Какво могат да направят маймунските занаятчии

Автоматизираните устройства под марката "Umelets" са познати на руския пазар повече от 3 години. Съставът се разширява до 13 варианта, сред които може да бъде избран като апарат за различни дестилационни условия и за получаване на напитки с различни нива на качество. Има инсталации за директна дестилация, които не са натоварени от сушилни или дефлегатори, но има такива, при които има очевидно излишък на тези устройства.

Производителят позиционира самостоятелно направените устройства "Umelets" като бюджетни, достъпни за всички, както по отношение на цената, така и при лесна поддръжка. И наистина е така. Устройствата са евтини, доста качествени, но без много въображение. Проектантите се фокусираха върху функционалността, която е напълно оправдана.

Асортиментът на подарък дестилатори не модели, но можете да изберете единицата на няколко обем опции на куб, с поток и стационарни хладилни, с възможност за ароматизиране и по-нататъшно пречистване на водка без повторно дестилация.

Самоизработено устройство

Куб на устройството "Umelets"

По отношение на качеството на представянето устройствата изглеждат солидни в средата. Но по шевовете не се срещат, гайките са завинтени лесно и държат здраво, силиконови маркучи гъвкави и достатъчно дебели, за да не се изплъзват от съюзи с увеличаване на налягането на водата. Това може да се види, че заводът за производство на Moonshine "Хенди" устройства, подходящи за производството им много сериозно, но сегашното ниво на оборудване, което не може да се похвали. Оттук и бюджетните цени.

Характеристики на дизайна на устройствата

Автоматизираното устройство "Umelets" има някои функции, някои подобряват неговата функционалност, други изглеждат доста противоречиви и присъствието им в дизайна не винаги е в своя полза. Ще разгледаме конкретни модели по-долу, на първо място общите положителни аспекти:

  • Всички машини са оборудвани с вертикални в състава хладилници на потока през които имат предимства пред хоризонтални - дестилатни потоци от гравитацията и не предизвиква увеличение на пара напорни тръбопроводи чрез образуване на течни заготовки.
  • Диаметърът на парите е доста голям - 10 мм. Това е достатъчно дори за дестилация с повишена скорост. Дебелината на стената на тръбата е 1,5 мм. За устройства с една суха клетка е достатъчно, за моделите с две сухи клетки, границата на безопасност е малко по-малка.
  • Дизайнът на охладителя е много ефективен. В случай с дължина 20 см (диаметър 6,5 см) има серпентина с дължина почти метър, направена от тръба от неръждаема стомана с диаметър 10 мм. Деветте завода осигуряват почти пълно охлаждане на дестилата - на изхода температурата му не надвишава 30-35 ° С.
  • Наличието на две последователни суперавтомобили или цари и маргаритка в почти всички модели.

Основните модели на серията "Мистерия"

Всички модели от тази марка се произвеждат в няколко варианта на обема на дестилационните кубчета - 13-35 литра. За домашни нужди този обем куб е достатъчен за всички случаи. Резервоарите са изработени от неръждаема стомана AISI 304 в три варианта:

  1. с тесен врат, на който дестилационното оборудване е фиксирано с резбова връзка;
  2. с широко гърло с фланец на гвоздеите;
  3. с резервоар с кубична форма.

Всички резервоари са оборудвани с биметални термометри, но нямат дренажни клапи. За капацитет от 13-15 литра този дефект е почти незабележим, но при резервоар от 35 литра отсъствието на кран е конструктивен недостатък. Силиконовите уплътнения и фитингите за термометъра са херметически затворени и няма никакви оплаквания относно тези възли в клиентските отзиви.

Препоръчваме: Автоматизирани устройства "Grinalco" само за "възрастни"

Най-простото домашно приготвено устройство "Mystery" се произвежда под името "Distiller household". Проектантите минимално сведоха до минимум модела, оставяйки само резервоара и хладилника. Не е осигурен термометър, суха клетка, клапан в нея. Но подкупва цената - около 4000 рубли.

Тайнственото домакинство

Дестилатор домакинство

С някои умения за работа с неръждаема стомана, той може да се използва като добра основа за подобряване на дизайна на техните задачи. Неръждаемата стомана на резервоара и хладилника е с високо качество, така че без страх да може да бъде пробит, нарязан и заварен с аргон.

Дестилатор с метална непропускаща суха клетка също е снабден с термометър. Тя ви позволява да получите лунна пепел от по-високо пречистване по време на първата дестилация. Скоростта на дестилация е до 2 л / час. Дебелината на дъното на резервоарите на изкуствата достига 2 мм, така че те могат да бъдат нагрявани на всички видове плочи без опасения, че шлепът може да гори. Стоманата AISI 304 има добра топлопроводимост, а дъното се затопля равномерно.

Гипсокартонът е снабден с кран за източване на храчките - това ще е необходимо при работа с големи резервоари. Хладилникът и сухата клетка са направени под формата на единична единица. Минималните винтови връзки гарантират плътност и достатъчно висока якост. Същият дестилатор се инсталира на резервоар тип фланец с широка уста.

Втората версия на дестилатора - със стъклена сушилня и работещ охладител. Бутилката се завинтва върху капака, заварен към тръбопровода, и може да се използва като ароматизатор. Тя перфектно показва нивото на натрупаната течност и я отстранява дори в процеса на дестилация, за да излее храчките, не е трудно.

Дестилатор от този тип е монтиран на резервоара за фланец. Ключалките на капака издържат на материално тегло на буркана на сушилнята и хладилника с вода, а тръбите са достатъчно здрави, за да се огънат. Единствените места, където могат да се появят пукнатини и снижаване на налягането, са заваръчните шевове. Докато жалбите за подобен дефект не се появиха.

По време на полет на творческо въображение, дизайнерите на устройството "Аметис" инсталираха две последователни сухи кутии - метал и стъкло, или две стъклени. Дали подобен дизайн е оправдан е трудно да се каже. Фактът, че е твърде тромава и краткотрайна, е недвусмислено. По-добре е да се извърши ре-дестилация с една суха клетка, отколкото да се постигне оптимален температурен режим за такава сложна система, особено без втори термометър на сушилните.

Тук моделите на флангови дестилатори с цар (със суха клетка или без нея) са измислени и работещи. Самостоятелният апарат се оказва умерено компактен, оборудван с два термометъра и позволява да се получи алкохол с прилично ниво на пречистване.

Ако сте запознати със самозастроеното устройство "Mystery" на всеки модел - споделете опита си в секцията "коментари". Ние и вашите читатели се интересуват от Вашето мнение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Приятна топлина на лунната машина за всеки вкусПриятна топлина на лунната машина за всеки вкус
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Алкокар се издига на лунна светлина без ненужни амбицииАлкокар се издига на лунна светлина без ненужни амбиции
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
Добър и не много добър в апаратаДобър и не много добър в апарата
Безпристрастен преглед на лунната термосфераБезпристрастен преглед на лунната термосфера
Spirtmash сироп машини с многослойно дъноSpirtmash сироп машини с многослойно дъно
» » Какво могат да направят маймунските занаятчии
© 2021 BggeHat.com