Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора

След царуването на Петър Велики хренвовките са основната собственост на празничната трапеза. Това е не само в уникалния вкус, но и в лечебните му свойства. Благодарение на този еликсир можете да се отървете от лошо студ след няколко дни. Днес рецепти hrenovuhi отворен достъп, но сред изобилието на трудно да се избере добър вариант. Събрахме най-популярните рецепти за тази гореща напитка. В края на краищата, само вкъщи можете да получите наистина висококачествен и естествен продукт.
Тинктура на Khrenovukha

Тинктура на Khrenovukha

Класиките винаги са в тенденция

Класическата рецепта за водка у дома предвижда използването само на две основни съставки. Но с течение на времето дестилаторите идентифицирали още 2 компонента, които перфектно допълват напитката - мед и лимонов сок. В резултат на настояването на хрян на водка, напитката придобива богати вкусови качества, които съчетават както мекота, така и приятна топлина.

Най-добре е да се хармонизира с хрян мед - така че ползите от напитката се удвоява

Най-добре е да се хармонизира с хрян мед - така че ползите от напитката се удвоява

За да приложите обикновена рецепта за класически хрян, ще трябва да подготвите следните продукти:

  • Водка със съдържание от 45 - 0.5 литра;
  • мед - 2-3 ч.л .;
  • коренът на прясно нарязан хрян е 1 парче;
  • лимонов сок - 2-3 супени лъжици. л.

Използвайте само пресен корен, изсушен продукт с дългосрочно съхранение губи свойствата си и ароматни свойства.

За да получите наистина натурална напитка, по-добре е да настоявате за съставките на самата напитка чрез вторична дестилация. Алкохолът е подходящ и за нашата задача, но в този случай времето за излагане трябва да бъде увеличено с почти половината. Лимоновият сок може да бъде заменен с желатин от цитрусови плодове, ако желаете.

ВИДЕО: Рецепта за домашен хрян

Основната рецепта за готвене

  1. Измийте хрян, обелете и нарязайте на малки резени. Ако настъргате съставката на голяма ренде, алкохолът ще придобие силен вкус на корена, а когато се абсорбира, ще изгори. Но вторият вариант е чудесно за подготовка на лечебен еликсир за елиминиране на настинка.
Основната съставка на напитката е хрян. Той трябва да бъде свеж, чист, с пикантна миризма, без никакви признаци на гниене. Претъркайте го на средна или голяма ренде, така че люспите да бъдат структурирани впоследствие

Основната съставка на напитката е хрян. Той трябва да бъде свеж, чист, с пикантна миризма, без никакви признаци на гниене. Претъркайте го на средна или голяма ренде, така че люспите да бъдат структурирани впоследствие

  1. Преместете нарязания или настъргания продукт в стъклен съд, добавете лимонов сок или мед. Изсипете съдържанието на горещата напитка, разбъркайте добре всичко.
  2. Затворете контейнера с капак и го поставете на хладно, тъмно място за 4-5 дни. 1 път за 2 дни съдържанието трябва да се разклати.
  3. Следващата hrenovuha на лунна светлина, водка или алкохол се филтрира през многослойна марля, филтрира се чрез нанасяне на памучна вата и се изсипва в бутилка за съхранение.

След като еревхуха е готова, тя се нуждае от време за "почивка" - 4-5 дни. Трябва да пиете алкохолна напитка само с обилна закуска.

След като се приготви напитката, може да се прибави всеки ароматизатор - като цяло това ще повлияе положително върху органолептичните, въпреки че няма да има очевидни ароматични акценти

След като се приготви напитката, може да се прибави всеки ароматизатор - като цяло това ще повлияе положително върху органолептичните, въпреки че няма да има очевидни ароматични акценти

В hrenovuhu, приготвени на водка, се позволява да добавите горчица зърна, нарязани моркови за подобряване на цвят, джинджифил или индийско орехче. Тук основното нещо е да не прекалявате и да помните, че в тази рецепта основният компонент е кореновият корен.

Тинктура с пипер

Тази рецепта hrenovuhi не изисква продължителна инфузия. Ето защо е чудесно за ситуации, когато е необходимо да се приготви алкохолна напитка за непредвиден празник за 1 ден.

Пипер винаги се счита повече за лекарство, отколкото за релаксираща напитка, а наличието на конски ряпа увеличава шансовете за лечение на настинки

Пипер винаги се счита повече за лекарство, отколкото за релаксираща напитка, а наличието на конски ряпа увеличава шансовете за лечение на настинки

Какво ще бъде необходимо за тинктура hlorovukha:

  • алкохол, качествена водка за пазаруване или домашно приготвяне с якост от 45 ° - 1 l;
  • корен хрян, настърган върху голям ренде - 1 елемент;
  • черен пипер - 2 ч.л .;
  • сушен пипер "Ogonyok" - 2 бр.

Етапи на производство hrenovuhi у дома:

  1. Сгънете всички съставки в стъклен съд, разбъркайте. Плътно затворете контейнера и го оставете на хладно място за 12 часа.
  2. В края на това време, опитайте продукта, може би въпросният хрян няма правилна концентрация и ще отнеме няколко часа, за да настоявате.
  3. Ако резултатът е положителен, издърпайте хрян у дома, като използвате марля няколко пъти и филтрирайте с помощта на филтър за кафе.
Препоръчваме: Moonshade от ябълки като основа за calvados, ракия и ябълка тинктура

В тази рецепта можете да добавите 3 ч.л. пресен мед, ще даде напитката повече мекота. Но тази съставка се изисква преди инфузията.



