Как да готвя една варя на захар и мая

Класиките на пивоварството се смятат за хляб на захар и мая. Пропорциите на тези компоненти са почти винаги еднакви. Броят на съставките може да се промени само ако дестилаторът желае да опита нова рецепта за себе си и потенциално неочакван вкус. За да не се разваля продуктът и да се подготви добра луна, която няма да е срамно да се постави на масата, ще разгледаме подробно всички аспекти на производствения процес.

Как да готвя една варя на захар и мая

Контейнери и съставки

Като ферментационен резервоар може да се използва всеки контейнер, предназначен за съхранение на хранителни продукти. Желателно е тя да може да бъде плътно затворена с капак, но в същото време е снабдена с вентилационни отвори. Последният успешно замества гумени ръкавици или по-модерни хидравлични брави.

Много новородени луносхинери пренебрегват чистотата на контейнерите за лунен лук и каша. Бурканът трябва да се измие добре и да се избърсва с кърпа. Ако остане най-малката чужда миризма, тя ще се прехвърли на захар и вода, което ще повлияе на вкуса на крайния продукт.

Не е необходимо да се измива всичко между дестилациите, но след завършване и до следващия път на дестилационния куб, всички маркучи и хладилник трябва да бъдат чисти и сухи.

Като ръководство, помислете за традиционния набор от компоненти, които ще са необходими, за да се хвалите и след това да изтласкате 5 литра лунен лук с якост от 40 градуса.

Таблица на пропорциите за захарта

Съставът на хватката:

  • пресована ("мокра") мая - 600 гр. или 120 грама. гранулиран сух;
  • питейна вода - 24 литра;
  • лимонена киселина - 25 g;
  • гранулирана захар - 6 килограма.

Тази рецепта на пюре от захар и дрожди ви позволява да получите класическа луна без специални деликатеси и специфични вкусове.

Правилно изчисляване на продуктите

За да разберете какви количества брашна от захар и мая трябва да се използват, първо е необходимо да определите какъв резултат е необходимо да получите лунен лук. Ако спазвате правилата за готвене, около 1 кг алкохолна напитка със сила от 48-50 градуса ще излезе от 1 кг гранулирана захар. Но обемът на крайния продукт все още е повлиян от такива фактори:

  • качество на суровините;
  • температурен режим на застаряване на бгр върху захар;
  • допълнителни компоненти и др.

Теоретичните изчисления винаги ще бъдат 5-15 пъти по-големи от реалния добив.

За 1 кг гранулирана захар се използват 4 литра пречистена вода, допълнително 500 мл, ако се изисква обръщане, 20 г. гранулирани дрожди или 100 гр. "Wet".

Инвертиране на захарта

Сложният термин означава сравнително прост процес на смесване на захар и лимонов сок, за да се направи сироп. Това е една от основните теми, колко правилно е да се хвалите на лунна светлина. Предварителното смесване на компонентите ще доведе до подобряване на вкусовите качества на продукта и ще ускори процеса на ферментация.

Инвертиране на захар за брага

Инвертиране на захар за брага

За заваряване на сиропа следвайте стъпките:

  • изсипете 3 литра чиста вода в тенджера, поставете го на огън и го поставете на температура от 70-80 ° C;
  • добавете гранулирана захар, пропорциите на захарта и течността трябва да бъдат 2: 1;
  • разбъркайте съдържанието, го гответе за 10 минути, като това редовно премахва пяната "капачка";
  • когато се образува голямо количество пяна, постепенно се излива 25 гр. лимонада и да се намали интензивността на пожара до минимум;
  • Покрийте и гответе за 1 час.

В резултат на това, трябва да имате жилав тъмен кехлибар сироп, който прилича на мед (между другото, безскрупулни търговци често продават инвертна захар с мед View).

VIDEO: Как да инвертираме захарта правилно

Подготовка на вода

Водата е важна съставка при приготвянето на захар от захар и мая. Той образува вкуса на алкохола. Правилното брашно се приготвя върху течност, която няма сянка или вкус, трябва напълно да отговаря на хигиенните стандарти.

