Таванът в опциите за опции за руската баня



При изграждането на баня трябва да се обърне специално внимание на таван като таван. След това ще бъде как да се оборудва таванът в парната баня на Русия, както и какви материали трябва да се използват за това.
Смята се, че таванът в руската баня трябва да има следните характеристики:
  • да може да се запази топло;
  • устойчиво издържат на високи температури и влага;
  • да бъде в състояние да издържи доста забележимо натоварване.
За да се постигне максимално съответствие с всички тези характеристики, може да се предвиди, че са изпълнени следните условия: конструкцията на тавана на банята трябва да бъде направена по такъв начин, че таванът да не надвишава стойност от 2,10 - 2,30 милиметра.
таванът в парната баня на руската баня
Освен това е важно покритието на тавана да се състои от следните слоеве:
  1. Таванна подплата, направена от дъски.
  2. Пароизолация от филм или пергамент.
  3. Топлоизолация, представлявана от минерална вата или експандирана глина.
  4. Хидроизолация, която може да се основава на пергамент или филм.
  5. Завършване на тавански етаж с дъски.
Както знаете, изграждането на тавана на банята се основава на три метода на устройството:
Важно е да запомните, че таванът на тавана за баня трябва да бъде проектиран в съответствие с принципа на подреждане в правилната последователност на всеки от горните слоеве. Отговаряйки на въпроса за поставянето на вани върху тавана на тавана, трябва да се отбележи, че външните слоеве могат да се представят изключително от дърво и е по-добре, ако са твърда дървесина. Плочите трябва непременно да имат добро изсушаване, както и предварително третиране със специални антисептични разтвори и да нямат дефекти (възли, пукнатини и т.н.).

Монтаж на панелен таван за баня

Панелният таван в руската баня се състои от отделни щитове, които са подредени плътно един към друг. Между тези дъски е влагоустойчив нагревател.
Не забравяйте, че всеки един от секторите, който се основава включва 2 извършване бар с препарирани ги Ийвс или нарезно тип, трябва да бъдат проектирани отделно за един и същ шаблон.
таван скоч в банята
По-нататък в полученото задълбочаване е необходимо да се положи слой за бариера срещу пара (по-подробно:От коя страна да поставите бариерата за пара на тавана"), след това - слой топлоизолация, и всичко това трябва да бъде покрито с водоотблъскващ слой. Инсталацията е завършена от факта, че таванът е облицован с облицовка във вана с припокриващ се тип панел.
Основното предимство на този дизайн на тавана в банята е значително спестяване в потреблението на дървесина, използвана за изграждането на тази конструкция, тъй като монтирането на този таван позволява използването на плоскости само на 60 сантиметра. Както знаете, в процеса на всяко изграждане на парчета от този вид все още е доста.
Но има липса на облицован таван и таван: инсталирането му е почти невъзможно да се извърши сам поради голямата маса на готовите дъски (прочетете: "Как да се изгради таван в баня").
Понякога, които искат да се опрости проблема, някои строители правят, както следва: първо, подредени кухи панели и загасват след тяхното изолация, хидро-и пароизолация и след това инсталирайте настилката на тавана. Но дори тази версия на устройството изисква използването на сила от най-малко двама души.

Устройството на таван за баня с подгъва тип

За да разберете как да построите таван в баня от този вид, трябва да знаете, че основата на това припокриване е поддържащата рамка, направена от греди. Този елемент служи като точка на закрепване на всички подвижни части.
За начало тези дъски се закрепват от вътрешната страна на стаята с острие или листово гнездо на принципа на непрекъснат ред.
какво да сложите на тавана на банята
По-нататък в образуваните вдлъбнатини е необходимо да се полагат изпарения и топлоизолационни материали и отгоре да се покрие всичко това с филм от хидроизолация. Процесът на поставяне на фалшив таван в баня в руски стил завършва, тъй като плоскостите се опаковат от тавана на носещите греди.
Очевидните предимства на фалшивия таван включват простотата на инсталацията му, както и факта, че този тип инсталация е идеален за тези бани, които са оборудвани с таванско помещение.
Но дори и този удобен вариант на полагане има някои негативни свойства. Например, фалшив таван е най-скъпият от другите. Дългите дъски и обемистите греди, както е известно, струват много.

Как да оборудваме тавана на тавана?

