Изработване на метли за вана

За мнозина, посещение на банята, цял ритуал, за да очисти тялото. И, разбира се, не можете да си представите вана без хубаво размахване. Може да се закупи вече в самата баня или на пазара.

Но повечето, любителите на добрата пара, висококачествената метла, сами ги правят. Както се казва, ако искате да се справите добре, направете го сами. Закупуването на метли за баня изисква известни познания и подход. За тази реч сега и си тръгвайте.

Време на подготовка

Време на подготовка

Известно е, че метла за вана не е направена от клонки от едно дърво. За този случай използвайте различни дървета, дъб, липа, както и трева, коприва, например. Може да се комбинира. Това е какъв вид дърво, или растение ще бъде метли метли за баня за всеки отделен човек.

От древни времена, с появата на празника на Троицата започнали да се събират метли за баня.

Троицата пада всяка година по различни начини. Научете за нейното пристигане, можете да погледнете в календара на църковните празници. През 2016 г. Троицата е била на 19 юни и през 2017 г., още по-рано, на 4 юни.

Следващите четиринадесет дни след Троицата са най-подходящи за събиране на заготовки. Днес дървета и различни растения вече са натрупали достатъчно пресен сок и са придобили нова сила.

Всяка метла, в зависимост от това, от която е направена, има различен ефект.

Метла за вана от коприва и липа

Метла за вана от коприва и липа

Метла от липа, по-добре да се подготвите от началото на юли до август. Заедно с клоните на липа върба, планинската пепел и елша се прибавят към метлата. Най-добре е да отрежете клонки от дървета, които са далеч от бала. зона. Много добра метла от липа, за да се използват тези, които често имат главоболие или проблеми с изпотяване.

Лечебните свойства имат метла от коприва. Често такава метла се използва от тези, които имат болки в ставите, солеви отлагания или проблеми с кожата и мускулите. Започнете да жънете коприва, когато цъфти. Този път имаме за юли. Вълна от коприва, еднократно. Ако подготвите такива метли, особено за лечение, трябва да вземете под внимание факта, че използвате метла от коприва за еднократна употреба и да натрупате тревата в големи количества.

За да не изгори копривата, метлата първо се излива във вряща вода и след това се потопи в студена вода. Така че редуващи се, прави няколко пъти. И за да използвате метла от копривата, е по-добре веднага след изваждането от вряла вода.

Метод за събиране на дъбови венци

Метод за събиране на дъбови венци

Също така, като липа, използвана дъбова метла, с кожни проблеми. Особено добре, когато използвате дъбова метла, тогава кожата възстановява цвета, баланса на мазнините и преминава много добро прочистване.

Овална метла, събрана в края на лятото или началото на есента. Можете да го използвате 2-3 пъти, ако направите детайла правилно.

От дълго време се вярваше, че за да не се разпаднат листата от дъбовата метла, клоните трябва да бъдат взети от дърво, репейът, по който расте.

Закупуването на дъбови метли за вашето видео може да бъде разгледано.

Бреза размахва

Бреза размахва

Когато брезовите метли започват да се събират за банята, времето за събиране също е важно. И те започват след Троицата и продължават до Илин ден "2 август". И е по-добре да вземете материала, от бреза, който расте по-близо до влагата. Добре е да се складират клоните на млада бреза, докато пъпките по нея са завидливи. Изберете клонки, имате нужда от най-малките и най-гъвкави. Не повече от петдесет сантиметра.



При сглобяването на метла е необходимо да обърнете внимание на:

  • Листата трябва да лежат в една посока.
  • Около тридесет клона, трябва да бъде в една метла.
  • Клоновете се затягат плътно и здраво, за предпочитане с въже, изработено от естествени тъкани.
  • За по-голяма плътност метлата се затяга на няколко места.

Бреза метла, полезна за употреба, с мускулни болки и кожни проблеми. Често се използва от хора, които се занимават със спорт. Практиката е използването на бреза метла от пушачи и хора, които имат белодробни проблеми.

Техники за плетене на метли за сауна

Техники за плетене на метли за сауна

Закупуването на метли за брезова и дъбова вана не е само за правилното събиране на суровини, но и за правилното плетене и съхранение. Често sofiruyut така че горните клони, се скрие под средата. Всичко се съхранява под сено или всякакъв вид кърпа от естествен произход. Под формата на склад използвайте или топъл балкон, или плевня.

Подсушете правилно

Подсушете правилно

Метли за сушене в банята, като много отговорна процедура. Първото нещо, което трябва да запомните, е, че няма директна слънчева светлина. Изсъхва на улицата, но на сянка. В противен случай листата просто ще се къдрят, изсъхват, ще изгубят външния си вид и всички медицински качества. Ако метлата все още изсъхна под слънцето и имаше повече или по-малко приличен външен вид, то след като се изпари, всички листа ще паднат навсякъде. Дръжте такава метла, няма смисъл, така че първоначално, за да не разваляте суровините, трябва да изсушите добре самата метла.

Най-добрите метли за вана изсъхват на верандата или издърпайте въже под дърветата и го изсушете. Мястото е избрано без течения, тъй като те нямат благоприятен ефект върху суровините. Когато метлата изсъхнат напълно, те са много пюре и изпратени в килера. По този начин, метла получава плоска форма, че в процеса на един човек в баня, създава определен ефект.

Открадваме метла за баня правилно

Открадваме метла за баня правилно

Колко ще бъде твърда метла, зависи от степента на пара. За да го направите правилно, се нуждаете от топла вода, но не и вряща вода. Ако метлата се нуждае от твърда форма, тогава тя може да се спусне във водата само за двадесет минути. След петдесет минути горене се получава мека метла. След това метлата се изсушава над печката.

Някои първо потапя метлата в студена вода, в продължение на двадесет минути, и незабавно се потопи в гореща.

Много важен момент. Можете да използвате вода за ароматна пара, в която метла е на пара. Също така, тази вода се използва като балсам за тялото и косата.

Това се случва, че метлата е претрупана. След това е по-добре да го увиете или просто да го покриете с доста влажна кърпа, добре, или да я оставите за една нощ в хладка вода.

Правилно съхранение

Правилно съхранение

Първото правило за съхранение на саутрови метли, малко влага и ниска температура.

Това може да бъде всяка стая под формата на плевня, гараж или балкон. Скрийте необходимите суровини от високи температури, в противен случай листата ще се влошат.

Много хора държат метли, придържайки се към финландската технология. Той съдържа остра студ и в същото време метлата трябва да бъде херметически опакована.

Времето е важно при събирането на реколтата. Събирайки твърде стари клони или твърде млади, правилната метла за баня не може да бъде направена. Само десните клонове и листата ще могат да се справят със задачата. И посещението на баня с такава метла ще остави много забавно и ще бъде възможно да постигнете желания ефект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем нагревател за баня на таванаКак да изберем нагревател за баня на тавана
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Монтаж и характеристики на акрилната ванаМонтаж и характеристики на акрилната вана
Икономична версия на вратата за банятаИкономична версия на вратата за банята
Как да изберем най-добрата акрилна баня?Как да изберем най-добрата акрилна баня?
Изграждане на сауна или саунаИзграждане на сауна или сауна
Някои нюанси на изграждането на баняНякои нюанси на изграждането на баня
» » Изработване на метли за вана
© 2021 BggeHat.com