Как да разберем, че е време да разсеем хваленето вече?

Крепостта и качеството на лунната песен зависят от правилното преминаване на всички процеси. В същото време най-важното е да подготвите първоначалния квас. Той трябва да узрее напълно за дестилация. Важно е да се разбере как да се определи готовността на баржата да дестилира в домашни условия, така че да не започва дестилацията преди това, но също така да не позволи да се спука.
Как да определите готовността на варела за дестилация

Как да определите готовността на варела за дестилация

От правилното определяне на степента на готовност (в кой етап се намира хватката) зависи, ще доведе до прекрасна напитка или негоден за консумация продукт. Трябва да знаете и разберете знаците, че брага е готова за дестилация. В противен случай, с ранното отстраняване ще бъде не-добро, в което по-голямата част от захарта просто няма време да бъдат обработени от бактериите в алкохол. Ще получите напитка, която има вкус като бира, а не домашна водка.

Не допускайте образуването на ферментирал берг за лунен лук. Този факт показва изпаряването на алкохола от състава, а в течността процентът на състав на киселината ще се увеличи. Такава напитка обикновено е опасна за употреба вътре. Подобни причини и се задължават да знаят как да определят желанието на баржа да дестилира.

Подготовка на правилната тара

За ферментацията се подготвя чиста инвентаризация. Преди всичко всичко трябва да се измие и да се изплакне, за да се отстрани останалият препарат. Препоръчва се течаща вода. Преди да поставите брага в продължение на няколко дни, проверете контейнера за повреди и чужди вещества вътре. В крайна сметка тяхното присъствие може да разваля крайния продукт.

По-удобно и по-полезно е да се използва за приготвяне на стъклени изделия от мъст

По-удобно и по-полезно е да се използва за приготвяне на стъклени изделия от мъст

Вземете ястия за варене от най-неутрални до алкохолни и киселинни материали. Можете да приемате контейнери от такива вещества:

  • стъкло;
  • емайлирани опаковки;
  • хранителна пластмаса;
  • керамичен контейнер;
  • алуминиева колба;
  • неръждаема стомана контейнер.

Напълно е забранено да се използват галванизирани ястия, тъй като в крайна сметка всичко ще стане неизползваемо в края на краищата. Вземете пластмаса, без да посочвате "Nutritional", не си струва, тъй като е в състояние да даде в състава си вредни вещества.

Обикновено опитни експерти, за да разберат по-добре дали brags са готови за лунна светлина, всеки път, когато използват същата рецепта, контейнер и подобни температурни условия. По този начин можете да определите готовността си за първата партида веднъж и след това опитайте да се съсредоточите върху този индикатор.

VIDEO: 5 начина за определяне на готовността на варела за дестилация

Време за зреене от приготвянето до дестилацията

За периода на зреене преди подготовката за дестилацията различните състави имат различни интервали от време. Колко време ще е необходимо зависи от използваните съставки, околната среда, качеството на дрождите и т.н. Ако използвате специални дрожди на алкохол, процесът ще стане по-бърз. Не добавяйте към хлебната мая.

Скоростта на ферментация зависи от много фактори, но предимно от дрожди - диви ферменти продължават по-дълго, сладкарски изделия за 15-20 дни, алкохол до 7 дни

Скоростта на ферментация зависи от много фактори, но предимно от дрожди - диви ферменти продължават по-дълго, сладкарски изделия за 15-20 дни, алкохол до 7 дни

Готово ли е да започне варенето до дестилация за 5-7 дни, ако процесът се извършва с помощта на класическата рецепта и захарни бобове. Обикновено общото време за този етап е 7-14 дни. Когато в състава има нишесте, има достатъчно седмици. Ако в сместа има твърди частици плодове, то може да се намери след 3-4 седмици. Въпреки това, не е необходимо да разчитате изключително на времевата рамка, за предпочитане е етапът да се следи по няколко начина.

С тази статия прочетете: Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?

Определяне по вкусови параметри

Ще разберем как да проверим готовността на варела за дестилация с помощта на вкусовите рецептори. Това ще бъде възможно да се разбере чрез наличието на горчив оттенък. Достатъчно е да излеете малко количество течност в лъжицата и да опитате няколко капки. Усещането за сладост на езика показва непълнотата на "победата" на захарта. Бактериите нямат достатъчно време да ги обработят, така че си струва чакането.

