Ние правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да расте

Проектирането и монтажът на лунна машина е интересна и завладяваща дейност. Ако по някаква причина не сте доволни от закупуването на готово устройство за промишлено производство, остава да направите самата инсталация за собствено пиво. Самостоятелен апарат, изработен от буркан за мляко, е един от най-приемливите варианти, както по отношение на цената, така и по отношение на обема на операциите, необходими за повторно оборудване на съда.

Предимства на млечните кутии

Като дестилационен куб, млечните кутии са по-добри от много адаптирани контейнери. Те се отварят само за тенджерите под налягане, а дори и след това с броя на опциите за избор на обем, млечните кутии не са равни. Те могат да бъдат закупени в обем от 10 до 100 литра на много изгодна цена. Защото устройството не трябва да купува ново оръдие, можете да го намерите на употребявания пазар в доста прилично състояние.

Дестилационен куб

Алуминиевите кутии са най-популярната бутилка куб, но не и най-безопасната

Контейнерите се характеризират с характерна форма с конична горна част, широка уста и капак, снабдена с контур и специална брава. За транспортиране на мляко се използват специални подложки от гума или силикон. Те са доста подходящи за дестилация, поддържащи сравнително високи температури. Но гумените уплътнения са доста нестабилни, така че те трябва да бъдат заменени със силикон. Изрежете такива от лист или използвайте рязане по маркуча просто и евтино.

За да направите домашно приготвено устройство със собствените си ръце, от пакета за мляко се изисква минимум промени. Първо, пробийте дупка в центъра на капака за монтажа на тръбата за пара. Диаметърът му зависи от бъдещата надстройка. Ако ще инсталирате конвенционален дестилатор със сушилня и мехурче, тогава има достатъчно длето с резба, върху която ще се завинтва поставката за пара на тръбата.

Уточняване на капака на кутията

В капака пробийте два отвора

Ако е инсталирана дестилационната колона, отворът трябва да е по-голям. Тя се вкарва в адаптера за закрепване на колоната с помощта на скоба или яка. Съединенията и адапторите се фиксират посредством две затягащи гайки, вътрешни и външни, под които са монтирани силиконови уплътнения. Конецът на тръбата може да бъде отрязан у дома. Подходящи кранове и матрици се намират във всеки гараж.

Вторият отвор за термометър с диаметър 5,5 мм се пробива в капака или стената на контейнера в горната част на конуса. По-практично е да инсталирате термометър в капака - там е достатъчно място и е по-лесно да го пробиете. В резбата се нарязва нишка и дължината на тръба от неръждаема стомана с дължина около 5 см, с предварително нарязана резба се завинтва. При някои домашни проекти се монтира запечатан ръкав. Това е технически коректно решение за цялостното запечатване на изпарителя, но температурата е до известна степен изкривена. Въпреки че 2-3 C в работата на домакинския уред не са критични, но е по-добре, че стеблото на термометъра е директно в контакт със средата. Много е лесно да направите ръкава - просто завийте дъното на тръбната тръба.

Свързване и термометър в капака на апарата

В отворите на капака се монтира фитинг и термометър

Можете да инсталирате всяко дестилируемо фабрично оборудване върху кутията, например машината Malinovka, предназначена специално за кутия. Колоните на "Brownies", "Phoenix Crystal", "Ермак плюс", "Katyusha" също са добре пригодени да работят върху колба за мляко. Трябва само да закупите модула за захващане преди преобразуването на млечния канал, така че да не се бърка с диаметъра на монтажната дюза.

безопасност

Необходимо е да се монтира предпазен клапан на самарабара от колбата. Той също така е монтиран в капака върху нишка или уплътнител. Много удобно е да се използва стандартен вентил от многофункционална или подготвена печка. Можете да ги купите на пазара или в Интернет. Те струват малко в сравнение с цената на останалата част от оборудването и тяхната роля е много важна. Контейнерите за мляко се затварят плътно, ключалките са силни и проблемите могат да бъдат забележими, ако тръбопроводът е блокиран.

