Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация

За да се подобри качеството на домашния дестилат, чуждите примеси трябва да бъдат премахнати от него. Провеждане на този процес ще помогне на втората дестилация на лунна светлина. Отнема 3-4 часа, за да направите това, но в резултат ще получите чист дестилат с приятен аромат и никакви вредни съставки. Следва да се отбележи, че вторичната дестилация трябва да се извършва с всякакъв вид суровина, независимо от вида на кашата - плодове, зрънце, зърнени култури или захар.

Второ дестилиране на лунна зима

Защо имаме нужда от вторично принуждаване

По-рано много малко хора разбраха защо е необходима двойна дестилация на лунна светлина и защо "превежда продукти". Самоусъвършенстването се състоеше само в подготовката на чифтосването, която след време беше изгонена и след това използвана. Мластата се прави без специални рецепти, изчисляване на пропорциите и като съставки се използват всички продукти от градината и градината.

Днес всички знаят, че не можете да използвате чист брага без първична или вторична дестилация на лунен лук. Дестилатът съдържа много вредни компоненти, от които е необходимо да се разпределят по-известни:

  • алдехид;
  • ацетон;
  • метил и изоамилов алкохол;
  • оцетна и мравчена киселина
  • fusel масла.

Натрупването на такива елементи в човешкото тяло може да доведе до фатални последици.

Таблица на вредни примеси с точки на кипене

Таблица на вредни примеси с точки на кипене

Ясен каша може да бъде доста прост метод - двойна дестилация на лунната зима у дома. Това дава възможност на изхода да се получи твърда напитка с чиста структура и повишена степен. Тук най-важното е да разберете как правилно да дестилирате дестилат за втори път, каква вода да се разрежда и в какви пропорции.

Основна работа в 3 етапа

Всеки опитен дестилатор има много тайни и трикове, които те използват при дестилиране на лунен лук. Всеки иска да получи качествен продукт. За да дестилирате удоволствието, трябва да знаете основните етапи на това как да управлявате лунната светлина втори път.

Разреждане на водата

Независимо от технологията, която се използва за създаване на домашно обогатена напитка, силата на лунната пепел трябва да се довежда до 35-40 °. В противен случай можете да получите развален лунна светлина и "фойерверки" в кухнята. Ето защо, преди да подскочите лунната завеса за втори път, тя трябва да се разрежда с питейна вода.

Между дестилатите суровият продукт се разрежда с вода

Между дестилатите суровият продукт се разрежда с вода

За разреждане използвайте филтрирана или бутилирана течност. Но преди да се разреди, той се охлажда, като го постави в хладилника.

Фракционният процес на разреждане на алкохола се извършва чрез постепенно смесване на водата в пивоварната с редовна проверка на якостта с алкохолометър. Най-оптималната стойност е 35 °.

Също така помислете, че разредете дестилата с вода, като добавите вода към алкохола, но не обратното. В противен случай алкохолът може да стане мътен поради химическа реакция.

Почистване на домашно приготвяне

Повтарящата се дестилация на лунен дом у дома предполага предварително почистване на структурата му. В този случай се прилагат няколко метода, при които:

  • въглища от дърво;
  • активен въглен;
  • пергамент на калий - манган;
  • филтърна хартия, хартия.

Последната опция за почистване преди втората дестилация на лунна светлина се счита за най-проста. Достатъчно е да поставите специална хартия във фунията и след това да излеете алкохол през нея. Процесът трябва да се извършва възможно най-бавно, само по този начин те постигат най-добрия резултат.

Най-простият и най-нежен начин е филтрирането чрез въглищна колона

Най-простият и най-нежен начин е филтрирането чрез въглищна колона

Също така лунната пара преди втората дестилация може да се почисти с калиев перманганат, но тук е важно да се вземат под внимание пропорциите, колко компонент се изисква за определен обем напитка. Следвайте стъпките в следния ред:

  • подгответе подходящото количество суровини и калиев перманганат - за 1 литър алкохол се нуждаете от 50 ml питейна вода и 2 g. фармацевтичен компонент;
  • разредете калиев перманганат с гореща вода, изчакайте, докато гранулите напълно се разтворят и след това разредете съдържанието на дестилата;
  • оставете суровината за 10-12 часа, след което трябва да се образува депозит на дъното;
  • преди да направите втората дестилация, изсушете суровината през 3-4 слоя марля или фланела.

Този етап ви позволява да елиминирате възможно най-много вредните примеси от алкохола, затова, ако искате да получите качествен и безопасен продукт, не би трябвало да има съмнение дали трябва да почистите лунен луд преди втория път.

Второ дестилиране на водка

Процесът на дестилатна дестилация за втори път няма особени разлики от първичната дестилация. Но в случай на двойна обработка на суровината, резултатът ще бъде значително по-голям от първоначалния продукт. Следва също така да се отбележи, че за втората дестилация е необходимо много по-малко време.

Технологията не се различава от първия път в нещо - същата температура, същата последователност на отрязване на главите и опашките

Технологията не се различава от първия път в нещо - същата температура, същата последователност на отрязване на главите и опашките

Въпреки повишеното ниво на чистота на лунната светлина след вторично насилване, експертите препоръчват също да се раздели обема на фракции:

  • глава (10-12 от общия обем);
  • тялото;
  • опашки (когато крепостта падне под 45 °).
Препоръчваме: Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?

