Дъбови чипове и рецептата на този френски коняк

Коняк по популярност е на второ място след лунна светлина. Това искане се обяснява просто - хората обичат да пият лунен лук или домашно приготвен коняк, който отново се приготвя на лунна светлина. В допълнение към дестилат, разбира се, качество, чисти и силни, за приготвянето на ракия, се нуждаете от дъбови чипове. Тя е тя, която дава напитки танични вещества, създаване на автентичен органолептичен.

Дъбови чипове

В производството, за същата цел, дъбовите бъчви се използват от дъски с различна степен на печене, но в ежедневието закупуването им е доста скъпо. Не съвсем достойно, но достойно заместване ще има дървесни стърготини и в по-малка степен кора, които могат да бъдат закупени във всяка аптека. Как да го използвате правилно и какво общо с него - в нашата статия.

Какво е използването на чипове?

Цената на цевта е пряко пропорционална на обема му. Доста малък - 5 литра - ще струва средно 4-5 хиляди рубли, 50 литра - от 8 хиляди и т.н. Но това е лошо дори и при редовната подготовка на продуктите за коняк, които можете да изхвърлите, но фактът, че цевта е предназначена за максимум 10 пълнене. След това вече няма да има полза от това - ще бъде само резервоар за съхранение. Не е нужно да сте математик, за да разберете колко удоволствие ще бъде. Дъбовите чипове за коняк и уиски понякога са по-евтини, особено, тъй като могат да се намерят безплатно - в най-близката гора или в дохята, където растат дъбовете.

Барелите са скъпи и са проектирани само за 8-10 бензиностанции. Използвайте дъбовите чипове по-печеливши

Не можете да използвате дъски от фирми за дърводобив - дървото преминава през етапа на химическа обработка от бръмбари, гниене и увеличава срока на годност.

Дори ако приемем, че дървото все още не е обработено, съмнителните предимства на подобно придобиване са очевидни - прашните складове, нефтът и горивото от мотокари премахват всички полезни свойства на дървото.

Най-лесният начин е да намерите дърво на средна възраст в най-близката гора и да отстраните кучките (нека ни прости Грийнпийс и инспекторите по опазване на природата). Това ще бъде наистина 100 естествен продукт, който ще бъде разделен само на малки чипове и предварително подготвен.

Има възможност за закупуване на заготовки в специализирани магазини - 50 гр. Средна цена в 80-100 рубли. Това количество дъбови чипове е достатъчно, за да вливат 2,5-3 литра коняк в бъдеще.

Дъбови чипове "Премиум" (силно изпичане) кубчета - цената на 112 рубли. за 50 g.

Дървен материал или кора?

В крайни случаи можете да използвате аптека, която се продава във всички аптеки. Но това е точно резервен вариант, тъй като този коняк няма да работи върху него. Преди опаковането се обработва, което води до загуба на голямо количество танини. Завършената напитка няма да получи интензивен аромат и цвят, а послевултът ще бъде дори приглушен.

VIDEO: Технологията на прибиране на реколтата у дома

Как да готвя дъб чипс за коняк

Подготовката на дъбови чипове за коняк със собствените си ръце се състои от няколко етапа:

  1. почистване

Уверете се, че сте събрали и нарязани на колчета с напречно сечение от 5-7 мм, те се измиват под течаща вода от малки частици, прах и отпадъци. Измийте 3-4 пъти, между които се суши.

  1. поглъщам

Задачата на този етап е да почисти дървото отвътре. Можете просто да се накисва във водата в колби за стайна температура за един ден, или можете да добавите сода за хляб в размер на 1 ч.л. за всеки литър вода. Soda в този случай абсорбира всички вещества, които дървото е успяло да спечели по време на растежа си. Потопете се средно 2-3 дни (смяна на водата всеки ден), след което отново се изсушава. Изчакайте, докато водата стане ясна, не. Това може да не работи. Но някои от веществата ще изчезнат по време на накисването.

Първо, колчетата се измиват след накисване за 3-5 дни

  1. отвара

Много важен етап, който позволява да се избегне в бъдеще вкусът на "дъската" на готовата напитка. От друга страна, в процеса на храносмилането, порите се отварят колкото е възможно повече, а алкохолът ще бъде най-добрият състав.



За да направите това, поставете клечките в студена вода, загрейте, покрийте с капак и оставете на минимален огън за една четвърт час. След като се извади, охлади се и се изсуши.

  1. стрелба
Препоръчваме: Подготовка в домашни условия на лунна светлина от брезов сок

В зависимост от условията, при които се приготвят дъбови чипове за коняк, възможно е да се изгори в пещ при температура 160 ° C или при директен огън. Степента на печене може да бъде различна - минимална, средна и интензивна. В бъдеще това оказва влияние върху цвета и вкуса на напитката. Препоръчваме да направите и трите вида и да настоявате за всеки от тях отделно, за да определите по-нататък вашите предпочитания.