Водата за лунна светлина трябва да бъде мека, пречистена - най-вече тези изисквания се стопяват, пролеят и бутилират

Водата за лунна светлина трябва да бъде мека, пречистена - най-вече тези изисквания се стопяват, пролеят и бутилират

Преди да приготвите варене, препоръчва се водата да бъде защитена за два дни, ако се използва чешмяна вода. Поради продължителната експозиция съставът губи твърдост, всички вредни компоненти се утаяват под формата на утайка. След това трябва само да дренирате внимателно или да преминете през филтъра.

Не използвайте варена или дестилирана вода. И двамата не разполагат със състав на въздуха, необходим за растежа на гъбите и активното разпределение на продукти от жизненоважна дейност - тези, от които се развива органолептичният вид на лунния вихър.

Коя дрожди да изберете

Без да прекаляваме с много подробности, ние отбелязваме, че асортиментът обикновено е ограничен до две групи стоки:

  • печене;
  • алкохол (вино, бира).

Можете да използвате и двете, но с някои изменения на особеностите на ферментацията.

Хлебопекарната се побира по-малко от алкохолни поради следните причини:

  • максималната концентрация на алкохол няма да надвишава 12 ° - всичко, което е по-високо, е вредно за щама;
  • в процеса на ферментация ще се образува голяма капачка за пяна - при изливане на малц в контейнер, една трета от обема трябва да бъде оставена свободна;
  • крайния продукт ще бъде специфичен вкус - от една страна, този автентичен органолептичен характеристика на водка, от друга страна, ако не пия, или тинктура от водка, остър аромат е излишно.
Можете да използвате обикновена хлебница, но с някои изменения в особеността на тяхната ферментация

Можете да използвате обикновена хлебница, но с някои изменения в особеността на тяхната ферментация

Плюсове за пекарна също:

  • цена и наличност - могат да бъдат закупени във всеки отдел за хранителни стоки;
  • бърза ферментация - като цяло, целият процес отнема от 8 до 12 дни в зависимост от състава на пивната мъст, докато виното може да се изразходва до 3 седмици;
  • със същия вкус и вкус - за много лунички това е основен момент.
Специален алкохолен щам с гъби

Специален алкохолен щам с гъби

Алкохолът, както предполага наименованието, е предназначен за приготвяне на алкохолни напитки. Те са по-добре ферментирали - практически няма остатък, те оцеляват дори при висока концентрация на алкохол, дават по-мек вкус на готовата напитка, има много малко пяна. В същото време, те са много по-скъпи от пекарната - 100 гр. Средно, 140-170 рубли. - и да ги продават само в специализирани магазини.

Препоръчваме: Дъбови чипове и рецептата на този френски коняк

Смесване на компонентите

Вторият етап от приготвянето на варя е смесването на съставки. Сиропът се поставя в ферментационен резервоар, към него се прибавя необходимия обем вода, в нашия случай е 24 литра. Ако е избрана рецептата за чифтосване с дрожди с обърната гранулирана захар, първо трябва да се разтвори. Но във всеки случай, трябва да използвате сладка течност с температура от 26-30 °.

Резервоарът е пълен с не повече от ¾ от неговите размери. Това премахва възможността за изтичане на пивна мъст по време на действието на дрожди и сироп. Този фактор трябва да се вземе предвид преди поставянето на пивната мъст при ферментацията.

Когато се използва хлебарка за изсипване на варена в контейнер, е възможно само за 2/3 - оставащият обем ще бъде напълнен с капачка за пяна

Когато се използва хлебарка за изсипване на варена в контейнер, е възможно само за 2/3 - оставащият обем ще бъде напълнен с капачка за пяна

Освен това, според рецептата за приготвяне на захар е необходимо да се добавят дрожди, които се извършват по един от двата метода:

  1. Пресования продукт се внася незабавно в контейнер с пивна мъст, но предварително се разпада. Опитните луксозни хлебарки преди добавянето разтварят брикети в захарна вода, след което покриват консистенцията с капак и чакат за образуването на "капачката". Обикновено този процес отнема 7-9 минути, след което сместа се прибавя към общия резервоар.
  2. Сухите продукти са предварително активирани съгласно инструкциите. Те се разбъркват с вода 33-35 ° и се поставят на топло място, за да се образува еднаква пяна. Тогава съдържанието се смесва в боб.