Препоръчваме: Какво е серпентина и как да го направите сами

Изцедете петел



Кранът за изтичане на бара се инсталира само при обем на колбата над 25 литра. По-малките съдове са много удобни за изваждане от табелата - те са оборудвани с две странични дръжки. Широкият врат и наклоненият или сменяем капак позволяват спокойно изливане на барда и измиване на колбата.

Парогенератор

Пълното възстановяване на колбата завършва с монтаж на връзка за свързване на парогенератора. Тя се врязва в страничната стена на височина 2,5 см от дъното. От външната страна на тръбата резбата се изрязва, за да се свърже тръбата за пара, мехурчето - перфорирана спирала, преминаваща от периметъра към центъра на дъното, е свързана към вътрешната. Пароструйната система е направена от неръждаема стомана или мед. Диаметърът на тръбата е от 10 мм. Направете го спирала с желаната конфигурация е лесна за същата технология като намотка за хладилника.

Електрически нагревател

Реконструирането на лунната светлина със собствените си ръце от кутиите може да се нагрява от електричество. За да направите това, достатъчно е да заредите от двете страни електрически нагревател с мощност 1,5 kW. За тази цел пробийте два отвора в зависимост от размера на нагревателя, ако е тип "С" или с голям диаметър, ако нагревателят е спирална.

Самостоятелен апарат с ТЕМ

Такова устройство може да бъде оборудвано с нагревателни елементи

Отоплителните тела са запечатани с помощта на лента FUM или специална топлоустойчива замазка и фиксирани с гайки. Свързващият кабел трябва да бъде избран с напречно сечение най-малко 2,5 см. Ако е възможно, инсталирайте електронния блок за управление или реостата. Това е много по-удобно, отколкото алтернативно включване / изключване на нагревателя. За настройка на режимите "високоскоростно отопление" и "дестилация" са необходими два нагревателя. Ако луната има обем повече от 30 литра, нагревателят с мощност 1,5 kW е малък. Трябва да инсталирате един 3 kW и един 1.5 kW. Това е най-удобната комбинация от капацитети.

Избор на канонен материал

Колбите за мляко са изработени от алуминий и неръждаема стомана. Алуминиевите кутии с 20 - 50 литра по това време се произвеждат само в страните от ОНД, Русия и Китай. Неръждаем - практически във всички страни на Европа и, разбира се, в Китай. Европейските и китайските кутии могат да бъдат намерени както с конвенционални капаци за захващане, така и с винт. И двете версии са подходящи за луксозни устройства от всякакъв вид.

Ако не изпитвате много големи затруднения с финансите, купувайте неръждаема кутия. На цена - по-добър китайски, в качеството - европейски. Но дори и в неръждаеми колби от Китай има достатъчно силни стени, дъно и капак (дебелина от 1,5 мм) и са направени от хранителни марки от стомана. Но имаме нужда и от предпазливост - ако интернет или Али предлага кутии на напълно изгодни цени - нещо не е наред. Сравнете цените можете да намерите на специализирани сайтове.

Алуминиевите кутии са малко по-евтини. Те са доста издръжливи, лесни за превръщане и напълно устойчиви на корозия. Но според повечето лекари и гастроентеролози, за лунната пеперуда, те не са напълно подходящи. Ефектът на алуминий върху човешкото тяло не е напълно разбран и контактът на този метал с горещи пари от алкохол може да съдържа много изненади.

Но в същото време повечето домашни домашни уреди в Русия се произвеждат от алуминиеви кутии за мляко и има милиони от тях. Нямаше широко известни случаи на отравяне или увреждане на здравето от алуминий. Поради това алуминиевите кутии за мляко за правене на лунна машина от собствените си ръце могат да се считат условно допустими без допълнителни ограничения.

За да направите домашен апарат от буркан, ако разполагате с необходимите материали и инструменти, можете да го направите след няколко часа. При търсене и закупуване на компоненти - за 2-3 дни. Животът на такава инсталация е неограничен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим кубКак да си направим куб
Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под наляганеНие правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Какво могат да направят маймунските занаятчииКакво могат да направят маймунските занаятчии
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Какво е електрически собственик на жилище?Какво е електрически собственик на жилище?
Домашен парнов генератор за собствениците на жилищаДомашен парнов генератор за собствениците на жилища
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
» » Ние правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да расте
© 2021 BggeHat.com