Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая

Преди издаването на романа "Триумфалната арка" на Ремарк, където Калвадос буквално проникна на всяка страница, ябълковото бренди се възприема изключително като напитка на бедните и обикновените хора. В сърцето на обичайните си ябълки, какво може да е тук елитно или скъпо? Но благодарение на автора на Калвадос, който се интересува буквално от всички. Литературните критици дори се шегуваха, че производителите на напитката трябва да издигнат Remarque огромен паметник, защото той буквално ги позлати. Дори в Съветския съюз започва да прави calvados у дома от ябълки, когато през 60-те години романът на немски писател е публикуван за пръв път.
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая

Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая

Досега славата на ракия не е намаляла. Благодарение на технологията, дестилатът се налага в дъбови бъчви, което дава напълно уникален вкус и аромат. Между другото, според международното право, калвадос се нарича ябълчна тинктура, приготвена в Нормандия и остаряла в продължение на поне 2 години в дъбови бъчви от печената среда. Всички други сортове се наричат ​​ракия.

Проста рецепта за тинктури

Начало Калвадос могат да се приготвят по два начина - като ракия, които използва, за да се запари всеки Брахе (предимно плодове, но годни и житото, и захарта), или правят само ябълка дестилат и го натиснете на дъбова дървесина.

Силната тинктура на сладките ябълки се нарича бърз калвадос, въпреки че всъщност тези две напитки имат малко общо

Силната тинктура на сладките ябълки се нарича бърз калвадос, въпреки че всъщност тези две напитки имат малко общо

Умишлено започваме статията си с проста рецепта за вземане на калвадос у дома, за да "напълниш ръката си". В бъдеще можете да опитате оригиналната версия, която ще бъде написана по-долу.

съставки:

  • лунна крепост 42-45 ° - 3 литра;
  • ябълки - 6 кг;
  • захар - 600 g;
  • вода 450 ml;
  • Ванилова захар - 30 гр.

Метод за приготвяне:

  1. Узрелите ябълки без червеи, измийте ядрото с кости и нарязани на кубчета с ръб от 1,5-2 см.
  2. Сгънете детайла в стъклен съд, напълнете го с ванилова захар, разбъркайте.
  3. Изсипете лунната пеперуда, плътно затворете, енергично я разклатете и я поставете на тъмно хладно място за 2-3 седмици, разклащайки буркана ежедневно.
  4. Начупете напитката чрез марля, изцедете сока и изсипете сиропа.
  5. За да приготви сиропа се изсипва в тенджера с високи страни на вода, изсипете пясък и се запали. След кипене се вари в продължение на 5-7 минути, като се разбърква, за да не се изгори. Охлажда се и се налива в тинктурата. Оставете за 6-7 дни да активирате глюкозата.
  6. Налейте в стъклени бутилки, за предпочитане от тъмно стъкло, плътно корк.

Питието се съхранява на 3 години от слънчева светлина. Крепостта е 34-35 °.

ВИДЕО: Как да направите луна от ябълки

Оригинален Бренди

Според тази технология производството на калвадо от ябълки се практикува във Франция - дома на напитката. Като основа се използват само ябълки, от които след ферментация се получава дестилат. Плодовете не могат да бъдат измити - на кожата в големи количества има диви дрожди, които са необходими за по-нататъшна ферментация. Сортът е сладък, сочен, което няма никакво съществено значение. Изберете зрелище, без следи от гниене, червеи и вдлъбнатини.

В сърцето на домашно приготвените истински калдадос трябва да са само ябълки

В сърцето на домашно приготвените истински калдадос трябва да са само ябълки

Рецептата за готвене:

  1. Първо приготвяме ябълковото вино, за което оставяме ябълките да минават през сокоизтисквача. Това е най-лесният и бърз начин да се получи сок с минимално включване на пулпа.
  2. Не разклащане, оставете сока за един ден, а след това решетъчна лъжица отстранете пяната, а сокът се леко изсипва без филтриране, със седименти и се изсипва в стъклен съд, затворете хидравлично заключване или ръкавица и се оставя на топло и тъмно място за ферментация. Оптималната температура е 23-27 ° С.


