Най-простият хладилник за собствениците на жилища

Не е тайна за никого, че качеството на алкохола в магазините често оставя много да се желае. Ето защо въпросът как да се направи хладилник за домашно отглеждано устройство не губи своята релевантност. Алкохолът, получен по метода на дестилацията, се различава от ректифицирани с много характеристики, а много фенове на силен алкохол предпочитат да си набавят собствените напитки. И въпреки факта, че пазарът предлага много готови решения, повечето предпочитат да използват домашно приготвени устройства от свои собствени събрания, защото това е въпрос на лична гордост. За някои характеристики на производството на един от компонентите на системата, а именно хладилника и ще бъдат разгледани по-долу.
Изчертаване на хладилник за лунна светлина

Изчертаване на хладилник за лунна светлина

Общо описание

Преди да се обърнем към технологията за направата на хладилник, трябва да кажем няколко думи за това защо този елемент на конструкцията се използва и какво е то. Първо, важно е да се разберете оперативен принцип на лунната светлина.

  • Приготвеният и ферментирал боб се поставя в куб.
  • Когато се нагрява до определена температура, то се изпарява. Същността на процеса е, че температурата на изпаряване на алкохола е малко по-ниска от тази на водата или на по-голямата част от фюзеловите масла, така че се извършва първоначалното разделяне на съставните компоненти.
  • Парата, съдържаща алкохол, се движи през тръбната система в охладителя, вътре в който се осъществява кондензацията на парите и се произвежда лунен лук.

Това описание е опростено колкото е възможно повече, тъй като в дизайна на домашно приготвеното устройство обикновено има допълнителни елементи, като например суха клетка или мехурче, но в контекста на статията тяхното разглеждане е нецелесъобразно.

Устройството на лунната светлина

Дизайнът на лунната светлина

Така че, един от основните етапи на получаване на дестилат, който е лунен лук, е кондензацията на алкохолносъдържащи пари. За да може този процес да се осъществи по-интензивно и да се разработи хладилникът за лунна светлина.

Конструкция на хладилника

Що се отнася до блока за обработка, охладителят най-често се състои от намотка и запечатан резервоар с циркулираща охладителна течност. Има и други възможности за производство, но най-ефективен е хладилникът, който е в съчетание с простотата на строителството и следователно на производството. За най-пълното разбиране на въпроса трябва да се разгледа в подробности.

Намотан намотка

Смола за хладилник

Навитата форма на намотката позволява тя да охлажда пара от само себе си. Има различни хладилници, в които охладителят не е оборудван с допълнителни камери, а процесът се осъществява при контакт с въздуха. Ефективността на такава система ще бъде по-ниска от използването на пълнофункционален хладилник, но тя ще работи. Наличието на допълнителна камера се дължи на факта, че по време на работа намотката се нагрява от въздействието на пара, така че не е достатъчно просто да се налива вода в камерата. Охладителят трябва да бъде само олово-поток, тъй като само по този начин ще бъде възможно да се осигури постоянна температура, необходима за ефективно кондензиране на съдържащи алкохол изпарения.

Така че хладилникът, който е оптимален за функционалността му, за домашно приготвена машина трябва да се състои от следните елементи:

  • Запечатан резервоар, чийто размер ще бъде достатъчен, за да побере в него серпентина и достатъчен за циркулация на водата. Често можете да видите хладилници с резервоари от неръждаема стомана, но напоследък системите с елементи от полипропиленови тръби придобиват популярност поради простотата на дизайна.
  • Самата бобина, изработена от материал, който е устойчив на баржи, както и вода и не е склонен на деформация под влиянието на температурни промени. Направете хладилник за лунната светлина със собствените си ръце може да бъде с намотка от медна тръба, тръба от неръждаема стомана или полиетиленова тръба.
  • Два клапана, предназначени за входящ и изходящ поток от вода.
Препоръчваме: Какво е серпентина и как да го направите сами

Що се отнася до серпентината, нейният екстремен край, излизащ от стената на хладилника и изход за цялата система, може да бъде оборудван с кран, който ще позволи системата да бъде затворена, което е действително по време на престой на апарата.

Изготвяне на хладилник

Направете хладилник за лунната светлина със собствените си ръце не е толкова трудно, ако знаете технологията на сглобяване на този елемент. Самият резервоар може да бъде направен например от неръждаема стомана или от полипропиленови водопроводни тръби. Ако вземем предвид трудностите при работа с неръждаема стомана (е трудно да заваряваме елементите) и разпространението на полипропилен днес, тогава втората опция ще бъде по-подходяща. Ще бъде разгледано по-долу.

