Как да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направи



Мнозина, които живеят в предградията, не знаят как да изградят баня, където да се отпуснете и парите. Ако в конструкцията си няма нищо сложно, тогава как правилно да изолирате тавана на банята, трябва да разберете добре. Отопляемият въздух се издига, а ако е слабо изолиран, няма да е удобно за почивка - стаята ще остави топлината. Но също така е важно, че водата не капе от тавана, което означава, че кондензата не се натрупва. Затоплянето на банята трябва да гарантира запазването на парата, да предпазва тавана от влага и да предотвратява образуването на капчици влага на пода.

как да изолирате таван във вана
За да сте сигурни, че таванът е дълъг, трябва да изберете подходящия материал за него. Не избирайте пластмаса, шперплат и фибростъкло. Пластмасата натрупва кондензат, дървесни влакна и шперплат лесно да променят формата си под въздействието на температурата и ако са покрити с боя или ленено масло, те ще станат токсични. По-добре е да се направи таван от естествено дърво, но не и иглолистни породи, които, когато се загрява освобождаване смола.

Материали за изолация

Що се отнася до въпроса, колкото по-добре да изолирате тавана на банята, тогава има няколко вида подходящи материали. Така минералната вата е изработена от изкуствени влакна, за които се използват доломит, диабаза, базалт, варовик и, както е известно, материалите от скалите са много устойчиви на топлина. Тази изолация е огнеупорна, абсорбира добре влагата и е издръжлива, поради което се използва най-често.
Често изолирайте тавана на ваната и глина. Този материал е екологичен, добре абсорбира влагата и осигурява звукоизолация. За решението, как да изолирате тавана на банята с глина, тогава всичко е просто - слоят на паропреградата е покрит с материал.
Има много други нагреватели, включително естествени, но се използват доста рядко.
Ако има въпрос, какво да изолирате тавана на банята, а след това подходящи материали като полистирол и стъклена вата. За вътрешна работа, те не са подходящи, защото пластмасовата пяна е опасна за огъня и при нагряването й се отделят отровни вещества, а стъклената вата предизвиква неприятна миризма при стареене.

Създаване в тавана баня

Преди да започнете да питате как да изолирате тавана на банята отвътре, първо трябва да разберете как е подредена. В баните на панелните и дървени стълби без таван, таваните са почти еднакви - те се състоят от парна бариера, окачени тавани, подвижни дъски, греди и нагревател.

как да изолирате правилно тавана на банята
В баните с таванско помещение те са подредени по различен начин. На таблата за тавани се нанася глинено покритие със слой от около 2 сантиметра. За топлоизолация, чипове от дърво, навлажнени в циментова замазка, дебелината му трябва да бъде около 15-17 сантиметра. Използват се и други материали. Когато дебелината на топлоизолационния слой е недостатъчна, кондензата ще се утаи на тавана - в този случай дебелината трябва да се увеличи.
Греди, почиващи на стените - това е носещ елемент на тавана. Те са изработени от иглолистна дървесина. Между съседните греди разстоянието се определя от напречното сечение. По тяхната дължина по страничните повърхности са пакетирани пръти, които ще легнат на ролките. В тавана на тавана се поставя таван отдолу.
Ако тухлена стена, греди трябва да се запечата херметически, поради това, че когато в стаята нагряване топъл въздух в контакт с гнезда тънък и студена включване извън причинява кондензиране на парата, като дървесината може гниене.
Елементите на тавана са: хидроизолация, таван подаване, анкери, греди, черепно-барове, и така нататък. Преди да можете да изолирате тавана във вана, първо трябва да подготвите тавана. Дълбочината на уплътняващите греди трябва да бъде повече от 10 cm, на края на необходимостта да се извърши наклон, и разликата между него и задната стена на гнездото (цимент вътре презаписва разтвор) трябва да бъде 2-3 см.
Ако лъчът е върху стената, трябва да бъде изрязан. Тя може да се раздели, ако напречното сечение се промени рязко. За да се предотврати това, тя трябва да бъде нарязана в посока на дървесните влакна под остър ъгъл. Дължината на опората на подобно подрязване не трябва да надвишава частта от гредата (вижте също: "Таван за банята със собствените си ръце - опции за устройството").
Щитите за валцуване са перпендикулярни редове от плочи, изработени от евтино дърво. Те са предварително приготвени. Между гредите и щитовете, пролуките трябва да са 0,5-1 см. Преди да направите щитовете, трябва да нарисувате диаграма на оформлението им върху припокриването с указание за размерите. След подготовката те се етикетират въз основа на схемата. Shield превишаване третира антисептично, насложен върху черепната барове, така че дъното е на едно ниво с долната част на гредите.

