Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане

Самоусъвършенстването е творческа работа. Тук има къде да заблудите фантазиите си, както готвача, така и механикът. Самостоятелният апарат на тенджерата под налягане от собствените си ръце е един от най-простите дизайни, които могат да бъдат направени в домашна работилница или дори в кухнята, като се използват минимални инструменти. Да се ​​направи такова устройство е в силата на всеки човек, който поне веднъж в живота си е държал тренировка и гаечен ключ.
Апарат от тенджера под налягане

Самоизработена апаратура от готварска печка под налягане

Как да направите машина за варене от готварска печка под налягане

Конструкцията на класическия апарат за приготвяне на бира (дестилатор) се състои от резервоар за баржа (изпарител), тръба за гореща пара и кондензатор (намотка). При по-напреднали проекти, към тези задължителни възли се добавя суха клетка или (и) мехурче. Има мнение, че те са напълно излишни в домашните дестилатори и изпълняват по-декоративна функция, успокоявайки съвестта на лунния майстор и го карат да мисли, че той произвежда истински чист продукт.

Тази идея се изразява от хора, които познават само теоретичните основи на самоубийството, получени от статии в Интернет. Практикуващите единодушно потвърждават, че и сухата клетка, така и балонът изпълняват функциите си правилно и почистват лунната коса до доста прилично ниво. Разбира се, те малко усложняват процеса на дестилация и изискват постоянен мониторинг на температурния режим, но резултатът си заслужава.

Самостоятелно направените апарати от котлона под налягане могат да бъдат направени доста бързо - всички компоненти се купуват в магазин и се нуждаят от минимални промени. С известен късмет можете да си купите намотка за течаща или стояща вода. Ако това не може да бъде купено от магазин или пазар от народните занаятчии, то е лесно да се намери в Интернет на много изгодна цена. Ако имате някои умения, можете сами да си направите хладилник. Този параграф ще бъде разгледан в няколко параграфа.

Избор на готварска печка под налягане

Според съобщенията на много аматьори дизайнери и самостоятелно направени moonshakers, тенджера под налягане или multivarker е един от най-добрите опции изпарител. Той е изработен от неръждаема стомана за храна, има биметално или двойно дъно, херметично запечатан капак с безопасно за храна уплътнение и вентил.

Печка под налягане

Задачата ще се управлява от стандартна неръждаема стоманена подгряваща печка

Има продажба на алуминиеви тенджери под налягане, но не се препоръчва да купувате такива за домашно приготвено устройство - алуминият е двусмислен по отношение на въздействието върху човешкото здраве, особено когато се нагрява в атмосфера на алкохолни пари. Най-малкото, неговата безвредност все още е спорна в кръговете на учените и лекарите. Докато присъдата не е приета, по-добре е да се въздържат от използването й, особено след като има много кухненски печки от неръждаема стомана, както китайски, така и европейски.

За да направите домашно приготвена апаратура от готварска печка под налягане, не е необходимо да купувате нова. Също така може да има ястия, които вече не са годни за готвене, които след известно изменение могат да бъдат адаптирани към дестилационния куб. Само един подходящ обем е важен. Повечето тенджери под налягане се произвеждат в обеми, които са напълно неподходящи за домашно приготвено устройство - 5-7 литра. Това количество хляб е достатъчно, за да произведе 1-2 литра лунен лук, което очевидно не е достатъчно.

Но няколко компании произвеждат доста приличен капацитет готварски печки 13-17 литра. Това са HASCEVHER, Alpari, Bohmann, Shunfa, Tianxi. Можете да ги купите както в магазините за Китай, така и в интернет.

Често трябва да чуете въпроса - как да направите домашно приготвена апаратура от готварска печка под налягане, така че да е напълно безопасна? За да направите това, трябва да изберете печка с вграден предпазен клапан на капака. Ако няма такова устройство, ще трябва да го инсталирате сами - без клапан, използвайте готварска печка под налягане като домашно приготвено устройство е опасно.

За да монтирате фитинга за парна тръба в капака, е необходимо да пробиете дупка и да вкарате резбова тръба в него. Диаметърът на тръбата (вътрешната) е не по-малък от 10 мм. Той се притиска с капачки от външната и вътрешната страна на капака. Под гайките се монтират уплътнения, изработени от силикон или хранителна гума.

