Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка

Като силно домашно приготвено у дома, можете да приготвите много интересни напитки. Това може да бъде водка, коняк, абсент, ром, текила и др. Най-популярен сред дестилаторите използва лунна пепел от ябълки, тъй като суровините през есента са повече от достатъчно. Можете да използвате различни сортове ябълки и кофи за варене. За същата цел можете да използвате чист сок, пулп, торта след пресоване и сушени плодове. Като заместител на квас можете да направите ябълково ябълково сирене с минимална сила, което можете да опитате дори и за тийнейджъри. Как да подготвите всичко това, ще научите от нашата статия.
Слънчогледово дърво

Слънчогледово дърво

Класическа рецепта за лунен лук от ябълки

Това е проста рецепта за плодови бракове, от които се получават луковици. Уверете се, че сте избрали два пъти и филтрирайте през въглищна колона, за да увеличите максимума на пречистване на масла и други вредни примеси.

За да се подготвите, трябва да узреете ясни ябълки, без червеи и гниене

За да се подготвите, трябва да узреете ясни ябълки, без червеи и гниене

съставки:

  • ябълки - 10 кг;
  • вода - 7 л;
  • захар - 1,5 кг;
  • суха мая - 7 гр.

Сухо могат да бъдат заменени с пресовани в размер на 1: 5, което означава, че в тази рецепта ще се нуждаят от 35 грама. мокри.

Процедура:

  1. Плодовете се измиват добре, сърцевината се отстранява с кости и се раздробява. Можете да използвате ренде, месомелачка, трошачка - няма значение, най-важното е да се получи състояние на пюре.
  2. Трансфер до стъклен съд и излейте вода 5 литра вода.
  3. Останалите 2 литра вода трябва да се нагорещят, добавете захар и разбъркайте, докато се разтвори. Добавете към мъстта.
  4. Разтваря се в 100 ml дрожди с топла вода, оставя се за една четвърт час, за да се появят мехурчета и да се прибавят внимателно към основата. Смесете всичко, затворете го с ръкавица или капак с воден печат.
  5. Мустата се ферментира в продължение на 2 седмици на тъмно, топло място при температура 22-28 ° С. За да направите това, е удобно да използвате аквариум нагревател или да поставите контейнер близо до батерията.

На всеки 2-3 дни смеската се смесва така, че да се удави напълно кашата, която се натрупва на повърхността. Той блокира въздуха и ако не го премахнете навреме, гъбите ще спрат да се развиват.

  1. След края на ферментацията, както се определя от отсъствието на изпуснато ръкавица на производството на газ, течност изясняване и видима утайка, киша се филтрува през 2 слоя марля и се изпраща на дестилация.

За повече подробности относно начина на определяне на готовността вижте статията "Как да разберем, че е време да разсеем хваленето вече?"

  1. Уверете се, че сте направили двойна дестилация. Първата не е разделена на фракции, отоплението се изключва, когато якостта на струята спадне до 35 °.
  2. Разрежда се дестилатът с вода до 20 ° и отново се поставя дестилация. Позволяват се главите (12), тялото (80) и опашките след 40 °.
  3. Готовата ябълка от ябълка преминава през въглероден филтър и се разрежда с вода до желаната якост (виж таблицата).

Може да се консумира както в чиста форма, така и да се държи на дъбови чипове в продължение на 6-24 месеца, за да се приготвят домашни калдадо (ябълково бренди).

ВИДЕО: Как да направите домашно приготвена луна от ябълки

Как да си направим домашно приготвено от сок

Често ревностни домакини събрани сок от есента - тя е не по-малко полезни от самия плод, но той се съхранява по-дълго. Удобно е да се използва като подготовка за бъдещето лунна светлина. По отношение на качеството и органолептичното, начинаещият трудно ще разбере къде е алкохолът от ябълките и къде е от сока. Но най-добре е да наложите тази напитка в продължение на шест месеца или една година в дъбов бъчви или на дъбови чипове.

Като основа може да се използва чист сок

Като основа може да се използва чист сок

съставки:

  • ябълков сок - 20 литра;
  • суха мая - 40 гр. (може да бъде заменен с пресован - 200 гр.);
  • захар - 4 кг.

За алкохолните напитки се препоръчва използването на специални видове алкохол. Те издържат на висока концентрация на алкохол, бързо ферментират и образуват по-малка пяна.

Метод за приготвяне:

  1. В бутилката, изсипете 19 литра сок, оставете да се затопли и разтворете захарта в нея. Смесете с насипно състояние.
  2. Дрождите се разреждат съгласно инструкциите в малко количество топла вода, остават 15-30 минути за активиране и се добавят към основния състав.
  3. Всичко точно разбърквайте и затваряйте бутилката с гумена ръкавица или капак с хидравлично уплътнение. Изпратете го на топло тъмно място за 3-4 седмици до края на ферментацията. Как да определите това - вижте по-горе.
  4. Филтрирайте течността през няколко слоя марля и я изпратете в дестилационния куб.
  5. Първата не е разделена на фракции, отоплението се изключва, когато якостта на струята спадне до 35 °.
  6. Разредете дестилата с вода до 20 ° и направете втора дестилация. Позволяват се главите (12), тялото (80) и опашките след 40 °.
  7. Готовият лунен лук на ябълка се прекарва през въглероден филтър и се разрежда с вода до желаната концентрация (виж таблицата по-горе). Преди дегустация е необходимо да я оставите да се вари в продължение на 3-4 дни.
Препоръчваме: Какви добавки да омекотите вкуса на лунна светлина?

