Как да подготвим водка без мирис

Използването на силни горещи напитки, приготвени самостоятелно, както не всички хора. Една от причините за това отношение към домашно приготвените напитки е постоянната неприятна миризма. В такава ситуация въпросът за това как да се направи лунна светлина без миризма или надеждно да се отблъсне от течност е актуален.

Как да подготвим водка без мирис

Извършителите на нежелани аромати са всички видове химични съединения на бензоловата група. Фюзеловите масла развалят лунната пеперуда, така че те трябва да бъдат сведени до минимум в състава или да бъдат изхвърлени при последващи операции с течността. За това как да го направите правилно, струва си да разберете рано.

Виновниците на неприятностите

Преди да кипнете лунната светлина без мирис, трябва да знаете какво може да бъде и къде се появява в съдържанието на алкохол. В края на краищата, не е тайна, че този продукт може да мирише по различен начин в чаша. Един рядък гост ще се съгласи с употребата на прекомерно неприятен суров спирт и изключителна варя може да се получи без миризма и без вкус само след вторична дестилация и при стриктно спазване на технологиите.

В зависимост от концентрацията на вредни примеси, ароматът на алкохола става повече или по-малко интензивен

В зависимост от концентрацията на вредни примеси, ароматът на алкохола става повече или по-малко интензивен

Необходимо е да се знае предварителната причина за появата на допълнителни вкусове, а след това да се отървете от него. Най-често домашният алкохол среща такива недостатъци:

  • Сладка миризма. Ако успеете да готвите такъв продукт, тогава има излишък от алдехиди. Причината обикновено е млечна киселина или други видове бактерии. В процеса на ферментация, нежеланите биологични организми успяват самостоятелно да обработват част от нишестето и въглехидратите.

За да се отървете от кисел вкус използвайте чист контейнер, и за използването на висококачествени плодове плодове или плодове. Направете лунна светлина без мирис ще бъде възможно само при тези условия. Препоръчва се ускоряване на периода на ферментация чрез добавяне на захар към първичния състав, за да не се получи киселина след това.

  • Вкусът на изгорял каучук. Ако смятате, че това не е първият път, преди да го изритате, трябва внимателно да проверите самото устройство. В някои случаи спестява замяната на старите с нови силиконови маркучи или замяната на уплътнителни уплътнения.
В една добра домашно приготвена машина всички маркучи и уплътнения са направени от хранителен силикон

В една добра домашно приготвена машина всички маркучи и уплътнения са направени от хранителен силикон

  • Ацетон. В такава ситуация, отсечете твърдата "глава". Обикновено достатъчно около 10 от главния прогнозен обем.

Такъв списък далеч не е изчерпателен, но след като се отърве от такива "болести", ще бъде възможно да получим по-малко вредни и по-чисти резултати. Ако не е възможно да изгоните лунната светлина без мирис в началния етап на производство, като използвате такива методи, тогава ще трябва да се справите с последиците, като го изчистите от нежеланата "химия".

Многоетапно почистване и дестилация

Често рецепти от домашно приготвени домашно приготвени без мирис у дома се основават на поетапно почистване и повтарящи се дестилации. Алгоритъмът за този процес е следният:

  • Бургетирането се подготвя според използваните продукти. Важно е да не се допусне прекомерен ограничение в началния етап.
  • Когато има признаци на готовност, продуктът се изпраща за дестилация.
  • Преди това пивната мъст е напълно филтрирана от течността.
  • Най-добрите рецепти на лунна светлина без мирис задължително означават лека кондензация на суров алкохол. При такава техника главната течност няма да се прегрява, защото в противен случай ще се появят тежки химични съединения с висока точка на кипене, например фюзелови масла.
Температурата на дестилация на бургера трябва да нараства постепенно и да се поддържа на минимално ниво - колкото повече кипи кипене, толкова повече боровинки ще събират

Температурата на дестилация на бургера трябва да нараства постепенно и да се поддържа на минимално ниво - колкото повече кипи кипене, толкова повече боровинки ще събират

  • Необходимо е да се отстранят възможно най-много "опашките" и "главите", тъй като в тях са налице най-нежеланите продукти.
  • За процедурата за почистване се разрешава и разреден лунен лук, като процентът алкохол достига 25-30.
  • Полученият продукт се изпраща до втора дестилация, последвано от филтруване.
  • Получените суровини се защитават за 2-3 седмици и се извършва следващият етап на химическо чистене с активен въглен.
Препоръчваме: Как правилно да почиствате луната с мляко

Как да направите добър дестилат без мирис

Важно е да използвате правилното оборудване. В нашата страна се смята, че най-подходящият материал за куба и дестилационната част е неръждаемата стомана. В крайна сметка това се отнася до неутрални материали, които не реагират с повечето химични съединения. Съответно значителен процент неприятен и нежелан органичен продукт може да проникне дори в малки дози в крайния продукт.

Смята се, че най-добре е да се използва мед, произведен само от аламбичен апарат със сухи клетки, в този случай концентрацията на силикат е минимална

Смята се, че най-добре е да се използва мед, произведен само от аламбичен апарат със сухи клетки, в този случай концентрацията на силикат е минимална

Повечето луксозници използват медни агрегати за своите системи, т. Нар. Амамбични. "Cu" лесно реагира със сяросъдържащи съединения, оксиди, органични вещества и като резултат образува зеленикави или кафеникави люспи. Последният последва безвредно утаяване.

