Неконкурентно домашно устройство със собствени ръце

Домакинските домашни уреди с хладилник са много удобни инсталации в градски апартамент или в къща, оборудвана с течаща вода. Но не винаги е възможно да се организира непрекъснато водоснабдяване. В този случай лунната машина помага неефективно със суха клетка, където ролята на хладилника се изпълнява от контейнер със студена вода, в който е потопена масивна намотка.

Независимо от неравностите, те са много лесни за работа с дестилатори, освен че са доста продуктивни. Самостоятелно направени апарати от този тип са удобни за използване в страната, в градината, когато дестилират алкохола на свеж въздух. Изграждането на най-обикновения дестилатор е лесно със собствени ръце от импровизирани материали.

Хладилник за луната

Версия на серпентината в стояща вода

За производството на висококачествен алкохол със собствените си ръце се нуждаете от домашно приготвено устройство, което не е неефективно с по-перфектен дизайн. Ръчно направените материали не са подходящи тук. Задължително лакирани или неръждаема тиган или тенджера под налягане за изпарителя и охладител, мед или тръба от неръждаема стомана и пара тръба намотка пара барабан и барботьора. На Нетечаща машината правилно изчислени и събрани може да бъде от подобен обем от суровина, за да се получи същото количество водка, както и от потока и почти със същата скорост.

Устройство без охлаждане на потока

Подобно на всички класически дестилатори, апаратът в самостоятелен вид се състои от резервоар за изпаряване и тръба за пара. Желателно е да се включи суха клетка в системата и ако е възможно, барботьор.

За изпарителя се използва всеки подходящ съд от неръждаема стомана, мед или емайлирана стомана, върху който е възможно да се монтира запечатано покритие с връзка за пара и да се постави термометър в него. Често е необходимо да се видят устройства, както течащи, така и непропускащи, с алуминиев бункер. Това несъмнено е много удобно за използване в дестилационните съдове, но ефектът на алуминий върху човешкото тяло, особено когато е изложен на алкохол, повдига много въпроси.

Забраната на алуминиеви прибори не е случайна - този елемент има свойството да се натрупва в тялото и да влияе върху мозъчната активност. Ако има възможност да се замени алуминий с неръждаема стомана или мед, месинг, стъкло - определено трябва да го направите.

Непрекъснато лунен луд

Обикновено нетекущи домашно приготвени апарати

Самостоятелната апаратура не е хлъзгаща се различава от потока само чрез конструкцията на хладилника. Без вода няма да работи, но водата в нея се излива веднъж и се използва през цялата сесия. За изпарителя Braga можете да използвате съдове с всякакъв обем - от 10 до 50 литра (по-малко и по-просто неудобно). Нагревателят може да бъде печка за газ или дърва, нагревателен елемент, повърхност за готвене. Няма ограничения за използването на парогенератор, който също е лесно да се направи със собствени ръце.

Дестилацията без водно охлаждане е почти невъзможна. Има майстори, които се опитват да се настанят различни вентилатори и охладители, но те са неефективни - отвеждане на топлината е бавен и кондензация не е пълен, дори и при ниски скорости на дестилация.

Резервоари за резервоар за охладител

Няма ограничения при избора на материала на съдовете. Можете да използвате дървени вани, емайлирани или поцинковани съдове, алуминиеви кутии и резервоари. Само обемът е важен. В класически домашно приготвен уред на нетекстов тип обемът на хладилника не трябва да бъде по-малък от обема на резервоара за баржи. В този случай е осигурена пълна кондензация и не е нужно да променяте водата по време на процеса.

Охлаждане на сондата чрез въздух

Въздушното охлаждане не е ефективно

През зимата много аматьорски пивовари напълват хладилника със сняг. За да се обадите на такава опция, устройството без водно охлаждане е невъзможно - снягът в крайна сметка се превръща във вода така или иначе. Ако напълниш намотката само със сняг, тогава ще работи, но е лошо. Много скоро между стените на серпентината и снега се образуват въздушни пространства и топлопреминаването ще се влоши значително. Оптимално, водната фаза беше сняг вещество в хладилник в съотношение от около 1: 1. За да се постигне тази проста - да се излее половин обем вода и след запълване на снега.

