Брага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкри

Ако мексиканците имат традиционна напитка на масата, това е ликьор за кафе, холандецът е gins, а кубинците са ром, след това истинска руска душа е homebrew. Но това не означава, че сънародниците ценят само чист алкохол.

Брага от сладко

Гурметите създават много рецепти за приготвянето му, една от които е берг от сладко. Така че резултатът е приятен вкус отвара с меки плодове или Бери вкус, просто достатъчно, за да се разтвори за опазване на вода и изчакайте ферментация, така че можете да получите само лошо храносмилане. Има специални производствени техники, които ще разгледаме.

Какви съставки ще се изискват?

Ако конфитюрът се държи в мазето дълго време, не искате да го използвате и е жалко да го изхвърлите, можете да изучите рецептата как да се хвалите с този продукт. Процесът на подготовка не е сложен, достатъчно е да се наблюдават всички пропорции и да се следват стъпките.

Плодове и ягодоплодни консерви за бг

Плодове и ягодоплодни консерви за бг

Какво ще бъде необходимо за поставяне на конфитюр от сладко:

  • вода - 30 литра;
  • старо сладко - 6 литра;
  • дрожди - 50 гр. суха висока скорост или 300 гр. натиснат;
  • гранулирана захар - 3 кг.

Забележка:

  1. Ако няма въпроси с водата, а след това с конфитюр за лунна светлина, по-точно по рода си, може да се появи обратното. Консервативната употреба в този случай - кайсия, ягоди и др.
Jam може да се използва всякаква - плодове, плодове, цитрусови плодове и дори глухарче

Jam може да се използва всякаква - плодове, плодове, цитрусови плодове и дори глухарче

  1. За да се получат уникални вкусови качества, gourmets смесват различни заготовки.
  2. Когато използвате ферментирала конфитюр, можете да направите без мая. Но опитни спътници не препоръчват използването на такава рецепта от хляб. Процесът на ферментация ще се забави, а продукцията ще бъде много по-малка от очакваното.
  3. Захарният пясък и по този начин "сладкото" смесване на съставката е по избор. Повечето консерви са наситени със захароза. Но тук има една малка тайна - смесване на консистенция от няколко килограма захар може да увеличи обема на готовия алкохол.

В традиционната рецепта за варене, захарта и водата се използват в съотношение 1: 5. Но в 1 литър конфитюр, като правило, съдържа 0,5 кг гранулирана захар. В нашия случай 30 литра течност ще изисква 6 кг захароза, която се получава от 3 кг от продукта в чиста форма и 6 литра конфитюр. Можете да увеличите количеството консервирана храна и да изключите захарта от рецептата.

Когато добавяте захар към конфитюр или конфитюр, обемът на готовата напитка ще се увеличи пропорционално

Когато добавяте захар към конфитюр или конфитюр, обемът на готовата напитка ще се увеличи пропорционално

Ако приготвите ястие от стар конфитюр с всички съставки, като вземете предвид захарта, тогава продукцията трябва да бъде приблизително 9 литра ароматно лунен лук. Този продукт изисква допълнителни почистващи работи.

Суровините с плесен не подлежат на прилагане. Допуска се използването на захарен продукт, ферментирал или много стар, но той трябва да бъде чист.

Дори ако върху горната част на конфитюра се появи лепкава "капачка", е невъзможно да се премахне напълно гъбата от целия продукт, като се премахне. Само по този начин можете да се насладите качествено на старото сладко.

Кой избор на основата зависи единствено от присъствието и желанието - всеки плод, плодове или комбинация от тях ще даде характерни забележки

Кой избор на основата зависи единствено от присъствието и желанието - всеки плод, плодове или комбинация от тях ще даде характерни забележки

Етапи на подготовка

Подгответе варене от конфитюр у дома може дори начинаещ в областта на самоубийство. Просто трябва да следвате стъпките:

  1. Приведете водата в кипене. Изчислете за 1 кг сладко 3 литра течност, изсипете конфитюрата във вряща вода, разбъркайте добре.
  2. Филтрирайте през еднослойна марля "компот" от плодове. Той не влияе на вкуса, но по този начин е възможно да се изключи възможността за заразяване на пивната мъст.
  3. Следващият етап от приготвянето на конфитюр от сладкото е да добавите захар с пропорции от 1 кг до 5 литра течност.
  4. Когато температурата на кашата достигне 30 ° C, могат да се добавят дрожди. Натиска се или виното се добавя директно към контейнера, сухите са предварително активирани съгласно рецептата, посочена на опаковката.
Препоръчваме: Ароматизатори за лунна светлина - вкусът и цветът не са еднакви

Това заключава основните етапи на подготовката на варя от конфитюра. Следва процесът на ферментация. Поставете резервоара за ферментация на тъмно място, където температурният режим е стабилен. Най-оптималната температура за:

  • високоскоростна мая - 29-31 ° C;
  • натиснат ("влажен") - 16-18 ° С.

За да не наблюдавате постоянно температурата, поставете в резервоара обикновен аквариум нагревател и го свържете.

