Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред



Горещият въздух, в съответствие със законите на физиката, е по-лек от студа и поради тази причина той винаги се втурва. Ако не инсталирате бариера във ваната, топлината лесно ще напусне стаята на парната баня и без нея тя няма да съответства на нейната функционалност. За да се избегне това, е необходимо да изолирате тавана във ваната - видео от реда на работата може да се види на сайта.

Материали за изолация на тавана на банята

Ако затоплянето на тавана баня с ръцете си, експертите съветват да се използват естествени и екологично чисти материали, които в продължение на векове са били използвани в изграждането на традиционните бани в Русия - една от юта влакна, коноп, въже коноп, коноп, мъх, филц и дървени стърготини. Но ако не са, тогава можете да използвате модерна изолация.
Пяна пластмаса. Това е пореста структура на напълнени с газ пластмаси, които се състоят от изолирани клетки. Материалът има добри звукоизолационни и топлоизолационни параметри и ниска плътност. За строителни и довършителни пяна блокове, използвайки една квадратна форма квадратни метра, и тяхната дебелина може да бъде 20, 30, 40, 50 или 100 mm и плътност от 15 или 25 кг / м. Повечето експерти не препоръчват изолация на тавана на банята с полистирол от вътрешната страна на помещението. Някои твърдят това с високата си опасност от пожар, втората - токсичност.

затопляйки тавана на ваната със собствените си ръце
Минерална вата. Това е наименованието на влакнести материали на синтетична основа, за производството на които се използват минерали от базалт. Когато се извършва изолацията на тавана на ваната с минерална вата, продуктите се използват под формата на блокове или на ролки, а дебелината на продукта е 20-200 милиметра. Понякога те се използва минерална вата, която от една страна е свързан слой от алуминиево фолио, което значително увеличава топлоустойчиви свойства на изолацията и предотвратява разпрашаване на канцерогенни вещества за монтаж, съдържащи се в него.

изолация на тавана във ваната видео
Penoplex. Този материал, сходна по структура с пяната, се нарича също така експандиран полистирол (екструдиран или екструдиран). Предлага се в правоъгълни панели с размери 1200 x 600 мм, дебелината на които е от 20 до 100 мм. За да се осигури плътно полагане на изолацията, се прави периметър около периметъра на всеки лист. Изолацията на тавана във ваната с пенопласти е идеално решение за изолация на покриви.

изолация на тавана във видеотехника
Пяна от полиетилен с пяна. Този материал е изработен от газов пълнеж от полиетилен, който се монтира от производителя върху тънък слой от алуминиево фолио. Дебелината на пяната полиетилен може да бъде 1 - 20 милиметра с широчина на ролката от 1 до 1,5 метра. Както алуминиево фолио действа в този случай ролята на рефлектор на топлина, изолация на стените и тавана Баня достатъчно тънък слой от пяна дава възможност за осигуряване на стайна необходимо микроклимата (повече "Топлоизолация на тавана с експандиран полистирол").
изолация на тавана на банята с разпенена полиетиленова пяна

Монтаж на изолация от тавана

Ако сауната има таван, тогава таван във ваната изолиран от външната страна на помещението. Над тавана се полага покривен материал или хидроизолационен слой, така че повърхността да не остава скрита от материала. Експертите по-нататък съветват да се извърши изолация на тавана на ваната с глина или минерална вата.

разширена глина за изолиране на тавана на банята
Когато пяна или пяна са предназначени да се използват за отопление, не се изисква хидроизолационен филм, тъй като тези материали имат свойства, които не са влагоустойчиви. При монтажа на изолацията остават празнини - те трябва да издухат монтажната пяна. За да видите как се извършват тези работи, можете да видите изолацията на тавана във видео баните на обекта.
Експерти твърдят, че дебел слой дървени стърготини, изсипан от тавана, е подобен на функционалността на модерен нагревател. Затопля се таванът на банята с дървени стърготини парно бариерен филм за таван (повече: "Затопляне на тавана с дървени стърготини: възможни опции") Ако дървеният материал се смесва с глина (или цимент или вар) и покрива тавана от тавана, този нагревател ще бъде с високо качество и издръжлив.

Монтиране на изолация отстрани на стаята

Ако таван пространство Необходимо е изолирането на тавана на банята отдолу, след това първоначално е необходимо да се оборудва хидроизолацията. На места, където няма контакт с комина, можете да използвате някой от горепосочените материали, като го монтирате между гредите. За фиксиране на изолацията се използват гъвкави дюбели или дървени летви, фиксирани между съседни греди. След като изолацията на тавана е завършена, тя е покрита с алуминиево фолио или пенополиетиленова пяна и вече е облицована отгоре.
изолация на тавана бани пълно photoreport

Затопляне на тавана в близост до комина

Ако затопляне на тавана на парната баня вани, е необходимо да се вземе предвид важното обстоятелство: необходимо е някак да се заобиколи комина, идващ от готварска печка, която е източник на топлина. Тъй Penoplex, пяна и пластмасова стопилка при повишени температури и димните понякога загрява до 200 градуса, за изолация на тавана по конвенционален пара подходяща минерална вата.
Когато материалът се сглобява на тавана, тоест, мансардна изолация, тогава таванът в непосредствена близост до комина може да бъде изолиран със слой от експандирана глина.

Ако работата се извършва отдолу, тогава самата тръба е обвита с лист азбест и минерална вата е фиксирана около нея - тогава този материал няма да изсъхне.
затопляне на стените и тавана на банята
При създаването на таванна изолационна вана - пълният фоторепорт на сайта ще ви помогне да направите работата за тези, които искат да го направят сами. Важна роля в инсталирането на топлинна защита е структурното решение на покриващата тавана в банята. Всичко описано по-горе се отнася до едностепенна дървени тавана, но те могат да имат слоеста структура, където нагревател се използва в повечето случаи разликата въздух - след това фолио се използва като рефлектор и хидроизолация. Вижте статията: В дървена къща затопляме тавана: начини.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид изолация за вана е по-добре?Какъв вид изолация за вана е по-добре?
Тогава да напълните таван върху вана избор на материалТогава да напълните таван върху вана избор на материал
Коя парична бариера за баня е по-добра от полимерите, филма или фолиото?Коя парична бариера за баня е по-добра от полимерите, филма или фолиото?
Как да изолирам банята отвътре правилно?Как да изолирам банята отвътре правилно?
Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройствотоКакто и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството
Как да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направиКак да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направи
Затопляне на парната баня от вътрешната стъпка по стъпкаЗатопляне на парната баня от вътрешната стъпка по стъпка
Как да изберем материала и да затоплим тухлената баня вътреКак да изберем материала и да затоплим тухлената баня вътре
Как да направите таван, за да спестите бюджет в саунатаКак да направите таван, за да спестите бюджет в сауната
Как и какво да изолира тавана на банятаКак и какво да изолира тавана на банята
» » Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
© 2021 BggeHat.com