Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени

При проучването на основата за подготовка на пивоварната, развитието на дестилирането не свършва. Преди собственикът на д-р Gradus или друг производител се открива широк избор от възможности за приготвяне на напитки от домашно приготвена напитка. Рецепти включват различни съставки, с които можете да направите ром, текила, Becherovka, коняк и др. Процесите на подготовка имат някои трудности и нюанси. Но, за да удовлетворите резултата, трябва стриктно да следвате стъпките и препоръките на опитни дестилатори.

Напитки, произведени от домашно приготвена луна

коняк

Коняк напитка, базирана на лунна светлина "Po-Latgalski" - най-популярният алкохол сред аналозите на известните марки коняк. Името на продукта е получено от географското наименование на източната част на Латвия. В тази област, от древни времена, се формира култура на дестилация, а коняка, приготвен от лунен лук тук, се смята за едно от първите открития на благородни напитки.

съставки:

  • за варене с мощност от 45 ° - 3 литра;
  • захар - 4 супени лъжици. л.;
  • карамфил - 3 чадъри;
  • кората от дъб - 2 супени лъжици. л. (можете да използвате дървени стърготини);
  • смляно индийско орехче - 0,5 гр.;
  • Земя кориандър - 0,5 гр.

Събиране на всички съставки на коняк "По-Latgalski" може да се направи у дома.

Рецепта и етапите:

  1. Дъбовата кора изисква предварителна подготовка, независимо дали е била събрана в гората или купена в аптека. Напълнете продукта с вряща вода и се накиснете за 20 минути. По този начин, от него се появяват танини, които придават неподправен вкус. В края на времето за накисване съставката трябва да се измие с течаща вода и да се изсуши малко.

Ако дъбовата кора не е предварително приготвена, готовата напитка ще има потръпване на "первази". Ще бъде невъзможно да се отървете от него.

  1. Отделете от общия обем на чаша алкохол, варийте и добавете захар. В резултат на това трябва да получите сироп, който да служи като карамелизатор.
  2. В стъкления контейнер поставете дъбовата кора, добавете лунната козина, всички подправки, сиропа. Затворете капака здраво и го оставете за 2-4 седмици.
  3. В края на периода филтрирайте съдържанието.

Удълженото стареене на коняка от домашно приготвена бира ще насити продукта с приятен аромат. Средната експозиция отнема от 2 до 6 месеца, но дори и по-дългото вливане ще е от полза.

Ще откриете още повече рецепти от бренди в статията "Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна".

ВИДЕО: Проста рецепта за коняк

уиски

Рецептата на напитката от лунна светлина няма особени затруднения. Но в този случай, професионалните дестилатори използват алкохол, остарял в дървени бъчви, които могат да бъдат заменени с пшеничен алкохол, който се влива с дървесина. Най-трудният етап е подготовката на дървото. Тя не се вписва в обикновената дъбова кора или талаш, имате нужда от твърди дъбови четки.

Уиски на дъбов брусока.

Уиски на дъбов брусока.

Какво ви е необходимо:

  • тънки клони от дъбови трупи - 200 г;
  • сода - 2 супени лъжици. л.;
  • алкохолна сила от 45 ° - 2 литра;
  • вода - 10 литра;
  • захар - 2 супени лъжици. л.

Как мога да си приготвя уиски:

  1. Нарежете малки квадратчета от неравните пръти с 2/3 от височината на резервоара и диаметър 30 ​​мм. В деня, поставете суровините във водата, която за този период ще трябва да се промени повече от 4 пъти.
  2. За 5 часа поставете баровете в разтвора на сода. Освен това, в продължение на 1,5 часа, врязвайте дървото в питейна вода, изплакнете под течаща вода и изсушете. Завъртете всеки колче в фолио, поставете го върху тавичка и поставете във фурната. "Печете" 2,5 часа при желаната температура:
  • 150 ° - такива чипове ще дадат уиски дъбови миризми;
  • 200 ° - варя ще получи нотки на ванилия;
  • 250 ° - алкохолът се усеща като изразен аромат на бадеми.
  1. Крайният подготвителен стадий за дървесината е третирането на открит огън, докато се опече.
  2. Поставете колчетата в стъклен резервоар, добавете лунен лук и гранулирана захар. Тук е необходимо пълното пълнене на резервоара, така че да има минимално количество кислород.
  3. Настоявайте 4 месеца на тъмно място. Колкото по-голяма експозиция, толкова по-наситено ще бъде продуктът.
  4. Натоварете съдържанието.

Филтрирайте за предпочитане на 2 етапа - през филтър от памук и въглен и марля. Можете да използвате въглищна колона, но след това част от аромата се губи.

VIDEO: Четиригодишно уиски за 4 дни

ром

Най-популярният атрибут на пиратската дейност се превърна в вдъхновение за въображението на опитни луненцари. Благодарение на изобретателността на дестилерията, ромът може да се приготви у дома. Разбира се, този алкохол има силни различия от естествения и по-скоро имитационен. Но ако направите продукт с ниско съдържание на алкохол с Coca-Cola или Sprite след подготовката, тогава тази опция не е по-лоша.