Напълнете контейнера с не повече от ¾, защото по време на ферментацията в пивната мъст се образува много пяна. За да предотвратите силно образуване на "капачки", можете да добавите обичайната консистенция за печене, но първо да я смажете.

В процеса на ферментация пяна се разпределя, размерът му зависи от вида на дрожди - при използване капачка на виното ще бъде минимално, пекарна - много големи и гъсти

В процеса на ферментация пяна се разпределя, размерът му зависи от вида на дрожди - при използване капачка на виното ще бъде минимално, пекарна - много големи и гъсти

1-2 пъти на ден за варене за сладко за лунна светлина трябва да се смесва с дървена пръчка за отстраняване на въглеродния диоксид. Що се отнася до времето на ферментация, интервалът зависи от типа дрожди:

  • при вино - до 30 дни;
  • при използване на пекарна - 5-10 дни.

По времето на готовност ще се появи гъста утайка в консистенцията, газът ще престане да се формира и вкусът ще бъде горчив с алкохолния послевкус. След приготвянето на сладника от конфитюра, то трябва да се загрее до температура 70 ° С. По този начин се извършва дегазиране и елиминиране на нетретирани бактерии от дрожди.

Ако пивната мъст се прави през зимния сезон, можете да се възползвате от възможността и да сложите варя от конфитюра на улицата или балкона, за да изясните последователността. Веднага щом се образува утайка, течността се отцежда внимателно. В този случай не се препоръчва използването на бетон, той не е в състояние да почисти бригадата на конфитюр.

ВИДЕО: Интересни и вкусни рецепти от лунен лук от сладко

Етап на дестилация

Старото поколение, разбира се, в "обект", но начинаещите трябва да ви кажа как да се сложи Брага в задръстването с мая за дестилация, тъй като в този процес трябва да се вземат под внимание много нюанси. Нека разгледаме схемата на дестилация по-подробно, така че в резултат се получава чиста, ароматна лунна лъжица с приятен послевкус без вкус на изгаряне.

  1. След приготвянето на сладкото от конфитюра, трябва да определите базата, върху която ще бъде изгорена домашната пещ - газова печка или нагревателен елемент. Във всеки случай, трябва да се уверите, че консистенцията не съдържа много утайки, плодове или лобули на плодове. В противен случай, съдържанието се нагрява при нагряване, което ще съсипе крайния продукт. За гъста мъст се използва водна баня или парогенератор.
  2. Освен това кората се изхвърля чрез доказан метод, като се използва двойна дестилация. Основната разлика е, че няма нужда да се почиства сместа между дестилацията. В противен случай въглеродният филтър ще премахне всички аромати на зрънце и работата ще бъде направена напразно.
Пример за най-простата въглищна колона за почистване на готовия продукт

Пример за най-простата въглищна колона за почистване на готовия продукт

На този процес на подготовка на лунната пеперуда на дрънка смел е завършен. В резултат на дестилацията получавате вкусна, ароматна луничка, която приятно изненадва не само главния дегустатор, но и гостите на празничната трапеза.

Как да подготвим мас от сладко без мая

Рецептата включва традиционни съставки, основната от които е сладко. Но тук е друг важен компонент - бира, всъщност, която ще помогне на сладкото да ускори процеса на ферментация.

Изключителен заместител на дрождите ще бъде бирата

Изключителен заместител на дрождите ще бъде бирата

Какво ще се изисква:

  • конфитюр - 3 литра;
  • вода - 15 литра;
  • гранулирана захар - 840 g;
  • лека бира - 0,8 л.

Как да готвя на варя за конфитюр без мая:

  1. Загрейте чистата питейна вода (препоръчително е да използвате бутилиран магазин) до 30-35 ° C.
  2. В отделен контейнер смесете конфитюр, захар и бира. Консистенцията се напълва с топла вода и се разбърква добре.
  3. Прехвърлете пивната мъст към ферментационния резервоар, поставете преградата и я оставете за 7-10 дни.
  4. В случай на утаяване, изсипете кашата и я поставете върху дестилацията.

Пиене

Използвайте следните продукти за производство:

  • любимо сладко - 4 литра;
  • суха бързодействаща мая - 8 g;
  • вода - 11 литра.

Разбърква се в тиган с конфитюр с вода и се загрява до 40 ° С. Предварително активирайте дрожди и добавете към последователността. Поставете всичко във ферментатора, затворете го с воден печат и го оставете за 10-12 дни, разбъркайте от време на време.

Отделете кашата от утайката, почистете я с памучен или марля филтър. Разпръснете на по-малки контейнери и настоявайте в хладилника за два дни.

ВИДЕО: Тайните на приготвянето на лунен лук от конфитюр или конфитюр

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Класически и интересни рецепти на БергКласически и интересни рецепти на Берг
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактораПопулярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Дъбови чипове и рецептата на този френски конякДъбови чипове и рецептата на този френски коняк
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
» » Брага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкри
© 2021 BggeHat.com