VIDEO: Как да приготвим сайдер от сок

Рецепта брага от ябълки без мая

В този случай ще се включат диви щамове, върху кожата ще има много плодове. Най-важното е, преди да ги подготвите да не се мият, в екстремни случаи избършете със суха кърпа от прах, за да не отстранявате щамовете. Добавянето на стафиди или пшеничен малц ще ускори ферментацията.

Най-добре е да използвате несмлени ябълки, които току-що са били разкъсани от дърво - много диви щамове

Най-добре е да използвате несмлени ябълки, които току-що са били разкъсани от дърво - много диви щамове

съставки:

  • сладък сочен - 20 кг;
  • вода - 6 литра;
  • захар - 6 кг;
  • стафиди - 200 гр.

Метод за приготвяне:

  1. Раздробете ябълките по удобен начин - на месомелачка, ренде или трошачка, за да получите пюре от плодове.
  2. В стъклен или емайлиран контейнер поставете картофено пюре, добавете 2 кг захар и 3 литра вода. Разбъркайте, покрийте с кърпа и оставете на топло място за няколко дни, за да ферментирате.
  3. За да смените вече започналата маневра в бутилката, запълнете останалата захар, водата и всички стафиди. Разбъркайте, покрийте с ръкавица или капак с хидравлично уплътнение и го изпратете на топло място, където стабилната температура се поддържа на 22-27 ° С.
  4. След ферментацията, филтрирайте масата и я изпратете в дестилационния куб.
  5. Дестилационният процес е идентичен с гореспоменатите методи. Накрая, лунната светлина се филтрира през въглероден филтър и се бутилира.

Готвене от ябълка торта

При приготвянето на сока в излишък остава тортата - резултат от смилането на плодовете върху сокоизтисквача. Обикновено тя се изхвърля, но предлагаме да се използва като основа за подготовка на ябълка в дома. Ако ябълките не са били предварително измити, тогава дрождите не се прибавят към пивната мъст, в противен случай се добавят 2-3 грама сухо или 10-12 натиснат за всеки килограм кекс.

Торта, оставена след приготвянето на сок, идеално пригодена за основа

Торта, оставена след приготвянето на сок, идеално пригодена за основа

За ферментация е желателно да се използват алкохолни или винени дрожди.

съставки:

  • торта - 10 кг;
  • вода - 30 литра;
  • захар - 1 кг;
  • дрожди - 20 гр.

Метод за приготвяне:

  1. В бутилката се изсипва торта, вода, захарен сироп и подготвена мая. В контейнера трябва да оставите една трета от обема за пенообразната капачка, образувана по време на процеса на ферментация. Затворете капака с хидравлично уплътнение или гумена ръкавица, на върховете на пръстите, чийто отвор е направен с игла.
Брага от ябълки за лунна светлина

Брага от ябълки за лунна светлина

  1. Brag се изпраща на топло място, където температурният режим се наблюдава в интервала 22 ° C ... 28 ° C. Всеки ден се използва дървена пръчка за загряване на капачката, така че да не пречи на достъпа на кислород.
  2. След 2,5-3 седмици, когато въглеродният диоксид престане да изпъква, течността се отцежда, филтрира се през 3 слоя марля и се изпраща към терена.

Не позволявайте тортата да влезе в купата за дестилация, така че при нагряване да не гори и да не разваля вкуса на готовата напитка.

Chacha

Разликата chachi в началото на ябълката метла за лунна светлина е използването на сушени плодове. Най-често гонят през зимата, когато пресни плодове вече "са се отдалечили"

Съставки:

  • Сушени плодове - 10 кг;
  • вода - 50 литра;
  • захар - 15 кг;
  • пресована мая - 1500 гр.

Метод за приготвяне:

  1. Сушени плодове и се изсипва вода и се вари в продължение на 15-20 минути.
  2. В горещата вода добавете захар, разбъркайте и охладете до 27-30 ° С.
  3. Дрождите се разтварят в топла вода и леко се размесват до масата.
  4. Всички смесени, бутилката е затворена с ръкавица или капак с хидравлично уплътнение, изпратена за 2-2.5 седмици на тъмно място и оставена да се скита на температура 22-27 ° С.
  5. Изсипете се от утайката, филтрирайте през марля, след което можете да надминавате хватката.

Принципи на пивоварната

За дестилация се използва дестилаторът - лунен апарат в неговата цялост. Желателно е да има суха клетка, за да се извади допълнително фюзелажа в процеса на работа.

Braga изисква преследва два пъти, че подобрява вкуса на готовата напитка и пълно очистване от замърсявания - метил изоамил алкохол, оцетна и мравчена киселина, ацетон и т.н.

Между дестилациите е желателно да издържат 2-3 дни, добавяйки към дестилатната нарязана прясна ябълка. Предварително отгледан суров алкохол до 20 °.

При първата дестилация суровината не се разделя на фракции. На втория се вземат глави (12 от общия брой), тялото (80) и се отрязват опашките - те отстраняват акумулатора, когато якостта на струята пада до 40 °.

Готовият дестилат се прекарва два пъти през въглищната колона, отново, за да се подобри вкусът и качеството.

ВИДЕО: Тайната на готвене къща вино от ябълки

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и маяКак да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактораПопулярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Брага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкриБрага от тайните на конфитюра на вкусна луница разкри
» » Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
© 2021 BggeHat.com