3 Най-добри рецепти за тинктура от червена боровинка

Домашното пиво е достигнало съвсем ново ниво на популярност. Днес това вече не е просто начин да се "получи" евтин, но порьозен алкохол, но възможността да изпробвате нови вкусове, комбинации от плодове, билки, цитрусови плодове и подправки. Много рецепти, простотата на готвенето и съветите на подправени луковици вървят само в полза на домашните винопроизводители. Една от най-любимите напитки е тинктурата на боровинките на лунен луд. Как правилно да го направите, какво да използвате, каква рецепта да изберете - всичко това ще намерите в нашата статия.
Тинктура върху боровинки на лунна светлина

Тинктура върху боровинки на лунна светлина

Предимства на боровинките

Червените боровинки в Русия често се наричат ​​северните лимони поради високата концентрация на витамин С. Освен факта, че самата напитка се оказва красив рубинен цвят, така и ползата е неоспорима. Благодарение на своя мек вкус, приятен послевкус и ниска степен, често се нарича женска, въпреки че зависи повече от здравината на основата. Алкохолните тинктури се използват не само за лечение на настинки и грип, но и само за добро настроение.

Червена боровинка или Крейн

Червена боровинка или Крейн

Заедно с витамин С комплексът от ценни вещества включва:

  • витамини от група В, А, К;
  • калий;
  • калций;
  • магнезий;
  • фосфор;
  • йод;
  • желязо;
  • органични киселини;
  • фенолни съединения;
  • пектин и др.

Това не е само антивирусно лекарство, а лекарствена тинктура, която неутрализира вредните ефекти на радиоактивните вещества.

Черните боровинки трябва да бъдат включени в храната на хората, които участват в опасно производство.

Общи препоръки

Cranberry ликьор лунна светлина у дома получи качествено ако дестилата е силен (50-60 °) и внимателно се почиства от фузелово масла и замърсители. Имайте предвид, че сокът, освободен от плодовете, драстично разрежда концентрацията на етилов алкохол - средно "върви" до 15 °.

С тази статия прочетете: Прости и доказани начини за почистване на лунната светлина

Желателно е да се използват замразени плодове - те дават повече ароматизиран сок и подобряват цвета на готовата напитка. Свежите червени боровинки ще ни дадат ненужна горчивина, а колкото повече плодове на литър дестилат, толкова повече горчивина ще се почувства.

Moonshine, влива се с боровинки, не се прави без захар. Това се практикува в тинктури на билки и подправки. В северните лимони, една малка концентрация на глюкоза, така че готовата напитка ще бъде трудно да се обадя дори конвенционално сладки.

Поддържайте тинктура от червена боровинка на тъмно топло място, с изключение на слънчевата светлина. Слънцето няма да разваля продукта, но ще предизвика мътност.

Изработено по всички правила, изливането ще бъде в мярка за прозрачен и ярък рубинен цвят

Изработено по всички правила, изливането ще бъде в мярка за прозрачен и ярък рубинен цвят

Минималното време за инфузия е 2 месеца. За това време лунната светлина ще абсорбира вкус, цвят и аромат.

Запазена напитка 2 години на тъмно хладно място. През цялото това време концентрацията на хранителни вещества и микроелементи остава непроменена.

Без захар, тези пълнители обикновено не го правят - това е прерогатив на билкови и пикантни инфузии. При фетусите концентрацията на глюкоза е ниска

Подготовката на тинктурата с боровинки не може да се нарече трудна, но във всеки случай се нуждаете от търпение и съответствие с рецептата.

ВИДЕО: Ликьор от червена боровинка



Класическа рецепта

Най-добре е да се подготвите през есента, така че за новата година вече беше възможно да опитате своето собствено творение.

Според класическата рецепта, всяко зрънце преди изливането на лунната пейка трябва да бъде пробито с игла

Според класическата рецепта, всяко зрънце преди изливането на лунната пейка трябва да бъде пробито с игла

съставки:

  • дестилат с концентрация 60 ° - 1 литър;
  • червена боровинка - 200 г;
  • захар - 50 g;
  • вода - 1 стъкло.

Метод за приготвяне:

  1. Зрелите плодове трябва да бъдат сортирани, да се премахнат листата и други остатъци. Излива се вода и се оставя за 40 минути.
  2. Всеки е прободен с клечка за зъби или игла на няколко места - по-добре е да давате сок и самата напитка ще бъде прозрачна.

Ако няма време или желание да вършите такава необходима работа, можете просто да го смажеш с натрапчивост. По вкус и аромат, няма да има разлика в пълнежа, но ще се окаже много кално. За да го направите малко прозрачно, ще трябва да го премине 5 пъти през няколко слоя марля.

