Как да направите таван, за да спестите бюджет в сауната



Както знаете, в добра сауна таванът трябва да има високи характеристики за спестяване на топлина и да бъде защитен от възможно отрицателно въздействие при условия на висока влажност. След това ще говорим как правилно да направим тавана във вана, така че да остане надежден и топъл, като същевременно запази всички положителни характеристики на банята.
Не е тайна, че таванът на всяка баня трябва да има следните свойства:
  • силата и надеждността на цялата структура;
  • качествена топлоизолация;
  • защита от водни пари и кондензация, които могат да причинят деформация на материалите, включени в състава на тавана на ваната.
направете тавана във ваната
В края на конструкцията на скелета на ваната възниква въпросът как да се направи таванът за вана, така че да съответства на всички горни характеристики.
За да направите това, не забравяйте, че във всички има три основни версии на устройството на тавана, които се различават един от друг по отношение на материалите и разходите:
Преди да обсъдим темата как да се направи таван във ваната, е изключително важно да се помни, че дървесината за вана се използва най-добре от иглолистни видове. Важно е материалът да се изсуши и да съдържа възможно най-малко смола.

Проектиране на панелен таван за баня

В отговор на въпрос за това как да се направи на тавана в банята от типа на панела, то трябва да се каже, че основната суровина за производството на този проект са готови панели, изработени от дъски хладни или езика и бразда тип. Между тях се задвижват две решетки със секции 40x40 и 60x60 милиметра. В целия периметър на панела с помощта на ноктите е необходимо да се фиксира дъска с широчина най-малко 100 милиметра.
След това на този панел е поставен слой за бариера срещу пара, който може да бъде представен от различни материали (рубероид, покривна хартия, полиетиленово фолио, восъчна хартия). Прочетете също: "Как правилно да поставите бариерата за пара на тавана"След това слой от топлоизолация от стъклена вата или базалтова вълна трябва да се разпространи по цялата структура е покрита с хидроизолационен слой, често представлявани от полиетиленов филм.
как да направите таван във вана
Изключително важно е да се помни, че когато правим тавана в банята, в този случай, ако минералната вата някак си се намокри, материалът губи своите топлоизолационни качества, тъй като неговите влакна стават крехки, и неизбежно ще се деформира. Ето защо трябва да се обърне специално внимание на устройството за пара и хидроизолация.
Върху щита е поставена дъска с минимална дебелина 25 мм. На щайгата, предварително натъпкани върху гредите отдолу, трябва да поставите получените панели, всяка от които трябва да бъде плътно прикрепена към следващата.
Между щитовете трябва да се намира усещането на филц, което е обвито в полиетилен, или на нагревател тип фолио. Отвътре към тавана се фиксира слой за бариери срещу пара и след приключване на окончателното завършване инсталацията завършва (вижте също: "Как да се изгради таван в баня").
Като опция можете да използвате готови панели, които обаче имат много ниски разходи. Както и да е, дизайнът на панелния таван е доста труден и далеч не евтин процес.
Затопляне на тавана и стените на банята, подробно видео:

