Как да защитите апартамента от изтичане на вода изберете защитна система

Модерните къщи са оборудвани с голям брой санитарни изделия и домакински уреди, чието функциониране е свързано с използването на вода. Без съмнение, тоалетни, душове, перални машини, съдомиялни машини, отопление и дори хладилник с ледогенератор е много удобно и полезни предмети от бита, които улесняват живота на съвременния човек. Но понякога с тези ползи от цивилизацията има течове, а непредвидено наводнение причинява големи проблеми. За да се предотврати настъпването на течове и съответно да се избегнат непредвидени разходи за отстраняване на последиците от тях, ще бъде предоставена специална система за защита. Необходимо е само да изберете и инсталирате правилно.

Система за защита на три китове - как работи?

Не е трудно да се разбере принципът на работа на такова оборудване. Всяка система за защита срещу течове се основава на три задължителни елемента. Първият е сензорите, които се монтират под банята, зад пералните машини, съдомиялните машини, в душ-кабини, в радиаторите, както и в други места, където има опасност от течове, но е почти невъзможно да ги забележите веднага. Вторият компонент на защитата е контролната единица, която изпълнява функцията на електронния диспечер. Веднага след като водата в системата започне да изтича, сензорът ще работи и сигналът, получен от контролера, ще бъде прехвърлен към третия елемент на конструкцията - блокиращия механизъм. В зависимост от избраната защита и мястото на монтаж стандартните сферични кранове с електрически задвижващи или соленоидни клапани могат да се използват като аварийно изключване.

Основните компоненти на всяка защитна система са сензорът, управляващият блок и заключващият механизъм

Основните компоненти на всяка защитна система са сензорът, управляващият блок и заключващият механизъм

Със същия принцип на работа на всички системи и проекти за защита има и други параметри с допълнителна функционалност, степен на удобство, практичност и, разбира се, сигурност на употребата. Също така е необходимо да се вземе под внимание както конфигурацията на комплекта, необходима за всеки конкретен случай, така и възможността за използване на допълнително оборудване.

Изучавайки техническите характеристики на най-търсените модели за защита, ние ще се опитаме да определим положителните аспекти на тяхната работа и да предупредим за възможни трудности. По този начин, като се има предвид продукта в няколко аспекта, ще бъде по-лесно да изберете правилното устройство, за да се предпази от течове вода.

Признат надеждност

Защита Gidrolock се произвежда от компанията Gidroresurs - лидер в производството на оборудване, което гарантира безопасността на работата на инженерните водоснабдителни мрежи от всякаква сложност. Това гарантира високо качество на продукта, дълъг експлоатационен живот и следните предимства:

  • Практичност. Доставените сферични електрически задвижвания с различни размери и сензори лесно се допълват с необходимото оборудване до необходимото количество. Така че до 20 допълнителни сензора и 20 сачмени вентила на електрическото задвижване могат да бъдат свързани към стандартното устройство, а също и дължината на 3-метровия кабел и 100 метра може да се увеличи. Системата поддържа инсталирането на стотици радио-сензори и функционирането на съвременната GSM-сигнализация, която незабавно уведомява собственика за настъпилия теч.
  • Безопасност и гаранции. Инсталацията работи на автономно захранване, от което към сферичния мотор се прилага напрежение от 12 волта. Тази батерия периодично се презарежда от преминаващ слаб ток, поради което е достатъчен за дълъг период на работа без подмяна и преинсталация. Освен това, продуктите, продавани чрез оторизирани търговци, при условие, 3-годишна гаранция, по време на която устройството като цяло или отделните му компоненти могат да бъдат заменени или ремонтирани в отсъствието на механични повреди.
  • Скорост на реакция. Донякъде нарушава скоростта на работа на защитната система. След откриване на течове, клапаните ще бъдат затворени само след 30 секунди.
  • Функционалност. Елементите на припокриването на устройството са направени от неръждаема сплав, което им позволява да издържат на налягане до 64 атмосфери. Полиуретановите уплътнения се характеризират с дълготрайност и голяма трайност. Високата термична устойчивост на материалите им позволява да издържат на нагряване до 220 градуса по Целзий. По този начин заключващите механизми на системата не се влошават и на практика не се износват дори след 10 000 затварящи отвори.
Gidrolock топка моторни компания на хидроресурси

Gidrolock топка моторни компания на хидроресурси

защита Висококачествено срещу изтичане на вода в апартамента трябва да се вземат под внимание оперативните характеристики, защото всички водни мрежи неизбежно се сблъскват с вар до вкисва работни оборудване единици. В този проект се осигуряват автоматични заключващи механизми и на всеки две седмици крановете се завъртат на 5 градуса, като по този начин се предотвратява натрупването на натрупвания.