  1. Насипен или пюре суровина се поставя в стъклен съд, залива се захар, разбърква се, докато се разтваря. Оставете 2-3 дни, докато се разпределят много сокове.
  2. Напълнете половината от обема на дестилата, така че да покрие изцяло плодовете. Листата за 2 седмици на тъмно място за ферментация. Преминаваме през фино сито, изваждаме течността в хладилника и напълваме тортата с останалия алкохол. И отново за 2 седмици на място, защитено от слънцето.
  3. Преминаваме през сито, пресоваме тортата през марля и смесете всичките три части заедно. Опитваме се. Ако нямате достатъчно сладки, направете сироп от 1 супена лъжица. захар и 1 супена лъжица. гореща вода, изсипете, разбъркайте и опитайте отново. Така че да доведе до желания вкус.
  4. Също така проверете напитката за крепостта - прекалено порьозната вода се разрежда и проверява с алкохолен метър. Оптималната степен е 40-42 °.
  5. Оставете за 1,5-2 месеца, за да активирате глюкозата. След това се бутилират и се използват според нуждите.
Препоръчва се: Рецепти от най-добрите напитки от домашно приготвен домашно приготвен

Експресен метод

Както бе споменато по-рано, най-важното е да се използва качествено пречистен дестилат от двойна дестилация. В този случай няма да има остър характерен аромат, а боровинките ще бъдат напълно разкрити. За разлика от гореспоменатата рецепта, това е метод за бърза подготовка, но плодовете имат време да се варят, така че да са оцветени и да се раздават ароматите им.

Добрата храна може да се приготви само за 3 дни

Добрата храна може да се приготви само за 3 дни

съставки:

  • варене 50 ° - 1 литър;
  • червена боровинка - 700-800 g;
  • захар - 800 гр.

Метод за приготвяне:

  1. Плодовете се изсипват с стръмна вряла вода в продължение на една четвърт час - по това време тънка кожа ще започне да се спука и плодовете интензивно ще дадат сок.
  2. Те го хвърлят обратно в гевгир, така че водата излиза и е покрита със захар. Оставете за 5-6 часа, след което пясъкът напълно ще се разтвори. Изсипете лунен лук, разбъркайте и оставете 12 часа под затворения капак директно в тенджера.
  3. След 12 часа тиганът се подлага на бавен огън, нагрява се до 60-70 °, без да се допуска варене. Веднага след появата на първите мехурчета етиловият алкохол започва да се изпарява. В това няма нищо лошо, но в резултат течността няма да бъде алкохолна.
  4. След охлаждане 3-4 пъти преминава тинктурата през марля филтър, натиснете добре тортата. Опитайте се за захар - добавете сироп, не е достатъчно сладък (виж по-горе).
  5. Изсипа се в бутилки. Можете да започнете дегустацията на следващия ден.

Червена боровинка + калган / джинджифил

С течение на времето всеки има своя собствена най-добра рецепта за лунен лук върху боровинки (на форума можете да намерите най-необичайната комбинация от продукти). Доста популярен е коренът на Калан или джинджифил. И двамата дават подправка на напитката, която само отива в полза на органолептичните. Резултатът е мек сладък вкус.

Коренът на калгана е добре известно подправка, даваща тинктура на тинктурата

Коренът на калгана е добре известно подправка, даваща тинктура на тинктурата

съставки:

  • дестилат 65 ° - 1 литър;
  • вода - 800 ml;
  • боровинки - 3,5 кг;
  • настърган корен от Калан или джинджифил - 4 ч.л .;
  • захар - 800 гр.

Рецептата за готвене:

  1. Плодовете се изсипват с вряла вода в продължение на 10-15 минути, след което те се месят с натрошаване и добавете настъргания корен.
  2. Получената смес се пълни с лунен лук и се почиства в кабинета за един месец. Температурата трябва да е на стайна температура и е необходимо да се изключи светлината.

Удобно е да се правят тинктури на червени боровинки в бутилки от тъмно стъкло. Така че нищо няма да промени цвета и няма да предизвика мътност на състава.

  1. Подгответе захарен сироп, защо да затоплите водата и да разтворите пясъка в нея. Сварете това е необходимо само ако искате бележка за карамел. В този случай сиропът се кипва за 10-15 минути, докато на лъжицата се появи пипална резба.
  2. Изсипете сиропа в тинктурата на червения джинджифил, разклащайте се и го изваждайте за няколко седмици. След това можете да започнете дегустация.

ВИДЕО: Червена боровинка е любимото питие на Урал

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти от домашно приготвени на лунна светлинаРецепти от домашно приготвени на лунна светлина
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и маяКак да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактораПопулярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
» » 3 Най-добри рецепти за тинктура от червена боровинка
© 2021 BggeHat.com