Тогава да напълните таван върху вана избор на материал



Разбира се, за много от изграждането на една къща е просто невъзможно без съпътстващо изграждане на бани. Въпреки привидната простота на монтаж на този механизъм, устройството му трябва да се подхожда много внимателно, трябва да се обърне специално внимание на този елемент от банята, както на тавана, тъй като това е от качеството му ще бъде качеството на цялата структура. Начинът, по който тя ще бъде, зависи от много фактори, но най-голяма стойност е все още прикрепен към устройството директно към рамката и таванска стая.
отколкото да запълни таван във вана
Монтирането на тавана за руска баня е възможно да осигури цялата структура с постоянно максимално лечебно въздействие, тъй като целият горещ въздух може да излезе само през тавана. Ето защо е необходимо да се обърне внимание на въпроса за полагане таван в руската баня Необходимо е задълбочено да спазвате всички правила и да следвате указанията ясно.
След това ще говорим за това как да изградим таван за баня, както и какви инструменти и материали ще са необходими за това.

Характеристики на монтаж на таван за баня

При оборудването на тавана трябва да се вземат предвид много фактори, включително висока влажност в помещението и излагане на високи температури. Не е тайна, че топъл въздух има свойството да се издига нагоре, така че е важно да изолира тавана по такъв начин, че топлината да не напуска стаята. По никакъв начин не е необходимо да се монтират тавани от типа напрежение в самата парна баня, но с тяхна помощ можете да украсите перфектно тавана в съблекалнята.
Важно е да запомните, че дори малката загуба на топлина може да отхвърли всички полезни характеристики на банята, тъй като помещението просто ще загуби способността си да организира топъл и влажен микроклимат.
отколкото да покрие тавана на банята
Също така си струва да се помни, че таванът не само не трябва да позволи на топлината да тече, нито трябва да се появят кондензат върху него, което може значително да намали експлоатационния живот на материалите, които образуват банята.

Материали, които не трябва да се използват за изграждане на таван за баня

Независимо от необходимостта от някои материали, използвани при изграждането на къщата, някои от тях могат да навредят на структура като вана.
Към списъка с нежелани материали за таван за баня е обичайно да включвате следното:
  • материали, състоящи се от ПДЧ или шперплат (фибростъкло, ПДЧ). Влажността, проникваща в шперплата, го деформира напълно. Освен това тези материали, когато взаимодействат с висока температура и влажност, започват да отделят вещества, вредни за човешкото здраве;
  • пластмаса. Независимо от разпространението на този материал в този тип инсталация, подобно на външната декорация на къща, строго се препоръчва да се използва пластмаса за тавана на банята, тъй като кондензатът задължително ще действа и се натрупва върху нея;
  • полистиролова пяна. Този материал, както и шперплатът, когато взаимодейства с горещ и влажен въздух, започва да отделя вредни вещества.

Изборът на изолация за тавана на банята

Избирайки какво да покриеш тавана на руската баня, за да й дадеш максимална топлина, трябва да избереш естествените материали, които са били използвани за тези цели от незапомнени времена. Например, можете да използвате материали като влакна от юта, конопено въже, влакно, мъх или филц. Те са в състояние да осигурят тавана с отлична топлоизолация и да позволяват на въздуха да циркулира непрекъснато. Освен това, те са екологични екземпляри и могат да бъдат добре уплътнени.
Мухът, използван при строителството на мозайките, перфектно толерира влагата, която попада върху него, така че, чудейки се защо е възможно таванът да бъде покрит във вана, то е напълно възможно да се използва.
толкова по-добре е да покриеш тавана в банята
Можете също така да използвате тези материали, които се основават на юта или ленени влакна. Те също така имат маса положителни характеристики и са подходящи за изолация на тавана на банята.
Може би най-ефективният топлоизолатор се усеща на основата на юта, защото е безопасен за околната среда и не е токсичен, а също и удобен за монтаж материал (виж също:Как да направите таван в сауна: запазете бюджета").
Независимо от това, някои естествени компоненти също имат отрицателни характеристики, сред които:
  • Потенциални щети от насекоми, по-специално от молци, както и от тенденция към бързо изсушаване след полагане;
  • дълъг период от време, отделен за работа по носене;
  • склонност към гниене, което неизбежно води до деформация на цялата структура на пода;
  • Използването на защитни импрегнации оказва неблагоприятно въздействие върху безопасността на човешкото здраве.
по-добре да покрие тавана в банята
Въпреки това днес производителите са готови да предложат много широка гама от съвременни материали затопляне на таваните на термите, основата на която съдържа и естествени компоненти, с единствената разлика, че използването носи много по-малко негативни аспекти.

Топлоизолация на таван за баня с юта филц

Юта е много практичен нагревател за баня на тавана, който не е склонен да гние и е в състояние да поддържа добър вътрешен микроклимат. Могат да съществуват няколко варианта на състава на такъв пълнеж: основа от юта, чувство за внушение и също така и иновация.
Такъв материал не съдържа никакви чужди примеси, той се състои само от естествени компоненти.
по-добре да покрие тавана в банята
Отразявайки се как да се покрие таванът на вана с материали от юта, изброени по-горе, най-добре е да изберете lnozhute, тъй като комбинацията от естествени съставки в тази изолация е оптимална. Той има дълъг експлоатационен живот, устойчиво понася високите температури и също така включва положителни свойства на двата основни компонента като твърдост (от юта) и мекота (лен).