Ето защо, в процеса на втория процес, трябва да вземете активна роля, редовно да наблюдавате силата на алкохола.



Какво трябва да имате предвид, когато правите двойна дестилерия:

  • от общото количество суров 10-12 се дава на главите, забранени за употреба като напитка, но могат да се използват за технически цели;
  • не забравяйте да наблюдавате концентрацията на алкохол, ако силата падне под 45 °, трябва да смените резервоара в резервоара, за да събирате опашките;
  • тяло - 80 от целия продукт, продуктът е с приятен аромат и е напълно използваем;

Що се отнася до хвостохранилищата, те се използват за увеличаване на концентрацията на алкохол в крайния продукт, тази фракция се връща в бирата след първата дестилация и преди втората. Те могат да се използват и за външна употреба.

Дали втората дестилация или не, решаване само на дестилерия. Но опитни спътници не препоръчват да се пренебрегва този метод. Това е разбираемо, продукцията ще бъде чист продукт без вредни примеси, които оказват неблагоприятно влияние върху човешкото здраве.

ВИДЕО: Как правилно да се подобри вкусът на лунната светлина

Дестилатно почистване

След втората дестилация се появява важна стъпка - допълнително пречистване. Най-ефективният метод е филтрирането чрез мляко. Което точно използва - дома или магазина - не е важно и в това, а в друг случай в присъствието на млечен протеин, който реагира с вредни примеси.

Почистване на луна с мляко

Почистване на луна с мляко

За разделяне на суровото мляко може да се използва и сухо мляко, предварително (2-2,5 часа), разредено с вода. След това сместа се въвежда по аналогия с конвенционалното мляко.

  1. Пригответе необходимите съставки. В нашия случай отнемат 250 мл мляко на 1,5 литра обогатена напитка. Щом започне да влиза, ще бъде незабавно забележим реакция - албумин и казеин, са част от протеинови молекули започват да се свърже алкохол и киселини, образувайки едрозърнеста утайка.
  2. Изсипете продукта във водката и оставете да се влива в тъмно място в продължение на 7 дни. Първите 5 от тях всеки ден силно разклащат буркана, в последния ден изобщо не се докосват, така че утайката се кондензира.
  3. След една седмица дестилата се отцежда внимателно от утайката, преминава през марля и филтър от памук и въглен, след което продуктът е готов за дестилация.

Почистването на млякото се счита за най-пестелив и в същото време ефективен метод, при който "душата" на напитката остава и вкусът остава мек.

След като се установи дали е необходима втора дестилация за неговия продукт и ще извърши всички гореописани процедури, той може да облагороди своя продукт. За тази цел рецепти се използват за варене на билки, подправки, плодове, плодове. От този продукт е възможно да се получат коняк, абсент, ром, медицинска тинктура или сегашното уиски.

Ако дестилат се получава по плодове каша се препоръчва между крайните участъци и да използват само въглен филтри (колона въглен) без химическа намеса (мляко, сода, калиев перманганат, и т.н.).

ВИДЕО: Как да работите с мляко

Третото обаждане е добро или лошо?

За да направите дома на алкохол, трябва да се лекувате без прекомерен ентусиазъм. Единственият начин, по който третата дестилация на лунен лук може да повлияе на продукта е да намали неговия обем. В този случай, ако подготвяте винен алкохол от грозде, тогава, напротив, третата дестилация е необходима. Обикновено се използва за производство на ракия и коняк.

С тази статия прочетете: Дъбови чипове и рецептата на този френски коняк

Ако има цел да се направи още по-висококачествено пивоварство, то е по-добре да се купи домашно приготвена апаратура с дестилационна колона. Това звено ще служи като най-добър асистент в задачата за по-точно разделяне на тялото, главите и опашките. И на изхода можете да получите чиста дух-поправя сила на 85-90 °.

Популярни дестилационни проблеми

  1. Необходимо ли е да се направи фракционна дестилация, ако апаратът има суха клетка?

Да, това е необходимо. Сухият кратер (дефлегматор), поради температурната разлика, открива примеси, но в малко количество. Той е още по-необходим, за да се предпази от влизането в хладилника (калника). Във всеки случай е невъзможно да се откаже фракционната дестилация.

  1. Необходима ли е фракционна дестилация при работа с плодове?

Да, да. В тях концентрацията на фумарова киселина, киселини и алкохоли е не по-малка, отколкото в захар и зърно. За предпочитане 2, за предпочитане за винен алкохол, 3 пъти, но не със сода или калиев перманганат, но с въглен. Така запазвайте характерния вкус.

  1. Колко опашки и глави са взети от захарта?

Всеки има свой собствен път. При избора на главата препоръчваме да се съсредоточи върху захарта - средно около 100 ml от всеки килограм ферментирала захар за двете дестилации. Оказва се, че първо сте събрали 50 ml от всеки кг, а на второ - толкова. Опашки се отрязват (излят в друг контейнер), веднага щом крепостта падне под 40 ° - можете да използвате алкохолен метър или да го изгорите по старомоден начин в лъжици.

  1. При каква температура трябва да карате куп?

Повечето домакински уреди поддържат температурата на 78-83 ° C, така че изходът е кристално чист продукт.

ВИДЕО: Начало Хеннес

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?
Брага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкриБрага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкри
» » Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
© 2021 BggeHat.com