Кой се нуждае от смели колони

В списъка на устройствата за производство на лунен лук постоянна колона се намира на специално място. Заедно с коригиращите и обикновените бойни колони един ограничен брой хора, използващи лунички, го използват. Прегледите за него са най-спорните. Освен това се предлага да се запознаят с дизайна на постоянна смела колона, принципа на работа, особеностите на операцията, да научат за предимствата и недостатъците.

Как е непрекъснатата колона

Основата на непрекъсната работа смела колона все още има същия процес на изпаряване на алкохол с последваща кондензация. Но тук, както при другите начини за получаване на лунна светлина, това не е първоначалното и крайното състояние - хвалбата и алкохолът (лунен лук), които са важни, а процесът на превръщане на една течност в друга.

Постоянна таблица в таблицата

Етапите на дестилация са същите като в конвенционалните дестилационни кубове - изпарение / кондензация. Разликата е в принципа на изпарение, което е и пълен процес на пречистване. Когато използвате колона от този вид, можете да получите неограничено количество суров спирт, без фекалии. Обемът на продукта е ограничен само от капацитета на съда за варене, който се преработва.

Компоненти на

Системата от непрекъснати колони се състои от:

  • резервоар за шлеп;
  • захранваща помпа;
  • електронен контролер или LATR;
  • изпарителя (парогенератор);
  • тръбопроводни системи;
  • контактна колона;
  • термометри.

Много потребители питат дали непрекъснатата колона е реална от собствените си ръце. Отговорът е недвусмислен - да. Но тук никой не задава въпрос дали е необходимо и какъв практически резултат от него. Заслужава ли си?

Принцип на действие на колоната

Ключовата дума в името на колоната е непрекъсната. Това означава оперативността на инсталацията по всяко време, при наличие на определено количество суровини. Тук това е трик: винаги имате ли 100-200 или повече литра готови баржи, подходящи за дестилация? В противен случай използването на непрекъсната колона няма практически смисъл.

Неговото действие се основава на терена на промивна течност в тръба колона, където взаимодейства в противоток с пара загрява до 100 ° С Алкохолът се изпарява чрез топлообмен, и всички по-висока фракция на кипене потоци в приемника и се сливат в източване.

Непрекъснатото подхранване на варенето означава голямото му количество и извличането само на компоненти с ниска точка на кипене, при температури до 76 С. Това означава, че извличането на "главите" е невъзможно по принцип. Продуктът трябва да бъде дестилиран отново.

Как работи инсталацията

Брага от резервоара се подава в горната част на топлообменника, чието устройство ще бъде обсъдено по-долу и се изтича по стените. По пътя течността срещне преграда за пресяване, която забавя движението и увеличава площта на допир с издигащата се пара отдолу.

Парогенераторът е конвенционален котел с нагревателни елементи или други нагреватели. Температурата на парата на изхода е 100 С. Неговото налягане в тръбата на топлообменника се определя от нейния диаметър и височина. Единственото изискване е в зоната на избор на алкохолни пари техните температури не трябва да превишават 76 С. Това се регулира от скоростта на снабдяване на berg и неговата температура.

Брага се обслужва с течни помпи, помпи с филтри за обратна осмоза или компактни фонтани могат да се използват в колоната със собствени ръце. Основното изискване е, че те могат да работят при различно напрежение. От мощта на помпата в момента зависи от количеството на варя, подадено към колоната и, следователно, от температурата на изпаренията на изхода.

Водната пара загрява потока на шлеп и изпарява алкохолните пари от него. На хоризонталните мрежести прегради има допълнителни източници на барботиране - процентното съдържание на алкохол в изпаренията се увеличава и в идеалния случай достига максимум в точката на избор. Примесите с висока температура на кипене остават в течно състояние.

Препоръчваме: Царят, суперавтомобилът и балончето - какво е това?


Скоростта на непрекъснатия фурнир е много по-висока от тази на обикновения дестилатор, да не говорим за дестилационни колони. Но този момент се изравнява с необходимостта от повторна дестилация, ако целта ви е да получите качествена напитка.

