Moonshine устройство Меркурий уверен среден грах

Аматьорски уреди за продажба на бира могат да бъдат намерени много. Съществуват много успешни и продуктивни модели сред тях, очевидно са неподходящи и дори опасни за употреба, но по-голямата част от дизайна са средни капацитети и устройства за изпълнение на такива типове:
  • дестилатори с поточен кондензатор без суха клетка и обратен хладник;
  • същите конструкции за хладилник с постоянна вода;
  • дестилатори с поточен кондензатор и обратен хладник;
  • същите опции + суха клетка;
  • устройства с дестилационна колона;
  • дестилатори с колонен тип с обратен хладник.

Почти всички модели на лунна машина са варианти на тези стандартни дизайни и се различават само по размер, материал на производство и производителност. Да, дори и качество. Някои от тях се произвеждат изрично в заводите в завода, други в занаятчийски или полу-домашни условия.

Разнообразието от устройства не е техният недостатък. По-скоро, напротив, винаги можете да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Луната

апарат от живак

Не може да се каже, че той е сред най-добрите, но не може да бъде класиран като аутсайдер. Това е напълно функционално и висококачествено устройство за домашна употреба. Привлича не само броя на модификациите и широк набор от съоръжения, но и мисленият дизайн на дестилатора, без специални украшения, но практичен и издръжлив.

дестилатор

Колонообразната конфигурация на обратен хладник и хладилника, свързани чрез нишка и силиконово уплътнение, отдавна са доказали своите предимства по отношение на издръжливост и практичност. Малка височина от 370 мм ви позволява да монтирате уреда под капака на газовата печка (със стандартно чекмедже). Към резервоара дестилаторът също е свързан чрез резба, поради което няма странични товари, характерни за апарати с дистанционен кондензатор.

Хладилникът е с доста прилични размери, диаметърът му е 57 мм и е напълно способен да се справи с дестилацията до 2 л / час. Декларираните 4 литра / час могат да бъдат получени само теоретично, но на практика това дори не е необходимо да се търси. Такова преувеличаване на възможностите на устройството е грях на почти всички производители, затова е невъзможно да се разгледа дефектът на "Меркурий".

Хладилен апарат Меркурий

Хладилни апарати

Хладилникът е добре заварен, фитингите са инсталирани на доста прилично разстояние от стената на колоната, така че няма проблеми при свързването на маркучите за вода и избора на продукт.

Дестилирани кубчета

Асортиментът от мощности, с които се снабдява самостоятелният апарат "Меркурий", се различава с приемлив диапазон от обем - от 10 до 30 литра, и ширината на дизайнерските решения. Този факт доказва твърдението на дизайнерите на Меркурий, че устройството е предназначено за монтаж на всякакви съдове.

Препоръчваме: Да си купите Лустрал 3 или не?


Стандартното оборудване включва турски тенджери под налягане, алуминиеви и неръждаеми колби, гърнета от неръждаема стомана. Някои от тях са оборудвани с дренажни клапани.

Практически всички кубове са оборудвани с термометри, има не само на няколко бюджетни модела. Наличието на термометър и прилично въже не само позволява директна дестилация, но и фракционна дестилация за получаване на алкохол с висока чистота. Контейнерите за устройството "Mercury" са избрани за висококачествени и проблеми при работа няма да създадат. При повечето от тях, инсталирането с резба на колоната се прилага директно върху отвора на капака, но няколко модела използват фланцова инсталация.

И в двата случая, уплътненията са изработени от качествен силикон и няма претенции към нивото на запечатване. Устройството е сглобено бързо, без да се използват каквито и да било инструменти и също така е удобно демонтирано.

Съдържание на опаковката

Във връзка с пакета, фантазията на продуцентите е "отлична". В допълнение към стандартните силиконови маркучи, адаптери и термометър, удължено завършване предполага наличието на пластмасови контейнери за ферментацията на въглеродни колони, хидравлични брави, Спиртомери и нагреватели. Това не отчита сумата от дрожди, бутилки с механични капаци и книги - инструкции.

Ако ферментационният резервоар и водният капан винаги са полезни, нагревателят в този комплект е очевидно излишен. В допълнение към ниската си мощност - само 0.1 kW, никой от предложените резервоари за неговото инсталиране не е подходящ. Независимо, разбира се, можете да измислите някакъв начин да го инсталирате, но дали е целесъобразно да оградите градината.

Ако за отопление не е възможно да се използва индукционна или газова готварска печка, не е ли по-добре да се купува Меркурий с вграден нагревател, има някои в асортимента на апаратите. Особено удобен за използване комплект с резервоар от 20 литра.

След като сте закупили устройството "Меркурий", можете да се надявате за неговата дълготрайна продуктова работа без специални модификации. Преди първото стартиране е необходимо да се провери запечатването на местата за монтаж на термометри, изпускателни кранове и нагревателни елементи. В повечето случаи това изисква усилване.

В допълнение, устройството може да се подобри, като се закупи допълнителен сегмент от камерата и се монтира в приставката Panchenkov или Selivanenko. Но без изменения Меркурий може да работи доста успешно, ако не и да преследва скоростта на дестилация. С тиха работа от 1,5-2 литра качествена напитка на час за работа, вие сте гарантирани.

Ако имате опит в работата с един от моделите на дестилатора Меркурий - споделете го с нас и нашите читатели. Оценяваме мнението на реалните потребители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Преглед на машините на лунен фонексПреглед на машините на лунен фонекс
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Устройството и принципа на работа на обратен хладникУстройството и принципа на работа на обратен хладник
Устройството и принципът на работа на дестилационната колонаУстройството и принципът на работа на дестилационната колона
4 Най-добър дизайн за домашен обратен хладник4 Най-добър дизайн за домашен обратен хладник
Преглед на лунните машини luxstahlПреглед на лунните машини luxstahl
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
» » Moonshine устройство Меркурий уверен среден грах
© 2021 BggeHat.com