Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?

Опитните дестилатори знаят, че качеството на алкохолната напитка зависи главно от суровината. Важна роля играе композицията на маята. За приготвянето на бгг днес се използват различни видове щамове - хлебни, живи домашни, гранулирани сухи. Но все пак има специализиран продукт, използван специално за производството на алкохолни заготовки - алкохолни спиртни напитки. Те имат много предимства пред пекарната, но малцина знаят какви са техните недостатъци. Нека разгледаме по-подробно.
Алкохолна мая за лунен зим

Алкохолна мая за лунен зим

3 "кит" на алкохолната индустрия

Алкохол и хранително-вкусовата промишленост използват 4 основни вида щамове. Всеки вариант има отличителни характеристики и индивидуални предимства, единствено по тези критерии е възможно да се определи коя дрожди да се използва по-добре за чифтосване.

  1. фурна

Използват се за производство на хлебни и сладкарски продукти. Хлебни за приготвянето на лунен лук не се счита за най-добрият вариант, защото този вид значително намалява качеството на алкохола, като му придава неприятна миризма и горчивина.

  1. вино

Основен компонент в областта на дестилацията. Самостоятелните шофьори, които правят напитки за лична употреба, не са в мащаб, такъв продукт не се използва поради високата цена. Но в плодовете и плодовете на виното варени щамове вино допринасят за подобряване на вкуса и подобряване на приятния аромат.

  1. алкохол

Най-добрата мая за варене и други препарати с последваща обработка в алкохол. Максимумът, който те могат да покажат на мъст на захар и зърнени култури.

Всъщност това е основният списък на съставките, които често се използват в процеса на варене. Но днес ние говорим за алкохолни мая, защото те са сред конкурентните продукти имат най-обширен списък на ползите.

ВИДЕО: Специален метод за възпроизводство на дрожди

Характеристики на алкохолните щамове

Алкохолната мая за пивоварство в сравнение с аналозите има по-висока степен на жизненоважна активност в алкохолната среда. Благодарение на този компонент става възможно да се повиши концентрацията на алкохол в буги до 18-19 °. Това влияе върху увеличаването на обема на отпадъчните води.

Активността на гъбички значително намалява времето за ферментация. Жълт кантарион, който използва алкохолна мая за лунен лук, ще бъде готов за дестилация след 5-7 дни. В допълнение към консистенцията, броят на вредните компоненти, образувани при продължителна ферментация, намалява. Към списъка с нежелани примеси е необходимо да се превозват такива компоненти:

  • фюзелни масла;
  • ацетон;
  • алдехиди.

Оказва се, че когато се използват алкохолни щамове, процесът на почистване на варя с въглен, мляко или манган не е задължителен. Но тази задача се препоръчва да се извърши, за да се подобри вкусът на напитката.

Пяната на капачката е минимална

Пяната на капачката е минимална

Значително предимство е малката пяна. Ако използвате печене трябва да се остави до една трета от празните бутилки, за да има достатъчно място на пяна, след това с алкохол, като не е необходимо - на повърхността се появяват бели "агнета" в малко количество.

Това се дължи на особеностите на развитието на гъби - по-малко въглероден диоксид, съответно, по-малко пяна по време на ферментация.

При спазване на правилата за пивоварство и пропорциите на компонентите резултатът ще бъде най-висококачествените суровини и добър лунен лук, съответно. В същото време, разходите за време се свеждат до минимум, защото съставът ще се играе много по-бързо от продукта на други дрожди за брага.

Популярни производители



На пазара има широка гама от местни и чуждестранни продукти. На тематичните форуми местните пивоварници активно твърдят, коя мая е по-добра за лунна светлина. Всеки от вариантите има своите предимства и недостатъци.

Участниците в дискусиите признават една грешка при запазването на избрания производител, тъй като всички видове имат специфична цел. Например, един вид алкохол щамове себе си лоши проявява в Брага на захар, но тя работи добре в среда на плодове пюре, а другият - напротив, но в допълнение, все още е в състояние да подобри вкуса на зърно каша.

Препоръчваме: Рецепти от домашно приготвени на лунна светлина

Класификацията на претендираните щамове за производството на дестилати от различни видове:

  1. Siha-Distarome - използва се при приготвянето на лунен лук на плодове или плодове. Продуктът е в състояние да подобри вкуса, при условие че правилата за нискотемпературна ферментация се спазват стриктно при температурен режим 10-15 ° С. Продуктът ще трябва да се използва след отваряне, без никакви остатъци, тъй като при съхранение на открития продукт се губят свойствата, необходими за ферментацията. Запечатаната мая може да се съхранява в хладилника до 3 години.