Хладилник от полипропиленова тръба

Като основа, нека вземем полипропиленова тръба

Инструменти и материали

За да се произведе охладител с директно протичане, ще са необходими малък набор от инструменти и редица полипропиленови елементи, използвани в водопроводните инсталации.

  • Санитарни контакти - 2 бр.
  • Санитарно оборудване подходящо за тапи с диаметър - 1 бр.
  • Съединителен елемент с съединител и стесняване в краищата - 1 бр.
  • Кабелна жлеза PG-29 - 2 бр.
  • Водопроводна връзка - 2 бр.
  • Медна или гофрирана тръба от неръждаема стомана с дължина около 2 m
  • Фонтани тренировки
  • Силиконов уплътнител
  • Регулируем гаечен ключ
  • Отвертка или тренировка

Целият комплект може лесно да бъде закупен в санитарния магазин, без да се изискват големи инвестиции.

Изграждане на процес

Ако всички инструменти и материали са готови, можете да продължите процеса на сглобяване. Работите трябва да бъдат разделени на няколко етапа, които трябва да се извършват последователно.

  1. Първо, в дупките се пробиват две дупки. Един от тях ще трябва да инсталира дросел, а вторият ще бъде снабден с маслено уплътнение. Отворите се пробиват с перални, е важно да се уверите, че те са разположени по такъв начин, че когато се монтират зърното и кутията за пълнене, фиксиращите гайки не се допират един до друг или към стените.

    Хладилник за лунната козирка от тръбата

    Пробийте два отвора в щепсела

  2. След като са направени дупките, в тях е монтиран епиплон и монтаж. В същото време е важно да се помни, че за да се постигне най-добро уплътнение, преди да се затягат гайките около периметъра на елемента, е необходимо да се приложи силиконов уплътнител и след това да се затегнат гайките. Процедурата се изпълнява и от двете страни.

    Домашен хладилник за собствениците на жилища

    Не забравяйте да поставите фитингите върху уплътнителя

  3. В един от приготвените капачки, по-точно на специално монтиран в него жлеза резба гофрирана тръба и се простира близо до един от краищата, след което заключващият пръстен обрати жлеза, като по този начин запечатване ставата на елементите.
  4. След това е необходимо да се образува бобина. За тази цел, нагънатата тръба се навива на диаметър, подходящ за диаметър, например щифт, рязане на тръби или други подобни, след което основата се отстранява и се получава напълно оборудван хладилен елемент.
  5. След това външната обвивка на хладилника се сглобява. За тази цел съединителят е свързан с втория елемент и полученият корпус е поставен върху намотката. Двете страни на корпуса са снабдени със запушалки. За да се осигури допълнително фиксиране и здравина на връзката, на места, където щепселите и съединителите са затворени, трябва да се постави супер-лепило или подобен състав.

    Запечатване на фуги

    Запечатване на фуги

По този начин основните етапи на монтаж на хладилника за лунна светлина може да се считат за завършени. Остава само да свържете намотката към останалата част от системата и през фитингите за стартиране на водата. И заслужава да се отбележи, че циркулацията на водата трябва да бъде организирана така, че горният вентил да е отработен и долния вход. Така че системата ще функционира най-ефективно.

В заключение, трябва да се добави, че домашният хладилник за лунен лук, получен в резултат на описаните манипулации, няма да бъде по-малък от аналозите, произведени в завода по отношение на функционалност и ефективност. Важно е само да покажете малко усърдие и да спазвате необходимите условия за сглобяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Неконкурентно домашно устройство със собствени ръцеНеконкурентно домашно устройство със собствени ръце
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
Безпристрастен преглед на лунната термосфераБезпристрастен преглед на лунната термосфера
Мундзийн вагнер! Да видим какво има вътреМундзийн вагнер! Да видим какво има вътре
Общ преглед на моделната гамаОбщ преглед на моделната гама
Дали националният апарат е антонич?Дали националният апарат е антонич?
Малък съвет за дестилатора ЮпитерМалък съвет за дестилатора Юпитер
Защо не купувате устройство?Защо не купувате устройство?
Избирайки между лунната светлина и смелата колонаИзбирайки между лунната светлина и смелата колона
» » Най-простият хладилник за собствениците на жилища
© 2021 BggeHat.com