Домашно приготвяне от бреза сок

С началото на пролетта започва интензивна колекция от брезова кора. Някои го пия веднага, други - консервирани, но малко хора знаят, че това е една отлична суровина за производство на алкохол. Домашно приготвена лунна светлина от бреза сок е по-популярно като "Роял", защото има висок вкус и мекота, но не толкова на дестилат водата. Опитни дестилатори споделят рецепти за пивоварната "бреза".
Как да направите лунен балкан от бреза сок

Как да направите лунен балкан от бреза сок

Как да събираме брезова кора

Преди да подготвите лунната завеса, трябва да съберете суровините. Кората на бреза се извлича от дървото на възможно най-високо ниво от земята. Този продукт е най-надарен със сладост и структурата му е по-чиста.

Тайната е в глюкозата, тази съставка е наситена с дървото през лятото и се съхранява сама, започвайки през есента. Колкото по-дълъг е пътят на сока от корените, толкова повече се абсорбира глюкозата, получава се сладост.

Високата концентрация на глюкоза елиминира нуждата от използване на мая в бирата - готовата напитка само се възползва от това

Високата концентрация на глюкоза елиминира нуждата от използване на мая в бирата - готовата напитка само се възползва от това

Съставът съдържа много микроелементи, които стимулират активирането на дрожди. Ето защо брезата от бреза сок в повечето случаи може да не се нуждае от мая "хранене", тя самата извършва ферментация.

Популярни рецепти

Всъщност, има само две основни рецепти на бурзовицата лунна зима, която може да се използва у дома - с дрожди, захар и без тях. Останалото всъщност е проста промяна на напитка под индивидуален вкус. Нека да разгледаме основните рецепти, как да направите лунен бриз от бреза сок.

На дрожди и захар

За приготвянето на алкохолна напитка ще се изисква сравнително стандартен набор от продукти. Цялата трудност се крие в процеса на ферментация. Важно е да следвате реакцията на дрождите, така че да могат да бъдат активирани.

съставки:

  • гранулирана захар - 3 кг;
  • "Жива" дрожди - 200 гр. или гранулиран сух - 40 g;
  • кисело мляко или кефир - 1 супена лъжица. л.;
  • бреза - 10 литра.

Етапи на вземане на лунна коса от бреза сок у дома:

  • топли бреза соп до температура от 30 ° C, разтваряне на захар в нея;
  • предварително разреден в отделен контейнер с мая съгласно приложените инструкции;
  • пивната мъст с мая да се премести в резервоара за ферментация в 2/3, а останалите трябва да се остави празно, то е необходимо за въглероден диоксид, отделян.
При употреба на дрожди е важно непрекъснато да се наблюдава наличието на реакция и ако тя е минимална или напълно отсъства, активирайте с допълнителна порция

При употреба на дрожди е важно непрекъснато да се наблюдава наличието на реакция и ако тя е минимална или напълно отсъства, активирайте с допълнителна порция

В редки случаи, поради лошо качество или поради други причини, живата мая може да не стане по-активна. Ако след 2 дни пивната мъст не е започнал да отделя газ и на повърхността му няма пяна "капачка", спешно трябва да добавите 50 гр. гранулирана мая. По този начин вие ще избегнете възможността за залепване на брезова кора.

  • за намаляване на разпенването, разбъркайте 1 супена лъжица. л. кефир, квас или кисело мляко;
  • поставете резервоара на тъмно, топло място със стабилен температурен режим от 20-28 ° C, затворете водния уплътнител.

Приблизително 10 дни по-късно сместа ще има по-светъл нюанс, ще престане да произвежда газ и вкусът ще бъде горчив. По това време кашата трябва да се изцеди от утайката и да се дестилира.

В резултат на това се получават 2.5-3.5 литра мека варене от брезов сок с якост 42-45 °. За да подобрите качеството на алкохола, можете да го филтрирате с активен въглен или повторно насилване.

Препоръчително: Да се ​​научиш да караш лунна костенурка правилно: как, колко пъти, до каква степен

ВИДЕО: Рецепта за принцово луншвин

Braze на базата на бреза сок без дрожди и захар

Захар, мокър или сух мая в този случай не се прилага. Процесът на ферментация се извършва чрез разцепване на естествена глюкоза от брезова кора. Много е важно да използвате най-сладките суровини, в противен случай може да не настъпи ферментация. Работата е доста трудоемка, но резултатът си заслужава. На изхода ще получите напитка, която може безопасно да се нарече вкусна.

