Как да изберем нагревател за баня на тавана



Не е тайна, че за да се постигне максимално запазване на топлината в банята, е необходимо не само да се изолират неговите стени и пода, но на тавана. Затова е много важно да се знае правилния начин, за да се натрупват в тавана в сауна нагревател, който оптимална дебелина трябва да бъде, а също и какви материали за топлоизолация на тавана често се използват и вана днес въз основа на проектните характеристики на припокриването на една или друга баня.

Материали за изолация на тавана в банята

Още преди въвеждането на тези термоизолатори, които се използват широко днес, основните нагреватели са такива естествени материали като глина, мъх, стърготини, слама и др.
За да се поддържа горещ въздух в стаята за баня е помогнато от бариера срещу пара, чиято роля се играеше с размазването на всички глини без изключение. Над тази изолация се намираше топлоизолатор, състоящ се от земя, смесена с дървени стърготини или от земята с мъх (да се чете:Стърготини като изолация на таванаТакъв нагревател за тавана в банята е надежден и обслужван от много дълго време, но поради твърде голямата си тежест стана необходимо да се засили още повече силното припокриване.
изолатор за тавана на банята
За днес, абсолютно без никакви проблеми, е възможно да се намери нагревател на таван на вана, чието устройство няма да носи само по себе си абсолютно никакви трудности.
Така, че е възможно да се извърши топлинна изолация на тавана в баня разширена глина, базалт вълна, както и нагревател въз основа на прах. А много често материал е полистирен, по друг начин като пяна, но като топлоизолатор А има една особеност: то във всеки случай да бъдат подложени на високи температури, в противен случай ще се разпредели вредно за хората въздуха. Освен това, той също има ниска устойчивост на огън.
Може би най-оптимални по отношение на цена и качество е нагревател за тавана на банята като минерална вата, посочено в слой от 200 - 250 милиметра въз основа на бариера пара.

Материали за паропреградата на тавана на банята

Защитата на нагревателния таван на банята от издигащата се пара отдолу е проектирана да осигури слой от бариера срещу пара. Топлоизолация на тавана на банята трябва да се полагат възможно най-плътно, да не се допуска проникването на влага и да се устоява на въздействието дори на най-високите температури.
Много предпочитат фолио, чиито стави са залепени със скоч, обработени с алуминий. Тази версия на пароизолацията на тавана за баня е един от най-разпространените днес (повече:Поставяне на паропреградна бариера на тавана: съвети за начинаещи занаятчии").
нагревател за таван във вана
Също така, материал като фолио-изолат, който се състои от фолио, базирано на фибростъкло, се оказа добра идея.
Най-простият метод е използването на пергамин или стандартен и добре познат полиетиленов филм.

Варианти на тавани на тавани за баня

Общо има три основни категории тавани за баня: картон, подови настилки и др панелни тавани.
Тавани от подов тип са подходящи за бани, които имат много малка площ. Те се състоят от дъски за рязане или листове, които трябва да поставите директно върху стените на банята, без да използвате греди.
Разбира се, за да се поддържа много натиск, такъв таван не може. Оптималният вариант за използването му е малката баня, използвана по предназначение през топлата сезон.
на тавана в нагревателя за баня
Значително по-високо налягане може да издържи на тавана на шиетия тип. Както става ясно от името му, таблата с такъв таван се зашиват към гредите на тавана.
Тази опция е идеална за поставяне на таван между банята и тавана.
Много по-рядко се използва третият вид покрива на тавана - панел, чиято конструкция е по-сложна. Този таван се състои от панели, изработени от дъски. Поставете тези панели върху гредите.

Затопляне на тавана

Смята се, че лежи нагревател за баня на тавана Подът е най-лесният.
Това се прави, както следва:
  1. Парна изолация се навива върху положените и счупени надолу и заедно дъските на тавана.
  2. След това слой от 200-250 милиметра е поставен изолация на базата на минерална вата.
  3. След това, от водната пара, излизаща от тавана, се излива още един слой бариерен паркет, предназначен да предпази изолацията.
изолация на тавана в банята с разширена глина
Материалът за парна бариера, поставен отгоре, може да бъде всеки хидроизолационен материал, например покривен материал.
Разбира се, движението по такъв таван във всеки случай е невъзможно. Единствената възможност за нейното полезно приложение е инсталирането на метли за вана, за да ги изсушат.

Топлоизолация на тавана

Опцията за изолация на този тип таван на практика не се различава от предишната. Гредите на тавана служат като точка на закрепване на бариерата за пара, представлявана от полиетиленов филм, фолио или материал от мембранен тип. Фиксирането се извършва с помощта на телбод.
как да изберем нагревател за тавана на банята
След това на вече сглобен етаж, състоящ се от език и жлеб или Дъски, подредени изолация таван баня представено минерална вата, експандиран глина и др. Отново на нагревател същото разпространение друг пари бариерен слой, но запазва дори няколко плоскости, които ще играе роля етаж в тавана.
Подобна опция топлоизолация на тавана могат лесно да издържат на теглото на човек.
Изолация на тавана във ваната, пример за видео:

Топлоизолация за панелен таван

Така изолацията на тавана на банята, проектирана според панелния тип, е представена от същите материали, както в случая на горните опции. Дебелината на дъските, които съставляват панелите, е определящ параметър за устройството на такъв таван, със или без греди.
Всеки от панелите е снабден с паропропусклив слой, върху който топлоизолаторът допълнително е положен и зашит с дъски.
Такава припокриване не е много лесно да се инсталира поради относителната сложност на монтажа им и поради това са редки, но винаги можете да намерите снимки и видео на процеса на полагане такова припокриване между експертите, отговорни за инсталирането на този вид на професионално ниво.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид изолация за вана е по-добре?Какъв вид изолация за вана е по-добре?
Тогава да напълните таван върху вана избор на материалТогава да напълните таван върху вана избор на материал
Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
Как да изолира тавана в дървена къщаКак да изолира тавана в дървена къща
Изолация на тавана в банятаИзолация на тавана в банята
Как да изолирам банята отвътре правилно?Как да изолирам банята отвътре правилно?
Затопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготиниЗатопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготини
Как да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направиКак да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направи
Как да изберем материала и да затоплим тухлената баня вътреКак да изберем материала и да затоплим тухлената баня вътре
Как да направите таван, за да спестите бюджет в саунатаКак да направите таван, за да спестите бюджет в сауната
» » Как да изберем нагревател за баня на тавана
© 2021 BggeHat.com