Ако е необходимо, рециклирайте голямо количество варел (до 70 л / ч) в среднокачествен алкохол - непрекъсната месингова колона е незаменима.

Как да си направите собствени ръце

Ако все още сте определени с намерението да придобиете смела колона на непрекъснато действие и да имате определен финансов ресурс, най-добре е да го купите. В онлайн магазините има добри опции, например "Доктор Губер" или HD / 3-60, те са доста работещи и не са твърде обременяващи за цената.

Трябва да се отбележи, че когато се произвеждат колони за самопроизводство, лъвският дял от разходите е за закупуване на оборудване. Ще трябва да купите:

  • два резервоара за баржи и вода (изпарител);
  • помпа за хващане (фонтан или перисталтичен);
  • тръба за колоната (неръждаема стомана или мед Ø 50-100 мм), височина 1, 5-2 м;
  • LATR или друг регулатор на напрежението;
  • два термометъра;
  • силиконови маркучи;
  • поточен хладилник в колекцията или материали за неговото производство.

Освен това са необходими инструменти за производството на колоната, инсталирането на фитинги и скоби. По сложността на непрекъснатата колона е сред лидерите.

Някой може да смути височината на колоната - до 2 метра. Но трябва да се помни, че дори ако има 8-10 решетъчни филтърни прегради вътре, в по-къса дължина топлообменът ще премине много бавно и по-голямата част от алкохола, разтворен в шлеп, ще се разпадне. Рециклирането на рефлукс е възможно, ако го съберете в отделен контейнер. Но в този случай няма нужда от най-смелата колона - по-добре е да изпреварите конвенционалния дестилатор.

Колоната ще изисква медна или неръждаема тръба, чийто диаметър е показан по-горе. В долната част е монтирана скоба или резбова връзка за прикрепване към резервоара на изпарителя (парогенератор). Горната част е изпълнена с резбовани или клиновидни кранове за:

  1. подаване на брага;
  2. избор на изпарения (до хладилника);
  3. термометър;
  4. комуникация с атмосферата (задължително).

Как да ги поставите - атмосферният изход или клапанът е преди всичко, гнездото за термометъра е монтирано срещу изхода към хладилника, захранването на шлеп е точно под атмосферния клапан.

Колоната не се охлажда, а напротив, трябва да бъде изолирана, така че цялата топлина от издигащата се пара да се изпарява от алкохола. Трябва да се има предвид, че специфичната топлина на шлеп е доста висока и за обработка на 1 литър за алкохол е необходимо да се изпари най-малко 0,5-0,8 литра вода. Силата на нагревателите на парогенератора е избрана не по-малка от 2,5-3 kW (ако се използва нагревателят).

За да изпомпате варенето, трябва да започнете само след като кичете течността в изпарителя. Това определя увеличената консумация на енергия в непрекъснатите колони. Всяко стартиране е придружено от 10-15 консумация на топлина за отопление на парогенератора.

заключение

  • Постоянна колона - инсталацията е продуктивна и ефективна, но се оправдава само ако е необходимо да се обработва голямо количество суровини. Дори и при 50-100 литра на сесия, не е необходимо да се изпълнява.
  • Разходите за производството му със собствените си ръце са оправдани само ако разполагате с водопроводни умения и инженерни познания в областта на електрическото и отоплителното инженерство на професионално ниво;
  • Сложност на работата;
  • Трудна конструкция - колкото повече възли, толкова по-голяма е вероятността от аварии.
  • Липса на реални схеми в Интернет и литература. Чертежите, които са дадени в Интернет, в повечето случаи са схеми и изискват адаптиране.

При закупуване на колона на промишлено производство - необосновано висока цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Характеристики на колоната за балон на устройствотоХарактеристики на колоната за балон на устройството
Устройството и принципа на работа на обратен хладникУстройството и принципа на работа на обратен хладник
Устройството и принципът на работа на дестилационната колонаУстройството и принципът на работа на дестилационната колона
Структурата и принципа на въгледобивната колонаСтруктурата и принципа на въгледобивната колона
Заслужава ли си да купуваме katyusha?Заслужава ли си да купуваме katyusha?
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
» » Кой се нуждае от смели колони
© 2021 BggeHat.com