Видео: Как да готвя с мед

Пикантна алкохолна напитка

Рецептата за алкохол от хрян предполага добив от 3 литра напитка. Но ако имате намерение да получите обем повече или по-малко от определената сума, не забравяйте да преизчислите данните въз основа на следните пропорции на компонентите:

  • лунна светлина с мощност от 40-50 - 3 литра;
  • хрян - 170 г;
  • лимонова кора - от един плод;
  • мед - 60 г;
  • канела и индийско орехче в земната форма - 0,5 л.
  • при поискване пъпки от карамфил - 5-8 парчета.

Метод за приготвяне на тинктура върху алкохола у дома:

  1. Измийте корена от хрян, нарязайте кожата и отрежете плътта на малки лобули. Направете същата процедура с лимонова кора, но тук е важно да не докосвате бялата част на кожата.
  2. Сложете приготвените съставки в стъклен съд, налейте 2 литра алкохол - разреден алкохол, закупете водка или варете.
  3. Поставете напитката в продължение на 5 дни на тъмно, хладно място и я разклащайте веднъж на ден.
  4. Филтрирайте подготвения хрян и го оставете да го варете в продължение на 5-6 дни.

Когато рецептата се използва многократно, могат да се използват различни количества подправки, тези количества са показани за справка. По този начин всеки дестилатор може да избере най-оптималните пропорции въз основа на личните предпочитания за вкус.

Тинктура върху алкохола

Както вече споменахте по-рано, алкохолът е страхотен за готвене на хренвохи, така че е предписан във всяка рецепта. Но за да може изходният продукт да бъде с добро качество и да не издава неприятна алкохолна миризма, трябва да се използва друг начин на готвене. Като основни съставки използвайте съставките от втората рецепта.

Можете да използвате лунна светлина на всякакъв вид хватки със сила от 42-45 °, качествена водка или разреден алкохол

Можете да използвате лунна светлина на всякакъв вид хватки със сила от 42-45 °, качествена водка или разреден алкохол

Тайните на готвене:

  1. В обемния стъклен резервоар смесете всички съставки и добавете към тях 0,45 литра алкохол със сила 96 и вода 0,1 литра.
  2. На следващия ден прецедете основната тинктура и разбъркайте още 0.45 литра алкохол и 0.3 питейна вода със смес от подправки.
  3. На 3-тия ден подложете вторичната инфузия и добавете 0,5 литра алкохол и 0,6 литра пречистена вода към компонентите.
  4. Разбъркайте отделно с 0,2 литра медена вода и сложете 1 ден инфузия.
  5. На 4-ия ден трябва да натоварите последната тинктура, разбъркайте я с предварително приготвена.
  6. В буркан с пикантни съставки, изсипете 0,5 л вода, внимателно разбърквайте всичко и го стиснете добре в готовата напитка.

На етапа на завещанието разтворът от мед се смесва с алкохола, чието поле се изпраща на тъмно място за поддържане.

Запълване с джинджифил

Подобно на класическата рецепта, тази hrenovuha не изисква продължителна инфузия, но не може да бъде подготвена за един ден. По правило те са 2-3 седмици.

Джинджифилът в този случай действа не само като ароматизираща добавка, но и като адсорбент, който събира всички вредни примеси

Джинджифилът в този случай действа не само като ароматизираща добавка, но и като адсорбент, който събира всички вредни примеси

съставки:

  • дестилат 45 ° (също е възможно да се използва качествена вода или разреден с вода етил спирт) - 1 л;
  • корен хрян, настърган върху голям ренде - 1 елемент;
  • натрошен корен от джинджифил - 2 ч.л.

Метод за приготвяне:

  1. Сгънете всички съставки в стъклен съд, разбъркайте. Плътно затворете контейнера и го оставете на хладно, тъмно място за 3 седмици.
  2. След това, течността се филтрира, кейкът през тензух се свива силно, за да изтласка сока.
  3. Смесете тинктурата и сока, ако е необходимо, добавете няколко супени лъжици захар, изсипете в бутилки и ги изпратете за 3-4 дни, за да активирате захарта.
  4. Филтрирайте и можете да започнете да опитате.

Съхранявайте напитката не повече от 2 години на място, защитено от слънчева светлина. Понякога в бутилката може да се види облачен остатък, който не влияе на вкуса, но може да се филтрира през кафе или марля.

Интересни факти

  1. Хрянът съдържа много растителни елементи, поради които кореновата култура е класифицирана като афродизиак. Свойствата на растението, когато се вливат, се прехвърлят в напитка, която може да възбуди не само апетита, но и да изпита пълната жизненоважна енергия. Естествено, тук трябва да спазвате рамката и да не прекалявате с нея.
  2. Качествената напитка не може да дразни лигавицата на устната кухина. Ако вече след първото купчинче има желание бързо да завладее или да пие вкуса на алкохол, то тогава, когато беше направено, не бяха спазени всички правила. Също така от добрите глупости няма сутрешен махмурлук.
  3. Алкохолната напитка от хрян се счита за една от популярните тинктури, които се добавят към различни коктейли. Достатъчно е да си припомним цялата известна "Кървава Мери", където често е използвано като основен елемент.

Вземете инфузията трябва да се съхранява в хладилник, а най-оптималната закуска за нея се счита за богата на студ.

ВИДЕО: Рецепти Шинкара

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и маяКак да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?
Колко опасно е почистването с содаКолко опасно е почистването с сода
Изливане, тинктури, алкохол на орехиИзливане, тинктури, алкохол на орехи
» » Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
© 2021 BggeHat.com