Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството



Тъй като изграждането на бани днес придобил истински глобален мащаб, че е наложително да се справят с това как правилно да се изолира тавана в банята, тъй като той е този елемент от дизайна често се пренебрегва, което е напълно погрешно. Според статистиката, количеството топлина, оставяйки през лошо изолиран таван на жилището може да бъде до 15, а в тази цифра бани със сигурност ще бъде още по-високи. Тъй като във връзка с определени физически свойства горещият въздух се издига нагоре, необходимо е да се затопли таванът на ваната, така че топлинните загуби да са възможно най-ниски.
изолирайте тавана на банята
Степента, до която изолацията на тавана ще бъде с високо качество, зависи преди всичко от техническите характеристики на конструкцията му.

Дизайнът на тавана на банята без таван

Баните, състоящи се от дървени трупи и панели, имат почти идентична структура, като единствената разлика е, че вградените бани имат покрив, а не външна обвивка.
как да затоплим тавана в банята
В баните без таван се включват следните елементи в дизайна на тавана:

Дизайнът на тавана на банята с таванско помещение

Разположението на тавана на тези бани е малко по-различно от таваните в баните без таван. На дъските от които се повдигнати баня, покритие глина се прилага с ширина слой от 2 см и изолиране на тавана в баня от този тип могат да се пълнят в празнина дървена облицовка, предварително накиснати в цимент. Прилагане възможни и други материали, но в този случай слой на покритието не трябва да бъде по-малко от 20 см, като в противен случай действа от кондензацията на тавана повърхност (както следва: "Тогава да напълните таван върху баня: избор на материал") Ако това все още се случва, препоръчително е да направите още един слой за подрязване.
как да изолирате тавана във ваната със собствените си ръце

Таванни греди в банята

Както е известно, доминиращата опорна част на тавана за баня е гредата. Монтирането е необходимо, така че подпората да се изпълнява по стените от двата края и разстоянието, на което трябва да бъдат разположени гредите, засяга на първо място тяхната дебелина.
След това, греди за таван Полага се слоят от шини, необходим като опора за щори. Натискът от всички изолационни слоеве се извършва директно върху тези екрани. Таванът е фиксиран към дъното на гредите между таваните. При условие, че, ако стените са изградени от тухла, лъчът е изключително важно да се затвори като херметически е възможно, тъй като топлият въздух в контакт със студени жакове греди могат да причинят кондензация, че неизбежно ще доведе до влошаване и деформация на бордовете, замени, че е много не е достатъчно , Ето защо се препоръчва да се предприемат предпазни мерки за предварително запечатване на таванните греди. Прочетете също: "Как да направите таван във вана".
като с ръцете си във ваната да изолира тавана
По един или друг начин, решете как да изолирате тавана във ваната, въз основа на определени характеристики на конструкцията на дадена баня.
Стандартното припокриване обаче се състои от следните елементи:
  • табла;
  • анкери;
  • слой хидроизолация;
  • греди, черепни пръти;
  • окачени тавани;
  • паропреграден слой;
  • изолация;
  • ролетни щитове.
как да изолирате правилно тавана на банята
Дълбочината на гредата не трябва да е по-малка от 10 сантиметра. В същото време, неговият край трябва да бъде монтиран в съответствие със скобата, а разстоянието между него и далечната стена трябва да бъде от 2 до 3 сантиметра. Вътрешното пространство на гнездото трябва да се третира с циментов разтвор (виж също:Как да направите таван в сауна: запазете бюджета").

Валцови щитове

Щитите на валцуване са барове, състоящи се от дървото на най-евтините породи. Трябва да се обърнете към тях предварително. Размерът на интервала между щитове и греди не трябва да надвишава 1 сантиметър. Преди да ги монтирате, трябва да извършите всички изчисления, преди всичко да компилирате схема с припокриващи се параметри за планиране. Освен това, съгласно тази схема плочите, готови за монтаж, са маркирани.
Алгоритъм на действията след завършване на работи по монтаж на пода:
  1. При припокриването се прилага слой огнеупорно покритие.
  2. Структурата е обработена с антисептик.
  3. Припокриването се обработва със слой от бариера срещу пара, материалът, за който често действа само или пергамент.
  4. Полага се топлоизолационният слой.
Затопляне на тавана във ваната, погледнете видеото:

Тавани за банята на принципа на панела на устройството

Смята се, че тази категория тавани е една от най-надеждните и качествени, тъй като инсталирането на хидро- и топлоизолация се извършва дори на етапа на сглобяване на банята.
Процесът на сглобяване включва 3 етапа:
  1. Монтаж на панели за тавана.
  2. Монтаж на материала за бариери срещу пара.
  3. Монтаж на изолация.
отколкото да затопли тавана във ваната
Ролята на бариерната бариера може да бъде изпълнена от различни материали, например фолиото е доста обичайно. Топлинната изолация обикновено се изработва от нагреватели на базата на минерали, като минерална вата.

Материали за изолация на тавана на банята

Избирайки какво да изолираме тавана на банята, струва си да се обърне внимание на следните проби от изолационни материали, които вече са достъпни на строителния пазар в големи количества:
  1. Минерална вата. Съставът на тази изолация включва изкуствени влакна, а суровините за създаване на минерална вата обикновено са материали, базирани на базалт, варовик, доломит, диабаза. Както е известно, тези образци, които представляват скали, имат най-високите стойности на топлоизолационните свойства (да се чете:Как и какво да изолира тавана на банята").

    Минералната вата практически няма недостатъци, а нейните заслуги включват следното:

    - дълъг експлоатационен живот,
    - способността за абсорбиране на водни пари,
    - устойчивост на огън.
как да изолирате правилно тавана в баня от минерална вата
  • Ековата. Основният компонент на тази изолация - целулозата и нейната структура са набор от фини дървесни влакна, състоящи се от предварително третирана отпадъчна хартия с добавка на антисептици. Най-често ecowool се използва за затопляне на жилищни помещения и ще бъде доста трудно да се използва за вана, тъй като обикновено се изисква специално инсталационно оборудване, което може би е основният му недостатък. Прочетете също: "Как да изолира тавана на лоджия".

    Въпреки това Ecowool има редица неоспорими предимства, сред които:

    - екологосъобразността на материала -
    - въобще не е скъпа,
    - високи топлоизолационни свойства.

  • Penoizol. Не знаейки как да изолираме тавана във ваната и какъв материал е най-подходящ за тази употреба, е възможно да се приложи пеноизол, който по своята същност е течна пяна (виж също:Какво е изолиран таван във ваната"). Основният недостатък на този материал, както и в целулозно влакно, е необходимостта да се изготви специална техника. А съществото penoizol могат да бъдат приписани на ниска цена, както и неговото имущество изпълва всички празното пространство.
    как да изолирате тавана във ваната с полистиролова пяна
  • стиропор. Тази изолация се формира чрез специална технология на пенопластмаса.

    Материалът е много гъвкав и със справедливост има следните предимства:

    - леката изолация прави много по-лесно транспортирането и монтажа -
    - полистиролът е много лесен за разрязване,
    - Нагревателят е еднакво подходящ за всякакъв тип повърхност.
  • По този начин, става ясно, че изолацията на тавана в банята - това е един изключително важен процес за изпълнението на които трябва да се подхожда внимателно и да изберете материала, избора на най-подходящ вариант на стайлинг му. Въпреки универсалността на много топлоизолатор и че те имат подобни положителни свойства, ние не трябва да забравяме, че за всеки един от тавана на даден баня е необходимо да изберете нагревателя, че най-добре ще отговарят на техническите характеристики на дизайна на цялата структура. Трябва да се обърне специално внимание на качеството на материалите, използвани в работата.
    Подробни снимки или видеоклипове, показващи процеса на подреждане на изолацията, както и снимки на проби от всеки от тези материали, винаги могат да бъдат намерени в специалисти, занимаващи се с подобна работа на професионално ниво.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
    Изолация на тавана в банятаИзолация на тавана в банята
    Как да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направиКак да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направи
    Как да направите таван, за да спестите бюджет в саунатаКак да направите таван, за да спестите бюджет в сауната
    Как и какво да изолира тавана на банятаКак и какво да изолира тавана на банята
    Таван за банята със собствените си ръце - опции за устройствотоТаван за банята със собствените си ръце - опции за устройството
    Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
    Как да изберем нагревател за баня на таванаКак да изберем нагревател за баня на тавана
    Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
    Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
    » » Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството
    © 2021 BggeHat.com