На пръстите, ръкавиците са направени с отвор на иглата, за да позволи преминаването на въглероден диоксид.

  1. След 30-35 дни ябълката ще спре да се скита, както се вижда от издухана ръкавица, не бълбукане в преградата, избистряне на течността и изгарящ мач над контейнера.
  2. Чрез марля (3-4 слоя) филтрирайте варела така, че утайката да не попадне вътре. Ако течността попадне в купата за дестилация, тя ще изгори и вкара вкуса на ракия при варене.
  3. Дестилация - при първото изстрелване, те не разделят луна на фракции, но спрете да се втурват веднага щом крепостта падне на 30 °.
  4. Без да се пречиства и не преминава дестилата през филтрите, разрежда се с вода до 20 ° и след това се изпраща за втора дестилация.
  5. Втората дестилация вече е разделена на фракции, за които са взети главите - 12-14 от общия обем, както се вижда от острия мирис на метил и ацетон. След това, тялото се събира - 80, веднага след като крепостта падне до знак от 40 °, спрете дестилацията. Това се нарича етап на отрязване на опашките.
  6. Дестилатът е 65-70 °. Прекарва се през въглищна колона за отстраняване на остатъците от варя и се разрежда с 40-42 ° с вода.
  7. Сега идва етап от настояването на дъбовите чипове. Подробности как да направите дъбови чипове или чипове можете да прочетете в статията "Класическата рецепта за уиски на ечемичен малц". Накратко, ние се отбележи, че бучки от дъб барел първия накиснати във вода за един ден, след държат на сода разтвор, варени в обикновена вода за час и половина след вече се суши и се пече в пещ до известна степен на печене.
  8. Поставяме дъбови ивици в резервоара със скорост 50 грама. за всеки литър и изсипете дестилат. Минималното време на излагане е 6 месеца, по-добре е да е година. През цялото това време контейнерите се съхраняват на тъмно хладно място и не се препоръчва да ги докосвате (завъртане, разклащане и т.н.).
  9. След стареене, тинктурата се филтрира през марля и филтър от памук и въглен и се разпределя в предварително приготвени бутилки. Можете да започнете дегустация. Алкохолът се съхранява най-малко 2 години, плътно затворен.

Поради отсъствието на дрожди и захар, дестилаторът получава чист ябълков алкохол, а продължителното стареене на дъб осигурява характерен вкус и горчивина.

Норманска ябълка водка

Единственото нещо, което отличава тази рецепта от calvados от ябълки у дома от горните е ябълкови сортове. Тук се използва веднага - малко кисела, сладка, дива. Какъв вид сорт ще бъде избран, няма значение, най-важното е, че правилните пропорции са избрани вкус.

За да получите благородна напитка, трябва да използвате няколко сорта ябълки, включително диви, които ще дадат желаната горчивина

За да получите благородна напитка, трябва да използвате няколко сорта ябълки, включително диви, които ще дадат желаната горчивина

Единствената съставка е ябълките. За приготвяне на ябълково вино, сладки ябълки се вземат 4 части, кисело - 2, диво - 2. Следващата технология е следната.

