Поради това, което устройството нептун не е спечелило популярност

В серия от устройства за битова употреба с имената на астрономическите посоки - "Юпитер", "Сатурн" и др. лунната светлина "Нептун" определено не е бонус. Въпреки доста приличните танкове, с които е завършена, самият дестилатор оставя много да се желае.

Когато преглеждате устройството незабавно, има чувството, че производителите (в нашия случай - китайците) относно варенето в реални условия имат много приблизителна идея и просто неуспешно са копирали първото устройство от типа колона. Коя марка стана прототип на "Нептун" е трудно да се прецени. Най-вероятно дизайнерите са остарели, защото светът е китайски начин - отвсякъде малко по малко.

Така че в началото на XXI век те са построили автомобили и повечето домакински уреди и инструменти. Само след десетилетие имаше повече или по-малко приемливи конструкции, способни поне да работят на необходимото ниво. С лунния "Нептун" това все още не се е случило.

Първо за "плюсовете" на апарата

Както вече беше споменато, устройството е снабдено с приличен брой дестилационни кубчета. Сред тях, много добри тенджери под налягане за 9 и 11 литра, буркани от алуминий до 18 литра, неръждаеми кутии с различни конфигурации за 10-11 литра. Някои от тях са оборудвани с нагревателни елементи, а останалите са предназначени за монтаж на индукционни или газови печки.

Нептунната лудория

Апарат на тенджера под налягане

Всички или почти всички танкове са няколко преработени китайски ястия, които могат да се намерят в магазините. Някои екземпляри, особено котлони под налягане, са доста добри, други са обикновени тънкостенни потребителски стоки. Изглежда, че устройството се произвежда серийно от всичко, което идва на ръка.

За да изберете наистина добър куб, трябва да изучите поведението на всеки от тях по време на дестилацията. По мое мнение, най-добрите от тях са апаратът на Нептун на кухни под налягане. Много удобно за сглобяване, правилно запечатване и доста издръжлив. Единственото нещо, което може да се счита за минус, е малка сума. Но има ли недостатък за Нептун, ще поговорим по-късно.

Нептун на бурканчето

Нептун в алуминиева колба

На второ място е алуминиева колба с 18 литра. Старият доказан дестилационен куб, използван от времето на СССР, когато не се виждаше по-подходящо ястие. Възможно е да се говори за особеностите на взаимодействието между алуминий и алкохол за дълго време, но по-голямата част от производителите на дори прилични устройства грях с тенденция да използват алуминиеви кутии за мляко. Много удобно.

Сега за недостатъците му

Преминаваме до минусите на апарата. "Нептун" с основателна причина може да се нарече "джоб" или "преносим". Дали дизайнерите съжаляваха за неръждаемата стомана или напълно не разбират същността на процесите, но дестилаторът на "Нептун" е напълно неактивен.

Препоръчително: "Добра топлина" - лунен луд за всеки вкус


На първо място, тя се отнася до размерите на хладилника. Ако се опитате да карате лунна светлина с обявената скорост от 1,3 l / h, тогава ще излезе пара от тръбата на изхода. Дори и с високо налягане на водата в охладителя, което очевидно не е позволено маркучи от мек силикон, поставени само на съединението, без никакви скоби.

Ако клемата по някакъв начин може да се носи по някакъв начин, тогава долната част е инсталирана, така че дори и обикновен маркуч да е трудно - изолацията на плетената част пречи. Между другото, същото важи и за тръбата за извличане на кондензат. То се загрява достатъчно силно, до такава степен, че от нея може да се стича пара, така че мекият маркуч се изплъзва.

Хладилен уред Нептун

С херметичността на отдушника може да има проблеми

За да се получи относително студена чаша в основния дестилационен стадий, скоростта на дестилация трябва да бъде не повече от 0.3-0.5 l / h. За да получите 1,5 литра на 50 градуса лунна светлина за три часа и дори при постоянен мониторинг на температурата на нагряване, плащането на почти 7 000 рубли е прекалено много лукс. Можете да си купите по-примитивно, но продуктивно и безопасно устройство, дори и със суха клетка.

Това е така, защото на хладилника не е привлечен и доста работещи царе, макар и не в основната конфигурация, но с допълнителна колона. Те се продават отделно. В чест производители резбови съединения напълно надежден, силиконови уплътнения е доста добър и вътрешната дюза Selivanenko (малки спирала от неръждаема стомана или мед) е доста сходен с оригинала.

За съжаление, с този охладител не е възможно да се провери ефективността на колоната и няма смисъл. Без наличието на термометър върху резервоара и горната част на колоната е много трудно да се постигне повече или по-малко приемлив начин на дестилация по време на основната или частична дестилация.

Разбира се, устройството може да се подобри дори и с някои умения за работа с машина за заваряване с аргон, сондаж и познаване на начините на нарязване на неръждаема стомана. Но заслужава ли си да си купите полуготов продукт под прикритието на пълноправно устройство? По-добре е да се купи необходимите материали на пазара - тенджера под налягане, на няколко секции на тръбата, термометър, кранови и силиконови маркучи и в гаража за един или два дни, за да се изгради нещо подобно, но по-продуктивни и сигурни. Спирално-призматичната дюза се продава и на специализирани сайтове.

Между другото, за безопасността - ако все пак сте решили да използвате устройството на Нептун, опитайте да не го инсталирате на печка за газ или дърва. С пробива на алкохолните пари от дюзата за взрив, разбира се, това не се случва, но пламъкът на пламъка може да излезе добре.

- Ако имате друго мнение за лунния "Нептун" - пишете ни. Интересно е.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да защитите апартамента от изтичане на вода изберете защитна системаКак да защитите апартамента от изтичане на вода изберете защитна система
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Преглед на лунните машини luxstahlПреглед на лунните машини luxstahl
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Модерният сатурно апарат на съвременната класикаМодерният сатурно апарат на съвременната класика
Доктор на провинцията елит на лунна машинаДоктор на провинцията елит на лунна машина
Самозареждащи се устройства само за възрастниСамозареждащи се устройства само за възрастни
Лайтхаус сред евтини луксозни машиниЛайтхаус сред евтини луксозни машини
Дали националният апарат е антонич?Дали националният апарат е антонич?
» » Поради това, което устройството нептун не е спечелило популярност
© 2021 BggeHat.com