Най-добре е готвенето да се приготвя само от натурален сок с добавка на малко количество кефир

Най-добре е готвенето да се приготвя само от натурален сок с добавка на малко количество кефир

На 1 литър сок е 0.5-2.3 глюкоза и 1 кг захар се произвежда 1-1.2 литра алкохол с четиридесет градуса. Когато стойностите са закръглени, се оказва, че 1 литър лунен лук ще изисква най-малко 10 литра бреза.

съставки:

  • кефир - 1 супена лъжица. л.;
  • бреза сок - 30 литра.


Производствен процес:

  • отделя се за квас 3 литра бреза, останалото количество се вари;
  • когато течността започва да кипи, намалява интензивността на огъня до минимум и продължава да готви, докато останат 10 литра;
  • охладете компот до температура 23 ° C, добавете 3 литра кисел сок и кефир;
  • Напълнете ферментатора с хидравлично уплътнение и го поставете на топло място;
  • Ферментационният процес ще бъде завършен след 10-15 дни, в този момент брага се слива със седимента и се дестилира.

От този обем каша се оставя 3-3,5 литра варене със сила 40-45 °.

Повторна дестилация

Вторичната дестилация на лунна пепел прави възможно подобряването на качеството на крайния продукт и отстраняването от него на примеси от трети страни. Процесът ще отнеме повече от два часа, но резултатът ще бъде кристално чист дестилат, лишен от неприятни миризми, основно е да се следват препоръките на експертите.

Независимо от основата на чифтосване, дори ако това е просто естествен сок, втората дестилация на лунен лук е задължителна

Независимо от основата на чифтосване, дори ако това е просто естествен сок, втората дестилация на лунен лук е задължителна

развъждане

Преди вторичното изтласкване в бирата, измери крепостта. Например в 3 литра алкохол от 55 процента има 1.65 литра алкохол, което се изчислява по следната формула:

3x0.55 = 1.65

Разредете с вода до около 20 от общото количество. Също така, ако желаете, луксозните хора извършват почистване с въглен или други методи.

Вторична дестилация

Разделеният бира се поставя на дестилация. Първите 12-16 изхода са разделени, те се наричат ​​"глави" и се смятат за негодни за вътрешна употреба.

Освен това се избира основният алкохол. Но когато крепостта падне под 40, изходната тръба се премества в друг резервоар за избора на "опашки". Тази част дава на продукта мътност и неприятен вкус, така че да не се смесва с основата.

многократно разреждане

Получената алкохолна напитка се разрежда с вода, разпределя се в бутилки и се затваря плътно. Продуктът от бреза се оставя за 2-3 дни за инфузия, балансиране на вкусовите качества.

Готовият дестилат се разрежда с вода до изискваната сила от 38-40 °

Готовият дестилат се разрежда с вода до изискваната сила от 38-40 °

Важно е да знаете! Независимо от използваната рецепта, ако е необходимо да се намали якостта, не се препоръчва приготвянето на готвене да се разрежда с брезова кора. Факт е, че тя ще направи алкохола мътна, а на повърхността й може да се образува желеобразна "капачка".

Методи за почистване

След първоначалното изтласкване на лунната светлина идва етапът на нейното почистване. В този случай, в зависимост от предпочитанията на дестилерията, да се прилагат различни варианти:

  • редестилация - този процес позволява не само да се почисти продуктът, но и да се увеличи процентът на неговата сила;
  • активен въглен е по-малко ефективен метод, трябва да се смила таблетките за почистване, да се излее в резервоара, да изчака 2-4 дни и да се изцежда от утайката;
  • протеин от яйцето - компонентът се бие, смесва се с алкохол, оставя се в продължение на 4-5 часа, изтича се от утайката и се филтрира;
  • коричка от сух ръжен хляб - служи като филтър при филтриране.

Бреза сок от бреза сок има специални вкусови качества, следователно не изисква допълнително ароматизиране, като настоява за билки, подправки или плодове.

С тази статия прочетете: Аромати за лунна светлина - вкусът и цветът не са еднакви

Въпреки че ако направите този продукт тинктура на бисерите, не може да се сравни с алкохолна напитка. Продуктът ще получи необичаен цвят и още по-силен вкус на свежест.

Това лунен лук често се използва в народната медицина, тъй като брезовите обици и сок имат много полезни свойства за човешкото тяло.

ВИДЕО: Как брезовият сок се събира официално

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?
Методи за почистване на лунната светлина с активиран въгленМетоди за почистване на лунната светлина с активиран въглен
Как правилно да почиствате лунната костенурка с активен въгленКак правилно да почиствате лунната костенурка с активен въглен
Как да почистваме правилно луната с млякоКак да почистваме правилно луната с мляко
» » Домашно приготвяне от бреза сок
© 2021 BggeHat.com