  1. Предварийните ябълки не се измиват, а не да се отстраняват от лющенето на дивата дрожди. Плодът се прекарва през сокоизтисквачка, изсипва се в контейнер с широко гърло, покрит с памучен плат и се почиства на топло място за 2-3 дни за ферментация.
  2. Премахнете спретнато горния слой пяна, без да вземете прекалено много и излейте в друг контейнер, като се опитате да не повлияете на утайката. Покрийте с ръкавица или капак с водно уплътнение и го прехвърлете в топло помещение за ферментация. Температурата на варене трябва да бъде в диапазона 23-27 ° C, така че маята да се размножава активно.
  3. Един месец по-късно хватката ще престане да се скита, както се вижда от издухана ръкавица, отсъствието на гърчове в преградата, избистрянето на течността и изгарящия мач над контейнера.
  4. Пропуснете чифтосването през няколко слоя марля и я изсипете в купата за дестилация.
  5. Уверете се, че двойно дестилация. На първия етап, не разделете на фракции, но спрете да шофирате, веднага щом крепостта падне на 30 °.
  6. Освен това, чашата се разрежда с вода до 20 ° и след това се изпраща до втора дестилация.
  7. Втората дестилация вече е разделена на фракции, за които се избират глави - 12-14 от общия обем. След това, тялото се събира - 80, веднага след като крепостта падне до знак от 40 °, спрете дестилацията. Това се нарича етап на отрязване на опашките.
  8. Суровата сурова вода се разрежда с вода до 45 ° и се изпраща, за да настоява за дъбова бъчва или дъбови чипове.

Не се препоръчва да се използва лекарствена или самоприготвена кора за инфузия. В него концентрацията на танини е по-висока, което ще разваля вкуса на Калвадос.

  1. Времето за отлежаване е 6-12 месеца. В Нормандия, 4 години - по-ранните смеси не се оценяват като класическа напитка.
  2. След стареене, тинктурата се филтрира през марля и филтър от памук и въглен и се разпределя съгласно предварително приготвен контейнер.
Препоръчителни: Класически и интересни рецепти на Берг

Домашно ябълково вино

Тази напитка може да бъде много произволно наречена ябълка бренди и определено не е Calvados, въпреки че тя се появява в мрежата под това име. Като цяло, това е приятен вкус на подсилено вино, получени по време на дестилация.

Класическата рецепта не позволява използването на допълнителни дрожди - целият процес се дължи на активирането на дивия щам. Но за домашно готвене можете да използвате винена мая - особено за бяло вино

съставки:

  • ябълки - 10 кг;
  • захар - 2 кг;
  • вода - 8 литра;
  • сухо вино от мая E1118 - 8 гр.

Метод за приготвяне:

  1. Ябълките се измиват, сърцевината се отстранява с кости и се нарязва на парчета.
  2. Блендерът оформя кашата и я прехвърля в купа за ферментация. Добавете захар, разбъркайте докато се разтворят и излеят във вода.
  3. Маята се отглежда в половин чаша топла вода, покрита с кърпа и се оставя за 15-20 минути, след което се излива в контейнер с ябълка.
  4. Разбъркайте целия състав, покрийте с ръкавица или капак с водно уплътнение и почистете на топло, тъмно място за ферментация. Оптималната температура е 26-28 °, за която бутилката е поставена близо до батерията или в нея е поставен аквариум термометър.
  5. След 14-15 дни, хорът ще бъде готов, както се вижда от неговия цвят, отсъствието на въглероден диоксид (издухана ръкавица) и горчив вкус.
  6. Течността се филтрира през 3 слоя марля, за да се избегне утаяването и твърдите фрагменти, и се изсипва в дестилационния куб.
  7. На първия етап те не се разделят на фракции. Спрете в крепостта на самолета 45 °.
  8. Водата се разрежда до 20 ° и отново се дестилира с разделяне на глави, тяло и опашки (виж по-горе).
  9. Ще се получи дестилат със сила 55-60 °, който се изпраща, за да настоява за дъбови чипове или в бъчва за 2 месеца.
  10. След това суровината се излива, разрежда се с вода до 42 ° С и друг месец се държи в затворена бутилка. След това можете да започнете дегустация. Ако правите готвене през есента, в зависимост от крепостта можете да получите чудесна храна или аперитив за новата година.

ВИДЕО: Стъпка по стъпка рецепта за ябълково вино у дома

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Класическата рецепта за уиски на ечемичен малцКласическата рецепта за уиски на ечемичен малц
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактораПопулярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Дъбови чипове и рецептата на този френски конякДъбови чипове и рецептата на този френски коняк
» » Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
© 2021 BggeHat.com