как да изолирате тавана на сауна видео
След като се оборудва таванското помещение, върху него се полага покритие, което предпазва от пожар. За да се събират подовете е по-удобно, дъските се сгъват в обратен ред на монтажа. След третиране с антисептик, върху тях е пакетиран слой парообразна бариера (повече: "Как правилно да поставите бариера на парите на тавана") Топлоизолационният слой се поставя на пода, след като покривът е напълно оборудван. Много е важно да запомните дали има желание да изолирате тавана на ваната със собствените си ръце.
Таванните припокривания са подаване и полагане. Таванът е направен в малки сгради с разстояние не по-голямо от 2,5 метра, освен това не можете да се движите по тавана. Също така може да бъде подредена в сграда с дял от капитала. Основата на тавана не трябва да се доставя до основата на стените. Фалшивият таван е много по-силен от пода, плюс можете да се движите по тавана.

Затоплянето на тавана на банята

Можете да видите, отколкото да изолира тавана на банята снимка, така че е по-лесно да направите избор, а след това да продължите с процеса на инсталиране на нагревател. Това се прави по следните начини (в допълнение: Таван в банята, как да си направите собствени ръце).
Първият начин.
  • Таванът е облицован с мазилки с дебелина най-малко 6 сантиметра.

  • На горния слой се полага слой от бариерен материал. Тъй като може да действа восъчна хартия, импрегнирана с ленено картонене, алуминиево фолио. Слоят е покрит в цялата област с мека глина. След това е направено затопляне на тавана на банята.

  • Нагревател може да бъде разширена глина, минерална вата, пясък, пръст, дървени стърготини с глина. Плюс импрегнирането на глина е, че не позволява мишките да започнат. Дебелината му трябва да е повече от 15 сантиметра. Важно е мястото, близо до тръбопровода, да бъде внимателно изолирано.

  • На топлоизолационния слой е замазка, изработена от пясък с цимент, но ако планирате да се разхождате на тавана, вместо това се подреждат дъски. Когато минералната вата се използва като изолация, възможно е да се поставят листове от фибростъкло или филм, за да се предпази от преминаването на въздуха. На върха на таваните.
отколкото можете да изолирате тавана на банята

Вторият вариант.
  • За големината на лъча от 20 до 20 сантиметра трябва да окачите тавана. Той е изработен от листови дъски, чиято дебелина трябва да бъде повече от 2,5 сантиметра.

  • Над гредите са поставени дъски, между тях са направени пролуки влага, така че изолацията на тавана в банята не е засегната.

  • След това се нанася слой от усилено фолио, полиетилен или покривен материал. Най-подходящият вариант е фолиото.

  • В края на краищата топлоизолационният материал се напълва, фолиото и таваните се поставят отгоре.
Има много начини за създаване на топлоизолационен слой - в зависимост от вида на изолацията, по-добре е да използвате един или друг от тях. Можете да видите как да изолирате тавана на сауна, за да разберете по-добре процеса (вижте също: Как да изолирате тавана в гаража: вземете под внимание нюансите на кондензата).
Що се отнася до това, което можете да изолирате тавана на ваната, си струва да кажете, че изборът на материал до голяма степен зависи от климатичните особености на региона. Някои материали са по-евтини, други са по-скъпи. Разбира се, трябва да се съсредоточите върху финансовите си възможности, но не трябва да спестявате качеството - да купувате по-добре материали от добре известни производствени компании, за да сте сигурни, че продуктите са с високо качество. Добрите материали са ключът към успешното строителство. Прочетете също: "Изолация на тавана в банята".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързоПароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързо
Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
Как да оборудвате тавана в парната баня със собствените си ръцеКак да оборудвате тавана в парната баня със собствените си ръце
Изолация на тавана в банятаИзолация на тавана в банята
Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройствотоКакто и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството
Затопляне на парната баня от вътрешната стъпка по стъпкаЗатопляне на парната баня от вътрешната стъпка по стъпка
Как и какво да изолира тавана на банятаКак и какво да изолира тавана на банята
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
» » Как да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направи
© 2021 BggeHat.com