Алкокар се издига на лунна светлина без ненужни амбиции

Впечатляващо постижение име "Alkovar" веднага отхвърля срамежливи намерения на някои производители да прикрият обикновен лунна светлина под интелигентен "дестилатор", макар и с по-спецификация - у дома. Семейството на "Алкакар" - бюджетни, добре изработени устройства, които много се използват, мисля, идеите на други хора, заимствани от други устройства.

Както повечето бюджетни дестилерии, Alkavar има редица недостатъци както в дизайна, така и в изпълнението. Тя може да се счита за добро основно устройство за по-нататъшно подобрение. Не е случайно, че създателите на тази техника в рекламата използват идеята, че това устройство е предназначено за феновете да експериментират.

Апаратура Алкокар

Алкокар "Икономика," Крепишок "и" Мечта "

Може би те имат различно значение в тези думи, например, твърдейки, че е създаден за гастрономи, които се опитват да дадат нов вкус на старите познати напитки. Но и от техническа гледна точка има нещо, на което да се работи.

Като аматьорско устройство всеки от моделите на колекцията работи върху оценката на "доброто", без да предизвиква нито специален ентусиазъм, нито сериозни коментари. И никой не очаква чудо от устройството на цена от малко над 5000 рубли. В него един метал струва повече от половината.

Цялостно впечатление

Както вече споменахме, цялостната картина е доста привлекателна - широк избор от модели, добри дестилационни способности, дестилатори са доста работещи, има сухи клетки, дефлегатори, термометри - всичко е като на хората.

Изработката не беше впечатляваща. Изглежда индустриален, но се появяват подробности за кустаризма. Очевидно е, че производствената база се нуждае от актуализиране. Но недостатъците са малки и не привличат конструктивни.

Оборудването също така покрива - евтини спиртометри, "ароматни" гумени уплътнения, силно омекотени чрез нагряване на PVC маркучи. Но, повтарям, такива недостатъци не са фатални, но се срещат и в по-скъпи модели с претенция за "професионализъм". Те могат да бъдат елиминирани сами, и евтино и радикално.

Алкокар Крепиш

Един от най-успешните модели в състава. "Krepysh" е монтиран на резервоар от 12 или 20 литра с термометър. Резервоарът е снабден с конична горна част с резбово гърло, на която е завинтена котва с височина 33 см и пълнеж от неръждаеми стружки. Царят е свързан с хладилник в едно устройство "всичко в едно", заварено, за да стане ясно защо се нарича "Krepysh".

Алкокар Крепиш

Алкокар "Крепиш"

Кралят, в допълнение към пълнежа, е оборудван с предварително мини хладилник, който отрязва значителна част от храчките дори на етапа на излизане от куба. Действителната производителност на устройството Krepysh е около 1,6 l / h при първата дестилация. Повторната дестилация дава по-добър продукт и скоростта може да се увеличи до 2 л / час. Дебитът на водата е приблизително 30 l / h.

Хладилник "Krepysh", направен добре - вертикално ориентиран, мощен (при изходна температура на кондензата не над 24 ° С), запечатан. В допълнение към резбовата връзка в гърлото на други потенциални места, няма изтичане на пари, освен при монтажа на термометъра. Искам да отбележа, че според прегледите това място е слабостта на устройството. Непосредствено след покупката термометърът трябва да се запечата с пенообразна лента и да се проверява периодично за течове.

Препоръчително: И какво можете да направите, апарата на "Ivanych"?

В Alkawar Universal 2v1



Името е силно и успокояващо, но всъщност означава само възможността за работа, както с течащ кондензатор, така и с намотка, включена в комплекта 2в1. В останалата част "Универсал" това е обикновен домашен уред със суха клетка. Освен това, сухата клетка не може да се сгъва, макар и с кран за източване.

Алкавар Вагон

Модел Alkovar "Universal"

Гръбът на апарата е доста широк, с капачка на фланеца върху шийките. В противен случай, тромавата структура на метална суха клетка и хладилник, отдалечени отстрани, не можеше да се задържи. Рискът от преобръщане на апаратурата "Universal" в посока на хладилника с непълна купа за дестилация предизвиква безпокойство. В хладилника е повече от един литър вода, а самият той тежи достатъчно.

Многофункционалността "Universal" не можете да подозирате - пара барабана монолитен, аромати, използвани няма да работи, термометърът е само един, в дюзата за пара линия Panchenkova не заредете конектора на парогенератора не. На формулировката на 2В1 универсалността завършва.

Алкавар Класик

Дизайнът на устройството "Classic" е наистина класически - куб, термометър, суха клетка, хладилник. Няма излишъци. От устройството "Economy" се различава само от наличието на термометър. "Класически" лесни за употреба, в резервоар 12 или 20 литра, снабдени с капак фланец широко гърло (150 mm), функционалната и продуктивен - до 2,5 л / ч при първата дестилация.

Наклонен хладилник и стъклен буркан на тънка тръба създава прилично напрежение върху заварените шевове, затова рано или късно се очаква, че "Класик" ще започне да прекарва гореща пара.

Механикът "Алкокар"

Алкокар Мед

Модел Alkovar "Мед"

Интересно устройство поне на външен вид. Рядко се вижда толкова красив човек сред бюджетните машини. Цената на "мед" обаче също се откроява. Но от гледна точка на функционалност и дизайн, струва си парите. Произведено "Мед" в две версии - с царя и със сушилня. Фитинги и месингови фитинги.

И като опция за подарък, и като нормално действащ дестилатор, "Мед" е основният конкурент на "Крепиш". Те изглеждат по-добре от тромавия "Dream" модел с три стъклени дайзарета, висящи над куба, или не по-малко загадъчни в дизайна на "Vulcan".

Несъмнено и двата "Dream", "Drummer" и "Vulcan" ще намерят своите поддръжници и купувачи. Но няма много много успешни модели в лунната линия на Алкавар. В процеса на "естествен подбор" те ще останат на пазара.

Очакваме вашите отзиви за Alkawar. Ние се интересуваме от мнението на онези, които са избрали тези дестилатори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове аламбични и техните разлики от лунна светлинаВидове аламбични и техните разлики от лунна светлина
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Какво е серпентина и как да го направите сами?Какво е серпентина и как да го направите сами?
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Какво могат да направят маймунските занаятчииКакво могат да направят маймунските занаятчии
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня
» » Алкокар се издига на лунна светлина без ненужни амбиции
© 2021 BggeHat.com