Медният куб равномерно предава топлината в района, като не позволява да се изгарят остатъци от дрожди, частично нишесте и други вещества, които могат да съсипят крайния вкус. Има обратен процес, при който в куба се образуват нови съединения в резултат на химични реакции, придаващи приятни нотки на течност.

Да се ​​отървете от излишните примеси

Ако не можете да изгоните лунната светлина без миризма, ние ще продължим с допълнителни етапи на елиминиране на примесите. Всеки от тях ще вземе за себе си най-оптималните възможности за работа въз основа на сложността, използваните материали и скоростта на резултата.

дестилация

Тази техника е най-ефективна, тъй като не само маскира вкусовете, а всъщност им позволява да бъдат отблъснати. Недостатъкът е продължителността и относителната цена на процеса. В някои случаи е необходимо да се стигне не само до втората, но и до третата дестилация, за да се получи максимална възможна химическа чистота у дома.

Термично управление (замразяване)

За да се изчисти течността от придума или неприятните миризми, тя се опитва по метода на измръзване. Методът се отнася до най-старите и най-изпитани. Техниката се основава на разликата в плътността на веществата. Приготвената течност се излива в контейнер с широки ръбове и очакваме появата на ледена кора.

При замразяване, първият да се превърне в ледена вода и svinuha, достатъчно, за да се отстрани замразени бучка, а останалата течност - чист дестилат

При замразяване, първият да се превърне в ледена вода и svinuha, достатъчно, за да се отстрани замразени бучка, а останалата течност - чист дестилат



Алкохолът е доста нисък - 114 ° C, така че водата и маслените масла първо кристализират. Внимателно слейте получената течност в друг контейнер, опитвайки се да не допуснете кристалната кора да проникне там. Можете да направите това няколко пъти.

Метод за почистване на скрап

Метод за почистване на скрап

Интересно! През зимата опитни домашни пивовари използват метода за почистване на скрап, при който скрап или ъгъл се поставя вертикално при температура под -10 градуса и лунен лук се изсипва върху него с малка струйка. На метала се прилепват всички примеси с минимална точка на замръзване и чистият дестилат се влива в долната част на резервоара. Основното е, че металът трябва да бъде чист, неръждаем и стомана. В противен случай металният вкус ще се почувства ясно в приготвянето.

Калиев перманганат (калиев манган, манган)

Почистване на калиев перманганат

Почистване на калиев перманганат

Виолетовите кристали KMnO4 помагат за дезинфекцията. Веществото може да бъде закупено в аптека в малки количества, понякога по лекарско предписание. Буквално, няколко кристала на литър заготовки са в състояние в рамките на няколко дни да се освободи от отломки, почистване на лунната светлина и да получите добра напитка. Тя изисква механично филтриране през слой памук.

ВИДЕО: Как да работите с манган

Сода за хляб

Сода за хляб

Сода за хляб

Рецептата за приготвяне на лунна светлина без мирис може да се основава на обикновена сода, която практически е във всеки дом. Използват се около 10 g прах на 1 литър течност. Необходимо е да изчакате около 12 часа, така че резултатът да е суспензия на частици h върху повърхността.

Ние го обединяваме много внимателно, за да не смесваме пречистената лунна светлина с нежелания продукт. Содата много добре абсорбира фузеловите съединения.

Видео: Как работи сода

Активен въглен

Активният въглен има по-лоши абсорбционни свойства от дървесния въглен, но при липса на алтернатива е възможно да се използва неговата

Активният въглен има по-лоши абсорбционни свойства от дървесния въглен, но при липса на алтернатива е възможно да се използва неговата

Опитните дестилатори знаят полезните свойства на един от най-често срещаните абсорбенти, които могат да бъдат взети от хората. Също така, черни таблетки се използват за почистване на домашен алкохол. Има два начина за кандидатстване:

  • под формата на филтър в фуния;
  • директен адсорбент.

За първата версия се приготвя превръзка или марля, таблетки се бутат и се изсипват в домашен филтър. Чрез нея лунната светлина преминава. Във втория случай въглищата се изсипват в контейнера с полуготовия продукт и се оставят да се утаят за 10-15 дни. След това всичко е филтрирано.

Въпреки, че тази колона е примитивна, тя успешно адсорбира повече от 80 луна

Въпреки, че тази колона е примитивна, тя успешно адсорбира повече от 80 луна

Особено популярна е колоната от въглища, за която се събират огъня на изгорели плодни трупи, измити и изсушени. Порестата структура улеснява събирането на вредни примеси, след което напитката става наистина чиста.

VIDEO: Как да направите проста и висококачествена въглищна колона

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Методи за почистване на лунната светлина с активиран въгленМетоди за почистване на лунната светлина с активиран въглен
Най-простият хладилник за собствениците на жилищаНай-простият хладилник за собствениците на жилища
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Как правилно да почиствате лунната костенурка с активен въгленКак правилно да почиствате лунната костенурка с активен въглен
» » Как да подготвим водка без мирис
© 2021 BggeHat.com