Покритие за апаратура

Капакът трябва да бъде снабден с фитинга

Вторият отвор се вкарва в пръта на електронния термометър или на резбата за биметалния термометър. Термометърът трябва да се монтира с уплътнител, така че парата да не излиза по време на дестилацията. Тя може да бъде запечатана с лента, силикон, каучук. Важно е, че избраният материал издържа на температури над 100 ° C. След инсталация монтаж, термометър и гнездото под клапана, ако тя не е в завода, което рядко се случва, така че изпарителят е готова, а лунна светлина от кухненската печка с ръцете си все още изискват някаква работа.

Препоръчваме Ви: Възможно ли е да направите коригираща колона

Парна линия



За отстраняването на алкохолните пари от тенджерата под налягане - multivarka се изисква тръба с диаметър 10 mm. Тя трябва да бъде запечатана върху съединението или да бъде закрепена към нея чрез съединителна гайка. Материалът на паропровода може да служи като силикон, мед, неръждаема стомана, месинг. Най-добре е да се използва метал - силикон, макар и доста издръжлив материал и доста безопасен за храна, в много аспекти неудобен за употреба. Когато се нагрява, омекотява и задържа в желаното положение ще се нуждае от допълнителна скоба.

Парна тръба от неръждаема стомана

За предпочитане е да се направи тръба за пара, изработена от неръждаема стомана

Металната тръба за пара се огъва под формата на буквата "G" или "P" и се свързва със сухата клетка с помощта на една и съща гайка, както при капака на резервоара. Важно е да изграждането на лунната костенурка така че сухата клетка да не се окачва във въздуха на тръбата на паропровода, но да се опира върху твърда основа от дърво или метал или да е окачена от куката. Прекалените натоварвания на тръбата за пара водят до повреда.

Част от тръбата за пара, която води от сухата клетка към хладилника, също е изработена от метал. Всички връзки са запечатани с гайки и уплътнения.

хладилник

Самопроизводственият апарат от мулти-маркера се използва най-добре с хладилник с поточен тип. Ако не можете да си купите тази, можете да издърпате серпентината от медна или неръждаема тръба. В къщи е по-лесно да се работи с мед или месинг, но можете да се справите и с неръждаема стомана.

Преди да започнете работа, е необходимо да намерите корпуса за хладилник, в който ще бъде поставена намотката. За това е възможно да се използва пластмаса канализационните тръби, прекъсване част от своята дължина 40-50 см, на резонатор ауспуха на превозното средство, емайл, алуминий, или кутии от неръждаема стомана, капацитет от 3 до 5 литра.

Хладилник от канализационната тръба

Хладилник от канализационната тръба

В страничната стена на тялото се пробиват две дупки, едната под капака е 2 -4 см, а втората - 2-3 см над дъното. В тях се завинтват водопроводни фитинги. Студената се подава на дъното, горещо се поема от горната част. Друг отвор трябва да е в долната или долната част на стената - за изпускателната тръба на серпентината и една в капака - за свързване към тръбата за пара.

намотка се е направена така - дължината на тръба 2-2.5 m излива пресява сух пясък, инсталирана приставка коляно (дървен клин) и тръбата е фиксирана с единия край на винта на пейката. Свободната част на тръбата се навива на предварително приготвена част от тръбата или на заготовка (дърво, метал), чийто диаметър е 3-4 см по-малък от вътрешния диаметър на тялото.

Прочетете как да направите хладилник от канализационна тръба

Въртящите се намотки се правят свободно - разстоянието между съседните трябва да е поне 1,5 см, за по-добър топлообмен. След края на навиването на тръбата, щепселът се пробива и пясъкът се изхвърля чрез разклащане и потупване с дървена пръчка или kiyankoy. Остава само да инсталирате намотката в тялото, да я запечатате и да я свържете към тръбата за пара - домашно приготвената апаратура от готварска печка е готова.

За домашно приготвяне на лунен лук от захарно-дрождени бракове в малки количества, апаратът на хладилника под налягане - multivark е един от най-добрите. Тя е издръжлива, може да бъде нагрята на всяка плоча, тя е напълно почистена. Между сесиите за самонаваряване, готварската подготовка може да се използва по предназначение или като контейнер за варене на квас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим кубКак да си направим куб
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Неконкурентно домашно устройство със собствени ръцеНеконкурентно домашно устройство със собствени ръце
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Какво могат да направят маймунските занаятчииКакво могат да направят маймунските занаятчии
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Домашен парнов генератор за собствениците на жилищаДомашен парнов генератор за собствениците на жилища
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Как да си направим пивоварна от бира за бираКак да си направим пивоварна от бира за бира
» » Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане
© 2021 BggeHat.com