Изолацията на тавана в термата е лесна и необходима



Parilka е чудотворно място, където можете да подобрите и напълнете тялото си с енергия. Ако имате самостоятелна вана, това е просто чудесно, но не забравяйте, че подобна стая изисква внимателна грижа за себе си. Така че, например, той се нуждае от разпалване и без специални умения този процес може да изглежда не толкова просто. Но още по-трудно, ако банята не е изолирана. И тогава може да възникне въпросът - и защо да се изолира това, което вече е използвано при висока температура? И то е само за достигане на този температурен праг. Ако сте направили изолация на тавана в термата, тогава зареждането с гориво изисква по-малко гориво, а самата баня се затопля по-бързо. И това означава, че за един и същ положителен ефект на възстановяване ще трябва да плати напълно различна цена.
как да изолирате тавана в терма
И защо изолацията на тавана в парната баня е толкова важна? Това се дължи на законите на физиката. Така че топъл въздух винаги се издига и ако таванът е студен, той не е защитен от топлоизолация, тогава цялата топлина ще избяга през тънкото припокриване. По този начин, сауната ще трябва да се стопи все повече и повече.
Най-лесният начин да направите изолацията на тавана на парното помещение е да го защитите от тавана. В този случай процедурата може лесно да се извърши със собствените ви ръце, без да се нарушава вътрешността на помещенията. Какво е изолираната парна баня? В ролята на изолатор можете да използвате почвата или експандираната глина.
отколкото да изолирате тавана на парното помещение
Grunt е изключително икономична възможност за затопляне, но тъй като земята има достатъчно висока топлопроводимост, тя ще изисква достатъчно дебел слой - 25 см или повече - за затопляне на помещението. Следователно е необходимо да се вземе предвид това допълнително натоварване върху носещите конструкции на ваната.
Claydite е камъче с размер до 2 см. Те се изсипват на пода. За разлика от земята, разширената глина не води топлина, така че нейният слой може да бъде много по-тънък - 10-15 см. Освен това материалът е устойчив на влага.

Загряване на тавана в парната баня отвътре

В този случай е необходимо да се използва топлоустойчив и най-важното екологичен материал. Ето защо е необходимо да се изостави всяка проява на полимери. В този случай може да се използва ограничен брой материали като топлоизолатор. Но, повярвайте ми, качествената естествена изолация може надеждно да предпази Вашата баня от загуба на топлина и по този начин да подобри нейните характеристики. Един такъв материал е конвенционалното алуминиево фолио. Той напълно изолира тавана, освен това инсталацията е много проста и лесна.
изолация на тавана в парната баня със собствените си ръце

Предимства на фолиото

  • Отлична парна бариера. Фолиото няма да пропусне нито една молекула горещ въздух.
  • Материалът отразява лъчите на светлината и топлината, като по този начин увеличава ефекта от нагряването на парната стая.
  • Фолиото не позволява студ от външната страна на тавана. И това означава, че за да постигнете желаната температура, ще трябва да отделите по-малко енергия.
  • Спестява време. След като направите такава изолация таван в парната баня със собствените си ръце, времето за нагряване се намалява от 4-5 часа до 1-2.
как да направите таван изолация в терма

Монтаж на топлоизолация

Материалът лесно се монтира на ръка. Това ще изисква конвенционално фолио в ролки, което се продава в супермаркетите в сградите. Такъв нагревател е евтин. Освен това, трябва да купите лента от фолио за зашиване на ставите. От инструментариума се нуждаете само от нож и телбод. В този случай е по-добре да не фиксирате фолиото с лепило, тъй като в състава на всеки от тях има полимери, които просто не могат да издържат на топлината, а освен това могат да отделят вредни вещества във въздуха.
Изолация на тавана във ваната, пример за видео:

Фиксиращ материал

Преди инсталирането на изолацията няма да е излишно да проверявате всички размери на помещението. Ако монтирате фолиото сами, без помощта на никого, то материалът е по-добре нарязан на отделни парчета, с които ще се справите по-удобно. Например, един метър на метър.
как и как да изолира тавана на парното помещение
Изолация се установява, започвайки от един от ъглите. Скобите се слагат на стъпка от 15 до 20 см. Припокриването на съседните листове трябва да бъде 10-15 см. Оформените фуги трябва да бъдат залепени заедно с лепяща лента.
Сега знаете как да изолирате тавана в парната баня. Тази проста процедура ще подобри характеристиките на Вашата баня, както и ще спести време и пари.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
Как да оборудвате тавана в парната баня със собствените си ръцеКак да оборудвате тавана в парната баня със собствените си ръце
Изолация на тавана в банятаИзолация на тавана в банята
Как да изолирам банята отвътре правилно?Как да изолирам банята отвътре правилно?
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Коминът в бара се монтира оптималната тръба и тръбатаКоминът в бара се монтира оптималната тръба и тръбата
Оптималният размер на парната стаяОптималният размер на парната стая
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
» » Изолацията на тавана в термата е лесна и необходима
© 2021 BggeHat.com