Ректификационна колона или суха клетка

Както при всякакъв вид дейност, в пивоварната има много легенди и грешки, които в повечето случаи нямат техническа обосновка. Най-интересното е, че тези псевдо-научни изобретения активно защитават хора, които не знаят много за варенето. Едно от тези погрешни схващания се отнася до коригиращата колона, която се проявява особено в споровете по темата - което е по-добре, колоната със суха клетка или дестилацията.

Препоръчваме да прочетете въвеждащата статия за коригиращи колони за лунна светлина

.

Едно нещо е, когато производителите казват, че едно или друго устройство е по-добро - всеки от тях защитава собствените си. На това зависи печалбата на производителя и продавача, както и на реалните нужди на средния потребител, те имат най-медийното отношение. Но купувачите, в по-голямата си част, след като са проверили инсталацията на практика и са се уверили, че има много малко общо с рекламата, започват да защитават своя случай. Или те убеждават себе си, че парите са изразходвани съзнателно, или наистина мислят, че няма по-добри устройства.

Това важи и за колоните и за апаратите със сухи клетки. Само критично малцинство започва да говори на глас за дизайнерските недостатъци и как те могат да бъдат подобрени, независимо дали си заслужава, и дали е по-добре тези машини да бъдат предадени на скрап.

Характеристики на апаратурата със суха клетка

Сухият кашон, като детайл на лунната песен, започна да се използва активно преди около десетина години. Първо заслужаваше славата на суперфилтъра, който можеше да почисти лунната светлина по-добре от фабричните филтри на водка. Но след това започнаха да го гледат по-трезво. Практическият метод разработи метода на работа със сушилнята, ясно установените разумни ограничения, какво може да бъде тоналът и какво не е в състояние. Едно нещо може да се каже със сигурност: без този изпарител филтър, лунна светлина е много по-лошо, дори и при многократна дестилация.

Сухият флот

Прост сух съд от бурканче

Това е много просто, дори примитивно. Въпреки това, тя работи доста ефективно. Основата на това е стъклен буркан (помислете за най-простия пример), затворен със запечатан капак, най-доброто от всички метални винтове. В капака са направени два отвора, в които са заварени или резбовани профили на тръба с диаметър 8-10 мм (в зависимост от диаметъра на главния тръбопровод).

Тръбите с различна дължина - дълги изпъква върху капака за 5-6 см и падат надолу, без да достигат до дъното на съда с 2-3 см. Шнукът стърчи на същата височина, но пада под капака само с 2-3 см. В работно състояние тръбите са свързани към паропровода. Дългата пара се подава, кратката пара се отстранява. Те не могат да бъдат объркани - това заплашва снижаване на налягането, може би дори експлозия.

Как действа сухата клетка

В тръбата за отдушници (дълга) парата идва от изпарителя (контейнер с хватка) при температура около 76 градуса и започва да кондензира. В същото време част от топлината се прехвърля на самата банка и се загрява. Когато температурата на контейнера и течността достигне приблизително 60-65 ° C, светлинните компоненти на berg започват да се изпаряват - естери, алдехиди, метилов алкохол. В практиката на пивоварната те се наричат ​​"глави". Те навлизат в малка клонка и отиват в хладилника, където кондензират

Препоръчваме: Устройството и принципа на работа на дестилационната колона

Входящата пара загрява течността в суха клетка и изпарява нискокипящите вещества в постоянен режим. До точката на 70-72 С вътре в сухи клетки "главата" трябва да бъде избран в отделна купа и се изсипва в канализацията.



Цялата течна кондензация е пречистена лунна светлина. За да го изберете е необходимо при температура на суха клетка около 76 С. На резервоара по това време ще бъде около 90 градуса. Когато дължината на тръбата за пара е 1 м, тя трябва да се поддържа. Ако сухата крушка има свой собствен термометър, тогава тя трябва да измерва температурата на течността. За нормална дестилация не трябва да превишава 80 ° С.

Разграничение на дестилационната колона

За разлика от сухата клетка, това е сложно техническо устройство, при което процесите са много по-сложни, отколкото в суха клетка. Дейността му се основава и на взаимодействието на течността и изпаренията, но се среща в различна форма.

В цилиндрична колона (тръба с диаметър около 50 mm), монтирана на капака на изпарителя, се доставят пара, съдържащи алкохол. Катерейки се нагоре, преминава през специална метална мрежа или метални спирали, наречени дюзи, изсипани в тебеширната тръба. На тях, както и по стените на колоната, парата кондензира и течността (храчки) тече надолу. По пътя той се среща с издигаща се пара, алкохол и леки врящи примеси отново се изпаряват, а водата и маслените масла се изхвърлят обратно в контейнера.

Дефлегматорна верига

Работна схема на обратен хладник

понякога дестилационна колона Луната се нарича дефлегматор, което е съвсем вярно. Докато се изкачвате, температурата на парите пада и в определена надморска височина достига 72-75 ° С и тръбата за вземане на проби от суровия алкохол е инсталирана. В колоната, на върха му, трябва да се монтира вентил за комуникация с атмосферата, където да излязат двойки нискокипящи вещества. Всъщност колоната работи при атмосферно налягане.

Изборът на алкохолна фракция е много бавен, но не съдържа повечето примеси. На домакинските колони е необходимо да изберете глави - те, въпреки това, влизат в кондензатора (хладилника) и могат да развалят вкуса на една напитка.

Ясно е, че качествата на дестилационната колона се проявяват, когато суровият алкохол многократно се дестилира.

Сравнение на дестилационната колона и апарата със суха клетка

За да ги сравним, всъщност също е невъзможно - дестилаторът със сушилня е предназначен за производство на изчистената лунна зима от захар и плодово-ягодов брага с запазване на всички аромати, характерни за него. Когато дестилацията се повтаря, може да се получи подобие на суров спирт, но дори не може да се постигне качеството на най-слабата дестилационна колона

Колоната е незаменимо съоръжение за повторно дестилиране и получаване на пречистен алкохол. Истината е трудна, инсталирането е тромаво - височината на работната колона надвишава 1,5 м. Няма смисъл да се хваля - процесът е бавен, дюзите са много мръсни. Но да го направя, въпреки това, е допустимо.

Ако вземем за сравнение първото дестилиране на хляба, продуктът ще бъде приблизително същото качество, само на колоната ще продължи 2-2,5 пъти по-дълго. При повтаряща се дестилация качеството на лунната козина от колоната е с порядък по-високо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Характеристики на колоната за балон на устройствотоХарактеристики на колоната за балон на устройството
Купувате ли или не луксозния луксозен комплект 3?Купувате ли или не луксозния луксозен комплект 3?
Кой се нуждае от смели колониКой се нуждае от смели колони
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
От а до з на сухото помещениеОт а до з на сухото помещение
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
» » Ректификационна колона или суха клетка
© 2021 BggeHat.com