Положителни и отрицателни свойства на нагревателите за приключения

Към качествата на нагревателите от този тип обикновено се приписват следните характеристики:
  • Наличието на приятен златист цвят, напомнящ за цвета на дървото;
  • високо съдържание на лигнин, т.е. естествена смола, която предпазва материала от евентуално разпадане;
  • Високата еластичност допринася за създаването на гладки шевове по време на монтажа;
  • способност да осигури настаняване с добра изолация;
  • спазването на стандартите за противопожарна безопасност.
как и защо да покрие тавана на банята
Въпреки това, поради високото съдържание на лигнин, нагревателят също така придобива някои отрицателни свойства, като например:
  • грапавостта на нишките е много по-осезаема от тази на юта;
  • склонността да се залепва между дървото под влиянието на високи температури, които обаче няма да могат да повлияят по никакъв начин на качеството на изолацията, особено ако инсталацията е направена правилно.

Технически характеристики на изолацията на банята

Несигурност по отношение на тавана, за да заспя в банята, това е важно да се помни, че всеки един от нагревателите трябва да има определен брой характеристики, които правят изолация функция ще се извършва с най-добро качество:
  1. Едно от основните свойства на нагревателя - неговата дебелина и по-точно съотношението на равнината към дебелината, определено от плътността на изолацията при специфично натоварване. Фактът, който е плътността на придържане, по никакъв начин не влияе върху състава на материала, независимо дали е чиста юта, лен или смес от тях.
  2. Дебелината на изолацията от юта трябва да бъде около 6 милиметра, след което изолацията на тавана може да се счита за надеждна.
  3. Дължината на влакната на изолацията от юта не трябва да бъде по-малка от 2 до 3 сантиметра. Ако това условие не се спазва, няма да е възможно да се осигури необходимата плътност, тъй като положителните свойства на такъв нагревател ще бъдат значително изгубени.
отколкото да покрие тавана с вана
Използването на такъв нагревател за тавана на банята ще бъде добро решение, тъй като, както вече беше споменато, материалът е добре проветряван, а не наклонен на появата на конденз върху него, което значително удължава живота на цялата конструкция като цяло. Ако желаете, можете да намерите подробни снимки и видеоклипове за процеса на инсталиране на изолационни изолации в специалисти, занимаващи се с работата по изолацията на ваната.
Как да изолирате тавана във ваната, подробно видео:

Топло и парна бариера за тавана на банята

Стандартната изолация на тавана на банята се извършва с помощта на рогозки и плочи, обикновено състоящи се от стъклена вата и минерална вата. Използването на експандирани полистирени обикновено е действително за извършване на затопляне в съблекалнята, а в парната баня не се препоръчва да се използват, тъй като те имат слаба огнеустойчивост.
отколкото да запълни таван в банята на справката
Пример за монтаж на пара и топлоизолация за таван за баня:
  1. Парна изолация е полиетиленов филм, стъкло, покривен филц, рубероид, алуминиево фолио. Използването им прави възможно предотвратяването на образуването на кондензат.
  2. Използване на материалите покриви, покриви и асфалт в парната баня не е необходимо, тъй като тяхното излагане на температури неизбежно води миризма, но и вредни вещества в човешкото тяло. За парната баня като парна бариера най-добре е да използвате фолиен материал.
  3. Алтернативно, изолацията може да бъде направена с фолиен материал, а изолацията с глина. Трябва да се отбележи, че експандираната глина трябва да се използва с различни фракции.
  4. Най-простата и широко разпространена версия на устройството за предпазване от пароиди е използването на филм, изработен от полиетилен с плътност повече от 140 микрометра. За парната баня ще бъде по-правилно да се използва фолио, а за тоалетната - крафт хартия.
  5. Топлината ще остане във ваната възможно най-много, при условие, че покривът й е снабден с топлоизолация. Обикновено това се добавя от глина, която се добавя с дървени стърготини. Дебелината на този слой трябва да бъде приблизително 2 сантиметра.
отколкото да заспи таван в банята на справката
  • Класическата версия на изолацията на тавана за баня е пълненето на глината със слой, съдържащ торф и дървени стърготини. Може да се използва перлит.
  • В процеса на затопляне на тавана на ваната, материалите, изработени чрез комбиниране, се използват все повече. Те носят не само изолационни, но и изпарителни функции. В допълнение, те са много удобни в устройството и лесни за работа.
  • Тези материали имат способността напълно да издържат на въздействието на температурата до 150 градуса без да показват никакви дефекти и освен това постоянно търпят повишената влажност, характерна за банята. Производството се извършва под формата на плочи, а фиксирането към тавана се извършва с помощта на ноктите или със стандартен телбод. Външната облицовка на тавана е завършена чрез монтиране на ламелите (по-подробно: "Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството").
    Подробни описания на целия процес на изолация на тавани за баня с видео и снимки на целия процес често могат да бъдат предоставени от строителни фирми, участващи в доставката на материали.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройствотоКакто и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството
    Таванът в опциите за опции за руската баняТаванът в опциите за опции за руската баня
    Как да направите таван, за да спестите бюджет в саунатаКак да направите таван, за да спестите бюджет в сауната
    Как и какво да изолира тавана на банятаКак и какво да изолира тавана на банята
    Таван за банята със собствените си ръце - опции за устройствотоТаван за банята със собствените си ръце - опции за устройството
    Как да изберем нагревател за баня на таванаКак да изберем нагревател за баня на тавана
    Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
    Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
    Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
    Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
    » » Тогава да напълните таван върху вана избор на материал
    © 2021 BggeHat.com