Монтаж на таван за подови настилки

Разбирането как да се направи таван от този тип във ваната е необходимо да се помни, че устройството му е възможно само в тези бани, чиято площ е малка или в помещенията, които имат общ дял. Причината за това е ограничената дължина на тавана. Монтажът на този дизайн е придружен от полагане на дъски директно върху свързването на стени от тухли.
В този случай не забравяйте, че ширината на таблото, която трябва да бъде монтирана за тавана, не трябва да е по-малка от 50 милиметра, а широчината на ширината не трябва да надвишава 2,5 метра.
Дизайнът на този таван не е в състояние да издържа на тежки товари, така че трябва да го монтирате в баня, която не е оборудвана с таванско помещение.
отколкото да направите таван във вана
Паропропускливният слой се полага върху дъските с помощта на конструктивен статив или малки нокти. След това трябва да бъдат изолирани. За тази опция използването на експандирана глина или смес от глина и дървени стърготини ще бъде оптимално.
Важно е зърната от експандирана глина, използвани като нагревател, да бъдат представени от различни фракции.
Ако се използва смес от глина с дървени стърготини, съотношението трябва да бъде 2: 3 (2 части глина и 3 части дървени стърготини). Добавете вода към получената смес и разбъркайте добре. Слоят на готовия разтвор, поставен върху бариерата за пара не трябва да бъде по-малък от 100 милиметра (за подробности: "Стърготини като изолация на тавана").
Глината изсъхва дълго време (около 30 дни). След това всички дефекти в повърхността му, като пукнатини и пукнатини, трябва да се третират с разтвор на течност в консистенция, на основата на глина и дървени стърготини. Освен това ролката трябва да се отлага на тавана, обикновено покривен материал, след което да се монтира плочката или плочата. С помощта на телбод и малки гвоздеи към тавана отвътре е необходимо да прикрепите парната бариера и да я ушиете с облицовка.
как да се направи таван за баня
Основното предимство на този метод за монтаж на тавана е ниската цена на използваните материали за топлоизолация. Не мислете дълго какво да правим с тавана в банята по такъв начин, че да спестим най-много пари, тъй като цената за глина, стърготини и слама е известно, че е малка. Основният недостатък е стриктното ограничаване на размера на оборудваната баня.

Монтиране на таван за баня

Преди да потърсите информация за това как да направите таван върху вана по тип свързващо вещество, трябва да помните, че този метод за подреждане на припокриването на плевнята е най-популярен. Материалите за него са евтини и работата не изисква големи физически разходи.
ние правим таван във ваната със собствените си ръце
За да се построи фалшив таван, носещите греди трябва първо да бъдат поставени върху тръбите от тухли, чиято стъпка на слагане не трябва да е по-малка от 0,5 метра, но не повече от 1 метър. По-правилно е да се използва лъч, чиято дебелина е 50 милиметра, а височината е 180 милиметра. Височината на тавана на банята по едно и също време не трябва да надвишава индикатора при 2100 - 2200 милиметра.
Монтирайте паровата бариера към таблата за тавани със статив или малки нокти. Между гредите се припокриват необходимите за поставяне на минерална вата, чието производство се извършва под формата на рула или рогозки. Важно е да поставите топлоизолатора така, че да има малко вентилирано пространство между него и лъча от 3 до 5 сантиметра. Това се прави, за да се гарантира, че въздухът циркулира редовно, както и да запази тавана от потенциалния външен вид на кондензат върху него.
По същия принцип като бариерата срещу пара трябва да се постави и водоустойчив слой. От върха на цялата конструкция се полагат дъски или шперплат с дебелина около 10 милиметра. Процесът на монтиране на окачен таван върху облицовката е завършен.
как да направите таван в инструкцията за баня
Това повдига въпроса как да се направи таван в банята може да се счита за изчерпана. Подробни снимки на таванните опции винаги могат да бъдат намерени в представители на строителни фирми, както и доставчици на инсталационни материали.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван в банята, как да си направите собствени ръцеТаван в банята, как да си направите собствени ръце
Тогава да напълните таван върху вана избор на материалТогава да напълните таван върху вана избор на материал
Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
Как да оборудвате тавана в парната баня със собствените си ръцеКак да оборудвате тавана в парната баня със собствените си ръце
Коя парична бариера за баня е по-добра от полимерите, филма или фолиото?Коя парична бариера за баня е по-добра от полимерите, филма или фолиото?
Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройствотоКакто и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството
Таванът в опциите за опции за руската баняТаванът в опциите за опции за руската баня
Таван за банята със собствените си ръце - опции за устройствотоТаван за банята със собствените си ръце - опции за устройството
Как да изберем нагревател за баня на таванаКак да изберем нагревател за баня на тавана
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
» » Как да направите таван, за да спестите бюджет в сауната
© 2021 BggeHat.com