Степента на ферментация

Поставете варя на захар и маята трябва да бъде на тъмно място с постоянен температурен режим от 27-30 ° С. Но преди това контейнерът е херметически затворен с хидравлично уплътнение. За да се ускори ферментацията, пивната мъст е обвита с топлоизолационен материал или обикновено одеало.

В края на ферментацията на брашното, вкусът ще бъде горчив, или никаква сладост не трябва да се усеща. Дрождите ще се утаят

В края на ферментацията на брашното, вкусът ще бъде горчив, или никаква сладост не трябва да се усеща. Дрождите ще се утаят

Ферментацията може да продължи от 3 до 10 дни. През цялото време трябва да смесите кашата ежедневно, без да премахвате преградата. Така излишъкът от въглероден диоксид ще напусне сместа.

Как да определите готовността на варя от захар и мая:

  • мирис на алкохол;
  • горчив послевкус;
  • спиране на образуването на въглероден диоксид, съскане;
  • Осветеният мач продължава да се изгаря, когато се представя на пивната мъст.

Едно единствено съвпадение няма да бъде достатъчно, най-добре е, че в същото време се откриват 2-3 знака.

Изясняване и дегазиране

Приготвянето на лунен лук от захар и мая без този етап няма да има смисъл. Преди да поставите варя за дестилация, трябва да я махнете от депозита за мая. Това се прави с помощта на маркучи. Освен това, съставът се нагрява до 50 ° за отстраняване на остатъчния въглероден диоксид.

Бентонитът може да бъде закупен в чист вид в специализиран магазин или като част от пълнител за тоалетна котка, но не трябва да съдържа ароматни аромати

Бентонитът може да бъде закупен в чист вид в специализиран магазин или като част от пълнител за тоалетна котка, но не трябва да съдържа ароматни аромати

Дегазираната бира се излива в чиста бутилка и се избистря. В този случай това ще изисква бентонит. Трудно е да се намери тази съставка в нейната чиста форма. Но се съдържа в състава на пълнежа на котката. Собствениците са идентифицирали няколко доказани марки:

  • котарак;
  • Пипи-огънато;
  • Спалня WC Cat.

Когато купувате пълнител, е важно да проучите състава, не трябва да включва ароматни вещества и оцветители.

За да олекотите 20 литра каша от захар и мая, това ще отнеме 3 супени лъжици. л. смлян бентонит и предварително разтворен в загрята вода от 0.25 литра. Съставът се смесва с варя и се оставя, докато прахът се утаи на дъното под формата на течна заквасена сметана. Като правило, това отнема до 20 минути.

Етапи на изясняване:

  • Бетонът се смила, разрежда се във вода;
  • сместа се добавя към кашата, старателно смесена;
  • Контейнерът е затворен със запечатан капак и оставен в продължение на 20 минути;
  • Пречистената течност се отцежда и утайката се изхвърля.

Строго е забранено съединяването на компонентите на седиментите в канализационната система. Те образуват силни запушвания в тръбите, които трудно се дават дори и механично почистване.

Това е последният етап на приготвяне на захар от захар и пречистването му, а след това и процеса на дестилация.

Най-популярният въпрос сред начинаещите дестилатори е колко пъти да се дестилира. Като опит отговор - 2 пъти, за да се разбира RID фузелово масла и други вредни компоненти (изоамил, мравчена киселина и метилов алкохол, оцетна киселина, и т.н.), а във всеки етап правилно избиране на главите и опашките. Само в този случай лунната светлина наистина ще се окаже чиста и умерено порьозна.

VIDEO: Най-лесната и правилна рецепта за захар брага

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и маяКак да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Инвертиране на захар за braga, плюсове, минуси и правила за готвенеИнвертиране на захар за braga, плюсове, минуси и правила за готвене
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?
» » Как да готвя една варя на захар и мая
© 2021 BggeHat.com