В зависимост от интензивността на изпичане, вкусът на ракия също се променя

  • минимално печено - златно дърво - вкусът ще бъде ванилия с лека горчивина;
  • средно-кафяв - различен звук от бадеми с бележки от карамел, горчивина се усеща повече, но ненатрапчиво;
  • интензивен - тъмно кафяв - ще има вкус на прясно приготвен чай и шоколад.

Ако на дървото има черни белези, то не може да се използва - този коняк просто няма да бъде възможно да се пие.

  1. съхранение

Съхранявайте готовите клечки в запечатан контейнер, за да запазите аромата на дим. Препоръчително е да използвате дъбови чипс за лунна зима веднага, веднага след приготвянето. В този случай ще останат всички бележки и аромати. Колкото повече се съхранява заготовката, толкова по-малко изразена ще бъде органолептичната.

Осъществяване домашно коняк

В този случай не става дума за имитиране на вкуса на коняк, а за истинското бренди от гроздобера. Опитайте се да следвате инструкциите възможно най-точно, за да не можете да пиете френски майстори на излизане, но много близо до него.

За варенето трябва да използвате сладки сортове грозде - Изабела, пръста на лейди, Лидия и др. Трябва да е узряло.

Съставки:

  • грозде - 15 кг;
  • захар - 1,5;
  • вода - 2 литра.
  • дървени стърготини.

Ако за сладката се използва сладко сочно южно грозде, захарта изобщо не се нуждае. В този случай ще получите чист гроздов алкохол - идеалната основа за ракия.

Получаване:

  1. Гроздето се отстранява от купчината и се смачква точно с костите.

Измийте гроздето е строго забранено - на повърхността на плодове са диви дрожди, поради което има ферментация. Ако е прах, избършете го със сухи кърпи.

  1. Изсипете течността в бутилката и, ако гроздето не е много сочно, добавете захар за всеки 10 литра пивна мъст 1 кг пясък. Налива се питейна вода, предварително се измерва със скорост от 1 литър на 7,5 кг. Покрийте с памучен плат и изпратете на топло тъмно място в продължение на 4 дни.

"Шапка" от целулозата

  1. Всеки ден хватката се разбърква с дървени пръчки, така че капачката на пулпа не се събира - блокира кислорода и маята не може да се развие напълно.

До края на първия ден можете да започнете смесването на купчината, за да предотвратите изсъхването.

  1. На петия ден буболечката ще има всички признаци на активна ферментация - съска, аромат и каша ще се издигнат нагоре. Сега трябва да натоварвам ликьора и да стискам куп горски плодове.
  2. Добавете захар към сока (малко количество), разбъркайте с дървена пръчка, изсипете в бутилка, оставяйки незапълнена трета от обема. Затворете хидравличното уплътнение и изпратете за 35-40 дни на тъмно място. Температурата на варенето през цялото това време трябва да бъде в интервала 19-27 ° C, за който е удобно да се използва аквариум нагревател.

Най-простият дизайн

  1. Когато ферментацията спира, пивната мъст се разяснява и утайката пада до дъното, можете да филтрирате и да изпратите за дестилация.
  2. В идеалния случай, за дестилация използвайте Alambic (мед апарат), но при отсъствието на такава, обичайната ще направи. Изсипете в купата за дестилация и вървете при максимална температура, без да изберете опашки и глави. Спрете, веднага щом силата на суровия материал падне до 30 °.
  3. Получената суровина се разрежда с вода до 8 °, след което се поставя върху втората дестилация. Тук главите (не повече от 12) са вече избрани и опашките са отрязани - когато силата е намалена до 30 °.
  4. За да получите винен алкохол в чиста форма, можете да го изпратите до третата дестилация, за която суровината се разрежда с вода до 20 °. Отново се избират глави (12) и опашки след 45 °. Измерете якостта на дестилата и я разредете с вода до 42 °.
  5. Сега идва ред на настояване на дъбови чипове. Средно времето за вливане трябва да е поне половин година, но колкото по-дълго ще продължи този процес, толкова по-светъл и по-богат ще бъде вкусът. Максималното време за стареене е 3 години.

Настоявайки в банките

  1. Карамелизирането е задължителен етап за даване на цвят на готовата напитка. Същото се отнася и за цялата продукция. Подгответе карамел - 1 супена лъжица. захар за 1 супена лъжица. Водата се вари в кафяв цвят и се прибавя към филтрирана и филтрирана напитка. Настоявайте за 10 дни и бутилирайте.

Коняк е готов, сега е времето на дегустация.

Как да си направим крем за захар за домашен коняк

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти от домашно приготвени на лунна светлинаРецепти от домашно приготвени на лунна светлина
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Класическата рецепта за уиски на ечемичен малцКласическата рецепта за уиски на ечемичен малц
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и маяКак да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
» » Дъбови чипове и рецептата на този френски коняк
© 2021 BggeHat.com