Препоръчваме: Подготовка в домашни условия на лунна светлина от брезов сок

ром

съставки:

  • разведена боломарка с мощност от 45 ° - 2 литра;
  • захар - 2 супени лъжици. л.;
  • Ванилова захар - 1 гр.;
  • кората от дъб - 1 супена лъжица. л.;
  • натурално смляно кафе - 1 гр.

Как да готвя ром у дома:

  1. Пригответе кората на дъба, тъй като се изисква при производството на коняк. Изсипете вряла вода в продължение на 20 минути.
  2. Запържете захарта, така че резултатът е карамел. След това го разтваряйте в алкохол, докато процесът на кристализация започне.
  3. Смесете всички съставки с изключение на кората в стъклен съд и го поставете на тъмно място с стайна температура за двуседмична инфузия. Съдържанието се смесва всеки ден.
  4. Филтрирайте продукта чрез марля, прибавете кора, поставете го отново поне 3 месеца. Тук, както и в други рецепти, максималното време на излагане ще бъде от полза.


VIDEO: Рецепта за ром от тръстика меласа

текила

Популярни в Мексико, "кактус водка" може да се приготви без тропическа равна агава. Почти всеки апартамент има доста близък състав "роднина" - алое вера.

текила

Какво трябва да подготвите текила:

  • пивоварна с мощност от 45-50 ° - 2 литра;
  • пресни растения от алое вера - 100 г;
  • захар - 4 супени лъжици. л.

Една проста рецепта изисква следните стъпки:

  1. Вземете листата на алое вера, измийте я внимателно и нарязайте бодлите. Нарежете растението в големи лобули.
  2. Изсипете захар в стъкления съд, изсипете лунна светлина, разбърквайте.
  3. Добавете нарязаното растение към "суровия" продукт и го поставете на хладно място в продължение на 4-5 седмици.

Много интересно е да гледате как се променя цветът на съдържанието. Първоначално тя ще бъде богато зелена, но с течение на времето сянката ще получи златен тон. За текила е чиста и прозрачна, в края на инфузията тя може да бъде поставена под пряка слънчева светлина за 2-4 дни. Пиенето на алкохол включва дългосрочно съхранение.

ВИДЕО: домашна текила

Becherovka

Тинктури са основният вид напитки, в които homebrew води във всички сетива. На този алкохол можете да настоявате почти за всичко, което има ароматизиращи, ароматни качества - билки, плодове, подправки, цитрусови плодове. Една от тези легендарни горещи напитки е чешкото Becherovka. Цялата трудност при приготвянето на продукта у дома е правилното подбиране на билки и техните размери.

Becherovka

Какво трябва да направите:

  • варене 50 ° - 2 литра;
  • смачкана канела - 8 г;
  • анасон - 4 g;
  • портокалова кора - 3 г;
  • захар - 230 g;
  • пъпки на карамфил - 27-29 бр.;
  • питейна вода - 270 ml;
  • камбала (черно) - 11 бр.;
  • кардамон - 1,7 гр.

Етапи на производство:

  1. Билките се препоръчва да използват първата свежест, отколкото сухата аптека. Това се оправдава от факта, че съставките, смлени в прахообразно състояние, не са в състояние да наситят необходимите аромати с напитка. В допълнение, такъв продукт ще допринесе за образуването на утайка, която ще бъде трудно да се отстрани.
  2. Обелете портокаловата коричка от бялата вътрешност и нарязайте на големи парчета.
  3. Всички билки и подправки се смесват в контейнер за инфузия, изсипват лунен лук. След това продуктът се изпраща на първия етап на експозиция, който е 7 дни.

Съставът се филтрира и разрежда със захарен сироп. Камуфлажът е плътно затворен с капак, след което е изпратен за втора седмична експозиция.

ВИДЕО: Becherovka - проста, бърза, много полезна

абсент

Има много лечебни тинктури от пелин, те се различават и концентрацията на състава и броя на съставките. Нека да дадем класическа рецепта, наречена "Музика на поетите".

абсент

Това ще отнеме:

  • лунна пепел 50 ° - 3 литра;
  • горчив пелин - 600 г;
  • анасон - 150 g;
  • копър - 150 г;
  • прясно нарязани листа от мента и бонбон от лимон - 45 г;
  • тире - 15 g;
  • Сух жълт кантарион - 15 гр.

Как да готвя:

  1. Изсипете пелин, копър и анасон в контейнера, напълнете с дестилат. Оставете за 7-9 дни на тъмно хладно място. През това време бутилката не се докосва.
  2. След 1-1,5 седмици филтрирайте напитката, разредете я с вода до крепост от 45 ° и я изпратете за дестилация.
  3. Листа от мента и мелиса се разкъсват на малки части, жълт кантарион и мащерка се смилат, всичко това се пълни с дестилат.
  4. След 10-12 часа филтрирайте през марля и памук-въглероден филтър и разредете с вода до желаната степен.

Можете да запазите напитката на открити рафтове - колкото повече ще бъде изложена на слънчева светлина, толкова по-скоро ще остарее. Процесът на стареене означава преход от зелено към жълто. Това е жълт абсент, считан за пик на уменията.

ВИДЕО: Начало абсент, според рецептата от Pontarlier, Франция (1855)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Видове аламбични и техните разлики от лунна светлинаВидове аламбични и техните разлики от лунна светлина
Дъбови чипове и рецептата на този френски конякДъбови чипове и рецептата на този френски коняк
» » Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
© 2021 BggeHat.com