общата си вредност. Неприятната миризма, присъща на лунната светлина, също на практика изчезва.

Видове и устройство

За да се разбере по-добре спецификата на използването на този елемент от конструкцията, е необходимо да се кажат няколко думи за общата му структура. Първоначално е създаден дефлегматор за увеличаване на производителността на парни двигатели и е инсталиран в локомотиви. Необходимото увеличение на мощността се постига чрез отделяне на големите фракционни капки вода от парата. Приблизително същата функция е и за сухата клетка на лунния вихър, само тук капчиците от фюзелни масла са отделени от алкохолните пари.

Дизайнът на обратен хладник е изключително прост - това е запечатан контейнер с входящи и изходящи дюзи. Няма допълнителни устройства в елемента. Ако е необходимо, обикновен стъклен буркан с метален капак може да играе ролята на гипсокартон. Основният проблем в този случай е да се осигури плътност на кръстовините на тръбите. Ето защо, ако е решено да поставите суха клетка на лунната светлина, по-добре е да закупите готов вариант.

Сухият флот

Прост сух съд от бурканче



Въпреки че, ако има някакъв опит в производството на такива произведения, тогава защо плащате, защото можете сами да го направите. Принципът на елемента е съвсем прост. За целта е необходимо да се извършат редица последователни действия:

  • Първо, маркировките се прилагат върху капака на кутията. Има места за въвеждане на тръби.
  • Освен това, в капака се пробиват няколко отвора с желания диаметър. Тази цифра зависи от диаметъра на използваните тръби и свързващите нипели.
  • Фитингите са свързани към тръбите и са поставени в капака на кутията. Елементите се фиксират с помощта на гайки и за постигане на пълна плътност, могат да се използват лепило на базата на епоксидни смоли или студено заваряване.
  • Тръбите са свързани към резервоар с хватка и серпентина, а стъкленият буркан се завинтва към капака.
Препоръчваме: 9 начина за ароматизиране на лунната светлина през суха клетка

По принцип най-простият дефлегматор е готов. Ако е необходимо, проектът може да се състои от няколко такива елемента, свързани последователно. Важно е да се обърне внимание на факта, че размерът на резервоара трябва да бъде избран въз основа на обема на дестилираните пари.

Ако обемът е малък, няма да се получи разделяне на парата на фракции и ако обемът е твърде голям, изпаренията ще се охладят твърде много, като същевременно ще се намали производителността на системата.

Също така трябва да се има предвид, че спецификата на работата на сухата клетка е такава, че елементът изисква редовно измиване, което означава, че тя трябва да бъде лесно отстранена и свързана. Решението за употреба, домашно приготвено устройство или закупуване на готов продукт е необходимо индивидуално.

Принцип на действие на суха клетка

За да разберете най-накрая въпроса, си струва да се запознаете с принципа на работата на сухата мазето. Елементът работи както следва:

  • Когато кипи кипи вътре в резервоара, се образуват пари, които съдържат етилов алкохол в състава им и много други изпаряващи се вещества, като фюзелови масла. Цялата тази парна смес се придвижва по-нататък по дюзите. Ако варенето се случи по-скоро интензивно, тогава в тръбите се вливат частици хвалби.
  • Влизайки в резервоара на суха клетка, парите се охлаждат малко, благодарение на което съставът се разделя на фракции. Факт е, че точката на кипене на алкохола е много по-ниска от тази на fusel масла. Следователно, вредните примеси кондензират и се утаяват в сухата клетка, а спиците, задвижвани от нова част, следват по-нататък по тръбопровода в бобината.
  • В серпентината парите се кондензират и се получава чисто луна.

После цикълът се повтаря, докато настъпва кипене на хватката.

Инсталираната суха клетка позволява значително да се намали времето, необходимо за пречистване на продукта. При отсъствието на елемент количеството на вредните примеси в крайния продукт е все още достатъчно високо. В допълнение, примесите са не само вредни, но и предизвикват характерни неприятни миризми и влошават вкуса.

Най-често тези недостатъци на получената напитка се елиминират чрез повторно дестилиране, което изисква известно време. Ако използвате устройството, може да се избегне вторият етап от обработката. Защо да извърши двойна дестилация, ако е много по-лесно да инсталирате суха клетка на лунната светлина? Пазарът предлага разнообразие от възможности за производство на устройства, в които елементът вече е инсталиран, така че всеки може да избере свой собствен модел.

Още ли мислите за нуждата от дарба? Гледайте видеоклипа:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Приятна топлина на лунната машина за всеки вкусПриятна топлина на лунната машина за всеки вкус
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Как да разреждаме луната с водаКак да разреждаме луната с вода
Изчерпателна история за мехурчетатаИзчерпателна история за мехурчетата
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
» » От а до з на сухото помещение
© 2021 BggeHat.com