Препоръчваме ви: Как да съберете домашно приготвено у дома си

бобина

За разлика от намотката за устройството с проточен поток, вграденият е с по-голям диаметър. Тя може да се състои от три или четири завоя с радиус 10-15 см, в зависимост от диаметъра на хладилника. Дължината на тръбата 10-15 мм в диаметър е 2-3 м. Съдът за вода е по-добре да избере висок - не по-малко от 0,6-0,8 м. Вертикално ориентираната колона на течността по отношение на охлаждането работи много по-добре. Бобината също се подравнява вертикално, така че кондензацията изтича по-добре и не се появяват запушалки за пара-течност.

В процеса на дестилация водата се загрява неравномерно - горните слоеве са по-топли от по-ниските и това е забележимо. Конвекцията не работи тук. Стратификация на вода според функцията температура е много полезно - леко загребване 2-3 литра течност от горната част на хладилника и внимателно изливане на същия обем от студен може постоянно да се поддържа оптимално охлаждане с изходния продукт температура от около 20 0 ° С.

Тази операция трябва да се извършва не по-често от веднъж на час - водата се загрява доста бавно, освен това, докато се охлажда от атмосферния въздух. Ако има сняг в хладилника, тогава не е нужно да променяте водата през цялото време на дестилация.

При монтажа на намотката е много важно да се запечата сигурно крушката. Това се прави най-добре с помощта на гайки и силиконови уплътнения. Пластилин и различни маски не са подходящи за това - в най-неудобния момент те започват да текат вода и вместо да поддържат необходимия режим на дестилация, ще трябва да се борите с изтичането.

Сушилни и балончета

Самостоятелните апарати от нетекстов тип не са много подходящи за повторна дестилация - отново трябва да източите и да смените водата, да запечатате и да започнете обемен монтаж. Необходимо е предварително да се грижи за качеството на крайния продукт, като апаратът се оборудва с гипсокартон и барбол. Направете ги прости със собствените им ръце или ги купете в Интернет готов. За устройство с капацитет на резервоара от 25 литра се нуждаете от суха клетка с капацитет от около 1 литър и от същия барботир.

Със собствените си ръце е възможно да се произвежда евтин апарат от всякаква сложност или да можете да си купите готови на специализирани сайтове. Съществуват доста такива модели - "Dachny with a Bank", "Summer General", "Kind Heat", "Mistress with TEN" и още десетина опции. При някои от тях е приложено просто, но ефективно техническо решение - две стени са заварени в стените на съда, което позволява използването на хладилника в течаща версия.

Превърнете всеки стационарен хладилник в универсален един ръчно, въоръжен с бормашина, с помощта на две парчета тръба, за да направите фитинги и силиконов маркуч.

Самостоятелният апарат с евтин хладилник, независимо от неговия доста тромав външен вид, е много продуктивен и удобен за употреба. Той е с висока автономност и е подходящ за инсталиране навсякъде. Монтирането му под навес или в плевня, където няма да се смущава никого, е възможно да се дестилират различни суровини през цялата година. Тя е много удобна в присъствието на голяма градина или желанието да експериментирате с различни видове пивна мъст, без да създавате дискомфорт у дома си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-популярните видове луниНай-популярните видове луни
Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под наляганеНие правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Най-простият хладилник за собствениците на жилищаНай-простият хладилник за собствениците на жилища
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Какво е серпентина и как да го направите сами?Какво е серпентина и как да го направите сами?
Най-популярните модели луненцарски машини във ФинландияНай-популярните модели луненцарски машини във Финландия
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Какво могат да направят маймунските занаятчииКакво могат да направят маймунските занаятчии
» » Неконкурентно домашно устройство със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com