Вътрешно производство - тествано по време

Вътрешната фирма "Специални системи и технологии" от 2002 г. насам се занимава с разработването и освобождаването на защитни системи. Техните модели се различават в техническите характеристики, затова си струва да се отбележи най-важното.

Системен контролер

Системният контролер "Нептун" е програмиран да самопочиства системата

По този начин инсталирането на базата на Нептун е свързано с напрежение 220 волта, което не е безопасно в случай на авария или неспазване на правилата за монтаж. От тази гледна точка функционирането на енергийната система на Нептун с напрежение 12 волта е по-безопасно по ред. Производителят също така осигурява стабилността на инсталацията. В моделите, освен автономния елемент, има и непрекъснат източник, който осигурява работата на защитата дори когато електричеството е изключено. Системата има допълнителни предимства:

  • Скорост на реакция. Предимства на системата в това отношение са ясни: да се наложи над крана не се нуждаят от повече от 21 секунди, което със сигурност ще запазят водата не само се намират в съседство обзавеждане на дома, но също и за да се предотврати по-силен мокър подови настилки.
  • Универсалност и ефективност. Моделите са оборудвани с два стандартни датчика, но към системата могат да се добавят допълнителни сензори, за да се предпази апартамента от вода и изтичане на топлина. Също така можете да промените дължината на кабела, ако стандартният 1 метър не е достатъчен.

За успешна работа на централата, контролерът е програмиран за периодично самопочистване на системата, което се стартира веднъж месечно и припокриващите се клапи се задействат автоматично. Това предотвратява натрупването на депозити на работните механизми.

При закупените от оторизирана дилърска система гаранцията на производителя се удължава за период от 3 години.

Бързо и безопасно

Основните предимства на Aquastorage от компанията "SuperSystems" са трайност и безопасност. Правилното свързване на оборудването гарантира неговата експлоатация в рамките на 4 години. В допълнение, компанията пое отговорност, потвърждавайки гаранция за живота на уникални сензори за жици, независимо от мястото и времето на покупката им.

Системна сигурност

Безопасността на системата "Аквапарк" се осигурява от ниско работно напрежение

Безопасността на тази защитна система се осигурява от ниското си работно напрежение от 5V, което дори при аварийни ситуации няма да навреди на здравето на потребителя. Застъпващите се кранчета от месинг с никелово покритие предотвратяват появата на примеси, вредни за човешкото тяло в чешмяната вода. Допълнителните предимства на дизайна включват следните факти:

  • Скорост на реакция. По този въпрос тази система е истински запис. Ако се установи изтичането, крановете се припокриват само след 3 секунди! Технологията на "интелигентния кран", която се използва незабавно, анализира възникващите неизправности и блокира подаването на вода.

  • Надеждност. При производството на продукти компанията използва собствените си разработки, насочени към подобряване на функционалността и издръжливостта на машините. Чифт тефлонови уплътнения и трети еластичен силикон осигуряват минимално триене и съответно консумират минимална енергия.
  • Универсалност. Възможността за подобряване и завършване на дизайна ви позволява лесно да надграждате жични и безжични системи. Тази защита лесно се синхронизира с интелигентната къща, свързана към помпеното оборудване и мобилната GSM-сигнализация.

Правилният избор

След като се запознае с техническите характеристики на представените системи, остава само да се определи броят на допълнителните елементи, да се изчисли оптималната дължина на телта с кран и след като се придобие всичко необходимо, да се осигури професионална инсталация на цялата инсталация. Висококачествената защита на системите за водоснабдяване ще предотврати изтичането и възможността за наводняване на собственост и в резултат на това ще спаси собственика на къщата или апартамента от проблеми и непредвидени финансови разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машинаКак да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машина
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Как да свържете узо без схема за заземяване, експертни съветиКак да свържете узо без схема за заземяване, експертни съвети
Автоматично предотвратяване на течове на водаАвтоматично предотвратяване на течове на вода
Класификация и приложение на дренажните помпиКласификация и приложение на дренажните помпи
Видове системи за отопление на къщиВидове системи за отопление на къщи
Основни характеристики на пералните машини за частитеОсновни характеристики на пералните машини за частите
Предимства на кабелна отоплителна система пред водни системиПредимства на кабелна отоплителна система пред водни системи
Битови домакински електроуредиБитови домакински електроуреди
Местна база за лечение в частна къщаМестна база за лечение в частна къща
» » Как да защитите апартамента от изтичане на вода изберете защитна система
© 2021 BggeHat.com