SiHa-Distarome

  1. DistilaMax DS - щамове, които се използват по-добре за производството на захар, пшеница или ръжено брашно с последваща дестилация в уиски с якост повече от 40 °.

DistilaMax DS

  1. Siha-AmyloFerm - алкохолна мая се използва за ферментация на зърнени култури, ерусалимски артишок, картофи. Такъв продукт може да бъде добавен към кашата без предварително активиране, но количеството трябва да бъде увеличено с 20 °. Производителят не осигурява съхранение на продукта след нарушаване на целостта на опаковката.

SiHa-AmyloFerm

  1. Fermiol - продукт на полското производство се използва без предварително активиране. Добавя се в приготвената на плодове и пшеница варена.

Fermiol

  1. Turbo-24 - ферментира съставките в рамките на 1-3 дни, но при спазване на всички препоръки, посочени на опаковката. В края на ферментацията, пивната мъст получава сила от 15-20 °.

Предимства и недостатъци

Въз основа на прегледите на дестилерии и изявленията на производителите, трябва да се отбележи, че алкохолната дрожди има голям брой предимства. Сред най-важните плюсове са:

  • висока ефективност на работата;
  • увеличаване на нивото на крепостта на кобилата до 18-19 °, когато хлебарките започват да умират вече при 12 °;
  • увеличаване на обема на крайния продукт след дестилация;
  • ускоряване на ферментационния процес, узряването е 3-5 дни;
  • намаляване на броя на вредните компоненти - ацетон, алдехид, метил и изоамилов алкохол, фюзелови масла;
  • по-малко образуване на "пенлива шапка".

Въпреки многобройните положителни отзиви и плюсове, в алкохолните дрожди бяха открити и недостатъците:

  • Тъй като времето за ферментация намалява, гъбите умират много по-рано;
  • поради минималното отделяне на въглероден диоксид, е трудно да се определи точно степента на готовност на пивната мъст, като половината от критериите, с които се изчисляват изчисленията на съзряване в този случай, не са подходящи;
  • когато се използват компресирани дрожди, е необходимо продуктът да се използва в обем, подобен на пекарната.

Друг недостатък на продукта трябва да бъде приписван на недостъпност. Такива щамове не се реализират в конвенционалните хранителни магазини. Трябва да търсите специализиран магазин за алкохол и те не са във всички градове. По-лесно е да се купуват такива стоки чрез интернет сайтове, но се увеличава рискът от получаване на изтекъл срок на годност.

ВИДЕО: Защо алкохолът е по-добър от пекарните

Препоръки на специалисти

За да се гарантира, че окончателният резултат при подготовката на лунен луд оправдава надеждите, не само трябва да се използват качествени алкохолни щамове, но също така да се вземат предвид препоръките на опитни луненцари.

  1. За ферментация на чифтосване върху алкохолна мая, тя трябва да се съхранява в помещение с постоянен температурен режим 23-28 ° C, без пряка слънчева светлина и обвито в топло одеяло.

Много по-удобно е да се използва конвенционален аквариум нагревател - той е изложен на необходимия интервал и е свален в контейнер. От сега нататък температурата ще бъде постоянна.

  1. Контейнерът за ферментация трябва да бъде запечатан с хидравлично уплътнение. Също така не се препоръчва използването на варена, дестилирана вода или от централизирана система за водоснабдяване. Най-добрият вариант е бутилиран магазин.
  2. Редовно се смесват куп, тя ще подобри своето качество и ще ускори процеса на зреене.

Ако гроздето се използва като пивна мъст, първите 4-5 дни на варенето редовно се смесват с дървена пръчка, за да се предпази кашата от напълно блокиране на достъпа на кислород. След 5 дни се внимава да се отстрани и да се изцеди, а сокът се прибавя към основната течност.

Гроздова каша

Гроздова каша

Плодовите хамбургери обикновено се използват върху диви дрожди, които се срещат изобилно на кожата. Ето защо плодовете никога не се измиват преди да започнат. Максимумът, който може да се направи, е да изтриете праха със суха кърпа.

VIDEO: Как да направите коняк от гроздовата чаша

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Брага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкриБрага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкри
Как да разберем, че е време да разсеем хваленето вече?Как да разберем, че е време да разсеем хваленето вече?
Методи за определяне готовността на варена за дестилация и как да се ускори ферментациятаМетоди за определяне готовността на варена за дестилация и как да се ускори ферментацията
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
» » Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?
© 2021 BggeHat.com