Подобна версия на таванското устройство има едно важно условие: инсталирането му може да се извърши само в банята, чиято широчина не е по-голяма от 2,5 метра. Съставът на припокриването включва дебели дъски (повече от 5 сантиметра), които са поставени от край до край. В случай, че банята е изградена от тухли или блокове, краищата на дъските трябва да почиват на Mauerlat, а ако структурата на ваната е рамка, тогава опората се извършва на последния от джантите.
На дървения капак, един по един, слоеве слой на бариера за пара, изолация и хидроизолация.
груб таван във ваната
Предимствата на подовата настилка са скоростта и простотата на нейната инсталация, както и сравнително достъпната цена на работата.
Въпреки това, както всеки друг дизайн, таванът на тавана има някои недостатъци. Както вече споменахме, този таван е подходящ само за малка баня, в която няма таванско помещение. Освен това, върху изолацията абсолютно нищо не защитава, така че всяка възможна намеса в таванната система, например ремонтите, непременно ще доведе до деформация или на самия таван, или на краката на ребрата.
Струва си да се отбележи, че най-популярната от всички системи е таванът за банята е дизайн на тип подгъва. Неговата висока цена е напълно оправдана от силата и дългия експлоатационен живот.
Как да изолирате тавана на банята, погледнете видеото:

Подробен вариант на монтаж на таван за баня тип шев

Без значение дали е груб таван във вана или вече готов за употреба дизайн, прилепващо устройство за подгъви се придружава от следните етапи на работа:
  1. Монтаж на носещи греди.
  2. Монтаж на слой за бариери срещу пара.
  3. Покрийте тавана от вътрешната страна с помощта на дъски.
  4. Полагане на топлоизолационния слой.
  5. Подови хидроизолации.
  6. Облицовка на пода с дъски от тавана.
Монтирането на греди трябва да се извършва при спазване на интервал от 0,5 - 1 метър на най-малките от обхвата на припокриване. Височината и ширината на гредите зависят преди всичко от следните характеристики: разстоянието, което се намира между стените на носача, както и натоварванията.
Гредите трябва да бъдат третирани с антисептичен разтвор и да бъдат вкарани в готовите канали на гореспоменатите ловни венци. Важно е опорите, поддържани на външните стени, да бъдат изгорени и обвити с покривен материал, за предпочитане в два слоя.
Също така си струва да помним необходимостта да оборудваме дупката на комина, височината на тавана в банята. Това може да стане чрез вкарване на перпендикулярни джъмпери на правилното място, което трябва да бъде фиксирано с допълнителни гвоздеи за допълнителна надеждност.
как да се изгради таван в банята
На поставените греди с помощта на телбод, трябва да се фиксира парна бариера, като разстоянието се задържа на страната от 15 до 20 сантиметра. Препоръчва се да се даде допълнителна армировка в зоната над парната баня, оборудвана с подсилена мрежа или мембрана с няколко слоя. Ставите, образувани след свързването, трябва да се припокриват със закъснение от 15 до 20 сантиметра и да се залепват със специална лепяща лента.
Тогава следва полагане на топлоизолацията, чиито подложки трябва да бъдат разположени близо една до друга, а след това хидроизолацията е инсталирана със същото припокриване, както при парната бариера. Важно е в същото време да оставите поне малко вентилирано пространство.
От тавана се правят дъски за тавани, които се правят по същия принцип, както в банята.
Това е краят на таваните за банята. Видео и фото опции за тавани и тяхното изграждане винаги могат да се намерят в специалисти, ангажирани с произведения от този род.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван в банята, как да си направите собствени ръцеТаван в банята, как да си направите собствени ръце
Тогава да напълните таван върху вана избор на материалТогава да напълните таван върху вана избор на материал
Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
Как да оборудвате тавана в парната баня със собствените си ръцеКак да оборудвате тавана в парната баня със собствените си ръце
Изолация на тавана в банятаИзолация на тавана в банята
Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройствотоКакто и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството
Как да направите таван, за да спестите бюджет в саунатаКак да направите таван, за да спестите бюджет в сауната
Таван за банята със собствените си ръце - опции за устройствотоТаван за банята със собствените си ръце - опции за устройството
Как да изберем нагревател за баня на таванаКак да изберем нагревател за баня на тавана
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
» » Таванът в опциите за опции за руската баня
© 2021 BggeHat.com