Можете да го вкусите за вкус - готова за употреба трябва да е горчива

Можете да го вкусите за вкус - готова за употреба трябва да е горчива

Не можете също така да позволите детайла да не бъде подреден. Ако нищо не пречи, тогава можете да наблюдавате състоянието ежедневно, защото можете да разберете, че брага е готов по този начин навреме, без да липсва подходящият момент.

Препоръчваме: Moonshine на кедрови ядки - благородна напитка и лечител

Този метод е широко използван сред опитни специалисти. Органолептичните тестове помагат да се определи пригодността на суровините за конкретен замислен продукт.



В стаята е необходимо да се осигури висока температура на околната среда най-малко 25 ° C, тъй като при по-ниска стойност бактериите ще умрат и захарта няма да бъде напълно преработена в алкохол.

Визуална проверка

Как да разберете готовността на сутиена на външен вид, трябва да знаете всичко. Това е доста бърз тест, който се провежда при всякакви условия.

Първият индикатор е спряната емисия на въглероден диоксид и вследствие на това падналата ръкавица

Първият индикатор е спряната емисия на въглероден диоксид и вследствие на това падналата ръкавица

Когато отваряте капака, който не допуска чужди газове вътре, трябва да обърнете внимание на възможното визуално състояние на външния слой:

  • процесът се счита за завършен, когато не се наблюдават мехурчета въглероден двуокис за дълго време на наблюдение (1 минута или повече);
  • капачката за пяна напълно отсъства;
  • Не чувам характерен подсвиркване от течността;
  • горният слой беше изяснен.

Една от най-важните характеристики е утаяването и относителната прозрачност на горното ниво. При монтиране на водно уплътнение над резервоара, интензивността на отделянето на газа през него почти напълно спира. Ако има ръкавица, тя постепенно пада, а не се пълни с газ.

Как да проверите храбростта за готовността на мача

По време на активната ферментация се отделя въглероден диоксид. Това е вторичен продукт на ферментация и разделяне на захарта на съставки, които включват алкохол. Изпробвайте процеса с осветен мач.

Ако мачът изгори, CO2 вече не се излъчва и можете да започнете дестилацията

Ако мачът изгори, CO2 вече не се излъчва и можете да започнете дестилацията

След като доведехме пламъка до нивото на чифтосване, ние се вгледаме в по-нататъшната реакция на взаимодействие. Когато огънят изгасне, това е доказателство за голяма концентрация на въглероден диоксид и минимален кислород. Процесът е в тази ситуация. Ако мачът не избледнява, това е знак за готовност за дестилация.

Професионално тестване

Ако искате да проведете професионални тестове, тогава в такъв случай не можете да правите без подходящо оборудване, например хидрометър. Той помага да се открие количеството захар в приготвения състав.

В процеса се изисква малко количество каша, стъкло и гъста тъкан. Филтрираме течността и влагаме хидрометъра в нея. С показанията над единството ние продължаваме да настояваме, а ако е по-ниско - това показва готовност за дестилация.

Всички горепосочени методи за проверка на метлата се използват в алкохолометър

Всички горепосочени методи за проверка на метлата се използват в алкохолометър

Работата използва спиртометър. То помага да се определи колко градуса се хвалят там. За всеки тип дрожди има ограничение. От какъв тип да се използват, зависи колко градуса в хвара ще бъде:

  • дивите дрожди дават максимум 11 алкохола;
  • тип печене позволява да достигне 14;
  • класически алкохол дават максимум 18.

Филтруваната каша се отглежда един към друг с вода и се изпраща до дестилация, за да се отделят чужди вещества, които могат да повлияят на показанията на алкохоломера. След дестилация трябва да има най-малко 10, когато изпитването се извършва при температура на околната среда от 20 ° С.

Корекция на ферментацията

Случва се, че процесът започва да избледнява, без да достигне необходимото състояние. Това може да бъде коригирано с помощта на определени външни действия.

В контейнера трябва да ядете малко количество от същата мая (не използвайте със сух алкохол и обратно). Ако вземете различен тип, това няма да стане. Изливаме още топла вода или леко затопляме резервоара отвън.

Пълненето или допълнителното добавяне на дрожди няма да повлияе неблагоприятно върху производството на качествена напитка.

ВИДЕО: Защо Брага спираше да се скиташ и какво да правим в този случай

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и маяКак да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Брага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкриБрага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкри
» » Как да разберем, че е време да разсеем хваленето вече?
© 2021 BggeHat.com