Как да си направим пивоварна от бира за бира

За дестилационния куб е възможно да се адаптира голямо разнообразие от съдове от неръждаема стомана, мед или емайлирани. Самогоновото устройство от бурето е един от най-добрите. Ker (kera) - специално проектиран запечатан контейнер за транспортиране и съхранение на бира. Изработена е от висококачествена неръждаема стомана с дебелина 1,5-1,8 мм и е снабдена с централно гърло за свързване на всмукателната глава.
бира буре

От такъв буре ще има отличен уред за домашно приготвяне

На дъното на бурето се заварява специална кръгова бордюра, която позволява хоризонтално монтиране. В същата бордюра в горната част са изрязани две овални дупки за захващане на ръцете. Пренасяйте и зареждайте кранове много удобно. Те се произвеждат в стандартни обеми от 20, 25, 30 и 50 литра. Ако имате достатъчно късмет да купите американска бира в кегове, тогава капацитетът им ще бъде 58.7 литра (15.5 галона). Можете да намерите стари съветски бункери от алуминий за 50 литра или модерни за 10 литра (чешка, финландска или немска продукция).

В Русия можете да купите кегове от DIN или Евро стандарти, понякога можете да намерите FINN KEG, Schlank-Keg, PLUS KEG. Новите мощности са доста скъпи, дори и в Европа. Но има норма на тяхната експлоатация - 5 години. След това използваните кегове, като правило, се преместват в ОНД, където те се експлоатират за неопределено време. Ако намерите такива второстепенни кегове, тогава покупката им всъщност не навлиза в семейния бюджет.

В зависимост от производителността на слушалката, трябва да изберете буре с определена сила на звука. Най-практичните и удобни са капацитетите за 20, 25 и 30 литра. Те са достатъчно просторни, компактни и бързо се нагряват.

Какъв вид промяна изисква кег

Самоизработеното устройство от бурето със собствените си ръце може да бъде направено почти всеки дизайн - с намотка, ректификационна колона, сушилня, парогенератор, електрическо отопление. За най-простата версия на класическия дестилатор се изисква минимална корекция на капацитета. Стандартната врата, макар и доста тясна, но в същото време удобна както за пълнене на шлеп, така и за монтаж на различни надстройки.

Ако сте купили буре с фабрично оборудване, тогава не е лесно да го махнете. С буре тип А те се отстраняват чрез едновременното действие на лостовете от двете страни и усилието трябва да бъде значително и синхронно. При бункер тип G, щепселът трябва да бъде усукан. За това се използва специален ключ (доста рядко средство), но правилният ефект може да се постигне с конвенционален газов ключ. Но тук има малка тайна - трябва да отвиете корк от бурето, инсталирано с главата надолу. Има тайна ключалка, която във вертикално положение не може да бъде премахната.

Има кегове, особено големи, които са оборудвани с винтова запушалка с ½ или ¾ инча дупка в центъра. Те са доста удобни, но резбата на контейнера за бира е доста отличителна и не съответства на водопроводната инсталация. Все още трябва да ремоделирате. При покупка е по-добре да търсите буре с отстранената запушалка и монтаж - там могат да има и други тайни.

Препоръчваме: Неконкурентно домашно устройство със собствени ръце

Повече ние не докосвайте шията, поставяне на дестилационната колона тръба или с резба адаптер за пара дестилатор много удобно използване klampovogo скоба. Такова закрепване може да бъде избрано според диаметъра и може да бъде поръчано както в интернет магазините, така и на пазара.

Инсталиране на термометъра



Слот в бира буре термометър е по-лесно да се инсталира - достатъчно за пробиване на дупка на 5.5 mm диаметър на капака и нарязани него нишка с помощта на кран. След това върху парче от неръждаема тръба с диаметър 6 мм, изрежете външната резба с матрица (винт) и я завийте във капака. Дължината на дюзата е 4-5 см. В него се вкарва терминал с щифт и се запечатва със силиконов или топлоустойчив кит. Когато инсталирате биметален термометър, резбата се отрязва и се поставя в горната част на тръбата и се завинтва. Уплътнението се извършва чрез силиконово уплътнение или лента за филтриране.

Термометър в куб

В бурето е необходимо да се предвиди седалка за термометъра

На бурето можете да инсталирате надстройка (колона или дестилатор), направени сами и фабрично произведени, например, произведени от Spirtmash. За тази цел са подходящи стандартни скоби и адаптери.

Завършване на бурето под лунната светлина

Монтаж на надстройката с помощта на скоба

TEN инсталация

На лунната апаратура бункерът на бире е по-модерен в технически смисъл, той се разби в петел за източване на бард и ТЕМ. Кранът е лесен за завинтване в отвора с резба по същия начин, както термометъра. Дебелината на стената на бурето позволява да се направи връзката доста издръжлива и да се запечата без никакви проблеми.

Усложнена с нагревателя. За да ги инсталирате, трябва да изрежете издутина от крушка с 5 см над дъното. Диаметърът на отвора е 6-8 мм. В него се заварява чрез заваряване с аргон или се заварява чрез адаптер за сребърно запояване с вътрешна резба, в който е завинтен винт TEN с мощност 3,5-5 kW. Това е доста сложна процедура, изискваща умения за заваряване и запояване и точни изчисления.

Пълна преработка на бурето

Съществуват варианти на лунните устройства от буре с по-сложно усъвършенстване. Това засяга, на първо място, капака на съда. Тя отрязва дупка с диаметър 20-30 мм и монтира фланец с клонка на болтове или болтове. Такъв буре е по-удобен за измиване, а закрепването на надстройката е по-надеждно, отколкото с помощта на иго.

Можете също така да намерите самостоятелно изработена конструкция, в която горната част на готварска печка с адаптер, клапан и стандартната брава са заварени в бурето. Но по мнението на тази практика, не е необходима такава сложна обработка на бурето - така че можете да използвате обикновен котлон или заварени привързаност към пан изработени от неръждаема стомана, без да купувате скъпи бира контейнери.

Ако възнамерявате да направите лунен луд от бира, тогава трябва да останете на опцията с минимално преработване на плавателния съд. За да го допълните, имате нужда само от термометър и кран за източване на шлеп.

Изчертаване на самостоятелна бункера

Чертеж на апаратура от буре с наклонена колона

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под наляганеНие правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Ние правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да растеНие правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да расте
Неконкурентно домашно устройство със собствени ръцеНеконкурентно домашно устройство със собствени ръце
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Модерният сатурно апарат на съвременната класикаМодерният сатурно апарат на съвременната класика
Доктор на провинцията елит на лунна машинаДоктор на провинцията елит на лунна машина
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Кои котли са по-добриКои котли са по-добри
» » Как да си направим пивоварна от бира за бира
© 2021 BggeHat.com