Малък съвет за дестилатора Юпитер

Производството на домашно приготвени алкохолни напитки е от полза за много причини. Първото е качеството на напитката. Когато правите лунен лук или други напитки, получени чрез дестилация, в малки партиди може да се експериментира неограничен с режимите на рецептата и дестилацията. Чрез повтаряне на дестилацията и подбора на частичен продукт не е трудно да се получи много висококачествен алкохол без характерната миризма и вкус на варя.

За производството на напитки от ферментирали сливи, грозде и ябълки не се изисква повторно дестилация - в присъствието на парния котел, можете да получите чисто лунна светлина и да спаси целия букет от аромати, характерни за ракия, Калвадос или ракия.

Втората причина за домашно приготвяне е цената на напитката. Ако притежавате собствена градина - тогава няма да има проблеми със суровините. Лесно е да купите всичко, от което се нуждаете, за лунна светлина и други напитки и в града, а цената на готовия продукт ще бъде няколко пъти по-ниска от тази на водката, да не говорим за ракия и ракия.

Дестилер Юпитер

Самоходна апаратура "Юпитер"

Доста интересен и продуктивен дестилатор, наречен "Юпитер", може да бъде закупен доста евтино. От повечето домашни дестилатори той разполага с гъвкава тръба за пара, изработена от силиконов маркуч и доста голям хладилник с височина 18,5 и диаметър 14,5 см.

Това се дължи на размера на охладителя и заслужава да се купи това устройство - производителността му е 7 л / час.

Дали ще бъде възможно да се постигне този показател, като същевременно се запази качеството на продукта, е много съмнително. Но 4-5 литра на час работа е напълно възможно. Обемът на хладилника с течаща вода е около 12 литра. При достатъчно налягане, топлината ще бъде отстранена бързо и скоростта на кондензация ще бъде подходяща.

Маркучи на апаратурата Юпитер

Кубът и хладилникът са свързани чрез гъвкави маркучи

Друго предимство на устройството "Юпитер" е липсата на твърди тръбопроводи, които също изпълняват функциите на носещи конструкции за хладилници, сухи клетки и друго оборудване. В много модели, дори доста качествено направени устройства, твърдостта на конструкциите води до появата на пукнатини и огнища на снижаване на налягането, които трудно могат да бъдат елиминирани.

Хладилникът на "Юпитер" е инсталиран на всяка подходяща твърда повърхност - маса, стол, нощно шкафче и тежестта му вече не е засегната. Дължината на маркучите за вода - 2 метра и 1 м силиконова тръба - отваря широко пространство за монтаж на устройството в кухнята или в банята на всяка конфигурация.

Хладилникът е изработен от неръждаема стомана AISI 304 с дебелина 2 мм и е снабден с тръбна връзка с резба, две "коледни елхи" за свързване на течаща вода и тръба за извличане на дестилат. Паровата тръба се фиксира към съединението, като се използва съединителна гайка. Не само силата на ставата е гарантирана, но и нейната плътност.

Препоръчваме: Как да подобрим лунния синя "Сапфир"


Когато маркучът не е наред, не е трудно да купите същото в железопътния магазин и вкарайте месингов закопчал с гайка в него. Корпусът на резервоара е снабден с едно и също закрепване с резба, което е доста удобно както за монтиране на машината, така и при смяна на маркучите или самия резервоар. Достатъчно е да се пробие отвор с желания диаметър в капака на металния съд и да се закрепи в него съединение, завито с гайка отвътре.

Хладилник дестилатор Юпитер

Основната характеристика на устройството е триизмерен хладилник

Автоматизираният апарат "Юпитер" се продава без резервоар или е оборудван с широка гама от всички видове съдове. Използвани цистерни от:

  • алуминий;
  • неръждаема стомана;
  • с вградени нагревателни елементи.

Капацитетът на резервоарите е доста впечатляващ - от 10 до 40 литра. Формата на резервоарите, в повечето случаи, се избира като колба (млечна кутия) като една от най-удобните за носене и монтаж върху плоча. В близост до тази форма и неръждаеми контейнери. Всички кубове са снабдени с термометри и силиконови уплътнения под капака.

Дори на пръв поглед на устройството "Юпитер" е очевидно, че той е направен от знание, а при проектирането на дизайна, практичността е поставена на преден план, а не на ярък външен вид. Въпреки че с оглед на устройството е добре, особено при модели с неръждаема танкове. Резервоарите са произведени в Италия и са оборудвани с дренажни кранове. Но по някаква причина дизайнерите решиха, че те трябва да бъдат пуснати на устройствата от самите купувачи, така че те да ги продават отделно на много добра цена (около 2000 рубли).

В допълнение към апарата можете да си купите разглобяема метална гипскартон с фитинги, които отговарят на размерите на паралелната линия на Юпитер. Използването на суха клетка позволява не само качествено почистване на лунен лук по време на първата дестилация, но и ароматизиране, като се поставят ароматни билки или плодове вътре.

Устойчивостта на устройството е гарантирана както от производствени материали, така и от конструктивни характеристики. Просто нищо не може да се счупи. Силиконовите или гумени маркучи са лесни за закупуване и те са евтини. Всички други подробности за значителни товари, способни да ги разрушат или деформират, не се изпитват.

Единственото изключение е устройството с вграден нагревател. Това изисква постоянно наблюдение на нивото на течността в куба и, разбира се, спазването на правилата за електрическа безопасност.

За вашите впечатления, когато работите с устройството "Юпитер" ни пишете на сайта. Ние сме много заинтересовани от информацията от потребителите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Купувате ли или не луксозния луксозен комплект 3?Купувате ли или не луксозния луксозен комплект 3?
Най-популярните модели луненцарски машини във ФинландияНай-популярните модели луненцарски машини във Финландия
Заслужава ли си да купуваме katyusha?Заслужава ли си да купуваме katyusha?
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
» » Малък съвет за дестилатора Юпитер
© 2021 BggeHat.com