Добър и не много добър в апарата

Апаратура Добровари

Серията пивоварни "Добровари" се отличава с голям брой модели, които са предназначени за работа с нагреватели под налягане. Комплектът оборудване включва:

  • дестилационни колони различни дължини, които могат да бъдат инсталирани във всяка комбинация;
  • daisers, като правило, демонтируеми;
  • поточни хладилници;
  • термометри;
  • Спиртомери.

Автоматизираната апаратура "Добровари" е универсална инсталация за дестилация на различни алкохолни течности и обикновена вода за домашна дестилация. Те ви позволяват да получите като обикновена варя от класическата захар захар + дрожди, както и алкохолни напитки от плодове и ягодоплодни суровини.

Когато дестилацията се повтаря, могат да се получат допълнителни дестилационни колони без прекомерно напрежение, за да се получи по-висок алкохол за пречистване. Въз основа на него можете да направите домашни ликьори, тинктури или висококачествена водка (тук и дестилирана вода е полезно).

Модел линия на устройства "Dobrovar"

В поредица от устройства се произвеждат модели:

  1. "Катюша";
  2. "ДР";
  3. В "шефа";
  4.  "The Wizard";
  5.  "Распутин";
  6. "Спартак";
  7.  "Ermak".

Те са построени почти по същия начин и имат възможностите както на обикновен дестилатор, така и на дестилационна колона с известно преоборудване. Но всеки от тях е различен. Нека разгледаме всеки модел накратко.

"Другарю"

Структурно е вертикалният хладилник, който се завинтва върху фитинга в капака на печката. Самата подложна готварска печка не е включена в комплекта - тя трябва да се купува отделно. Хладилникът може да бъде снабден с дестилационна колона от всякаква дължина - те са произведени от една и съща фирма "AlcoPribor" и са подходящи за всички модели от серията "Добровари". Диаметърът на монтаж на колоната, както и дюзата на хладилника, са 17 мм.

Добровор другар

Устройството Dobrovar "Tovarishch"

Обхватът на доставките включва само маркучи от силикон и PVC, медицински капкомер за избор на алкохол с възможност за регулиране на скоростта, паспорт и инструкции. Няма термометри и манометър.

В "шефа"

Самоизработеното устройство "Dobrovar Boss" практически не се различава от предишния модел по същия начин като "Спартак" и "Распутин". Принципът на работа е същият, разликата е само в размерите на хладилника и височината на дестилационната колона. На "Rasputin" е възможно да се инсталира електронен термометър.

Те могат да се разглеждат като модификации на един и същ апарат "Добровари".

"The Wizard"

Самоизработваното устройство "Добровор Кудешница" може да се счита за независим модел с доста прилични характеристики. Въпреки присъствието на едни и същи хладилника с обратен хладник, но пълни продавани резервоарите капацитет дестилация 17, 23 и 35 литра, въпреки че е възможно да се поръча и дестилация глава без резервоар за монтаж на всеки подходящ капацитет обем.



Дестилационните кубчета, включени в комплекта, са снабдени с вградени термометри, а на дестилатора може да се монтира и електронен термометър - за това е инсталирана специална гнездо. Въздушна тръба е предвидена също за работа в режим на ректификация.

Размерите на дестилатора са доста прилични, но поражда съмнения относно възможността за дестилация на алкохол с повтаряща се дестилация при скорост 6 литра / час. Това звучи много фантастично.

"Ermak"

Добровар Ермак

Устройство Dobrovar "Ermak" в комплекта

Коригиращата колона "Ermak" с височина 140 см и диаметър 40 мм може да произведе до 3 л / час. Но нейните размери са много по-големи от "Kudesnitsa" и можете да вярвате в него. Цилиндърът е изпълнен със специална неръждаема мрежа, което прави възможно получаването на алкохол 100 пъти пречистване. "Ermak" се изчислява за работа с дестилационни кубчета с голям капацитет - до 50 литра. Той се продава под формата на коригираща колона без капацитет за омайване. Но можете да го купите като направите допълнителна поръчка или да я инсталирате на друг куб с 40 мм дюза.

Препоръчваме: Как да подобрим лунния синя "Сапфир"

Устройството е проектирано да работи с доста запалим суров материал - суров алкохол, така че отоплението се извършва по-добре с електрическа плоча с затворена спирала или с повърхността на готвене. Ако се използва печка за газ или дърва, трябва да се вземат специални предпазни мерки.

"Катюша"

Най-голям брой модификации е серията Katyusha. В него могат да се намерят както коригиращи колони, традиционни за Добровари, така и устройства със сухи клетки и серпентини, за работа със стационарни хладилници.

Серията "Katyusha" е снабдена с дестилационни кубове с капацитет от 17 до 51 литра, специално изработени за лунна светлина. Широка уста, капак с 8 агнета (според потребителите - прекалено много), термометър, изпускателен кран за бард, който е особено важен за кубчета с голям капацитет. Има аварийни клапани за освобождаване на налягането, което е рядкост в домашно произведените устройства на руското производство.

Недостатъци на устройствата "Добровари"

Те не са много и те могат да се разглеждат като дори конструктивни недостатъци, но недостатъци в производството. Например, типична неизправност е изтичането на клапан за разтоварване на баржа, не повече от кран, а на заварката на мястото на монтажа. Често изпускайте винтовете на капака в устройствата от серията "Katyusha".

Структурните недостатъци, общи за всички модели, които са оборудвани със силиконови маркучи - прекалено тънка стена. Дори и при нормално налягане на водата, еластичните сили не могат да държат маркуча върху фитингите и те или се плъзгат, или започват да текат. И за да прикрепите силикона с иго е трудно, ако го затегнете малко повече, то е просто нарязано.

Независимо от недостатъците, уредите "Добровари" в аматьорската класна стая са едни от най-добрите. Декларираното професионално ниво очевидно е извън тяхната компетентност.

Неговите впечатления за работа с устройствата от моделната линия "Добровари" пишат в секцията "Коментари". Ние и читателите се интересуват от обективна картина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Най-популярните модели луненцарски машини във ФинландияНай-популярните модели луненцарски машини във Финландия
Избор на бързи и прости рецепти от тинктура от касисИзбор на бързи и прости рецепти от тинктура от касис
Заслужава ли си да купуваме katyusha?Заслужава ли си да купуваме katyusha?
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
» » Добър и не много добър в апарата
© 2021 BggeHat.com